Menu
Matkainspiraatio

Kesäloman matkasuunnitelmia

kirjaViime viikonloppu meni osaltani aikalailla matkasuunnitelmien parissa. Tajusin nimittäin, että kesälomani alkaa aivan pian ja vielä olisi monta asiaa päätettävänä ennen matkalle suuntaamista! Isommat linjat matkalle oli piirtynyt mieleeni kevään mittaan, mutta pienemmät yksityiskohdat ja ne todelliset toiveet kohteiden osalta oli vielä avoinna. Joten viikonloppuna tartuinkin tuumasta toimeen: avasin jo kerran läpi kahlaamani jättikokoisen matkaoppaan ja aloin paikallistamaan kohteita google mapsin avulla. Samalla kirjailin ylös niin kauniita kohteita kuin kiinnostavia aktiviteettejä, unohtamatta tietenkään uusien maiden valloitusta. Suunnittelupuserruksen jälkeen olinkin tyytyväinen siihen mitä olin saanut aikaan – visioni Itä-Euroopan ja Balkanin kiertomatkasta oli konkretisoitunut todelliseksi ja ennen kaikkea toteuttamiskelpoiseksi matkasuunnitelmaksi.

kirjaLoman ensimmäisenä päivänä suuntaan Helsingistä Pariisiin, jossa juhlistan ystäväni häitä pidennetyn viikonlopun verran. Viime kesänä nautin lomasta Pariisissa peräti 4 viikkoa, joten vaikka tänä kesänä on mukava päästä takaisin tuttuihin paikkoihin ja ennen kaikkea näkemään ystäviäni juhlien merkeissä, ei levoton sieluni malta pysähtyä toista kertaa pidemmäksi aikaa samaan paikkaan – vaikka Pariisilla tulee aina olemaan paikka sydämessäni. Niinpä jatkankin matkaani Pariisista Prahaan ja siellä vietettyjen päivien jälkeen hyppään junaan kohti Bratislavaa ja sieltä edelleen Budapestiin. Kun Itä-Euroopan kaupunkikohteet on koettu, on aika suunnata junamatkani päätepysäkille Belgradiin. Sieltä onkin sitten tarkoitus vuokrata auto ja ajella kolmen viikon aikana pitkin Balkania sen eri maissa. Aikaisemmin olen käynyt Balkanilla vain Kroatian pohjoisosissa, joten odotankin matkalta uusia upeita maita ja kohteita. Yritän aina kaikkiin hieman pidempiin matkoihini sisällyttää sopivassa suhteessa niin kaupunkielämää, rantalomailua kuin aktiivisempia seikkailuja luontokohteista, eikä Balkanin reissuni tule olemaan poikkeus tämän suhteen.

kirjaBalkanin suunnalla tarkoitus olisi Serbian Belgradin jälkeen piipahtaa Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa, jatkaa sieltä kohti Pohjois-Kreikan lintubongausjärviä ja hengähtää hetki Makedonia Ohridissa ennen Matka-kanjonin luonnonpuistomaisemia. Sen jälkeen vuorossa olisi pikavisiitti Kosovossa (kohdetta ei vielä päätetty) ja jatkaa sieltä kaikessa rauhassa Montenegron vuoristoteille ja pikkukyliin. Ennen Montenegron rantakohteita haluaisin käydä vielä viinitilavierailulla Skadar-järven ympäristössä, eikä poissuljettua ole päiväretki Albanian puolelle. Kun rantaelämä Budvassa alkaa kyllästyttää otetaan suunta kohti Kotorin kehuttua kaupunkia sekä sieltä edelleen Bosnia-Herzegovinan puolelle Mostariin. Kroatian puolella Dubrovnik houkuttelisi, mutta voi olla, että se on paikka, jonka joutuu aikapulan vuoksi jättämään seuraavaan kertaan. Ja kuten usein matkoilla, voi olla, että tälläkin matkalla tulee yllätyksiä vastaan, ja suunnitelmat muuttuvat lennosta. Lopullinen päätöspiste kesälomamatkalleni onkin sitten Belgrad, josta suuntaan takaisin Suomeen ja arkielämään.

Paras tunne matkasuunnittelussa on kyllä ehdottomasti ajatus siitä, että koko loma ja kaikki siihen liittyvät huikeat jutut ovat vielä edessäpäin. En kyllä millään malttaisi odottaa, että loma vihdoin alkaa ja pääseen taas tien päälle ja reissufiilis tempaa mukaansa. Jos olet matkaillut tuolla päin, niin vinkit otan mielelläni vastaan! Ja vastavuoroisesti oman matkani jälkeen tulen jakamaan omia kokemuksiani täällä matkablogin puolella niin matkakohteiden kuin matkavinkkien osalta. Niin, ja matkalta lupaan päivittää reaaliaikaisia juttuja matkaelämästä kommelluksineen kaikkineen!

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

6 Comments

 • Heidi
  4.7.2015 at 01:46

  Kylläpä kuulostaa mahtavalta matkalta! Itsellä suunnitteilla, hieman samansuuntaisesti, junamatka Budapest-Bratislava-Wien-Praha, mutta tuonne Balkanille täytyy myös pian päästä, se on ollut haaveissa niin kauan. Ja teidän bloginne ansiosta tiedän nyt että siellä voi tosiaan vuokra-autollakin reissata. Odotan mielenkiinnolla postauksia matkaltasi!

  Reply
  • Anna-Katri
   5.7.2015 at 12:56

   Täällä jo kyllä kieltämättä odottelen matkan alkamista. 🙂 Itselleni on jäänyt Euroopasta juuri nuo itäosan maat läpi käymättä, joten nyt oli vihdoinkin pakko tehdä asialle jotain. Ja Balkan on varmasti yksi nousevia matkailualueita, joten sinne kannattaa varmasti mennä vielä nyt ennen isompia turistimassoja. Autoilu kyllä kieltämättä helpottaa paikasta toiseen liikkumista, tosin hieman vielä jännitän auton ratissa olemista, kun ei ole mitään käsitystä paikallisten ajotyylistä. 😀 Ja postauksia matkalta tulee varmasti! 🙂

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  4.7.2015 at 09:50

  Hyviä suunnitelmia! Belgradista pidimme erityisesti, minusta “kaikkien” kannattaisi kehua sitä, jotta suomalaiset tulisivat ajatelleeksi, että minkälainen kesähelmi se Euroopassa on. Menkää ehdottomasti iltaristeilylle Sava-joelle.
  Ohrid ja Ohrid-järven ympäristö on myös mahtavaa seutua. Ohridissa suosittelen vuokraamaan pyörät ja lähtemään rannan pienille teille. Tuolla koimme myös yhden hurjimmista matkaseikkailuistamme, päätyen Makedonian poliisin huomaan, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin!

  Reply
  • Anna-Katri
   5.7.2015 at 12:58

   Kiitos Pirkko kommentistasi ja tuosta iltaristeilyvinkistä! Ehdottomasti pitää sellaiselle päästä Belgradissa! Matkablogit ovat kyllä hyvä kanava saada juuri tällaista tietoa kohteesta, mitä muuten ei välttämättä osaisi edes ajatellakaan tekevänsä matkakohteessa. Ja huh, täytyykin käydä lukaisemassa tuo hurja matkaseikkailusi!

   Reply
 • Ilona
  9.7.2015 at 13:02

  Hei Anna-Katri, kerrtohan sitten millaiset kokemukset sinulle jäi Bratislavasta? Se on mulle itselleni niin läheinen kohde, että olen aina kiinnostunut kuulemaan myös muiden kokemukset sieltä.

  Reply
  • Anna-Katri
   10.7.2015 at 10:06

   Heippa, ilman muuta voin kertoilla täällä Bratislavasta kokemuksiani kun olen siellä käynyt! Ja jos sinulla on antaa hyviä tästävinkkejä sinne, niin otan ne kiitollisena vastaan. 🙂

   Reply

Leave a Reply