Etelä-Afrikka Maailmanympärimatka

Overland Truckilla läpi Afrikan

img_4541_cape-to-nairobiimg_4529_cape-to-nairobiJa niin matka alkoi! Cape Townissa hyppäsin parin kymmenen muun seikkailijan kanssa kulkuneuvoomme Landoon kohti Nairobia. Lando, se ei ole auto, ei bussi, ei mikään muukaan – se on vartavasten tehty maiden läpiajoon Afrikan vaativissa olosuhteissa. Se säilöö sisäänsä matkustajien lisäksi leiritarvikkeemme teltoista ja patjoista keittiötarvikkeisiin, sillä matkan aikana tulemme kokkaamaan lähes joka päivä omat ateriamme. Välillä leirintäalueillä, välillä kirjaimellisesti keskellä ei mitään. Lando taipuu monstrerimaisesta ulkonäöstään huolimatta kettärästi myös Afrikan pomppuisille teille, joten sillä pystyy taittamaan myös pieniä off road – osuuksia. Joita tällä 40 päivän seikkailulla varmasti riittää!

img_4594_cape-to-nairobiimg_4583_cape-to-nairobiimg_4546_cape-to-nairobi Tosin jo heti ensimmäisenä päivänä Lando näytti oman tahtonsa ja pysähtyi tien sivuun. Yritimme työntää sitä liikkeelle kohti alamäkeä, mutta turhaan. Ei auttanut muu kuin leiriytyä tienposkeen hakien varjopaikkaan Landon sivulta, samalla kun pari tyyppiä yritti selvittää vikaa. Onneksi alkumatkasta kaikilla vielä riitti hermoja lähes neljän tunnin odotteluun 35 asteen helteessä – joku kaivoi esille ukulelen, toinen huuliharpun ja loput osallistuivat laulukuoroon reggaebiiseistä ikivihreisiin. Ja kun Afrikassa ollaan, täytyy vain tottua tähän African time käsitteeseen, asiat nimittäin tapahtuvat sitten kuin tapahtuvat, eivät välttämättä kellon mukaan. Lopulta vara-auto tuli meidät noutamaan tienposkesta, kohti leirintäaluetta, samalla kun Lando sai korjaajat paikalle.

Pidetään peukut pystyssä, että Landon kunto kestää koko 40 päivän matkan – ainakin seuraavalla osuudella Namibian aavikolla tulee olemaan aika extreme-olosuhteet. Viime viikolla helle oli lähennellyt 45 astetta, joten auton toimiva ilmastointi tulee varmasti tarpeeseen!

You Might Also Like

6 kommenttia

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  6.11.2016 at 20:54

  Overland -matkoille en ole osallistunut, enkä usko enää lähes eläkeikäisenä osallistuvanikaan, mutta pari vuotta sitten Traveler’s Century Clubin kokouksessa Frankfurtissa kuuntelin naista, joka oli tehnyt näitä paljon. Aika huikeita tarinoita! Kirjoitin esityksestä ”kalpean” yhteenvedonkin, kalpean verrattuna esitykseen, joka tietysti taas puolestaan oli kalpea verrattuna kokemuksiin. Afrikassa tuntui olevan aika tavallista, että auto työnnettiin tai korjattiin, eli toivotaan, että teidän reissunne menee sentään suhteellisen hyvin. Kuten itsekin totesit, niin Afrikka on Afrikka ja täysin ongelmitta tuskin pääsette.
  http://meriharakka.net/2014/09/10/maailma-overland-matkoilla/
  Mekin muuten olemme kohta taas Afrikassa, no oikeastaan Intian valtameren risteilyllä, mutta poikkeamme me paitsi Mauritiuksella, Seychelleillä ja Reunionilla myös Madagaskarin pohjoispäässä kolmessa paikassa.

  • Reply
   Anna-Katri
   30.1.2017 at 02:42

   Tuolla reissupätkällä leirintäalueilla tuli vastaan monia erilaisia Overland Truck -ryhmiä, joista osa vanhempia ja osa nuorempia porukoita. Uskoisin siis, että tarjonnasta löytyy kaikille jotakin. 🙂 Ja seurasinkin tuota matkaasi Instan puolella aina nettiyhteyksien salliessa, itse haluaisin päästä Mauritiukselle ja Reunionille sitten joskus!

 • Reply
  Maarit
  6.11.2016 at 20:59

  Me oltiin viime viikolla noissa helteissä Namibiassa! Ihanaa matkaa, aivan mahtavalta kuulostaa. 🙂

  • Reply
   Anna-Katri
   30.1.2017 at 02:40

   Seurailinkin kuviasi Instan puolella, Namibia on kyllä upea paikka!

 • Reply
  BeyondWildestDreams
  7.11.2016 at 15:57

  Vitsi tykkään tästä sun blogista ihan hirmu paljon! Joka päivä käyn kurkkaamassa, onko tullu uusia postauksia. 😀 Afrikka on ihan paras maa, mutta välillä meinaa mennä hermot tohon ”African time” -käsitteeseen. Täytyy vaan muistaa hakuna matata! 😀

  • Reply
   Anna-Katri
   30.1.2017 at 02:40

   Ihana kuulla, että tykkäät blogistani! Iso kiitos! <3 Ja näitä matkajuttuja yritän kyllä säännöllisesti tänne suoltaa, välillä tosin olemattomat nettiyhteydet "hieman" haittaavat tai ainakin hidastavat tätä postaustahtia. 🙂

  Jätä kommentti