Menu
Matkainspiraatio

Matkakohteiden suosikkejani (2015)

Ehkä eniten matkoihini liittyen minulta kysytään, mikä on ollut paras matkakohde. Ja joka kerta joudun tähän vastaamaan aika ympäripyöreästi, sillä miten voisin valita vain yhtä suosikkia, kun olen tainnut pitää kaikista niistä yli 70 maasta, joissa olen matkaillut. Toki jokaisella maalla ja matkakohteella on omat erityispiirteet ja ne seikat, joihin ihastun, mutta ehkä ylipäätään juuri se kohteiden erilaisuus on se isoin juttu, mikä minua matkailussa viehättää. Yhdessä matkakohteessa saatan ihastua sen villiin luontoon, toisessa upeat paratiisirannat tekevät vaikutuksen, kolmannessa paikallisten ihmisten ystävällisyys, neljännessä paikasta huokuva tunnelma, viidennestä sen tarjoamat unohtumattomat seikkailut ja joissakin nämä kaikki yhteensä. Mahdotonta siis laittaa kaikkia matkakohteita paremmuusjärjestykseen, sillä niistä jokainen on tehnyt minuun vaikutuksen omalla omaleimaisella tavallaan.

Yritin kuitenkin nyt valita tähän ylös muutamia erikoissuosikkejani – sellaisia maita, joihin tekemiini matkoihin palaan muistoissani aina yhä uudelleen ja uudelleen. Ehkäpä näistä matkoista myös olen eniten kertoillut tarinoita matkoistani kiinnostuneille ihmisille (tai ehkä myös niillekin, jotka eivät ole edes niin kiinnostuneita olleet). Tässä siis seitsemän suosikkikohdettani:

A-K1. Galapagos-saaret

Jo pienestä saakka olin unelmoinut matkasta Galapagos-saarille ja Darwinin teorioihin tuli myös koulun penkillä tutustuttua. Kun viimein vuonna 2011 pääsin Galapagokselle, ylitti se jo korkeat odotukseni reilusti. Galapagos oli kuin toinen planeetta, jossa sen eri saarilla maisemat vaihtelivat radikaalisti. Oman erityislaatuisen leimansa Galapagokselle tuo tietenkin saaren eläinlajisto – ja erityisesti niiden arkuuden puute. Yksi unohtumattomimpia kokemuksia oli snorklata Galapagoksella vauhdikkaiden pikkupigviinien, leikkisien merileijonien ja pelottavan näköisten haiden keskellä.

A-K2. Ruanda

Ruandaa kohtaan minulla ei ollut erityisiä odotuksia ennen matkaani, vaan ennemminkin uskoin ihastuvani naapurimaahan Ugandaan. Toisin kuitenkin kävi, sillä Ruanda teki vieläkin suuremman vaikutuksen. Gorillavaellus sumuisilla vuorilla oli omaa luokkaansa ison silver back -johtajauroksen istahtaessa metrin päähän viereeni ja hengistystäni pidätellen pystyin seuraamaan sen puuhailuja aivan lähietäisyydeltä. Ruandassa vaikutuksen teki myös ihmisten ystävällisyys ja jonkinlainen iloisuus, vaikka maan historian mustista hetkistä ei vielä paljon aikaa olekaan. Olin myös yllättynyt maan toimivuudesta, ja aika osuvasti Ruandaa onkin sanottu Afrikan Singaporeksi.

A-K3. Nicaragua

Ennen väli-Amerikan matkaani odotin erityisesti luontokohdetta Costa Ricaa, mutta niin vain naapurimaa Nicaragua pääsi yllättämään. Nicaraguan tulivuosimaisemat järvineen, pienet maalaiskylät ystävällisine ihmisineen, kilometrejä pitkät merenrannat tähtitaivaineen ja erityisesti kaunis Granadan kaupunki värikkäinen rakennuksineen ja juhlahumuineen jäivät pysyvästi mieleeni. Unohtumaton kokemus oli myös yöpyä paikallisen perheen kodissa Ometepe-järvellä. Nicaraguassa samaan lomaan pystyi yhdistämään niin monta erilaista elementtiä, että vastaavaa kohdetta saa kyllä muualta hakea. Lisäksi maa ei ollut vielä yhtä kehittynyt turismin suhteen kuin Costa Rica, joten hintataso oli selvästi alhaisempi.

A-K4. Sri Lanka

Sri Lankan pieni saari kätkee sisäänsä häkellyttävän paljon, mikä sopii täydellisesti tällaiselle seikkailumatkailijalle. Maasta löytyy lukuisia luonnonpuistoja, joissa pääsee näkemään villejä norsuja, ja muutenkin saaren luonto vaelluspolkuineen, vesiputouksineen ja henkeäsalpaavine maisemineen ovat kerrassaan upeita. Saaren pitkät hiekkarannat tarjosivat täydellistä rentoutumista ja letkeää surffielämää, ja rantakohteissa olisi voinut hyvin viettää useammankin viikon. Unohtamatta tietenkään valassafaria! Lisäksi Sri Lankan budhalainen kulttuuri ja lukuisat historialliset temppelit antoivat oman eksoottisen mausteensa saarelle.

A-K5. Malediivit

Jos pitäisi valita yksi paratiisisaari ylitse muiden, valitsen pitkän pohdinnan jälkeen tähän Malediivit. Malediiveissä oli jotain erityistä verrattuna moniin muihin paratiisisaariin, eikä sen kauneutta varmaan kukaan voi kiistää. Pienen pienet valkohiekkaiset saaret kohoavat turkoosiakin turkoosimmasta merivedestä ja päivät niillä voi viettää täydellisesti rentoutuen. Linnun maidolta tuntuva meri kätkee sisäänsä upeita snorklaus- ja sukelluskohteita, ja lisäksi Malediiveillä voi myös tiettynä vuodenaikana kokea uintiretken valashaiden seurassa. Harmikseni tälle retkelle ei lisäkseni osallistunut tarpeeksi muita matkustajia, joten se peruttiin. Seuraavalla kerralla sitten! 😉

A-K6. Brasilia

Brasilia on varmasti jokaisen luontomatkailijan unelmakohde, sillä sieltä löytyy niin Iguazun vesiputoukset, Pantanalin runsaseläimistöinen suistoalue ja villiäkin villimpi Amazon. Ja kun vierailin kaikissa näissä Brasilian tarjoamissa isoissa luontokohteissa, voin helposti yhtyä tähän väittämään. Brasilian luonto on mykistävän upea! Luontokohteiden lisäksi Brasiliassa vaikutuksen minuun teki Rio de Janeiro, jonka nostaisin suosikkikaupunkien listallani aika ylös.

A-K7. Ranska

Euroopassa on monia kiehtovia kaupunkikohteita, mutta jos kokonainen maa täytyy valita, valitsisin Ranskan. Ensinnäkin Pariisi on yksi suosikkikaupunkejani, jonne palaan aina uudelleen ja uudelleen, ja joka kerta ihastun siihen yhä enemmän. Sen lisäksi Ranskan maalaisromanttinen maaseutu on vertaansa vailla. Pienet viinitilat, kumpuilevat peltomaisemat, suloiset majatalot ja herkullinen ranskalainen ruoka – voiko maaseutumatkailulta enempää toivoa.

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

2 Comments

 • Mona
  17.10.2015 at 12:42

  Ei helpottanut kaukokaipuuta yhtään tämä koonti;)
  Ihana postaus <3 <3

  Reply
  • Anna-Katri
   17.10.2015 at 15:18

   Hihhi, no jos yhtään helpottaa niin täällä kärsitään myös jatkuvasta kaukokaipuusta! <3

   Reply

Leave a Reply