Matkaunelmia Uganda

Uudelleen Ugandaan

29.9.2015

Terveiset Amsterdamin lentokentältä! Olen matkalla Ugandaan, jossa vierailin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten. Uganda, kuin myös koko Itä-Afrikka, jätti tuolloin lähtemättömän jäljen sydämeeni. Vierailin silloin kesälomani aikana niin Ugandassa, Ruandassa, Keniassa, Tansaniassa kuin Seychelleillä, ja sanotaanko näin, että matka oli kokemus kaikilla aisteilla, ja vielä näin parin vuoden jälkeenkin voin elävästi palauttaa mieleeni monta unohtumatonta hetkeä ja mieleenpainuvaa kohtaamista. Puhumattakaan Afrikan upeasta luonnosta, vaihtelevista maisemista, sympaattisista kylistä, kaupunkien kontrasteista, värien ilotulituksesta, iloisista ilmeistä, lämpimistä vastaanotoista.

Uganda

Tuon matkan jälkeen minulle avautuikin matkailumielessä aivan uusi maailma, sillä ennen Afrikan valloitustani en ollut matkaillut paljoa yksin, mutta Afrikan matkaltani palattuani viimeistään ymmärsin, että voisin matkustaa minne vain – ja todentotta, erityisesti yksin. Mikään ei enää tuntunut pidättelevän minua, ei edes jännitykseni yksinmatkailuun liittyvistä peloista tai epävarmuuteni tuntemattomien eksoottisten maiden valloituksesta. Tuntui siltä, että maailma oli avoin, ja erityisesti minä itse olin avoin kaikelle. Siitä lähtien olenkin toteuttanut tätä unelmaani ja matkaillut rohkeasti ympäri maailmaa sen eri osissa, mutta Afrikkaa en varmasti koskaan saa mielestäni. Ehkä enemmän kuin minnekään muualle, olen halunnut sinne takaisin. Afrikalla tuleekin aina olemaan paikka sydämessäni juuri siitä syystä, että se tarjoamallaan matkakokemuksellaan kasvatti minua ihmisenä, mutta myös opetti paljon uusia asioita itsestäni.

Tänään olenkin erilaisen jännityksen vallassa suuntaamassa takaisin Ugandaan. Tällä kertaa vuorossa ei ole seikkailun täytteinen lomamatka, vaan päivätyöhöni liittyvä projektimatka. Tavallaan yksi unelmani Ugandaan palaamisesta täyttyy nyt työn myötä, mutta samalla unelmani kansainvälisistä töistä erityisesti Afrikassa käy nyt myös toteen. Jännityksellä odotankin tulevaa, ja sitä kaikkea mitä tämän matkan jälkeenkin toivottavasti pääsen vielä tekemään. Sen olen tässä matkan varrella huomannut, että omiin unelmiin kannattaa uskoa, mutta erityisesti niitä kannattaa tavoitella tosissaan.

  • Reply
    Kata
    3.10.2015 at 14:19

    Kuulostaa aivan mahtavalta, kuinka urasi tuntuu kulkevan nyt sinne minne kuuluukin, unelmista todeksi! Vaikutat rohkealta ihmiseltä, joka tekee paljon työtä tavoitteidensa eteen. 🙂
    Olen käynyt pari kertaa Keniassa ja todellakin se vei palan sydämeäni. Muistelen edelleen niitä matkoja ja todellakin aion vielä (Itä-)Afrikkaan palata!

Leave a Reply