Arki matkojen välillä

Arki matkojen välillä – pesänrakennusta

31.3.2019

* Sisältää mainoslinkkejä

Istun aamukahvilla kotona, pienen ruokapöytäni ääressä. Katselen ympärilleni kotiani, jossa olen jo asustanut 1,5 vuotta. Kuvitella onko siitä jo niin pitkä aika kun tähän muutin maailmanympärimatkani jälkeen? Vieläkin makuuhuoneen yhdessä nurkassa on iso pino purkamattomia muuttolaatikoita ja olohuoneen sisustukseen suunnittelemani jutut jääneet osittain toteuttamatta. Syynsä tähän on varmasti sillä, että viimeisen vuoden aikana koti on minulle ollut lähinnä kääntymispaikka, ja olo on ollut levoton sen osalta, että pitäisi asettua aloilleen kotia laittamaan ja vieläpä siellä viihtymään. Aina on ollut tiedossa seuraava matka, ja olen välillä ajatellut, että ehkä voin panostaa kotoiluun sitten sen ja sen matkan jälkeen. Mutta kotona ollessa arkikiireet ja velvollisuudet ovat vieneet mennessään, ja niitä matkojakin tullut vastaan kiihtyvällä tahdilla, joten jopa kodin perussiivoaminen on tuntunut välillä liian isolta urakalta.

Tässä alkuvuoden aikana sain kuitenkin tarpeekseni jonkinlaisesta keskeneräisyydestä kotona ja päätin alkaa laittamaan kotia edes pikkuhiljaa kuntoon, ja siihen suuntaan kuin haluan sen sisustukseltaan olevan. Vanhan pikkusohvan laitoin ensimmäisenä kierrätykseen, kun vastaan tuli Elloksen nettisivuilla täydellinen vanhan roosan värinen unelmasohva. Olin nimittäin haaveillut pienestä väripiristyksestä muuten niin mustavalkoiseen tilaan, ja pehmeä samettinen kolmen istuttava Larissa-sohva* toi kaipaamaani naisellista pehmeyttä olohuoneeseen. Sen rinnalle särmää antavat villi seepramatto ja eksoottiset marokkolaiset rahit ja sohvapöytä – mielestäni täydellinen combo naismatkailijan kotiin! Isomman sohvan myötä muutin myös kalusteiden paikkoja, minkä seurauksena seinillä olevat taulut eivät enää istuneetkaan omille paikoilleen ja uusi sisustuskierre taisi olla valmis, kun pitää miettiä mitä tauluja minnekin haluan laittaa ja tietenkään niitä oikean kokoisia ei omasta takaa ollutkaan kolme metrisiä seiniä koristamaan. Ja ylläri, tätä projektia en ole vielä saanut eteenpäin!

Olen myös alkanut kaipaamaan ympärilleni kotiin enemmän vehreyttä ja sellaista trooppisen keitaan tunnelmaa huonekasvien muodossa. Haaveissani olisi sellainen kaupunkiviidakko palmuineen ja banaaninlehtipuineen, mutta kasveihin paremmin perehtynyt ystäväni on sen osalta vähän jarrutellut. Vanhan kerrostalokämpän kuiva huoneilma kun nahistaisi nopeasti villit viidakkohaaveeni ainakin eksoottisempien kasvien osalta. Ja kun paljon reissussa ravaan, jää kasvien hoito vähän kausittaiseksi (ja kröhöm, saattanut joskus unohtua). Kaiken lisäksi edellisen Balin matkani aikana banaanikärpäset olivat syöneet ananaskasvini koristeananaksen, joten yllättävän dramaattisia vastoinkäymisiä tällainen aloitteleva kasviharrastelija voi kohdata! Hahha.

No mutta, nyt onneksi on hyvin aikaa kotoiluun ja pesänrakennukseen, sillä seuraava suurempi reissu on tiedossa vasta kesällä. Tosin Dubain deittien seurauksena suunnitelmissa on pari lyhyempää viikonloppumatkaa, joten katsotaan kertoilenko teille kodin osalta näistä samoista puuttuvista tauluista ja vehkaparoista vielä ensi syksynäkin. Tässä kuitenkin muille sisustusintoilijoille pientä inspiraatiota kodistani (siitä kun on paljon erityisesti Instagram-tilini puolella kyselty) Elloksen valikoimista, heiltä nimittäin olen suurimman osan kotini kalusteista ja sisustustuotteista hankkinut matkoilta mukaan lähteneiden aarteiden lisäksi:

1. Larissa 3:n istuttava samettisohva* 2. Shibuya koristetyyny* 3. Gränsö kristallikruunu* 4. Zebbe seepramatto* tai seeprakuvioinen lehmäntalja* 5. George sohvapöytä* 6. Tuoksukynttilä Figue du Japon* 7. Julisteet Arlo* ja Shells & Feathers* 8. Bloomingville Melina-kukkaruukku* 9. Ellos Home Lindos-senkki* 10. Ellos Home yöpöytä* 11. Himla Dalsland pellavaverhot* 12. Ellos Home pellavainen Candice-pussilakanasetti* 13. Hanna katossängyn runko* 14. Marrakech-matto*

 • Reply
  Titti
  31.3.2019 at 12:29

  Heippa! Mistä sun valkoinen pyöreä ruokapöytä on? 🙂 etsinnässä pikkuyksiöön juuri jotain tuon suuntaista 🙂

  • Reply
   Anna-Katri
   31.3.2019 at 20:49

   Oma pöytäni on Calligariksen ja hankittu joskus 7 vuotta sitten Stockalta. Elloksella näyttää olevan myös vastaavia pyöreitä pöytiä myynnissä, esim. tämä*:
   http://tidd.ly/fc9412ff

 • Reply
  Anni
  1.4.2019 at 09:28

  Ihana asunto, niin kaunis ja raikas. Matkalta varmaan astetta helpompi tulla kotiin, kun se on paikka jossa viihtyy <3

 • Reply
  Susanna
  1.4.2019 at 20:24

  Hienoja nuo turkoosit yksityiskohdat! kaktukset on muuten siitä hyviä että ne kestää pitkiä aikoja ilman kastelua joten niitäkin voi harkita. Minä haaveilen sellaisesta kodista josta olisi suoraan ikkunasta joko palmunäköala tai merinäköala, tosin ilman mitään jäistä tuulta

 • Reply
  Patricia
  2.4.2019 at 20:51

  Tosi nätti koti sulla 😍

 • Reply
  Miia
  9.4.2019 at 19:44

  Onko tälle vuodelle suunnitteilla ryhmämatkaa?

Leave a Reply