Budva Itä-Eurooppa ja Balkan 2015 Montenegro

Budva – Balkanin havaijilla

Budva BudvaEnnen Balkanin roadtripiäni olin kuullut Montenegron Budvan olevan kesäkaudella ääriään myöten turisteista täyttyvä ranta- ja bilekohde, ja useimmat tuttuni olivatkin kertoneet minulle pettyneensä omalla matkallaan Budvaan pahemman kerran. Suuntasinkin tähän bilemekkaan vailla sen kummempia odotuksia – ainoa toiveeni oli viettää rento päivä meren äärellä auringosta nauttien ja ehkäpä myös piipahtaa Budvan yöelämässä, jos pieni matkaväsymys sen sallisi. Kun saavuin Budvaan, ja suuntasin päärannalle nauttimaan iltapäivän auringonsäteistä, ei Budva missään nimessä näyttänyt parhaita puoliaan. Kivirannalla makasi vieri vieressä turisteja toinen toisensa perään ja jykevä teknobiitti pauhasi useammasta kuin yhdestä rantaravintolasta. Aurinko paahtoi herkeämättä, eikä mereen noin vain päässyt pulahtamaan, sillä siitä piti huolen erilaisilla kellukkeilla rantavedessä lilluvat ihmiset vauvasta vaariin.

Budva BudvaAuringosta sentään pääsin nauttimaan, mutta seuraavana päivänä halusin saada lomaani sitä kaipaamaani rantarentoutumista, mitä Budvan päärannalla ei selvästikään ollut tarjolla. Olin googlaillut, että Budvan edustalta löytyisi pieni saari, jonne pääsisi helposti viettämään rantapäivää hieman kauemmaksi päärannan hälinästä. Kun pienen venematkan jälkeen astuin ulos veneestä Budvan Hawaiiksi kutsutulle saarelle, hämmästyin. Poissa olivat rantapenkereelle vieri viereen ahdetut aurinkotuolit, sillä niiden tilalla pieniin saaren poukamiin oli pystytetty vain muutamia auringonottorivistöjä. Aurinkotuolien vähyyden lisäksi paikassa yllätti ihmisten vähyys – omalla poukamallani oli minun ja matkaystäväni lisäksi vain alle kymmenen muuta ihmistä nauttimassa rantapäivässä. Välillä olinkin ainoa ihminen valkoisista kivistä rakentuneella rannallamme, jossa sain nauttia turkoosin sävyisen meriveden viilentävästä vaikutuksesta kaikessa rauhassa ilman pelkoa siitä, että leijonakuningaskumivene ajaisi päälleni hetkellä millä hyvänsä. Taustalta kuului leppoisat loungerytmit, ja niissä kahdessa rantaravintolassa, jotka saarelta löysin, näytti asiakaskunta olevan pääsääntöisesti vain aikuisia.

Budva BudvaKun iltapäivällä pakkailin rantapyyhettä takaisin kassiini ja silmäilin samalla Hawaiin leppoisaa rantaelämää, olin tyytyväinen siihen, että päätin viivähtää Budvassa suosituksista huolimatta ekstrayön. Näin pääsin kaikessa rauhassa viettämään jo muutaman päivän ajan kaipaamiani rantapäiviä – ja vieläpä näin kivoissa maisemissa! Kuitenkin muutama rantapäivä Budvassa riitti hyvin sammuttamaan rantalomakaipuuni, ja viimeisenä iltana Budvassa alkoikin jo poltella halu jatkaa matkaa eteenpäin.

You Might Also Like

2 kommenttia

 • Reply
  Katja
  4.8.2015 at 19:22

  Mukava lukea sun erilaisesta kokemuksesta Budvassa! Itselläni viikon tukikohtana toukokuussa toimi samainen Budva, mutta toukokuussa tuo pikkukaupunki oli täysin autio melkein aivan pelottavan hiljainen. Ei pauhannut musiikki, hotellissa oli vain yksi ravintola auki ja ranta ammotti tyhjyyttään. Ilmeisesti sesongilla on paljon tekemistä asian kanssa. 😀

  • Reply
   Anna-Katri
   8.8.2015 at 10:49

   Oi, Budvassa olisi kyllä varmasti ihana vierailla turistikauden ulkopuolella – näin kaupungista pääsisi varmasti näkemään aivan erilaista tunnelmaa! Omalla matkallani varsinkin vanha kaupunki jäi nyt oikeastaan kokonaan kiertämättä, kun sen kadut olivat aina niin tupaten täynnä.

  Jätä kommentti