Menu
Intia / Islanti / Matkainspiraatio / Qatar

Ja seuraavaksi matkat vie…

Olen viipyillyt Suomessa jo kuukauden päivät, ja vaikka arkielämä on ollut hektistä, on kiireistä huolimatta mieli useammin kuin kerran haaveillut reissuista. Alkuvuodesta ei kuitenkaan ollut lukkoon lyötynä vielä mitään matkoja tälle vuodelle, vaikka ilmasta ajatuksia ja haaveita olikin. Nyt helmikuun aikana onneksi näistä moni konkretisoitui lentolippujen muodossa ja jopa niinkin pian, että jo nyt helmi-maaliskuun vaihteessa starttaan melkoisen matkaputken vieraillen peräti kolmessa hyvin erilaisessa matkakohteessa!

Islanti

Helmikuun viimeinen päivä hyppään Iceland Airin* kyytiin ja aloitan heidän kanssaan kolmen päivän tutustumisreissun Islantiin teemalla Food & Fun. Ohjelmassa on niin perinteisempiä islantilaisia luontokohteita ja -aktiviteettejä kuten pulahdushetki Blue Lagonissa, veneretki valaiden bongaussafareineen sekä maaseutukierrosta geysireineen ja islanninhevosineen. Sen lisäksi ohjelmassa on Reykjavikin trendejä niin ruuan, muodin kuin designinkin parissa, joten veikkaan näiden päivien olevan mahtava läpileikkaus Islannin erikoisuuksiin. Erityisen innoissani olen Islannista siitä syystä, etten ole maassa aiemmin vieraillut, vaikka siitä olen iät ja ajat haaveillut. Tässä maassa toki riittäisi nähtävää varmasti useammaksikin viikoksi, mutta pääsen onneksi vihdoinkin saamaan edes pienen pintaraapaisun tästä pohjoisen pallonpuoliskon maagisesta maasta!

Intia

Ei kahta ilman kolmatta vai miten sitä sanotaan? Vuonna 2013 vierailin Intiassa ensimmäistä kertaa tutustuen sen kultaiseen kolmioon ja viime vuonna seikkailumatkani suuntautui Intian pohjoisosiin, aina Himalajan vuoristoon saakka. Nyt kuitenkin suuntaan Intiaan kolmatta kertaa ja aivan eri alueelle kuin aiemmin. Tällä kertaa matkani vie maan eteläosiin Keralaan India Tourismin* kutsumana, ja täytyy sanoa, että kun vuoden päivät olemme tätä matkaa yhdessä suunnitelleet, tuntuu entistä hienommalta, että matka vihdoin toteutuu – Keralan vuoden 2018 tulvista huolimatta, jonka vuoksi matkaa siirrettiin. Ohjelmassa on kiertomatka alkaen Kochin satamakaupungin vilinästä, jatkuen kohti sisämaata Munnarin kumpuileville teeplantaasimaisemille, sukeltaen syvälle Backwaters-vesistön labyrinttiin jokiristeilyn muodossa, viipyillen Varkalan kilometrejä pitkillä surffirannoilla ja päätyen lopulta Keralan suurimman kaupunkiin Trivandrumiin. Mitähän kaikkea muuta tällä reissulla onkaan luvassa!

Qatar

Intian matkaan kylkiäisenä sain lentolippujen välilaskun turvin piipahduksen Qatarissa, josta haaveilin jo viime vuonna. Kun viime vuonna näin Qatarin pääkaupungin Dohan vain yhden lyhyen hotelliyön verran pimeän aikaan, tarjoutuu minulle nyt mahdollisuus tutustua tähän Arabimaiden stop-over-kaupunkiin päiväaikaan 12 tunnin ajan. Tässä olenkin hieman googlaillut varteenotettavia päiväretkiä ja -kohteita, mutta taidan lopulta kallistua Qatar Airwaysin omaan päiväretkipakettiin, niin ei ainakaan tule säätämistä jatkolennolle…

Aikamoisia maisemiamuutoksia, lämpötilaeroja ja kultuurikontrasteja tulee siis varmasti olemaan seuraavilla reissuillani! Kun reissut alkaa kuun viimeinen päivä, kannattaa hypätä matkalle mukaan Instagram-tililläni @adalminasadventures.


* Matka Islantiin yhteistyössä Iceland Airwaysin kanssa ja matka Intiaan Indian Tourism:n järjestämänä. 

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

4 Comments

 • Susa K
  25.2.2019 at 22:45

  Ajatteleto ikinä elämäntapasi olevan hyvin itsekäs ja ekologisesti kestämätön? Mikset muuta pois Suomesta johonkin yhteen maahan pidemmäksi aikaa?

  Reply
  • Anna-Katri
   28.2.2019 at 07:02

   Elämä ei ole niin mustavalkoista mitä ensisilmäyksellä toisen elämästä haluaisi päätellä. 🙂

   Reply
 • Sini
  27.2.2019 at 12:30

  Qatar airwaysin koneessa ei voinut välttyä Qatar -mainoksilta ja kieltämättä vierailu Dohassa jäi kutkuttamaan mieltä. Nyt näin sen kaupunkimaiseman koneen ikkunasta sekä yö- että päiväsaikaan. Onnittelut kiinnostavista yhteistyökuvioista ja reissuista. ?

  Reply
  • Anna-Katri
   28.2.2019 at 07:04

   Se maisema lentokoneen ikkunasta on kyllä huikea Dohan yllä! Mutta eiköhän sinun lentoreitti vielä sinne takaisin vie, Qatarilla kun on paljon kiinnostavia lentoyhteyksiä. 🙂 Ja kiitos paljon, nämä yhteistyöt ovat kyllä mukava ekstra seikkailuihini. 🙂

   Reply

Leave a Reply