Elämänmuutos Matkaunelmia

Paljastuksia matkavuodelta 2018

10.1.2019

Vuosi 2018 kului hujauksessa, ja nyt kun kelailen vuotta taaksepäin, huomaan, että taisi vuoteen sittenkin mahtua aika paljon kaikenlaista – niin matkailun, arjen kuin henkilökohtaisenkin elämän osalta. Vuoden aikana pääsin vierailemaan monissa upeissa matkakohteissa, mutta niiden listaamisen lisäksi olen vuosittain vetänyt yhteen kulunutta vuotta myös hieman syvemmällä tasolla. Tässä siis aiempien vuosien tapaan vastauksiani 37 kysymykseen kuluneesta vuodesta:

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?

Alkuvuodesta 2018 perustin vihdoinkin oman yrityksen, jonka ensimmäinen toimintavuosi onkin ollut koko 10 vuotisen blogiurani menestyksekkäin – kiitos siitä kuuluu mahtaville yhteistyökumppaneilleni, jotka ovat uskoneet osaamiseeni ja luottaneet blogibrändini voimaan. Yhteistöistä monet olivat myös uudenlaisia juttuja perinteisten blogipostausten ja some-nostojen rinnalla – näistä mieleen nousee erityisesti matkavalokuvauskurssi Rajalan kanssa, blogin lukijamatka Tansaniaan Kon-Tiki matkatoimiston kanssa ja loppuvuodesta startannut brändilähettiläisyys Olympuksen kanssa.

Tammikuussa pääsin myös elämäni ensimmäistä kertaa suoraan tv-lähetykseen, kun YLEn aamu-tv haastatteli minua maailmanympärimatkastani. Mutta enpä olisi uskonut, että saman vuoden aikana päädyn aamu-tv:n lähetykseen vielä toistamiseen, kun kesällä kävin juttelemassa naisten soolomatkailusta.

Ja vuoden 2018 uusiin juttuihin täytyy ehdottomasti laskea myös Jetlagissa-podcast, jonka aloitimme Veera Biancan kanssa syksyllä ja nyt into piukeana suunnittelemme toista kautta ja kaikkea muuta kivaa sen ympärille!

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutena vuotena tekemäsi lupaukset?

Olen jo ajat sitten luopunut katteettomista uuden vuoden lupauksista, mutta jokaisen vuoden lopussa yritän aina miettiä jonkinlaisen kantavan teeman seuraavalle vuodelle. Vuosi sitten totesin, että haluan vuoden 2018 aikana löytää elämäni suunnan sekä tehdä konkreettisia asioita ja muutoksia elämässäni uusien unelmieni saavuttamisen eteen. Ja nyt kun peilaan vuotta taaksepäin, voin totisesti sanoa tehneeni töitä noiden muutoksien eteen – niin konkreettisesti elämässäni kuin myös ajatustasolla. Vaikka välillä olen kipuillut aikalailla sen oman elämänpolkuni löytämisen kanssa ja ottanut harha-askeleitakin, olen kuitenkin lopulta kulkenut kokoajan eteenpäin. Ja vuoden loppua kohti mennessä alkoi yhä enemmän tuntumaan siltä, että ne uudet unelmat alkoivat kuiskuttelemaan mielessäni entistä vahvemmin, nyt niiden toteuttamiseksi tarvitaan vain tekoja.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?

Tuli kyllä, mistä olen aina hyvin kiitollinen – ei ole mitenkään itsestäänselvyys, että aikuisiällä voi vielä saada uusia ystäviä. Töiden ja matkojen kautta pääsin tutustumaan moniin uusiin ihmisiin, joista osa muodostui läheisemmiksi ja heidän kanssa pidän edelleenkin yhteyttä. Uutena ihmisenä täytyy ehkä tässä yhteydessä mainita myös Veera Bianca, jonka kanssa oltiin kyllä tiedetty toisemme jo aiemmin blogipiireistä, mutta vasta podcast-sarjan nauhoitusten yhteydessä olemme todella tutustuneet toisiimme – ja löytäneet meistä monia yhdistäviä piirteitä, ronskista huumorista aina miesotkuihin!

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

Menetin rakkaan koirani, joka ensimmäiset vuotensa asui kanssani ja vaihto-opiskelujeni aikana kotiutui niin hyvin vanhempieni luokse, että jäi asustelemaan heidän ja koirakaverin luo. Tänä syksynä jouduin kuitenkin tekemään raskaan päätöksen vanhempieni kanssa ja päästämään koiraherran koirien taivaaseen 15 vuoden ikäisenä. En edelleenkään pysty miettimään tätä ilman kyyneleitä.

Ihmissuhderintamalla jatkoin samalla linjalla kuin aiempinakin vuosina – ne ihmiset, jotka tuovat elämääni stressiä, murhetta, sotkuja tai muuten vain negatiivistä energiaa, haluan karsia pois elämästäni. Elämä on lopulta liian lyhyt jakaa se väärien ihmisten kanssa. Joidenkin ihmisten kohdalla tämän tajuamiseen saati sitten toteuttamiseen kului tosin liian pitkä aika, kun yritin ymmärtää toisen outoa käytöstä ja samalla pohtia mitä itse teinkään väärin. Jälkikäteen ajateltuna olisin voinut alusta alkaen luottaa enemmän omaan intuitiooni siinä, että onko jostakin henkilöstä ystäväksi. Niistä miesjutuista puhumattakaan.

5. Missä matkustit?

Matkustin vuoden aikana 4 eri mantereella ja peräti 16 eri maassa, joista olenkin kirjoitellut tarkemmin Matkavuoteni 2018 -postauksessa.

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et viimeksi kuluneen vuoden aikana saanut?

Toivon, että uudet unelmani ovat tehty toteutettaviksi ja vuoden 2019 aikana kuljen päämäärätietoisesti niitä kohden tehden oikeita valintoja ilman turhia räpiköintejä. Toivon myös olevani itselleni aiempaa vuotta armollisempi, sillä välillä on todellakin ok myös ottaa aikalisä itselle kaiken suorittamisen keskellä. Toivonkin, että vuonna 2019 osaan kuunnella itseäni entistä paremmin ja löytää vieläkin vahvemman balanssin kaikkeen olemiseen ja tekemiseen, ajatuksista puhumattakaan.

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?

31.12.2018. Vuoden viimeinen päivä, sen aikana minulle yllättäen kirkastui monta mielessä pyörinyttä asiaa ja niiden selkeytymisen turvin olikin mahtavaa päättää kulunut vuosi Panamassa San Blasin pienellä saarella varpaat rantahiekan tanssilattialla ja katse tähtitaivaalla. Vuoden vaihtumisen jälkeen, kun muut vetäytyivät jo nukkumaan, jäin laivan kannelle katselemaan upeaa tähtitaivasta ja yhtäkkiä näin tähdenlennon – aivan yllättävä ja absurdi tilanne, mutta mitä parhain aloitus uudelle vuodelle!

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

Suurimmaksi saavutuksekseni laskisin varmastikin kahden hyvin erilaisen työn yhdistämisen, sillä vuonna 2018 taisin tehdä enemmän töitä kuin koskaan ennen. Mutta en valita, sillä olen itse tietoisesti päättänyt kulkea näitä kahta eri urapolkua pitkin, ja olenkin ylpeä siitä mitä olen niiden osalta saanut aikaan ja pystynyt konkreettisesti luomaan itseni näköisen elämän, joka joustaa unelmieni mukana.

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?

Suurimmat pettymykset taisivat liittyä vain ihmissuhdekuvioihin ja niiden haihtumiseen, joten mitään sen suurempia pettymyksen kyyneleitä ei tullut kuluneen vuoden aikana nieleskeltyä. Tai itseasiassa ehkä suurin pettymys taisi sittenkin olla aiemmin loukkaamieni polvien fyysisen kunnon tilanteen selviäminen ja se, etten pääsisikään ihan heti kiipeämään Himalajalle. Mutta sattumalla oli sormensa pelissä ja yhtäkkiä löysinkin itseni Himalajan vuoristomaisemista.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

Vuoden aikana päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä jotain kipuilevien polvien kuntouttamiseen palkaten itselleni asiaan perehtyneen personal trainerin, ja jo ensimmäisten viikkojen jälkeen tulokset olivat lupaavia. Suomessa ollessani en ole lähes koskaan kipeänä, mutta odotapa vain kun lähden lomamatkalle, olen takuulla reissun ekalla viikolla flunssassa – niin kävi sekä Balilla että Panamassa loman alkuun.

11. Mikä oli paras ostoksesi?

Lentoliput minnepäin maailmaa vain, ehdottomasti. 🙂

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

Oi tsiisus, tässä yhteydessä on varmasti pakko mainita intialainen mies, josta avauduin podcast-jaksossammekin. Tutustuin tyyppiin Himalajan reissulla ihan kaveripohjalta, mutta kotiin tullessani mies ”hieman” sekosi ja hän alkoi lähettelemään minulle kymmenittäin viestejä sekä pommittamaan puheluilla. Lopulta sain jopa kutsun omiin häihini Mumbain perukoille, hän kuulema oli jo kertonut minusta perheelleen ja he voisivat järjestää häät – että milloin pääsisinkään paikalle. Että se niistä kulttuurieroista! 😀

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Hahha, ei varmastikaan vaikeaa arvata että todennäköisesti suurin osa rahoista meni matkailuun. Hyvänä kakkosena taitaa tulla vuokra-asunto sekä verot sun muut maksut, joita päivätyöni lisäksi makselen myös yritykseni kautta.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Ihan todella, todella innostuin loppuvuotta kohti mielessäni kirkastuneista uusista unelmista. En malta odottaa, että pääsen tänä vuonna tekemään töitä niiden eteen ja kulkemaan askel askeleelta niitä lähemmäksi. Lisäksi innostuin tottakai myös matkoista ja niistä kaikista matkakohteista, joissa pääsin kuluneen vuoden aikana vierailemaan.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Tää on hankala! Vuoden aikana tuli kyllä kuunneltua ties mitä biisejä, mutta yhtäkään ei tullut luukutettua ylitse muiden. Joten hmmm, sanotaan vaikka vuoden sooloilu-teemaan sopivasti Clean Bandit (feat Demi Lovato) – Solo. 😀

16. Viime kauteen verrattuna, oletko:

i. onnellisempi vai onnettomampi: Onnellisempi, sillä vuoden 2018 aikana koetut myllerrykset ovat takanapäin ja tunnen saavuttaneeni ajatuksieni kanssa tietynlaisen tasapainon.

ii. laihempi vai lihavampi: Varmaan aika samoissa lukemissa liikutaan, en edes muista milloin viimeksi olisin vaa’alla käynyt.

iii. Rikkaampi vai köyhempi: Rikkaampi, sillä vuosi sitten olin vasta palannut maailmanympärimatkaltani, joten niihin nollatuloihin verrattuna tänä vuonna on tullut myös tahkottua rahaa.

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Ottaneeni enemmän aikaa itselleni. Pysähtyneeni enemmän kuuntelemaan sisintäni ja sitä mitä oikeasti haluankaan elämältäni. Liian usein luiskahdin suorittamis- tai selviytymismoodiin, ja sen sijaan että olisin käynyt läpi ajatuksiani, sysäsin ne syrjään ja yritin keskittyä kaikkeen muuhun oheistoimintaan. Mutta eihän se sisäinen ahdistus sillä katoa, päinvastoin.

Jälkikäteen ajateltuna olisin voinut ehdottomasti tehdä myös enemmän hyvää ympärilleni, sillä siitä jos mistä saa itselleenkin hyvän mielen.

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Stressanneeni niin paljon tulevaisuudesta ja siitä, että minun täytyy löytää nyt heti se uusi oikea suunta elämälleni. Asioilla on kuitenkin aina tapana ratketa juuri niin kuin pitääkin, oli stressitaso sitten nolla tai täydet sata.

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Juhannusta vietin Georgian pääkaupungissa Tbilisissä, jonka helteitä pakenin kauniille terassille nauttimaan paikallista viiniä. Joulua taas juhlin palmujen katveessa Panaman trooppisella Bocas del Toron saarella.

20. Rakastuitko kauden aikana?

En rakastunut, mutta taisin ihastua pari kertaa. Ne olivat tosin hyvin hetkellisiä, nopeasti ohi meneviä ja nyt jälkikäteen ei noissa ole paljoa mainitsemista. 😀

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Ei mikään, sillä katson telkkariohjelmia niin harvoin.

22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut tähän aikaan viime vuonna?

Viha on liian negatiivinen tunne yllä pidettäväksi elämässä, joten keskityn mieluummin niihin positiivisiin asioihin.

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Kirjoja tuli luettua kuluneen vuoden aikana hävyttömän vähän ja tämän huomasin oikeastaan vasta Panaman reissulla, kun olin aina välillä ilman nettiyhteyksiä. Yhtäkkiä kahminkin kirjoja kaikella antaumuksella, kun ei ”tarvinnut” roikkua somessa. Tätä haluan tehdä vuonna 2019 ehdottomasti enemmän! Yksi noista lukemistani kirjoista oli The Secret, joka on ehkä tässä yhteydessä nyt sitten pakko mainita ainakin jollakin tavalla parhaimman vaikutuksen tehneeksi kirjaksi, vaikka osaa kirjan höpinöistä vähän kummaksunkin.

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Intialaiset bollywood-biitit, joiden tahtiin tuli tampattua Himalajan reissulla jopa liikkuvassa minibussissa!

25. Mitä halusit ja sait?

Halusin panostaa enemmän sivutyöhöni, ja näin myös tein kun aloin työskentelemään lyhyempää viikkoa päivätyössäni ja perustin oman yrityksen sivutyötäni varten. Halusin myös matkailla ja nähdä maailmaa, ja ylläri – toiveilla on usein tapana toteutua.

26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Enemmän aikaa päiviin. Tiedän, tämä on varmasti osittain myös priorisointikysymys, mutta kuluneen vuoden aikana muutamat ekstratunnit päivässä olisivat välillä tulleet tarpeeseen. Lisäksi mielessä välillä käväisi ajatus sen oikean kohtaamisesta, mutta tämä(kään) ei vielä ollut vuosi sille.

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?

Elokuviakin katson todella vähän, mutta mieleen ainakin jäi erityisesti lentokoneessa katsomani Adrift, jonka dramaattinen purjehdusseikkailu ja rakkaustarina sai minut vollottamaan lentokoneen penkissä ihan täysillä.

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?

Synttäreitä vietin 20.12. Panamassa, Santa Catalinan surffikylässä. Aamu alkoi joogalla, päivällä kävin surffaamassa ja illalla vielä ratsastusretkellä auringonlaskun aikaan, ennen kuin juhlistin synttäri-iltaa surffileirin kavereitteni kanssa dinnerin muodossa. Täytin 35 vuotta, ja tästä iästä olenkin kirjoitellut enemmän postauksessa 35 vee, sinkku ja soolomatkailija – muutama kysymys ja vastaus aiheesta.

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selkeästi paremman ja onnellisemman?

En usko, että mikään yksittäinen tapahtuma olisi voinut radikaalisti muuttaa vuotta tai tehdä minusta sen onnellisempaa – uskon siihen, että elämä menee niin kuin on tarkoitettukin ja minun oli tänä vuonna pakko käydä läpi kaikki ne asiat, jotta olisin tässä pisteessä juuri nyt ja valmis aloittamaan vuoden 2019. Enkä myöskään halua käyttää aikaani sen miettimiseen, että mitäs jos, entäs kun, tai ehkä sittenkin… Nimittäin sohvalla makaamisen ja asioiden surkuttelun sijaan haluan käyttää energiani mieluummin unelmien tavoitteluun ja omannäköisen elämän luomiseen.

30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?

Mekot löysivät tiensä takaisin asuihini ja niissä tuli heiluttua useasti niin kotona kuin matkoillakin. Aiempaan verrattuna vaatekaapistani alkoi löytymään myös entistä enemmän värejä ja kukkakuoseja, joihin hurahdin totaalisesti vuoden aikana.

31. Mikä piti sinut järjissäsi?

Motivaationi, sillä jos jotain päätän, sen usein teen. Myös huumori on aina loistava keino repiä huonostakin hetkestä jotakin nauramisen arvoista.

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?

Hmmmm, ehkä kuolattavin mies Instagramissa on mielestäni brasilialainen surffari Gabriel Medina.

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikautti sinua eniten?

Trumpin haravointi-kommentti – ryntäsin toki heti kumpparit tanassa mökille haravoimaan. Or not! 😀 Ehkä suurimman huomion vuoden aikana taisi sittenkin saada ilmastonmuutoskeskustelu, josta kirjoitin myös postauksessa Lentomatkailun päästöt – ja mitä niille tulisi tehdä.

34. Ketä kaipasit?

Kaipasin maailmanympärimatkani aikana tapaamiani muutamia ihmisiä, ja huomasin välillä miettiväni, että jos vain ostaisin lentoliput heidän kotikaupunkiin takaisin. Syystä tai toisesta tätä ei tullut koskaan tehtyä, mutta siltikin varsinkin erään henkilön suhteen ilmassa on edelleen keskustelua uudelleen näkemistä.

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

En kyllä osaa tai haluakaan nostaa tähän ketään yksittäistä henkilöä ylitse muiden, sillä kaikilla tapaamisilla on oma merkityksensä elämällemme. Panaman purjehduksella eräs sanoikin hienosti, että jokainen kohtaaminen ja jokainen ihminen joka tulee elämäämme, vaikka vain pieneksi hetkeksi, on merkityksellinen. Usein tajuamme tämän merkityksen vasta jälkikäteen.

36. Mikä tai kuka yllätti sinut viime vuonna?

Omat ajatukseni. Se kuinka vuoden aikana jouduin välillä kamppailemaan omien ajatuksieni kanssa, kun välillä yritin haluta mahtua siihen suomi-muottiin ja sätin itseäni siitä, etten vain osaa rauhoittua ja pysähtyä paikoilleni. Sitten kuitenkin vuoden loppua kohden kuljettaessa sain tehtyä jonkinlaisen sovinnon itseni kanssa ja pystyin olemaan yhä enemmän sinut sen kanssa, että tämä elämä jota elän, on itseäni varten ja voin hyvällä omatunnolla tehdä enemmän asioita, jotka tuntuvat omiltani ja jotka tekevät minut onnelliseksi – viis muista ja muiden asenteista. Pienoinen yllätys olikin, että jouduin jälleen kerran muistuttamaan itseäni tästä.

37. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksesi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia, vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

Kuten alussa sanoinkin, en halua asettaa itselleni mitään konkreettisia tavoitteita, joita hampaat irvessä sitten yritän tavoitella vain huomatakseni niiden unohtuneen vuoden loppuun mennessä. Mutta vuoden 2019 haluaisin sisältävän enemmän seesteistä olotilaa, sellaista tietynlaista sisäistä rauhaa siitä, että tiedän mihin olen menossa ja se jos mikä saa hymyn huulilleni vuoden jokaisena päivänä. Vuoden 2018 viimeisenä päivänä kirjoittelin myös ylös unelmiani, joista osa tuli itselleni ehkä myös hieman yllätyksenä, mutta nyt jo pelkästään niiden miettiminen saa itseni melkein hihkumaan innosta. Joten uskonkin vahvasti, että tämän vuoden aikana tulen kulkemaan noita unelmia kohti. ♥

Lue myös aiempien vuosien koosteet täältä:

 • Reply
  Susanna
  10.1.2019 at 22:14

  Häät Intiassa niistä tietämättä 😀
  itse törmäsin kerran Englannissa ilmeisesti myös intialaiseen mieheen joka käveli selkäni takana jankuttaen jotain Miss Ukrainasta, kyllä ärsytti silloin. Olin vielä matkalukkua raahaamassa ja etsimässä bussiasemaa, ei ollut aikaa kuunnella niitä jorinoita yhtään. Minäkään en kohdannut viime vuonna ”sitä oikeaa” ja mieluummin yksin kuin jossain surkeassa suhteessa.

 • Reply
  Sini
  14.1.2019 at 16:41

  Koska Bollywood – upposi, tsekkaapa YouTubesta QPark. Enrique Park parodioi erilaisia musiikkivideoita ja musiikkigenrejä julkisesti. Sen Bollywood – setti on tosi hauska kuten myös muut videot. QPark saa hyvälle tuulelle.

 • Reply
  Christa
  16.1.2019 at 16:49

  Ei mitään ihan helppoja kysymyksiä, mutta hyvin vastasit kaikkiin.
  Tosi hienoa, että uskalsit perustaa yrityksen ja että se on lähtenyt käyntiin upeasti. Olisin halunnut sekä RAjalan kurssille että Tansaniaan mukaan, mutta eivät sopineet aikatauluun. Toivottavasti valokuvauskursseja tulisi vielä.

 • Reply
  Kati Suomalainen im Allgäu
  17.1.2019 at 09:28

  Hienoja kokemuksia ja mukavia tarinoita. Niitä riittää kerrottavaksi ja nuo ihanat kuvat.

 • Reply
  Anna / Muuttolintu.com
  19.1.2019 at 07:36

  Olipa kiva postaus! Unelmat tuli mainittua niin monesti, että nyt haluaisin kyllä kuulla niistä lisää 🙂 Oon saanut siusta sellasen kuvan, että siulla on elämä ja kaikki hyvin hanskassa, joten oli jotenkin helpottava kuulla, että siullakin on ollut elämänsuunnan kanssa pohtimista. Itse toivon että tänä vuonna löytäisin vähän paremmin jotain suuntaa, tuntuu että oon ihan tuuliajolla 🙂

 • Reply
  Sandra
  19.1.2019 at 11:47

  Tosi kiva postaus ja postauksista kyllä välittyy tietty onnellisuus. Silti nostan hattua sun työmäärälle! Hienoa lukea, että olet pystynyt menestymään kahdella erilaisella alalla ja rakentamaan itseäsi miellyttävän elämän. Tähän samaan olen itsekin pyrkinyt viimeisimmät vuodet ja koko ajan ollaan mielestäni enemmän ja enemmän siellä. Itselläni on vielä paaaaljon matkaa, mutta olen nauttinut yrittämisen vapaammasta arjesta.

  Onnea ja menestystä niin työ-, matka- kuin mieskuvioihinkin 🙂

 • Reply
  Sanna I Seven Seas
  19.1.2019 at 18:43

  Unelmat on aina <3
  Hurjan vaikeita ja isoja kysymyksiä osa näistä ja mukavan rehellistä tekstiä. Oot kyllä todellinen seikkailijatar! Kaikkea hyvää tälle uudelle alkaneelle vuodelle – ja rakkautta!

 • Reply
  VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa
  19.1.2019 at 20:19

  Oon kyllä niin tykästynyt teidän podcastiin, en malta odottaa jatkoa! Ja nuo Rajalan valokuvauskurssit ja lukijamatka Tansaniaan kuulostaa niin upeilta – tutkailin niitä molempia silloin kun ne oli ajankohtaisia, muttei sopineet omaan aikatauluuni. Hienoja mahdollisuuksia tuonut siulle sun upean blogi.

 • Reply
  Emilia/Merkintöjä maailmasta
  19.1.2019 at 21:33

  Ihana inspiroiva postaus! Ihailen muuten usein sun mekkoja, täällä tunnustautuu mekkofani, jolle erityisesti kukkakuosit on heikkous. Ja kiitos sulle ja Veeralle Jetlagissa-podcastista, se on huippu!
  Ihanaa uutta vuotta, kohti unelmia!<3

Leave a Reply