Arki matkojen välillä Podcast

Helmikuu – 10 parasta asiaa

28.2.2019

Matka

Tässä kuussa olen pysynyt tiukasti Suomen kamaralla, mutta pelkästään Helsingissä oleilun sijaan olen kuitenkin reissannut muutamilla työmatkoilla Suomessa. Eksoottisin matkakohde taisikin tässä kuussa olla Rovaniemi, jonka lumiset maisemat tekivät vaikutuksen vaikken poroja päässytkään näkemään. Nyt kuun viimeinen päivä starttaa sitten reissu Islantiin, ja itseasiassa tätä postausta julkaistaessa olenkin juuri matkalla lentokentälle.

Majapaikka

Majapaikaksi täytyy kyllä nyt ehdottomasti valita vanhempieni koti ja oma vanha huoneeni siellä, sillä yhden viikonlopun verran pääsin nauttimaan tässä täyden palvelun majatalossa. Samalla pääsin myös viettämään aikaa läheisteni kanssa ja rapsuttelemaan karvakorvia, joista toinen muuten jo huimasta 17-vuoden pappaiästään huolimatta oli kuin nuori koira kevätauringossa.

Elämys, hetki tai tapahtuma

Osallistuin joitakin viikkoja sitten viikonloppukurssille, jossa hahmoteltiin oman elämän roadmapia. Viikonloppu itsessään oli aikalailla ajatuksia herättävä ja vaikka tietenkään parissa päivässä ei mitään syväluotausta omasta elämästään voi tehdä, antoi tuo viikonloppu hieman kurkistuspintaa omaan sisimpään ja auttoi jotenkin ymmärtämään itseäni ja tuntemuksiani paremmin. Lisäksi tuntui tarpeelliselta lohkaista viikonlopusta kunnolla aikaa tälle, sillä ajatustyömoodiin on hankala arjen keskellä heittäytyä.

Kotijuttu

Kotirintamalla parasta oli varmastikin uuden sohvan hankinta, mitä olin miettinyt pienen ikuisuuden ja nyt alelöydön turvin vihdoinkin laitoin sohvan vaihtoon. Sitä en kuitenkaan ollut tajunnut, että sohvan jalkojen kiinnittäminen kävisi ihan kunnon iltapuhteesta, nimittäin vanhalla ruuvarilla niitä ruuvailin hampaat irvessä yhtenä pimeänä iltana ja kirosin sitä, etten voinut neito hädässä -hengessä kilauttaa edes Tinder-poikaystävälle. No jalat sain kyllä itsekin paikoilleen ja sohva on edelleen pystyssä. Ja uusi sohva luo ihan uudenlaisen ihanan tunnelman kotini olohuoneeseen, joten tyytyväinen olen!

Blogipostaus

Tässä kuussa olen luvattoman vähän ehtinyt rustailla blogipostauksia, sillä vaikka ajatuksia ja ideoita olisi vaikka kuinka, ei aika ja energia ole vain yksinkertaisesti riittänyt. Odotankin nyt innolla tulevia reissuja ja niiden mukanaan tuomaa pientä energiaboostia niin valokuvaamiseen kuin kirjoittamiseenkin. Useimmat blogini suosikkipostauksista ovat muuten usein lentokoneessa kirjoitettuja – lennolla osaan ehkä kaikista parhaiten uppoutua siihen kirjoitushetkeen ja antaa sisältäni tulvia ne aidoimmat ajatukset, kokemukset ja tuntemukset liittyipä ne sitten matkoihin tai elämään. Jos yksi postaus tältä kuukaudelta pitää valita suosikikseni olisi se varmaankin postaus ”Vastuullisuus – periaatteeni matkailuun ja matkabloggaamiseen”, sillä kyseessä on tärkeäkin tärkeämpi aihe.

Ajatus

”Maybe the journey isn’t so much about becoming anything. Maybe it’s about un-becoming everything that isn’t really you, so you can be who you were meant to be in the first place.”

Työjuttu

No ehdottomasti se, että Jetlagissa-podcastin kakkoskausi starttaa vihdoin ja uusin jakso on julkaistu itseasiassa juurikin tänään! Olen ihan superinnoissani siitä, että päästiin Veeran kanssa pitkästä aikaa purkittamaan uutta materiaalia, sillä juttuaiheita meillä riittäisi matkailun ympäriltä vaikka kuinka. Tällä kaudella meidän olisi myös tarkoitus nauhoittaa jaksoja jostakin päin maailmaa tuliterien mikkien voimin, joten voi olla, että jo nyt Islannissa laitetaan sitten heti podcast-studio pystyyn hotellihuoneeseen.



Ruoka tai juoma

Personal trainerini käskystä olen yrittänyt tankkailla entistä enemmän proteiineja ja olenkin syynäillyt kaikenmaailman hamppuproteiinipusseja tässä kuussa. Kuntoilusta huolimatta olen kyllä silti ollut aika laiska tai sanotaanko mielikuvitukseton ruuanlaittaja, joten kotikeittiössä ei ole kyllä mitään erikoisherkkuja syntynyt. Suosikkini on ehdottomasti ollut naapurista löytyvien thai-ravintoloiden tulinen green curry! Oi nam!

Instagram-kuva

Tähän on kyllä pakko valita kuva palmun alta, sillä luvattoman usein haaveni ovat karanneet noihin maisemiin. Tämä kuva on otettu maailmanympärimatkani aikana Filippiineiltä ja kuvastaa jotenkin täydellisesti sitä vapaata olotilaa tuolloin noissa paratiisimaisemissa.

Matkasuunnitelma

Matkasuunnitelmat seuraavien viikkojen Islanti-Qatar-Intia-turneelle ovat jotakuinkin selvillä ja olenkin innossani siitä, mitä kaikkea näihin reissuihin sisältyykään. Eniten taidan ehkä odottaa valassafaria Islannissa sekä surffiaaltoja Intiassa, mutta veikkaan kaikkien kohteiden pitävän varmasti sisällään positiivisia ylläreitä. Ja niiden seuraavien matkasuunnitelmien kimppuun käynkin sitten todenteolla kun palaan taas kotiin.

    Leave a Reply