Loiren laakso Ranska

Täydellinen majapaikka Loiren laaksossa

P1070934_Loire P1070733_Loire P1070888_Loire-3P1070778_LoireP1070908_Loire P1070769_LoireP1070935_LoireP1070748_LoireP1070795_LoireP1070879_LoireP1070936_LoireP1070902_LoireP1070813_Loire P1070930_LoireOnkohan parempaa paikkaa viettää kesälomaa kuin piipahtaa hemmoteltavaksi idylliseen maalaiskartanoon Ranskan kuuluisille viininviljelyalueelle? Ainakin itselleni yksi vuosien takainen unelmaloma oli tyttöjen matka Ranskaan, jossa ohjelmaan kuului Pariisin sykkeen lisäksi rentoutumista Loiren laaksossa. Loiren laaksoon suunnatessa matkatoiveena oli yöpyä suloisessa pikkukylässä, josta voisi kätevästi tehdä päiväretkiä vaikka jalkaisin läheisille viinitiloille.

Pienellä etukäteissuunnittelulla löysin Loiren laaksossa sijaitsevasta Vouvrayn pikkukylästä aivan ihastuttavan majatalon. La Rochelière -paikkaa pyörittää suomalainen madame Annele Tulkki yhdessä ranskalaisen miehensä kanssa. Ja en voi muuta kuin ylistää paikan tunnelmaa sekä vieraanvaraisuutta! Alusta asti tunsimme itsemme tervetulleiksi, ja sen lisäksi majatalon 1700-lukulainen miljöö löi meidät laudalta. Kauniin päärakennuksen ja sympaattisen, entisestä tallista kunnostetun piharakennuksen lisäksi oman ekstransa paikan upeudelle antaa pihapiirin kiviseinämä, jonka kätköistä löytyy luolakäytävä. Yksi luola on muutettu vieraille asuinkäyttöön La Cave -huoneeksi ja sen lisäksi erikoisia kiveen kaiverrettuja kierreportaita pitkin pääsee upealle yläpihalle, jonka uima-altaalla kelpaa nauttia paikalta avautuvista näköaloista Loiren laaksoon.

Päivällä vierailimme Vouvrayn alueen pienillä viinitiloilla maistellen heidän tarjontaansa, tutustuen viinikellareihin ja ihmetellen viiniviljelyksien vihreyttä. Auringonlaskun kiirehdimme nauttimaan La Rochelièren yläpihan uima-altaalle ennen kuin suuntasimme pienen, mutta sitäkin viihtyisämmän Voyvrayn kylän ravintoloihin nautiskelemaan illallista. Ja aamulla heräsimme viihtyisässä huoneessamme kylän kirkon kellojen soittoon, jonka jälkeen suuntasimme majatalon sisäpihalle katetulle ranskalaiselle aamiaiselle.

Vouvrayn kylään pääsee Pariisista luotijunalla, jolloin pysäkkinä on Tours:n kaupunki. Toursissa kannattaa viettää vaikkapa puolikas päivä tutustuen kaupungin tunnelmalliseen vanhaan kaupunkiin, kauniisiin puistopuutarhoihin sekä tietenkin ranskalaiseen ravintolakulttuuriin. Toursista Vouvray:hun kulkee paikallisbusseja, mutta me hyppäsimme juna-asemalta taksiin, joka kiidättikin tyttöset puolessa tunnissa La Rochelièren edustan kapeille kujille. Vouvraysta voi kätevästi tehdä päiväretkiä niin lähialueen viinitiloille kuin linnoillekin.

La Rochelière
Anneli Tulkki
6, rue Victor Hérault
37210 Vouvray
info@la-rocheliere.com

You Might Also Like

Ei kommentteja

Jätä kommentti