Menu
Matkahetkiä

Kuumottava Qatarin poliisipartio

Qatar

Olin matkalla Intiaan ja menomatkalla välilaskun turvin Dohassa minulla oli sopivasti aikaa käydä tutustumassa tähän Qatarin pääkaupunkiin. Bookkasin lentokentältä parin tunnin järjestetyn kaupunkikierroksen ja hyppäsin turistibussin kyytiin. Kiersimme Dohan päänähtävyyksiä, joista yksi oli upea, eri värisistä mosaiikkilaatoista koostuva Katara Cultural Villagen talo.

Bussista ulos hypätessäni tämän kauniin rakennuksen kulmilla harmittelin, että kierroksella tälle nähtävyydelle oli varattu vain puoli tuntia aikaa – olisin mielelläni kierrellyt täällä ihastelemassa kauemminkin. Kun pääsin rakennuksen toiselle puolelle pääovien luokse, päätin napata kuvan tästä upeasta rakennuksesta ja aloin virittämään kameraani kolmijalkaan paikoilleen.

Kun sain kameran asetukset kuntoon, kipitin itse kameran eteen kuvaan mukaan ja kännykässäni olevasta appista vielä tein viime hetken kuvasäätöjä. Ehdin napata itsestäni vain muutaman kuvan, kun viereeni pelmahti kolme Qatarin poliisia. Tiukka ilme kasvoillaan he alkoivat tenttaamaan minulta, mitä teen täällä ja miksi olen yksin. Yritin selittää, että otan kuvaa itse itsestäni, mutta he eivät näyttäneet ymmärtävän sitä, vaan selvästi pitivät minua jotenkin outona tyyppinä ja jatkoivat tenttaamistani ja pälyilivät epäluuloisina kolmijalassa nököttävää kameraani.

Hoin heille varmasti kymmenen kertaa että tourist, tourist, mutta kun he vain jatkoivat kysymysten esittämistä, pakkasin kameran nopeasti laukkuuni ja koppasin kolmijalan kainalooni, ja aloin huitomaan rakennuksen toiselle puolelle. Vastauksena heidän kysymykseen siitä, miksi seikkailin täällä yksin, yritin selittää, että rakennuksen toisella puolella oli big bus, you know tourist bus, ja etten todellakaan ollut täällä yksin – muut olivat kuka missäkin ottamassa myös kuvia.

Lopulta en enää tiennyt mitä sanoa näille herroilla, vaan aloin päättäväisesti askeltaa bussille taakseni katsomatta. Samalla en voinut olla jännittämättä sitä, että mitä jos he hyppäävätkin perääni ja vielä vaikka pidättävät minut. Kuvitella nyt, blondi soolomatkailija tekemässä jotain näin laitonta Qatarissa! Pääsin onneksi pujahtamaan sisälle bussiin, eikä poliiseja näkynyt enää missään. Jälkikäteen bussissa aloin jo vähän hihittelemään tälle oudolle sattumukselle, yksin reissatessa ei tosiaan koskaan tiedä mitä reissupäivä voikaan tuoda eteensä!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

1 Comment

  • Susanna
    15.12.2019 at 20:02

    Jännä kokemus hyvä että pääsit menemään, joissain kohteissa voidaan yrittää myös vaatia erilaisia maksuja. Minulla on kokemus feikkipoliiseista Itävallassa jotka rynnistivät huoneen ovelle vaatimaan lisämaksuja, heillä oli puvut ja kaikki se oli melko vakuuttavaa kunnes huomasin kadulla että paikallisilla poliiseilla oli täysin eri puvut. Tuon jälkeen lähdin bussilla Italiaan enkä kokenut siellä vastaavaa, olen kyllä lukenut että esim. Meksikossa on vastaavaa ja siellä myös pysäyttelevät autoja

    Reply

Leave a Reply