Menu
Bloggaaminen

Kolme hyvää asiaa

Huhheijaa, niin vain helmikuu vaihtui maaliskuuksi! Ja vaikka nämä pakkaspäivät eivät ole suosikkejani (tropiikin kaipuusta kertoilinkin viimeisimmässä Insta-postauksessani) niin kyllä kirkas talviaurinko on saanut jo tässäkin osoitteessa aikaan aikamoisen kevään odotuksen (kröhöm, tai ehkä ensisijaisesti matkojen odotuksen). Mutta koska nyt Suomessa olen enkä muuksi muutu, päätin muutamien suosikkibloggaajieni inspiroimana tarttua haasteeseen kertoilla 3 hyvää asiaa – olipa kyseessä sitten tämä päivä, alkanut vuosi, oma elämäni tai blogini. Ja jos et ole vielä kysymyksiin vastaillut, niin tässäpä haastetta pakkaspäiviin:

Kolme hyvää asiaa päivässäni

Uudet työkuviot. Vaikka perjantaipäivä on ollut kiireinen päivä kahden erillisen työn yhteen sovittamisen keskellä, olen päivän mittaan myös huomannut hymyn nousevan huulilleni yhä uudelleen uusien työmahdollisuuksien myötä. Erityisesti tänään mieltä lämmitti järkkäämästäni tilaisuudesta saatu positiivinen palaute. Lisäksi tänään julkaistiin jännityksellä odottamani #pingcastin jakso, jossa vierailin puhumassa tunteista vaikuttajamarkkinoinnissa.

Tulevien matkojen fiilistely. Juuri eilen pääsin sanomaan, että minulla on tälle vuodelle suunniteltuna vain kaksi matkaa. No tänään saatoin hieman innostua parista uudesta tulevasta matkasta, nähtäväksi jää toteutuuko niistä jompi kumpi vai peräti molemmat! Oi kuinka paljon intoa matkafiilistely päiviin antaakaan!

After workit ystävän kanssa. Koko päivän kruunasi ystäväni Jonnan kanssa treffaaminen töiden jälkeen. Vaikka vähän viinittelyksi se menikin, saimme kuulumisien vaihdon lomassa kasaan uusia ideoita ja unelmia lähitulevaisuuden varalle. Onni on ympärillä olevat ihanat ja inspiroivat ystävät! <3

Kolme hyvää asiaa minussa

Määrätietoisuus. Useimmiten tiedän mitä haluan, ja olen valmis myös tekemään isojakin asioita saavuttaakseni unelmani. Tämä piirre on johdattanut minua läpi elämän, aina nuoruuden kilpaharrastuksesta ja kouluajoista työelämään, matkoista ja omien unelmien tavoittelusta puhumattakaan. Tietenkään kaikkea ei voi määrätietoisuudella saada, mutta sen avulla moni etukäteen haastavalta tai saavuttamattomalta tuntunut asia on lopulta osoittautunut toteutettavaksi kun vain jaksaa uskoa itseensä ja unelmiinsa sekä tehdä töitä niiden eteen.

Rohkeus. Vielä pari vuotta sitten hämmennyin, kun joku kuvaili minua sanalla rohkea. Omasta mielestäni olin aika nynny monen asian suhteen. Nyt olen enemmän sinut tämän sanan kanssa, ja koen sen kuvaavan ennen kaikkea rohkeuttani elää omannäköistä elämääni ja viisveisata sen osalta muiden mielipiteistä. Vastaan tulee aina ihmisiä, jotka eivät usko sinuun, vähättelevät sitä mitä teet tai kritisoivat elämäntyyliäsi ja valintojasi (kuten sain viikko sitten yllättäen erään ihmisen taholta kokea). Rohkeutta onkin katsoa näitä ihmisiä ja ennen kaikkea omaa elämää silmästä silmään ja olla sinut kaiken kanssa. Minulla ei ole mitään hävettävää tai salattavaa elämässäni, voin rohkeasti olla se kuka olen. Toki rohkeus liitetään usein myös matkailuun, ja olen todellakin ylpeä siitä että rohkaistuin aikanaan lähtemään ensimmäiselle matkalleni yksin, sillä sen jälkeen olen päässyt kokemaan monta mieletöntä matkaelämystä yksin matkaillessa. Nyt tuntuukin siltä, että voin matkustaa minne vain – maailma on avoin, kun vain uskaltaa!

Hauskuus. On ollut ihana kuulla, kun monet ovat sanoneet seurassani olevan hauskaa. Ehkä tämän voisi kääntää myös sanaan positiivisuus, sillä hymyn ja naurun lisäksi on mielestäni tärkeää jakaa positiivistä energiaa ympärille mieluummin kuin jäädä jauhamaan negatiivisia asioita. Oli kyseessä sitten lähipiiri, kaveriverkosto, työporukka, muut hyvänpäiväntutut tai vaikka ihan tuntematon tyyppi, ei se ole itseltä pois, jos saa toiselle paremman mielen edes hetkiseksi. Itse pyrin näkemään asioissa myös sen valoisamman puolen, vaikka välillä kaikki menisi ihan reisille. Eikä koskaan kannata väheksyä naurun merkitystä, sen kuvaavasti sanotaan pidentävän ikää. Irroittele, anna mennä, pidä haukaa – Kerran täällä vain eletään!

Kolme hyvää asiaa elämässäni

Matkailu. En voi tarpeeksi korostaa sitä kuinka paljon matkat ovat antaneet elämääni. Ei pelkästään sen vuoksi mitä kaikkea uutta olen nähnyt tai kokenut matkoillani, vaan myös sen myötä, että jokainen matka on ollut omalla tavallaan matka myös minuun itseeni. Varsinkin yksin matkaillessa on tullut väkisinkin tutustuttua itseensä aivan eri tavalla, löydettyä ne syvimmät ja aidoimmat tuntemukset. Ja entä ne kaikki uudet ystävät ja kohtaamiset matkan aikana, joihin erityisesti yksin matkaillessa törmää. Voinkin koko sydämestäni sanoa, että matkailun tuomaa arvoa omaan elämään ei voi mitenkään rahassa mitata, se on jotakin niin pysyvää, jotain kaikesta poikkeavaa henkistä pääomaa, jonka jälkikäteen näkee niin suurena rikkautena, että matkan rahallinen summa menettää merkityksensä.

Vapaus. Koska olen (edelleen) sinkku, olen vapaa menemään ja tulemaan oman mieleni mukaan. En ole tilivelvollinen kenellekään ja ainoa huolehdittava asia elämässäni olen minä itse. Toki se on välillä myös rasite, kun kaikesta täytyy huolehtia itse niin arjessa kuin matkoillakin, mutta se myös mahdollistaa vapaan elämäntavan tehdä juuri niitä asioita, joita haluan – erityisesti matkailla maailman erikoisimpiin ja ainutlaatuisimpiin paikkoihin silloin kun haluan. En ole riippuvainen kenestäkään ja se jos mikä on vapauttava tunne. En kuitenkaan haluaisi loppielämääni olla sinkku, sillä toiveenani olisi saada elämänpolut sovitettua yhteen jonkun toisen samanhenkisen seikkailijan kanssa. Sinkkuutta enemmän vapautta itselleni onkin se, että olen nyt yli kolmekymppisenä päässyt irti suomalaisen yhteiskunnan kliseisistä ajatuksista siitä, miten elämän kuuluisi mennä ja kuinka sitä täytyisi elää oikeaoppisesti. Itsekästä tai ei, mutta me elämme täällä vain kerran, joten miksi käyttäisimme päivämme eläen jonkun toisen unelmaa.

Mahdollisuudet. Määrätietoisuudellani on varmasti tämän suhteen näppinsä pelissä, sillä en usko lottovoittoihin vaan raakaan työhön. Se mitä teen tänään voi poikia jotain huomenna. Hämmennyn siitä kun valitetaan, kuinka rahat ei riitä tai elämä on kurjaa, sillä me suomalaiset jos ketkä olemme syntyneet kultalusikka suussa. Meillä on mahdollisuudet kouluttautua ja meillä on mahdollisuus työntekoon. Meillä on mahdollisuus vaihtaa alaa, ja siitäkin huolimatta, että jäisimme työttömiksi, ovat tulomme todennäköisesti suuremmat kuin monessa muussa maassa elävillä ihmisillä. Ja silti me valitamme siitä, kuinka epäoikeudenmukaista elämä on. Jos joku saa jotakin, pitäisi se automaattisesti kuulua muillekin ja niin edelleen. Olisin toki voinut itsekin jäädä sohvalle makaamaan ja märisemään siitä, kuinka ärsyttäviä elämässä menestyvät ihmiset ovat. Sen sijaan tein valintoja ja painoin kahta työtä unelmani eteen lopulta toteuttaen 47 000 € arvoisen maailmanympärimatkan. Ja jep, taustalla ei ollut lottovoittoa, miljoonaperintöä, rikasta aviomiestä tai pappa betalar -käytäntöjä, vaan ihan minä ite. Uskonkin, että elämässä meillä on tarjolla miljoonia mahdollisuuksia, on vain itsestämme kiinni, tartummeko niihin.

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

Omien unelmien kirkastaminen. Viime syksynä maailmanympärimatkalta takaisin Suomeen palattuani elin lamaannuttavaa välivaihetta, enkä tiennyt mitä elämältäni haluan ison unelman toteutumisen jälkeen. Vuoden vaihteessa otin itseäni niskasta kiinni ja kirkastin ajatuksiani tulevaisuuden suhteen. Listasin ylös asioita mistä haaveilen, mutta myös konkreettisia steppejä kuinka nuo unelmat voisi saavuttaa. Ja tämä ajatustyö alkoi tuottaa tulosta nopeammin kuin osasin kuvitellakaan! Ja nyt alkuvuoden perusteella voin sanoa olevani menossa oikeaan suuntaan, enkä malta odottaa mitä kaikkea tämä vuosi tuokaan vielä tullessaan.

Lyhennetty työviikko. Unelmalistauksen jälkeen olin edelleen vähän kahden vaiheilla sen suhteen miten lähtisinkään liikkeelle. Kaiken konreettisen muutoksen tekeminen pelotti. Onneksi kuitenkin avasin suuni oikealla hetkellä oikealle ihmiselle, ja yhtäkkiä sainkin vahvistusta omille ajatuksilleni ja varmuutta ottaa se ratkaiseva ensimmäinen askel. Tuon tapaamisen jälkeen sovin päivätöissäni pitkään haaveilemastani lyhennetystä työviikosta, mikä mahdollistaisi minulle enemmän aikaa jo useita vuosia tekemälleni sivutyölle – bloggaamiselle ja vaikuttajamarkkinoinnille.

Inspiroivat ihmiset ympärillä. En tiedä missä puskissa olen viime vuodet elänyt, sillä tämä alkuvuosi on tuonut yhtäkkiä tullessaan upeita inspiroivia ihmisiä. Noita henkilöitä, jotka toteuttavat ja elävät unelmaansa, jotka viis veisaavat siitä mitä muut ajattelevat, mutta ovat silti pidettyjä ja arvostettua siinä mitä tekevätkään, henkilökohtaisesta persoonasta puhumattakaan. Noiden ihmisten draivin kautta olen saanut uutta energiaa ja inspiraatiota omaan tekemiseeni, ja uskoa siihen, että omasta intohimosta voi myös tehdä ammatin!

Kolme hyvää asiaa blogissani

Oma intohimo. Perustin matkablogini 2 vuotta sitten ja siitä lähtien olen tuntenut sanoinkuvaamattoman suurta intohimoa tätä blogiani kohtaan. Se on se kokonaisvaltainen fiilis mikä vie minut mennessään, kun uppoudun matkalla ollessa valokuvaamaan noita ainutlaatuisia ja ihmeellisiä hetkiä tai kun yritän purkaa sanoiksi ne kaikki omituiset ja unohtumattomat matkakokemukset, joiden kuvailuun välillä sanat eivät tunnu edes millään riittävän. Rakastan tätä hommaa ja onkin aivan mahtavaa huomata, miten omasta puhtaasta intohimosta voi syntyä jotakin merkityksellistä. On se sitten merkityksellistä ensisijaisesti itselleni, että saan matkakuvat ja tarinat tänne blogiin talteen, tai sitten merkityksellistä ihanan lukijaverkoston kautta, kun voin tarjota blogissani muille inspiraatiota, uusia matkaunelmia ja uskallusta niiden tavoitteluun.

Aidot kokemukset ja tunteet. Matkablogissani minulle on tärkeää jakaa aitoja kokemuksia, ja koska noihin hetkiin liittyy usein vahvasti myös tunteet, olen pyrkinyt avaamaan itsestäni enemmän myös sillä saralla. Matkoihin kuuluu nimittäin usein koko tunteiden kirjo. Maailmanympärimatkalla huomasin kuinka merkityksellistä minulle oli vuorovaikutus teidän kanssa blogini kautta. Erityisesti uutta energiaa niihin ei niin mukaviin hetkiin antoivat teiltä saamani tsemppisanat, lohdutukset ja omakohtaiset kokemukset, oli kyseessä sitten pettymykset, sairastumiset, sydänsurut tai muut epäonnen hetket matkalla. Ehkä me jokainen olemme joskus olleet samassa tilanteessa, joten vertaistuen määrää varsinkaan yksin matkalla ollessa ei voi koskaan ylikorostaa. Monien teidän jättämien kommenttien kohdalla olen saattanut iloita ja nauraa, joidenkin kohdalla myötäelää ja itkeä. Keskiössä näissä kaikissa on kuitenkin ollut omien tunteiden jakaminen, kokemusten yhdessä eläminen.

Lukijat ja yhteisöllisyys. Mikään muu ei kannusta minua niin paljon jatkamaan ja kehittämään tätä hommaa kuin teiltä saadut viestit ja kommentit. Ne teidän omat henkilökohtaiset tarinat, kokemukset, kertomukset, vinkit ja suositukset, niillä kaikilla on suuri merkitys, isompi kuin ehkä uskottekaan. Ne antavat minulle sanoinkuvaamattoman energiaboostin ja rohkaisun jatkaa omalla tielläni tarjoten yhä enemmän parempia ja kannustavampia matkajuttuja muille samanhenkiselle ihmisille ja oman elämänsä muutoksesta seikkailuineen haaveileville.

Toinen seikka minkä olen matkablogissani huomannut olevan tärkeää itselleni, on ehdottomasti yhteisöllisyys. Se, kun intoilet toisen samanhenkisen kanssa molempien tulevista matkoista tai jaat vinkkejä ja kokemuksia puolin ja toisin eri matkakohteista. Blogini lukijailloissa olen onneksi päässyt tutustumaan mitä upeampiin reissaajiin sieltä ruudun toiselta puolelta, enkä malta odottaa, että voisin päästä tapaamaan kasvotusten teistä kommentteja jättäneistä useammankin ja kuulemaan tarinoitanne. Tämän suhteen toivon, että blogini Reissaajat-ryhmä tuo meitä lähemmäs toisiamme, puhumattakaan sen kautta järjestetyistä reissaajien illoista!

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

14 Comments

 • Anne
  3.3.2018 at 09:56
  • Anna-Katri
   3.3.2018 at 18:45

   Sydämiä sinnekin suuntaan! 🙂 ♥

   Reply
 • Karri
  3.3.2018 at 12:07

  Aivan huippuihanaa saada elää mukana matkailevan naisen fiiliksissä & matkakokemuksissa. ? Oon huikean iloinen puolestasi.
  Rakastan tätä blogia ? ?

  Reply
  • Anna-Katri
   3.3.2018 at 18:45

   Kiitos tuhannesti aivan ihanasta kommentista, tämä todellakin piristi lauantaipäivääni kotosalla! 🙂 ♥

   Reply
 • Nicola
  3.3.2018 at 15:18

  Huppu ihana postaus.! <3
  Tekstiesi kautta olen päässyt todrlla upeisiin paikkoihin, ja omat haaveet ja unelmat nousee korkeuksiin.
  Olisi kyllä ihana saada tavata sinut myös kasvotusten.! <3 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   3.3.2018 at 18:43

   Ihana sinä, kiitos kauniista kommentista! ♥ Ja olisi kyllä kiva nähdä, ehkäpä seuraavissa reissaajien after workeissa? 🙂

   Reply
 • Noora
  3.3.2018 at 17:36

  Kiva lukea! Itse listaisin itsestäni täsmälleen samat asiat! Jaan myös ajatuksesi mahdollisuuksista. Niitä on. Mieheni muuten sanoi sun maailmanympärysmatkasta, että moni käyttää ton rahan autoon, mutta reissu on parempi sijoitus. Ja onhan se!

  Reply
  • Anna-Katri
   3.3.2018 at 18:42

   Kiva kuulla, että jaat samoja ajatuksia. 🙂 Ja tuo miehesi heitto on kyllä niin totta! Itselläni ei ole ollut 6 vuoteen autoa ollenkaan, ja hyvin olen pärjännyt. Mieluummin tosiaan sijoitan rahat matkoihin kuin aitoon, ja kuten totesittekin – matkat ovat ehdottomasti parempi sijoitus niiden kaikkien upeiden kokemusten muodossa. 🙂

   Reply
 • Susanna
  3.3.2018 at 22:19

  Hyvä aihe, saatko sovitettua siis kaksi työtä niin että teet toista esim. illalla? aika hyvä konsti myös säästää matkoja varten. Paljon matkailevia sinkkumiehiä on ilmeisesti vähän tai siis sellaisia joilla on paljon aikaa matkailuun. Minusta tuntuu että kaikki ihmiset ovat aina työssä tai opiskelemassa, jolloin ei jää matkailuun aikaa kuin kerran tai pari vuodessa. Harva voi tuosta noin vaan lähteä reissuun

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 08:46

   Teen tosiaan nykyisin päivätyöhöni lyhyempää työviikkoa, mikä tuo sopivasti lisätunteja sivutyön tekoon. 🙂 Ja tuo on kyllä niin totta, harvalla on mahdollisuus reissata koko aikaa, saati sitten ottaa pidempiä irtiottoja matkoilla. Mutta ehkäpä sellainen samanlaisessa elämäntilanteessa oleva seikkailija vielä matkani varrelle sattuu. 🙂

   Reply
 • TerhiKoo
  5.3.2018 at 11:06

  Hyvä kuulla että sinulla löytyy vielä intohimoa blogia kohtaan! Tämä on edelleenkin ykkössuosikkini kaikkien blogien joukossa, ja itse asiassa tämä vaan paranee koko ajan! Muita blogeja en lue enää säännöllisesti, mutta maanantai-aamuni rutiiniin kuuluu katsoa että mitäs tänne on tällä kertaa päivitetty 🙂 Kiitos ihanasta, ihanasta blogista!

  Reply
  • Anna-Katri
   11.3.2018 at 17:26

   Kiitos tuhannesti Terhi sanoistasi, ihana kuulla! ♥

   Reply
 • Rituliina
  5.3.2018 at 13:57

  Onneksi jokainen voi päättää omasta elämästään sekä tekemisistään tulla onnelliseksi aivan erilaisista asioista.
  Ei ole vain yhtä tapaa elää onneksi, elämä on valintoja täynnä.
  Olitko muuten miten menestynyt tuolla kilpailijaurallasi?
  Onko siitä netissä uutisia?

  Reply
  • Anna-Katri
   11.3.2018 at 17:24

   Näinhän se on, jokainen me kuljetaan lopulta se oma polku. Kilpaharrastuksessa välillä tuli kyllä kivasti menestystäkin, netistä ei tosin taida löytyä uutisia kun oli niin kauan aikaa sitten. 🙂

   Reply

Leave a Reply