Menu
Karibia / Yksinmatkailu

Karibian väriloistoa

IMG_7014_karibiaIMG_7511_karibia IMG_7504_karibia IMG_7519_karibiaIMG_0324_karibia IMG_7457_karibia IMG_6959_karibia IMG_0449_karibia IMG_6976_karibiaOli vuosi 2012. Vuosi, jonka tulen varmasti aina muistamaan yhtenä muutoksien vuotena. Olin juuri vuoden vaihteessa eronnut pitkäaikaisesta suhteesta, jonka olin kuvitellut olevan tarkoitettu loppuelämäksi. Sen seurauksena jouduin ensimmäisenä laittamaan elämäni käytännönasiat kuntoon, mikä kohdallani tarkoitti niin uuden työpaikan hankintaa kuin uuden kodin ostamista. Kun siihen lisätään vielä työn tuomat kiireet ja paineet, uuden asunnon remonttistressi muuttoineen sekä henkinen epävarmuus kaikesta siitä kuka oikein olinkaan ja mitä halusinkaan eron jälkeen, voin sanoa, että syksyllä 2012 olin loman tarpeessa enemmän kuin koskaan.

IMG_0030_karibia IMG_0177_karibiaP1000256_karibiaIMG_0212_karibiaIMG_7158_karibiaIMG_0243_karibiaIMG_0167_karibiaIMG_7101_karibiaIMG_0439_karibiaSyyspimeyden saavuttua, aloin pohtimaan irtiottoa arjen pyörteistä matkan muodossa. Ensimmäisenä mielessäni oli rinkkamatka Aasiaan Eat Pray Love -tyyliin, mutta huomasin ahdistuvani turhaan kaikista käytännönasioista, mitä yksin rinkkamatkalle lähtöön liittyi. Toki osa oli kokemuksen puutetta, mutta ehkä enemminkin huomasin kaipaavani helppoa lomaa, jossa minun ei tarvitsisi säätää tuktuk-kuskien kanssa, etsiä hostellia vesisateessa, elää jatkuvan päätöksen teon keskellä tai kantaa rinkkaani itse paikasta toiseen. Pikkuhiljaa mieleeni alkoikin eksymään värikkäitä kuvia Karibian paratiisisaarista ja ajatuksia rennosta luksuslomasta, jossa minun ei tarvitsisi huolehtia oikeastaan mistään itse.

Hektisen vuoden päätteeksi kaipasin täydellistä rentoutumista ja vaivatonta matkakohdetta, mutta silti halusin nähdä eri paikkoja mahdollisimman paljon. Aasian rinkkaretken sijaan aloinkin haaveilemaan Karibian risteilystä, jossa voisin heittää arjen syrjään ja vain nauttia olostani rankan vuoden jälkeen. Hulppea risteilijä kyydittäisi minut joka päivä uusiin maisemiin ilman, että joutuisin nostamaankaan matkalaukkuani ja muutenkin päivät täyttyisivät saarikierrosten lisäksi täydellisestä hemmottelusta all inclusive -pöytineen ja palveluineen. Aluksi olin tosin hieman kyyninen risteilyä kohtaan, sillä mielikuvani siitä liittyi lähinnä amerikkalaisten eläkeläisten ruotsinlaivatunnelmaan. Päätin kuitenkin, että kaikkea on kokeiltava ainakin kerran elämässä ja työnsin ennakkoluuloni syrjään. Onneksi tein näin, sillä Karibian matka oli siihen tilanteeseen mitä täydellisin ja yksi upeimmista matkoista, mitä siihen mennessä olin päässyt kokemaan.

IMG_7863_karibia IMG_7904_karibia IMG_0035_karibiaIMG_7310_karibia 2IMG_7456_karibia IMG_7461_karibia IMG_7436_karibiaIMG_7766_karibiaIMG_7115_karibia IMG_7924_karibiaIMG_7040_karibiaKun tulin matkalta takaisin Suomeen, kirjoitin Lifestyle-blogini puolelle tasan kolme vuotta sitten 9.1.2013:

En tiedä olenko missään muualla nähnyt yhtä valkoisia hiekkarantoja tai uinut yhtä turkoosissa merivesissä. Hetken aikaa jouduin myös miettimään, ovatko sademetsät missään muualla olleet näin rauhoittavia paikkoja tai niiden vastapainoksi kaupungit olleet yhtä täynnä väriloistoa. Lopullisen vaikutuksen minuun teki letkeä karibialainen elämänmeno iloisine ihmisineen ja rantabaareineen. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaimmista matkoista mitä olen tähän mennessä päässyt tekemään! Oi voi, kunpa pääsisin vielä joskus takaisin näiden kuvien maisemiin ja tunnelmiin. Kiitos loma, olit täydellinen – kyllä nyt taas jaksaa puurtaa arjessa energisin mielin kohti kevättä ja uusia seikkailuja!

Matka Karibialle oli siis juuri sitä, mitä sen hetkiseen elämääni kaipasin, ja takaisin Suomeen palasin kuin horroksesta heränneenä. Varmasti vaikutuksensa oli Karibian värikkyydellä Suomen harmauteen verrattuna, mutta ennen kaikkea huomasin löytäneeni itseni uudelleen risteilyn tarjoamien todellisten vapaapäivien aikana. Paluulennolla Suomeen tapahtuikin sitten jotain erityistä, minkä voit lukea Erikoisimmat lentomatkani -postauksesta… 😉

About Author

Seikkailumatkailija, naissoolomatkailun sanansaattaja ja yrittäjä Helsingistä. Reissaa maailman upeimpien reissukohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa, joita ei valtamediassa näe. Tähän mennessä käytynä yli 140 maata ja tavoitteena vierailla niissä kaikissa. Haluaa samalla haastaa ennakkoluuloja ja rohkaista kaikkia ottamaan askel oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

12 Comments

 • NannaK
  10.1.2016 at 10:20

  Kiitos näistä ihanista kuvista! 🙂 ei malttaisi odottaa omaa reissua. Missä kaikissa satamissa pysähdyit?

  Reply
  • Anna-Katri
   13.1.2016 at 20:17

   Vähän teki kyllä tiukkaa valita kuvia tänne, kun samalla oma kaipuu noille aurinkoisille rannoille nousi huippulukemiin! Sinulla on kyllä selvästi parempi tilanne, kun tuleva matka on jo tiedossa. 🙂 Lähdin siis Fort Lauderdalesta, ja kohteet olivat Aruba, Grenada, St. Lucia, Barbados, Antiqua, St. Maarten, Haiti ja Bahama.

   Reply
 • Sofié
  10.1.2016 at 10:42

  Olit ensimmäisiä blogeja mitä koskaan aloin lukemaan ja muistan elävästä sen ruusun oksan kuvan joita kävin pitkään katsomassa ennen kuin palasit taas blogin pariin <3

  Reply
  • Anna-Katri
   13.1.2016 at 20:17

   Voi, ihana kuulla <3 Ja onneksi jatkoin bloggaamista tuolloin, sillä varsinkin nyt matkablogin perustettuani tuntuu etten todellakaan voi olla ilman!

   Reply
 • Heli
  10.1.2016 at 11:58

  Upeita kuvia. Mä olin ensimmäistä kertaa noissa maisemissa tänä jouluna purjehtimassa ja oli kyllä upeita paikkoja. Juurikin ne värit ja se vehreys. <3

  Reply
  • Anna-Katri
   13.1.2016 at 20:19

   Voin vain kuvitella miten upeaa onkaan ollut purjehtia tuolla – siinä pääsee aivan eri tavalla kosketuksiin meren ja satamien kanssa <3 Ja noista upeista maisemista ei kyllä varmaan koskaan voi saada tarpeeksi.

   Reply
 • Maiju
  10.1.2016 at 16:46

  Siis WAU! Oot ehkä mun sankari, ihailen suuresti sun kykyä lähteä yksin toiselle puolelle maapalloa nauttimaan upeista kokemuksista. Rakastan itsekin matkustelua, mutta surullista kyllä, en ole koskaan uskaltautunut lähtemään yksin. Itsensä palkitseminen rankasta elämänvaiheesta unelmien matkalla kuulostaa vaan niiiiiin hyvältä!

  Reply
  • Anna-Katri
   13.1.2016 at 20:21

   Ihana kuulla, kiitos! <3 Yksi asia mitä blogini kautta haluankin jakaa, on juuri kannustaa muitakin lähtemään rohkeasti yksin matkalle. Sen voin taata, että sitä tuskin koskaan tulee ainakaan katumaan - päinvastoin, yksinmatkailun kautta voi itsestään ja koko maailmasta avautua aivan uusia puolia. 🙂

   Reply
 • Susanna
  10.1.2016 at 20:05

  Ihana reissu. Kummasta pidit muuten enemmän Karibiasta vai Malediiveista? jos näitä kohteita pystyy vertaamaan. Elämässä voi tulla monenlaisia vastoinkäymisiä vastaan, mutta onneksi lähdit tälle reissulle. Oliko Karibialla paljon tyrkyttäviä kauppiaita vai saitko olla rauhassa? kun olen lukenut brittien matkakokemuksia cruisecritic sivulta ja osa tykkää mutta osa valittaa kauppiaista

  Reply
  • Anna-Katri
   13.1.2016 at 20:28

   Minulta kysytään usein vertailua juuri Malediivien, Karibian ja Seychellien välillä, mutta niitä on kyllä kieltämättä hankala laittaa paremmuusjärjestykseen. Malediivien kauneus oli toki omaa luokkaansa todellisena unelmien rantakohteena, mutta Karibialla taas vastassa oli erilainen vehreys paratiisirantoineen. Toki Karibialla oli hienoa risteilyn turvin reissata eri saarilla ja nähdä hieman niiden eroja, kun taas Malediiveillä tuli pysyteltyä vain yhdellä atollilla. Sen sijaan Karibian ja Seychellien välillä en osaisi sanoa muuta eroa kuin Seychellien isot kilpikonnat ja La Diguen merestä kohoavat kivimuodostelma rannat. 🙂 Kaikista paikoista löytyy kyllä juuri sitä kaivattua rantaparatiisia!
   Karibialla en kyllä kokenyt yhtään mitään tyrkytystä tai turhaa kaupustelua. Toki esim. St. Maartinin rannalla aurinkotuolin vieressä kävi jokunen korukauppias ja Barbadoksella olutmyyjä, mutta niiltä molemmilta myös ostin jotain. 🙂 Satamissa taas oli vastassa joitakin tour-järjestäjiä ja kuskeja, mutta eivät he mitenkään agressiivisesti palveluitaan myyneet – päinvastoin rennossa karibialaisessa hengessä. Tosin olen huomannut, että kun on reissussa yksin, ei jää niin helposti kaupustelijoiden hampaisiin kuin isommissa seurueissa liikkuvat.

   Reply
 • Minne
  31.8.2016 at 10:40

  Voi kauheeta. Että mun piti mennä lukemaan tämä bloggaus. 😀 Meillä on risteily Karibialle varattuna helmikuulle ja kun tähän asti olen jaksanut ihan tyynenä odotella tuota hitaasti lähestyvää päivää, niin nyt tuli jo aivan pitelemätön matkakuume. Ja vielä melkein puoli vuotta lähtöön. Ihania kuvia ja tunnelmia ja kiva blogi. Jäänkin vakkarilukijaksi!

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2016 at 12:02

   Hehhe, Karibian kuvia katsellessa tulee kyllä itsellenikin kova matkakuume sinne takaisin. 🙂 Ja oi, teillä on Karibian risteily edessä – siitä tulee varmasti aivan mahtava kokemus! Mutta tiedän tunteesi siitä, että päivät tuntuvat kuluvan aivan liian hitaasti kun matkaa odottelee… Mutta odotus varmasti palkitaan! 🙂

   Reply

Leave a Reply