Etelä-Afrikka Maailmanympärimatka

Kohti Durbania

23.10.2016

img_5926_b

Heippa, ja terveiset Durbanista! Mozambikin Maputosta lento tänne kesti vain reilun tunnin, mutta olipahan sekin kokemus! Potkurikone oli pienin missä koskaan olen ollut, ja koneen koon lisäksi myös miehistöä oli minimaalisesti – vain lentäjä ja yksi lentoemäntä. Nousun ajaksi matkustajat, joita oli yhteensä vain vajaa kymmenen, ohjattiin koneen peräpenkeille istumaan ”painoa tasapainottamaan”. Ja kun sivusilmällä näin koneen kapteenin käyvän käsipelillä pyöräyttämässä propeleita testimielessä, mietin jo hetkisen että mihin olenkaan taas itseni laittanut. Mutta piskuinen kone puksutti määrätietoisesti kohti Durbania, ja vaikka kapteeni varoittelikin töyssyisestä lennosta voimakkaasta tuulesta johtuen, oli lento varsin maltillinen. Ja yksinäinen lentoemäntä piti matkustajista parempaa huolta kuin ehkä millään aiemmilla lennoillani – viinilasi täytettiin etelä-afrikkalaisella kylmällä valkoviinillä tämän tästä ja tunnin lennollakin sai ruokatarjoilun. Ja kun Durbanin rantaviiva alkoi lähestymään, lentoemo kävi ystävällisesti koputtamassa olkapäälleni ja kehottamaan kurkkaamaan ikkunasta ulos – lähestyvä suurkaupunki kilometreittäin jatkuvine rantaviivoineen oli upea näky! Hädissäni nappasin iPhonellani tästä kuvan, isompi kamera kun oli jossakin reppuni uumenissa pikkukoneen etuosan säilytyslokerossa.

Mutta nyt siis olen helteisessä Durbanissa! Vietän täällä yhteensä 4 päivää, joista ainakin yksi olisi tarkoitus pyhittää vain ja ainoastaan Durbanin kuuluisille rannoille. Ja kröhöm, sanoinko jo, että isojen aaltojen perässä täällä viihtyvät myös maailmanluokan surffarit, joten ehkäpä yritän rantatuolien lisäksi paikallistaa jonakin iltana myös paikallisen surffibaarin… 😉 Mutta toki mielelläni kuulen muitakin Durban-vinkkejä, jos joku teistä on täällä reissannut!?

 • Reply
  Iina
  23.10.2016 at 09:12

  Ranta, kalaravintolat ja intialaiset markkinat jäi mieleen. Lisäksi nähtiin sellainen pieni poika tanssimassa kadulla suuren kannustusjoukon ympäröimänä. 🙂 PS. Hurja toi sun lento!!!

  • Reply
   Anna-Katri
   24.10.2016 at 10:05

   Kuulostaa ihanalta tuo pienen pojan tanssi 🙂 Ja joo, tää oli taas sarjassamme näitä erikoisia lentomatkoja. 😀

 • Reply
  http://www.rantapallo.fi/wildestdreams/
  23.10.2016 at 12:43

  Hui! Vähän pelottavaa lentää tollasella pienkoneella. 😀 Musta ei varmaan olis siihen kun jo tavallisetkin lentokoneet saa mut kauhusta kankeeks. 😀

  • Reply
   Anna-Katri
   24.10.2016 at 10:05

   Huh, onneksi mulla ei oo lentopelkoa! 😀 Ja viinitarjoilu auttaa yleensä aina pieneen matkajännitykseen 😉

Leave a Reply