Hieman minusta

Moikka! Olen Anna-Katri, soolomatkailija ja oman elämäni seikkailijatar, joka rakastaa eksoottisia kaukokohteita, tuoreita ananaksia ja matkailun tuomaa vapauden tunnetta. Olen vieraillut yli 100 maassa ja haaveilen valloittavani elämäni aikana kaikki maailman maat (ja siinä samalla sen oikean sydämen). Matkablogissani jaan reissutarinoita ja soolomatkailuvinkkejä sekä motivoin seikkailijasiskojani oman näköisen elämän rakentamiseen.

Aiemmin kuvittelin suomalaisen unelman häineen, omakotitaloineen ja lapsineen olevan standarditaso sille, että nyt elämässä pyyhkii hyvin. Mutta kun erosin elämäni rakkaudesta, jouduin laittamaan kaiken, niin elämäni, ajatukseni kuin unelmani uusiksi. En tiennyt mitä tehdä, joten lähdin elämäni ensimmäiselle soolomatkalle, vaikka minua jännitti ihan hitosti. Tuolta reissulta palasin kuitenkin kotiin itsevarmempana, muuttuneena naisena ja yhtäkkiä minusta tuntuikin siltä, että maailma oli minulle avoinna ihan eri tavalla.

Siitä lähtien olen oman näköisen elämän rakentamisen rinnalla reissannut aina kuin vain mahdollista. Matkani ovatkin vieneet minut esimerkiksi 10 kuukauden unelmamatkalle maailmanympäri sekä mitä erikoisempiin seikkailuihin jo yli 100 maassa.  Vaikka reissaan yksin, ei mikään matkakohde ole minulle liian erikoinen tai kaukainen. Erityisesti rakastan eksoottisia luontokohteita, paratiisimaisia surffirantoja ja kohtaamisia paikallisten ihmisten kanssa pienissä maalaiskylissä. Toki viihdyn välillä myös suurkaupunkien sykkeessä ja nautin laadukkaista hyvinvointilomista. Kaikissa matkoissani kuitenkin korostuu elämykselliset kokemukset sekä uusien asioiden oivaltaminen yksin matkaillessa.

Soolomatkailu jos mikä on ollut elämässäni yksi voimaannuttavimpia kokemuksia. Sen kautta en ole vain löytänyt itseäni uudelleen vaan myös saanut roimasti rohkeutta tavoitella unelmiani muiden mielipiteistä välittämättä. Olenkin esimerkiksi onnistunut niin muuttumaan tuhlaajatytöstä maailmanmatkaajaksi, säästämään 50 000 € unelmieni matkaan kuin myös luomaan bloggaamisesta itselleni ammatin täyspäiväisen toimistotyön rinnalla.

Elämä ei kuitenkaan ole pelkkää paratiisirannoilla tanssimista (vaikka siihen toki tulee pyrkiä) ja myönnän, että 35 vuotiaan sinkun soolomatkailijan elämässä on myös haasteita. Oman elämän haasteiden lisäksi blogin puolella muun muassa kyseenalaistetaan välillä olenko oikeasti soolomatkailija ja välillä huudellaan lentomatkailun päästöistä. Ja vaikka matkoillani pystyn ottamaan valokuvani ihan itse ilman puskissa lymyilevää Instagram-poikaystävää, en kuitenkaan kiellä, ettenkö välillä haaveilisi sen oikean kohtaamisesta. Salaisena unelmana minulla taitaakin olla löytää mies ja maapläntti paratiisimaiselta surffirannalta ja perustaa sinne eco chic -hostelli pastellinsävyisine surffilautoineen, smoothie bowleineen ja auringonlaskuineen.

Haluan omalla esimerkilläni kumota asenteita ja ennakkoluuloja naisten yksinmatkailuun liittyen sekä kertoa avoimesti niistä oletuksista ja paineista, mitä kolmekymppiset sinkkunaiset Suomessa saattavatkaan kohdata. Täällä matkablogissani sekä somekanavissani haluan kannustaa muitakin lähtemään rohkeasti elämänsä seikkailulle sekä toteuttamaan pieniä ja suuria unelmiaan – oli kyseessä sitten matkailu tai elämänvalinnat ylipäätään. Elämä on liian lyhyt elettäväksi ”sitten joskus” -asenteella!

Xoxo,