Menu
Matkainspiraatio

Kesän matkasuunnitelmia

Ulkona porottaa aurinko ihan täysillä ja hellesäät hipovat Helsinkiä, ja minä se vain lymyilen jo kolmatta päivää neljän seinän sisällä sairastaen. Ei näin! Täällä olenkin haaveillen selaillut niin Instagramista kuin Pinterestistä kesän tunnelmakuvia, ja toivonut, että pääsen itsekin pian nauttimaan tästä Suomeen saapuneesta kesästä. Samalla olen pikkuhiljaa jäsennellyt kesäkalenteriani kuntoon niin lomien kuin matkasuunnitelmien osalta.

Niin, kun keväällä päätin perua kauan haavelemani seikkailumatkan halki viiden Stan-valtion, oli ajatukseni rauhoittua paikoilleen Suomeen vähän pidemmäksi aikaa. Sitä olenkin tavallaan tehnyt, mutta uuden ihmissuhdekuvion myötä elämääni on tullut mukaan hieman erilainen matkustusmuoto soolomatkojen rinnalle – sillä jos toisessa maassa asuvaa ihmistä haluaa nähdä, joutuu jompi kumpi aina reissaamaan, tai sitten molemmat yhdessä. Näin ollen sen lisäksi, että Suomen kesä kiehtoo pitkästä aikaa pysähtymään myös tänne, matkustan enemmän kuin mielelläni myös eri puolille Eurooppaa (ja ehkä vähän kauemmaksikin) niin lyhyemmille kuin pidemmille piipahduksille toista tapaamaan. Tässä olisikin nyt pientä katsausta tämän hetkisistä reissusuunnitelmista:

Islanti

Juhannusviikolla starttaa seuraava matkani ja se vie takaisin Islantiin, jossa vierailin ensimmäisen kerran helmi-maaliskuun taitteessa (kohtalokkain seurauksin). Nyt suunnitelmissa on viettää pari päivää Reykjavikissä ja tutustua kaupunkiin vähän enemmän kuin edellisellä lyhyellä visiitillä sekä sen jälkeen suunnata pariksi päiväksi keskelle ei mitään, sillä löysin nettiselailujen päätteeksi idyllisen putiikkihotellin maaseudun rauhasta läheltä Reykjavikiä. Alunperin vähän houkutteli myös ottaa vuokra-auto alle ja lähteä seikkailemaan ympäri maata, mutta aikataulusyistä tämä kombinaatio oli lopulta paras ratkaisu. Juhannuksen yötäntä yötä tulen siis viettämään Islannissa!

Iso-Britannia ja Skotlanti

Heinäkuussa suunnitelmissa on suunnata jälleen Britteihin, mutta tällä kertaa matka vie Manchesteriin. Siellä olenkin piipahtanut tänä vuonna jo kerran, mutta tuon yhden yön lyhyen visiitin aikana en paljoa kaupunkia ja sen tarjontaa ehtinyt näkemään, joten nyt onkin kiva päästä takaisin viettämään siellä vähän pidempi pätkä lomaa. Manchesteristä matka jatkuu junalla kohti Edinburghia Skotlantiin, ja tämä kohde jos mikä kiinnostaa minua, sillä skottikulttuurissa ja varmasti myös kaupungissa itsessään on omanlaista tunnelmaa.

Suomi

Elokuun suunnitelmana on tällä hetkellä todennäköisesti olla vain Suomessa. Kesäisen Helsingin lisäksi houkuttelisi lähteä pienelle maakuntamatkalle esittelemään kotimaata pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, ja tällä hetkellä vahvana suosikkina on Saimaa sen upeine järvimaisemineen ja saarineen. Katsotaan jos uskaltautuisin jopa vuokraamaan mökin pariksi päiväksi autenttisen Suomi-menon esittelemiseksi, ehhehe. Lisäksi Turussa ja Porvoossa olisi ihana piipahtaa varsinkin kauniilla kesäsäällä. Esittelemisen arvoisista Suomi-kohteista otan erittäin mielelläni vinkkejä vastaan!

Espanja, Portugali, Tunisia, Libanon…

Mutta koska elokuun suunnitelmia ei ole vielä kokonaan lyöty lukkoon, niin voi olla, että minulle jää omaa aikaa pienelle soolomatkalle. Sen osalta en tosin tiedä yhtään mihin haluaisin mennä, ja mielessä onkin pyörinyt muutamia erilaisia suunnitelmia. Ehkäpä se voisi olla helppoa lomailua Espanjan Barcelonassa (ja ehkä piipahdus Andorraan) tai sitten vaikka viikon surffi- ja joogaloma Portugalin rannoilla. Tai ehkä sittenkin ripaus eksotiikkaa ja seikkailua Tunisiassa tai Libanonissa, hmmm katsotaan mihin päädynkään jos reissuun elokuussa suuntaan!

Brasilia

Tämä reissu oikeastaan taitaa mennä jo syksyn puolelle, mutta kun se tässä samassa matkasuunnitteluryppäässä pyörii mukana ja lentoliputkin tuli juuri varattua, niin lisätään se tähän matkasuunnitelmien listaan nyt. Tulossa on nimittäin 10 päivän reissu Brasilian Sao Paoloon, jossa en ole aiemmin käynyt vaikkakin muuten olen reissannut Brasiliassa niin Rio de Janeirossa, Iguassun vesiputouksilla, Amazonin sademetsässä kuin Pantanalin suistoalueella. Vielä en tiedä yhtään mitä tällä kaupunkilomalla on luvassa, mutta eiköhän tästä suurkaupungista löydy yhtä jos toista tekemistä ja nähtävää!


Mitä matkasuunnitelmia sinulla on kesäksi? Pysytteletkö Suomessa vai karkaatko maailmalle? 

About Author

Seikkailumatkailija, naissoolomatkailun pioneeri ja yrittäjä Helsingistä. Reissaa maailman upeimpien reissukohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa, joita ei valtamediassa näe. Tähän mennessä käytynä yli 130 maata ja tavoitteena vierailla niissä kaikissa. Haluaa samalla haastaa ennakkoluuloja ja rohkaista ottamaan askel oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

8 Comments

 • Reetta
  6.6.2019 at 20:50

  Juuri äsken fiilistelin viime loppukesän reissuamme Mathildedalin kylään, suosittelen vierailemaan, siellä on kesäsuomi kauneimmillaan! Ihanaa ruokaa, laadukasta majoitusta, maalaismaisemaa, merimaisemaa, metsää, suota, mitä ikinä voi toivoa!

  Reply
 • Susanna
  6.6.2019 at 22:06

  Hyvältä kuulostaa, ehkä Portugali olisi kiva kohde just elokuulle? en voi itse suositella Espanjaa elokuussa olin viime elokuussa Espanjassa ja siellä oli ihan todella täyttä. Niin täyttä että Barcelonaan menevässä junassa täytyi seisoa matkalaukun kanssa junan ovessa kiinni kun tilaa ei ollut. Tulin siihen päätelmään että Espanja on supersuosittu kohde elokuussa, ainakin etelä-Espanja. Jatkossa lomailen elokuut kohteissa joissa olisi paremmin tilaa ja kun menin junalla Ranskaan heti oli enemmän tilaa liikkua ja olla. Elokuu on Välimeren kansojenkin suurin lomakuukausi, monesti koulut alkavat syyskuussa. Nyt kun Suomessa on ilmeisesti aika kuuma kesä niin mites olisi ne Kalajoen hiekkasärkät? minullakin on kesäsuunnitelmat tekemättä, mutta tosiaan näkisin itseni mieluiten elokuussa vaikka Kreikan tai Italian saarilla ja mielellään niin että on tilaa liikkua kun Espanjassa majoitukset ja junat oli täysiä

  Reply
 • Sini
  7.6.2019 at 02:38

  Parhaillaan ollaan juniorin kanssa Torontossa. Täältä mennään pariksi päiväksi Niagaran putouksille. Parin viikon päästä on luvassa reissu Turkuun lisärauha -festarin merkeissä. Elokuussa sooloilen pitkän viikonlopun Krakovassa. ,,😊 Hyvää reissukesää sinulle Anna-Katri..

  Reply
 • Marjo-Riitta
  8.6.2019 at 11:02

  Ihan pakko kysyä, että millä olet tehnyt tuon käydyt maat gadgetin blogisi sivusarakkeeseen? Itse haaveilen vähän samantyylisestä omaan blogiini, mutta vain Suomen karttapohjalla. 🙂

  Reply
 • Jossus Travelpics
  8.6.2019 at 14:40

  Kesät vietän aina täällä Ruotsissa, matkustan mieluummin syksyllä. Tämän vuoden matkasuunnitelmat ovat Mauritius lokakuussa ja sitten jonnekin marraskuussa.
  Tunisia kiinnostaa ja Libanoniin olisi kiva palata, mutta en halua matkustaa sinne yksin.

  Reply
 • Anna / Muuttolintu.com
  15.6.2019 at 01:40

  No tulihan siitä aika aktiivinen reissukesä kuitenkin 🙂 Tottakai siun pitää näyttää suomalaista mökkimenoa miehelle, karkaatte sitten vaikka takaisin kaupunkiin jos se on ihan kamalaa 😀 Me seikkaillaan nyt ihan vaan Australiassa loppuvuosi, ainakin suurimmaksi osaksi.

  Reply
 • Maarit Johanna
  16.6.2019 at 12:49

  Et varmasti jää mistään paitsi näillä suunnitelmilla! Islanti ainakin on aina hyvä idea, eikä muutkaan kuulosta hullummalta 🙂

  Reply
 • Aikamoisen ihania matkasuunnitelmia! 🙂 Iso-Britanniasta ja Skotlannista olen itsekin haaveillut tälle kesälle, mutta suunnitelmat ovat kuitenkin joutuneet muuttamaan suuntaansa jälleen ja luvassa onkin pidempi pyrähdys Espanjaan takaisin vanhoille kotikulmille ja pikkuisen Suomen sisällä matkailua. Pari kaupunkilomaa Euroopan sisällä olisi myös tarkoitus toteuttaa, mutta kohteet vielä hieman auki, heh. Seuraava kaukomatka saa odottaa todennäköisesti ensi vuoteen, koska juuri vasta palasimme Jenkeistä. Ei kyllä malta odottaa, mitä kaikkea tämä vuosi vielä tuo tullessaan, kun alkuvuosi ollut jo niin huikea. On ihana saada lukea, että myös muilla on noin upeita kokemuksia sekä takana että vielä edessä tälle vuodelle! Hyviä reissuja ja hauskaa kesää! 🙂

  Reply

Leave a Reply