Menu
Arki matkojen välillä

10 asiaa just nyt minusta arjessa

Unelmien toteuttaminen

Kirjoittelin aiemmin 10 random faktaa minusta matkaillessa, joten tasapuolisuuden nimissä ajattelin nyt kotona ollessa kirjoitella hieman vastaavaa listaa itsestäni täällä arkielämän pyörteissä:

1. Töitä, töitä, töitä

Olen vuosikaudet tehnyt rinnakkain kahta eri työtä – päivätyöni on ympäristökonsultoinnin parissa ja sivutyönä teen blogia ja kaikkea siihen liittyvää sosiaalista mediaa. Viimeisen vuoden aikana rinnalle on myös tullut Jetlagissa podcast yhdessä Veera Biancan kanssa. Joten ei varmasti ole vaikea arvata että vaikka päivätyössäni teen tällä hetkellä lyhyempää viikkoa, menee arjestani iso osuus töiden tekemiseen – mutta en valita, sillä varsinkin nyt on ollut hyvä pöhinä päällä. 🙂

2. Aamuvirkku täällä moi

Minulla on aina ollut outo tapa herätä juuri muutama minuutti ennen herätyskellon soittoa, mikä on toisaalta vain hyvä asia, niin ei tarvitse unenpöpperössä säikähtää kellon piipitystä (tai tapauksessani sammakoiden kurnutusta). Lisäksi minulle vakiintuu hyvin helposti jokin tietty kellonaika jolloin herään, oli tarvetta tai ei. Nyt syksyllä tuo on asettunut siihen klo 6.30 paikkeille pimeiden aamujen myötä, mutta kesällä olin hereillä harva se aamu jo viiden aikoihin.

3. Siivoamisinho

En pidä siivoamisesta. Mielestäni imurointi ja varsinkin pölyjen pyyhintä on maailman rasittavinta puuhaa. Yritän aina lykätä siivoamisen aloittamista hamaan tulevaisuuteen, mutta jossakin vaiheessa pölypallot alkavat ärsyttää enemmän kuin siivoaminen, joten joudun tarttumaan imurinvarteen. Sen sijaan kotini on muuten aina suht järjestyksessä, sillä irtotavarat siivoan mielelläni heti pois silmistä (toisin kuin hotellihuoneessa ollessa).

4. Laiska terveysruokafani

Tiedän millainen ruokavalio minulle sopii parhaiten ja haluaisin todellakin saada itseäni niskasta kiinni sen suhteen, että söisin joka päivä terveellisesti ja säännöllisesti itselleni sopivaa ruokaa. Mutta silloin kun arkikiire iskee (ks. kohta 1), on ruoka usein se joka jää elämässäni sivurooliin, ja koluan kaapeista ties mitä jämäpaloja syöden vaikka aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi pelkkiä avocadoleipiä tai sorrun tilaamaan noutoruokaa. Useimpina viikkoina olen yrittänyt tsempata ja hankkia kokkaustarvikkeet etukäteen valmiiksi, mutta saatan siirtää kokkauksen aloittamista vain päivä päivältä eteenpäin. Tämä seikka arjessani pitää kyllä saada korjattua ja pian takaisin kuntoon!

5. Hetki luonnossa

Vaikka en muuten ehti arjessani liikkumaan, yritän päivittäin päästä edes puolen tunnin kävelylenkille luontoon. Se on nimittäin mielestäni maailman paras tapa saada siirrettyä ajatukset syrjään ja reippailu raikkaassa ulkoilmassa tekee aina tehtävänsä – satoi tai paistoi. Onneksi nykyisessä kodissani on merenrannat ja metsäiset puistoalueet aivan vieressä, joten kävelylenkeillä pääsen myös aina ihastelemaan luonnon pieniä ihmeitä.

6. Rauhoittavaa musiikkia

Kotona ollessa kuuntelen usein aamutoimia tehdessä Spotifysta jotakin valmista rentouttavaa soittolistaa. Aamuisin en voi sietää nopeatempoisia hittejä, vaan herään uuteen päivään kuunnellen mieluummin enemmän meditaatio-henkisempää musiikkia, kuten vaikkapa Peaceful Retreat tai Spa Treatment -soittolistaa. Sitten vain diffuuseri sumuttamaan ilmaan eteeristen öljyjen tuoksua ja muutama kynttilä palamaan, ja aamuni ovat hetkessä mukavampia näin marraskuun pimeydenkin keskellä.

7. Vilukissa

Vanhat kerrostalot ja minä ei välttämättä aina olla bestiksiä, sillä en vain voi sietää kylmyyttä. Asunnossani saisikin olla kesät talvet mieluummin trooppinen lämpötila kuin kylmän kolea keli. Kun luokseni saapuu vieraita, he saattavat todeta, että onpa täällä lämmintä ja meikä vetelee silti menemään villasukissa ja hupparissa. Kylmyyden lisäksi kroppani inhoaa kuivuutta (tervetuloa vain Suomen talvi), joten olenkin alkanut googlailemaan ilmankosteuttimia. Pettyneenä kuitenkin kuulin, ettei niilläkään saa Suomi-kerrostaloon haluamaani trooppista ilmastoa.

8. Viherkasvien perheenlisäystä

Aiemmin en ole onnistunut säilyttämään viherkasveja hengissä, mutta viimeisen vuoden aikana jokin on muuttunut. Nimittäin viuhka-ananas ja kultapalmu ovat innostuneet kasvattamaan yhä uusia ja uusia lehtiä, ja molemmat näyttävät vielä nyt pimeimpäänkin vuodenaikaan varsin terhakoilta jopa niin paljon, että ystäväni luuli toisen olevan tekokasvi. En tiedä onko osuutta asiaan, että kröhöm juttelen niille silloin tällöin… Nyt olenkin alkanut haaveilemaan perheenlisäyksestä ehkäpä peikonlehden tai ikuisen suosikkini, banaanipuun, muodossa.

9. Always yoga pants

Jep, suosikkiasuni on, olinpa sitten kotona tai lentokentällä, on ehdottomasti mustat joogahousut. Niitä minulta löytyy useampia eri merkeiltä, mutta silti metsästän edelleen niitä överitäydellisiä joogapäntsejä. Aina kotiin tullessani minun täytyy heti välittömästi vaihtaa vaatteet rennompaan kotiasuun. Joogahousut ovat muuten varsin kätevät, sillä ne jalassa voi myös lähteä vaikka siltä istumalta lähikauppaan tai kävelylenkille. Tai siis jos minulta kysytään, niin ihan minne vain.

10. Sisustusko valmis

Mikä siinä onkaan, että oma asunto tuntuu lähes aina jotenkin keskeneräiseltä vaikka vieraiden mielestä kaikki on just hyvin. Ehkä syy on siinä, että omassa mielessä on aina uusia pieniä sisustusprokkiksia meneillään sen suhteen mitä haluaisi vielä viilata tai mikä tietty yksityiskohta vielä puuttuu. Tällä hetkellä olen kyllä tyytyväinen uuteen kotiini ja sen sisustukseen, mutta en voi sille mitään, että tiedän jo nyt, että vuoden vaihteen jälkeen pääsen sisustusrintamalla taas eteenpäin kun mummoni vanhat kalusteet on vihdoin entisöity ja saan ne omaan käyttööni. Veikkaan kuitenkin, että niiden myötä voi taas iskeä pieni sisustusvimma muutenkin (tai sisustuskriisi)…

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

5 Comments

 • Meeri-
  20.11.2019 at 18:02

  LuluLemonin joogahousut on ihan täydelliset. Ei purista eikä kiristä, mutta ei myöskään valu, vaan pysyy napakasti paikallaan. Säilyttävät muotonsa hyvin pesujen jälkeenkin.

  Reply
 • Ano
  20.11.2019 at 20:44

  Mitkä ovat mielestäsi parhaat joogahousut?

  Reply
 • Irja
  20.11.2019 at 23:03

  Kasveille pitää ehdottomasti jutella ja kehua! Näin itsekin teen ja ovat kasvaneet huimasti ?☺️

  Reply
 • Anni
  21.11.2019 at 10:21

  Siis 9/10 kohtaa ihan sama! Viimeinen ei niinkään, jotenkin sain asunnon sellaiseksi, mistä tykkään enkä ole koskenyt siihen juurikaan neljään vuoteeen. Okei, sohvatyynyjä olen muutaman vaihtanut. Muuten kuin omaa tekstiäni. Tuo terveellinen ruokailu…huoh. Ehkä se on myös niin, että tieto lisää tuskaa.

  Reply
 • Cilla
  21.11.2019 at 15:56

  Kiva lukee näitä henkilökohtaisempia postauksia 🙂
  Ja toi “molemmat näyttävät vielä nyt pimeimpäänkin vuodenaikaan varsin terhakoilta jopa niin paljon, että ystäväni luuli toisen olevan tekokasvi” – Naurahdin ääneen 😀
  Mulla kans aina huppari/collegepaita ja villasukat. Jalassa legginsit tai vastaavat, enkä koskaan pidä esimerkiks farkkuja kotona.
  Plus jos ei jaksa tehdä ruokaa, niin leipä, jugurtti ja kahvi on aina hyviä valintoja nälän siirtoon.

  Reply

Leave a Reply