Menu
Israel

Eilat – Ajatuksia auringonlaskun aikaan

israel israel israel israel israelEnpä olisi uskonut, että minä, joka rakastan eksoottisia seikkailumatkoja, kaukaisten paikkojen etsintää ja kohtaamisia villin luonnon kanssa, löytäisin itseni istumasta Israelin turistirannalta katselemassa auringonlaskua, maistelevani jo lämmennyttä Coronaa sitruunan kera ja olevani tyytyväinen tyhjää täynnä oleviin lomapäiviini. Joskus sitä kuitenkin kaipaa helpoutta, ja sellaista joutilasuutta, että voi ihan luvan kanssa laiskotella lomalla, ilman mitään kiirettä katsastaa nähtävyyksiä tai tuntea painetta ehtiä kokemaan kaikkia niitä elämyksiä joita matkakohde tarjoaakaan. Joskus pelkästään oleminen on juuri sitä, mitä loma voi olla parhaimmillaan.

israel israel israel israel israelJuuri tällaisen loman vietin Israelin Eilatissa, jossa muutamien aktiviteettipäivien rinnalla nautin aivan suunnattomista niistä kiireettömistä päivistä, jolloin nukuin neljän tähden hotellin muhkeassa sängyssä niin pitkään kuin huvitti, herkuttelin hotellin buffet-aamiaisella sitä mitä mieli teki, viihdyin koko päivän merenrannan aurinkotuoleissa huikaten aina ohikulkevalle tarjoilejalle vienon pyynnön tuoda lisää tuoretta hedelmämehua, tilasin useampana päivänä lounaaksi saman hyväksi todetun halloum-salaatin, ihailin meren takana kohoavien vuorien taakse laskevan auringon viimeisiä säteitä, ja istuin iltaa ystäväni kanssa hotellin aulabaarissa valkoviiniä siemaillen ja maailmaa parantaen ennen nukkumaan menoa.

israel israel israel israel israelViimeinen päivä Eilatissa noudattikin tätä tuttua kaavaa, mutta jotain poikkeavaa siinä oli – matkan lähestyessä loppuaan tunsin valtavaa vapaudenkaipuuta ja jostakin sisältäni nousevaa pientä kotiinpaluahdistusta, joka sai minut miettimään yhä vakavammin arkielämäni sisältöä, ja sitä mitä oikeasti elämältäni halusinkaan. Se hetki oli toki ohimenevä, sellainen ehkä puolen tunnin syvällinen oleminen itseni kanssa, mutta sinä hetkenä ymmärsin ehkä paremmin kuin koskaan aikaisemmin, että minun tulisi useammin ottaa aikaa itselleni ja antaa tilaa niille todellisille ajatuksilleni. Arki Suomessa vyöryi niin valtavalla vauhdilla päälleni, että tällaiset pienet lomat ilman sen kummempaa suorittamista tarjosivat minulle nyt sen kaivatun irtioton ja hetken nähdä omaa elämää hieman ulkopuolelta. Nopeasti kuitenkin halusin sivuttaa nämä vakavammat ajatukset, ja keskittyä viimeisen lomaillan viettoon.

Jos siis kapaat lomallesi helpoutta, ja tilaa omille ajatuksille, en ehkä suosittele ensimmäisenä valitsemaan sitä suurinta turistirantaa ajatuksien purkamiseen, mutta ehdottomasti kannustan lähtemään lomalle arjen pyörteistä. Ja olen huomannut, että mitä hektisempi arki, sen paremmalta tuntuu päästä edes muutamaksi päiväksi täysihoidon hemmoteltavaksi ja keskittyä suorittamisen sijaan niihin kliseisiin turistijuttuihin – kuten rannalla siirappisen auringonlaskun tuijotteluun.

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

No Comments

    Leave a Reply