Helsinki Maailmanympärimatka

Viimeiset päivät Helsingissä

1.10.2016

img_2610_helsinki img_2642_helsinki img_2620_helsinki img_2612_helsinkiimg_2636_matkabudjettiimg_2667_helsinki

Huhhuh, nyt alkaa pikkuhiljaa reissujännitys kasvaa! Koko viikon on ollut kaikenlaista tekemistä, unohtamatta tietenkään stressaavaa rinkan pakkaamisurakkaa. Pakkasin rinkan ehkä noin viisi kertaa, aina välillä tuskaillen tavaroiden mahtumisen kanssa, sitten taas purkaen kaiken, karsien tavaroita, punniten rinkkaa – ja toistaen saman homman uudelleen ja uudelleen. Välillä jo luovutin ja hain varastosta matkalaukun esille, mutta sitten onneksi tajusin, etten mitenkään pärjäisi tällaisella seikkailumatkalla vedettävän matkalaukun kanssa. Lopulta katselin yön pimeinä tunteina Youtubesta eräjormien rinkanpakkausvinkkejä ja niiden avulla sain vihdoinkin torstaina rinkkaan mahtumaan kaikki tarpeelliset tavarat!

Torstaina tulikin sitten juhlittua läksiäisiäni kirjaimellisesti aamuun asti, ja kun vihdoin eilen sain asuntoni tyhjennettyä ja raahattua rinkkani Sokos Hotel Albertiin, oli olo kuin kaikkensa antaneella. Hotellihuoneessa minua oli vastassa ihana yllätys kukkien, kuohujuoman, suklaan ja kauniin tervetuloa-kirjeen muodossa. Mieltä lämmitti suunnattomasti näin ystävällinen vastaanotto! Ja itseasiassa taisin tajuta oikeasti vasta kirjettä lukiessa, että olen toden totta ihan kohta lähdössä matkalle. Samalla myös onnittelin itseäni siitä, että olin etukäteen tajunnut varata hotellin pariksi viimeiseksi yöksi Suomessa – on paljon mukavampaa rentoutua hotellissa pari yötä, ja suunnata sitten levänneenä kohti seikkailuja, kuin että olisin kaiken pakkausstressin ja muuttopuuhien päälle joutunut samantien puskemaan lentokentälle. Ja Sokos Hotel Alberttia parempaa paikkaa lähdön odottamiselle ei varmastikaan olisi ollut, sillä hotelli on sopivan mutkaton kulkea rennoissa matkavaatteissa ilman turhaa pönöttämisen tarvetta. Lisäksi hotellista huokuu lämmin tunnelma, ja jo heti ensi askeleilla sisäänkirjautuessa sain niin hyvää palvelua, että olo oli melkein kuin olisin kotiin tullut.

Tänään olen ehtinyt lekottelemaan kaikessa rauhassa kauniilla city-näkymillä varustetussa hotellihuoneessani ja nauttimaan Sokos Hotel Albertin kodinomaisesta tunnelmasta sekä keskustaelämästä – hotellilta on ihanan helppo pinkaista jalan mihin tahansa Helsingin keskustassa. Olen kävellyt kirpsakassa syyssäässä ja yrittänyt totutella ajatukseen, että kotikaupunkini Helsingin sijaan tulen olemaan tien päällä seuraavat 10 kuukautta ilman pysyvää osoitetta. Lisäksi plen tehnyt viime hetken hankintoja matkaa varten ja käynyt hemmottelemassa itseäni mani-pedissä. Nyt alkaakin sitten olla kaikki lähtövalmistelut tehtynä, ja ohjelmassa on enää illallinen ystävän kanssa ja huomenna siirtyminen lentokentälle.

Vatsanpohjassa nipistelee hassusti, ja jonkinlainen malttamaton jännitys on saanut minut otteeseensa. Silti outoa ajatella, että huomenna vihdoinkin suuntaan maailmanympärimatkalle – sille matkalle, josta olen pari vuotta haaveillut ja sen eteen tehnyt niin paljon töitä. Voiko oikeasti olla totta, että nyt se vihdoinkin toteutuu, unelmieni matka!?

Yhteistyössä: Sokos Hotel Albert

 • Reply
  NannaK
  1.10.2016 at 16:56

  Ihanaa ja turvallista matkaa sinulle 🙂 kuinka paljon tuli lopulta painoa rinkalle?

  • Reply
   Anna-Katri
   1.10.2016 at 17:27

   Kiitos! <3 Ajattelin, että kun huomenna pakkaan lopullisesti niin teen samalla yhteenvedon blogiin rinkan sisällöstä ja painosta. 🙂

 • Reply
  Heli
  1.10.2016 at 19:23

  Upeaa, jännittävää, ikimuistoista, tapahtumarikasta, onnellista ja rentouttavaa matkaa Anna-Katri! On ollut hienoa seurata, miten rohkeasti olet lähtenyt tavoittelemaan unelmaasi. Päivittele kanavia sikäli kun vaan voit, niin tiedetään miten sinulla menee siellä maailman toisella puolen. 🙂 Hihi… ehkä minun täytyy nyt vihdoin ja viimein hankkia älypuhelin, niin pääsen seuraamaan myös snäppejäsi. Bon voyage!

  • Reply
   Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:54

   Kiitos tuhannesti ihanista sanoistasi Heli! <3

 • Reply
  Hannakaisa
  1.10.2016 at 20:47

  Löysin blogiisi ehkä kuukausi sitten ja mielenkiinnolla jään seuraamaan maailmanympärimatkaasi! Tasan vuosi sitten lähdimme omalle maailmanympärimatkallemme ja nyt onkin ihana tulevana talvena samaistua tunnelmiin ja muistoihin matkablogisi välityksellä. Muutamia samoja kohteita näyttää reitilläsi olevan, eli jos kiinnostaa tsekata meidän kuvat ja fiilikset kyseisestä maasta, niin täältä löytyy: http://kasidesitravels.blogspot.fi/
  Ihanaa matkaa!

 • Reply
  Anna | Muuttolintu.com
  2.10.2016 at 04:46

  Mahtavaa matkaa, siitä tulee ihan mieletön! 🙂

  • Reply
   Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:54

   Kiitos Anna – ehkä nähdään turneeni aikana Australiassa tai muulla, jos olet seikkailemassa samaan aikaan. Ollaan yhteydessä! <3

 • Reply
  Lotta | Watia.fi
  2.10.2016 at 07:13

  Hyvää matkaa!

  • Reply
   Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:54

   Kiitos Lotta! <3

 • Reply
  Jenna / With huge passion for life
  2.10.2016 at 11:11

  Seikkailurikasta ja elämyksellistä maailmanympärimatkaa! 🙂 Nauti!

  • Reply
   Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:55

   Kiitos Jenna, aivan ihana kommentti matkan aloitukseen! <3

Leave a Reply