Menu
Bloggaaminen

11 matkailukysymystä

jordania kamera a-kAlunperin kirjoittelin tämän postauksen lifestyle-blogini puolelle, mutta kun olin päässyt kysymykseen numero 10, huomasin vastausteni pyörivän pääosin matkailun ympärillä, joten päätinkin julkaista vastaukseni myös täällä matkablogin puolella. Matkablogini sisältö tulee toivon mukaan keskittymään kesäloman aikana reaaliaikaisiin matkajuttuihin, mutta sitä ennen on kiva jakaa itsestäni myös pieniä henkilökohtaisempia paloja. Tässä siis vastaukseni 11 kysymyksen haastetehtävään, ja haasteen haluan heittää eteenpäin uusille matkablogituttavilleni Veera Biancalle, Pirkolle ja Lenalle.

1. Mikä on tärkein pävärutiinisi?

Aamiainen ehdottomasti. Se on minulle pieni oma hetki ennen päivän menoja, ja olinpa sitten arjessa tai lomalla, haluan nauttia kunnon aamiaisen kahvikupillisen kera. Toki voin lähteä liikkeelle ilman aamiaistakin, mutta päivä alkaa kaikin tavoin paremmin kun siihen ennättää sisällyttää aamiaisen. Haaveilen jo nyt kesälomamatkasta ja sen tuomista hotelliaamiaisista…

Kastoria2. Paras kirja, jonka olet lukenut? Miksi?

Valitettavan usein luen kirjoja vain matkoilla, joten täytyy taas hetki muistella, mikä kirjoista onkaan ollut paras. Olen pitänyt Katherine Pancolin tuotannosta, joista varsinkin Krokotiilin keltaiset silmät veivät mukanaan. Myös Khaled Hosseinin kirjoissa on jotain koukuttavaa, vaikka sisällöt voivatkin olla varsin rankkoja. Leijapoika oli tällainen kirja, jonka taisin ahmaista Malediivien loman aikana. Elisabeth Gilbertin kulttikirja Eat Pray Love ei ehkä ole ollut paras kirja, mutta sen lukeminen riippukeinussa Amazonin viidakon sademetsissä on kuitenkin jäänyt mieleeni eläväisillä matka- ja kasvutarinoillaan.

3. Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi?

Olen pyrkinyt aktiivisesti toteuttamaan matkaunelmiani, ja osa niistä onkin jo toteutunut: Vierailla Darwinin tutkimuskeskuksessa Galapagos-saarilla, kiivetä Macchu Pichulle Perussa, viettää lomaa keskellä Amazonin sademetsää, patikoida Ugandan ja Ruandan sumuisilla vuorilla nähdäkseen vilauksen villigorillasta, päästä käymään orankien kuntoutuskeskuksessa Borneossa, snorklata Australian isolla valliriutalla, nähdä big five Afrikan safarilla, uida Delfiinien kanssa Bahamalla… ja monia monia muita. Seuraavana isoimpana haaveenani olisi lähteä maailmanympärysmatkalle, ja tähän matkaan liittyy monia erilaisia eksoottisia paikkoja, joihin haluaisin matkustaa. Esimerkiksi Papua-Uusi-Guinea ja Madagaskar löytyvät listaltani.

Kenia4. Haluaisitko asua ulkomailla? Missä?

Voi kyllä – siitä haaveilen ehdottomasti matkakohdeunelmien rinnalla, ja itseasiassa olen päivätöissänikin ilmoittanut halukkuuteni lähteä maailmalle komennukselle, minnepäin maailmaa tahansa. Voisin hyvin asua oikeastaan missä vain, olisi kyseessä sitten iso suurkaupunki tai pienempi maalaiskylä. Amerikassa olen vaihtarivuonna asunut, ja toivoisin että elämäni aikana pääsisin vielä asumaan edes lyhyeksi aikaa jonnekin Aasiaan ja myös tietyt Afrikan maat voisivat olla varteenotettavia vaihtoehtoja.

5. Jos saisit täyttää vaatekaapin vain yhdellä merkillä, mikä se olisi?

By Malene Birger ehdottomasti. Sen lisäksi, että hänen naisellisissa vaatteissa ja asusteissa on juuri sitä pientä etnistä vivahdetta, jota simppeliin tyyliini kaipaan yhä enemmän, ihailen Malenea myös henkilönä. Hän edustaakin mielestäni sopivasti nykyajan nomadia, joka huikeasta urastaan huolimatta ei ole koskaan luopunut kaikokaipuustaan vaan lukuisien matkojen lisäksi asuu aina siellä päin maailmaa, missä haluaa. Ja hänen sisustustyylinsä voisin vaatteiden lisäksi myös ottaa kotiini…

jordania6. Lempikukkasi

Orkidea on ollut lempikukkani ties kuinka kauan. Olen huumaantunut orkideojen yksinkertaisesta mutta silti eksoottisesta ulkonäöstä ja matkoillani usein suuntaankin katsomaan erilaisia orkideapuutarhoja sekä osaavan oppaan johdolla myös sademetsien siimekseen bongailemaan luonnonvaraisia orkideoja. Maailmasta on löydetty yhteensä yli 20 000 luonnonvaraisena elävää orkidealajia, joten bongailtavaa taitaa riittää vielä pitkäksi aikaa. Tiesitkö muuten, että huonekasvina suosittu Phaleonopsis kasvaa luonnossa puun päällyskasvina sen oksanhaaroihin kiinnittyneenä? Ehkä tässä on syy siihen, miksi en saa kotonani orkideoja viihtymään… 😀

7. Tärkein periaatteesi äitinä

Hmm, ehkä ennen periaatteiden päättämistä pitäisi päättää haluanko lapsia vai en. Ainakin toistaiseksi vauvakuume ei ole iskenyt, vaikka kolmenkympin rajapyykin olen jo ylittänyt, ja nykyisin voisin hyvin kuvitella elämäni ilman lapsia. Jos kuitenkin joskus elämääni lapsia ilmaantuisi, haluaisin kasvattajana opettaa lapsille avarakatseisuutta ja toisten kunnioittamista sekä kannustaa tavoittelemaan omia unelmiaan. Haluaisin myös pienestä pitäen opettaa lapsille matkustamista ja näyttää millaista elämä on Suomen ulkopuolella. Tai ehkä asustankin silloin ulkomailla ja haluan näyttää lapsille millaista Suomessa on.

Nicaragua8. Oma juttusi, josta et luovu?

Vapaus. Rakastan vapauden tunnetta varsinkin matkoilla. Muistan elävästi, kun suuntasin pelokkaana ensimmäiselle matkalleni yksin, ja matkalla ollessani koin ahaa-elämyksen siitä, että todellakin voin lähteä yksin matkalle, eikä matkahaaveitteni toteuttaminen ole kiinni kenestäkään toisesta vaan vain minusta itsestäni. Yhtäkkiä tuntui siltä, että koko maailmahan on avoinna –  Mikä vapauttava tunne!

9. Hetki, joka on jäänyt mieleesi?

Hetket, jotka ovat jääneet parhaiten mieleeni, liittyvät useimmiten matkailuun. Ensimmäisenä mieleeni tulee hetki Ugandan sumuisilta vuorilta, jossa villigorilla kosketti hellästi jalkaani, ennen kuin jatkoi matkaansa ohitseni. Toisena mieleen tulee vierailu perheen luona Sri Lankassa, jossa perheen mummo ei olisi halunnut laskea minua pois luotaan. Kyynel silmin hyvästelinkin hänet vaikkei meillä ollutkaan yhteistä kieltä. Väli-Amerikan seikkailumatkalta on mieleen jäänyt monia eri hetkiä, joista useampiin liittyy uudet matkaystäväni ja heidän kanssa koetut asiat.

Nicaragua10. Oletko kenkä vai laukkuihminen

Taidan olla enemmän laukkuihminen, sillä kauniit merkkilaukut ovat pienoinen heikkouteni. Tällä hetkellä kuitenkin haluaisin luopua kaikesta turhasta, joten käynkin kamppailua itseni kanssa siitä, mitkä kaikki laukut (sekä myös kengät) laittaisinkaan myyntiin. Haluaisin, että materialistisen omaisuuden sijaan pystyisin panostamaan enemmän matkailuun ja toisaalta olisin milloin vain valmis pakkaamaan laukkuni ja vaikka muuttamaan ulkomaille.

11. Lempipuuhasi kesällä? Aikuisten kesken?

Ehkä ei ole vaikea arvata, että vastaan tähän lempipuuhani olevan matkailu? Vaikka ensisijaisesti tykkäänkin matkailla yksin, on matkoille ihanaa saada myös välillä seuraa. Tulevalla kesälomamatkalla voinkin kokea nämä molemmat, sillä osan matkasta reissaan yksin ja osalle matkalle minulla on matkakaveri(t) mukana. Ja kesälomamatkan must-juttu on ehdottomasti road trip!

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

8 Comments

 • Pirkko / Meriharakka
  29.6.2015 at 10:12

  Kiitos Anna-Katri haasteesta! Kaipasinkin jo kohta taas vaihteeksi jotain muuta kirjoitettavaa kuin Mallorca, vaikka saari ylittikin odotukseni, jopa niin, että harvinaista kyllä melkein harkitsen joskus jopa palaavani sinne!

  Reply
  • Anna-Katri
   29.6.2015 at 16:53

   Mukava kuulla, että tällainen hieman erilaisempi postausaihe tuli sitten sinulle ihan oikeaan osoitteeseen sopivalla hetkellä. 🙂 Mallorcasta olen kuullut niin paljon hyvää sinne matkanneilta, että juttuja sieltä varmasti myös riittää. Itse en ole vielä siellä käynyt, mutta ehdottomasti täytyisi nostaa mukaan tuleviin reissusuunnitelmiin.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  6.7.2015 at 19:19

  No niin, sain lopultakin nämä 11 kysymystä vastattua!
  (Itse asiassa omista vastauksistasi on pudonnut pois kysymys 8, mutta onneksi netistä löytyi hakusanalla 11 vastausta sen verran monta esimerkkiä, että tuo numero 8 kysymys löytyi. Nykyisin taloushallinnossa työskentelevälle henkilölle tuo puuttuva numero jäi häiritsemään, juttujen pitää täsmätä 🙂 )

  Reply
  • Anna-Katri
   7.7.2015 at 07:31

   Kiva kuulla, että tartuit haasteeseen – täytyypä käydä heti kurkkaamassa vastauksesi 🙂 Ja todentotta, numero kahdeksan oli jäänyt ties minne matkalla! Pitää lisätä kyllä se vielä tänne omien vastauksieni joukkoon – kiitos siis tarkkanäköisyydestäsi. 🙂

   Reply
 • lena / london and beyond
  6.7.2015 at 19:28

  Kiitoksia paljon haasteesta! Ehdottomasti olen mukana, lähipäivinä laitan haasteen blogiin. Nyt kysymykset pääkoppaan muhimaan (:

  Reply
  • Anna-Katri
   7.7.2015 at 07:33

   Kiva kuulla, että haaste oli mieleinen! Ainakin itsestäni on kiva välillä lukea tällaisia pikkufaktoja bloggaajista, blogin kautta kun ei välttämättä aina syvemmät asiat tai ajatukset tule esiin. Ja toisaalta näitä on myös mukava rustata itsekin, kun joutuu hetkisen pohtimaan tarkemmin asioita itsestään. 🙂

   Reply

Leave a Reply