Menu
Matkainspiraatio

Loppuvuoden matkat 2017

Jos maailmanympärimatkalta paluun jälkeen elokuu oli pientä kevyttä laskua arkeen, on syyskuussa arki iskenyt vasten kasvoja kuin märkä rätti. Työt ovat alkaneet pyöriä päivä päivältä isommalla teholla ja kalenteri täyttymään töiden lisäksi myös vapaa-ajan sovittujen menojen osalta. Lisäksi stressitasoa on nostattanut asuntokuviot, jotka olivat syyskuussa vasta hakemassa suuntaansa. Pimenevät päivät ja sateiset säät ovat saaneet olon harmaaksi, ja tuntuukin, että energiatasot ovat välillä olleet aika nollassa. Mielessä on myös pyörinyt ajatuksia siitä, mitä elämässäni haluankaan tehdä, ja kun suuria vastauksia ei ole ollut tarjolla, olen potenut pientä ahdistusta. Samalla olen kuitenkin yrittänyt muistuttaa itseäni, etteivät nämä elämän muutosprosessit hetkessä tapahdu. Niihin tarvitaan aikaa. Ei pelkästään prosessointia varten, vaan myös tarvitaan niitä oikeita hetkiä oikeille asioille. Ei minulla oikeasti ole kuitenkaan kiire minnekään vaikka välillä siltä tuntuisikin.

Syyskuussa nämä arjen pyörteet ovat tuoneet mukanaan myös kasvavan kaipuun lähteä maailmalle, edes pienelle seikkailulle, tutustumaan uusiin paikkoihin. Harva se ilta olenkin roikkunut lentovertailusivustoilla, listaillut ylös sopivia kohteita sekä kartoittanut taustatietoja päätöksen tekoa varten. Ja ennen kuin osasin arvatakaan, oli vuoden 2017 matkakalenteri täyttynytkin mitä kiinnostavemmista uusista matkakohteista. Koska olen juuri palannut pidemmältä matkalta takaisin, sallivat lomapäiväni vain lyhyempiä irtiottoja, mutta varmasti nekin katkaisevat sopivasti arkea – ainakin on jotakin mitä odottaa! Tässä siis pientä listausta tämän vuoden matkoista:

 • Viikon päästä lähden yhden parhaimman ystäväni kanssa viikonlopuksi joogaretriitiin – tosin ihan Suomessa. Mutta koska en ole aiemmin vastaavaa Suomessa tehnyt, tuntuu tämä jo ihan kunnolliselta matkalta. Ja ai että odotan rauhoittumista joogan ja terveysruuan parissa sekä laatuaikaa ystäväni seurassa.
 • Lokakuussa suuntaan sosiaalisen median tapahtumaan Bukarestiin, Romaniaan. Hauska sattuma oli, että olin omatoimisesti katsellut Bukarestia varteenotettavaksi matkakohteeksi lokakuulle edullisten lentojen ja vielä suhteellisen kivojen säiden puolesta, ja kuin sattumalta kutsu tapahtumaan napsahtikin sähköpostiini! Luvassa on siis varsin aikataulutettu viikonloppu kaikkine aktiviteetteineen ja ohjelmineen, mutta toivon pääseväni blogikollegoiden lisäksi tutustumaan myös kaupunkiin!
 • Marraskuussa lähden omatoimimatkalle tsekkaamaan niin Ukrainan Kiovan kuin Valko-Venäjän Minskin. Tätä yhdistelmää mietin jo ennen maailmanympärimatkani ja nyt vihdoinkin sain aikaiseksi bookata lennot. Pakko tosin myöntää, etten oikein osaa ajatella mitä luvassa onkaan, mutta onneksi on vielä aikaa suunnitella kaikkea nähtävää ja koettavaa näihin molempiin kaupunkeihin. Kiovaan bookkasin jo hostellin, Minskiin majapaikka on sen sijaan hakusessa. Vinkkejä otetaan mielellään vastaan!
 • Marraskuussa toinen matka vie Lontooseen, jossa olen aiemmin kaksi kertaa piipahtanut, mutta aivan liian lyhyen aikaa! Nyt perjantaista sunnuntaihin kestävä matka ei edelleenkään ole ajallisesti paljoa, mutta toivon, että se on juuri sopivasti tälle tyttöjen matkalle ja mini-irtiotolle arjesta. Toiveissa ainakin on yöpyä mukavasti, herkutella ravintoloissa, nauttia pitkistä iltapäivätee(skumppa)hetkistä, piipahtaa ostoskaduilla ja muuten vain viettää rentoa aikaa yhdessä ystävän kanssa.
 • Joulukuussa suuntaan juhlimaan syntymäpäiviäni jälleen kerran kaukomaille. Alunperin haaveilin matkasta Panamaan ja Kolumbiaan, mutta koska lentolippujen hinnat olivat jo pompsahtaneet aivan eri sfääreihin, joiduin katselemaan edullisempia kohteita. Ja yhtäkkiä palaset loksahtelivat yhteen pitkään haaveilemani matkakohteen kanssa – Marokon nimittäin. Siellä pääsen viettämään aikaa niin surffaten ja joogaten Atlantin rannalla kuin yöpymään kauniimpaakin kauniimmassa riadissa Marrakechissä. Jos vielä saisin matkaani yhdistettyä retken Saharan autiomaahan, olisi loma varmasti täydellinen juuri tähän saumaan.

Niin, eihän minun tänä vuonna pitänyt enää matkustaa juuri ollenkaan… Mutta mihinpä sitä kissa karvoistaan pääsee, vai miten se sanonta meneekään… 😀 Vinkkejä näihin kaikkiin paikkoihin otan erittäin mielelläni vastaan!

About Author

Seikkailumatkailija, naissoolomatkailun sanansaattaja ja yrittäjä Helsingistä. Reissaa maailman upeimpien reissukohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa, joita ei valtamediassa näe. Tähän mennessä käytynä yli 150 maata ja tavoitteena vierailla niissä kaikissa. Haluaa samalla haastaa ennakkoluuloja ja rohkaista kaikkia ottamaan askel oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

29 Comments

 • Pirkko / Meriharakka
  4.10.2017 at 19:12

  Marrakeshista kunnolliseen retkeen Saharaan tarvitset vähintään 3 päivän retken. Kahden päivän retkillä pääsee vasta reunamille – ainakin meille tapaamamme oppaat eivät niitä suositelleet lainkaan ja sitten toisaalta meillä ei ollut aikaa 3 päivälle, joten jätimme väliin. Mutta ehkä jos hyvissa ajoin aikatauluasi tällä neuvolla suunnittelet, niin saat 3 päivää tuolle retkelle mahtumaan mukaan. Lisäksi kannattaa huomioida, että yöpyminen Saharan laidalla on viileä juttu, eli lämmintä mukaan.
  Katjan blogissa Historia de Viajes voisi löytyä lisää aiheesta.

  Reply
  • Anna-Katri
   4.10.2017 at 19:51

   Jep, samaa lueskelin itse ja toisaalta kun on ollut Namibian aavikolla, niin voi olla nuo reunamat vähän turhan pliisu elämys. Minullakaan ei olisi käytettävissä kolmea päivää, joten taidan jäädä vain Marrakeshiin pidemmäksi aikaa vaikka mieli tekisi toki aavikolle!

   Reply
 • Sanna Inspired by love
  4.10.2017 at 19:13

  No huh huh mikä matka kalenteri! 🙂 Kuulostaa niin kivalta!

  Reply
  • Anna-Katri
   4.10.2017 at 19:49

   Huhheh, en nähtävästi osannut taaskaan hillitä itseäni matkavarausten suhteen 😀

   Reply
 • Oi, huikeita suunnitelmia! Me käytiin kesällä Bukarestissa ja pidin siitä ihan valtavasti, toivottavasti kaupunki näyttää parhaan puolensa myös teille! Katselin itse myös noita Marokon lentoja joulukuulle pitkään, mutta vielä en niitä napannut, mutta jään sitten odottelemaan sun kokemuksiasi paikasta! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   4.10.2017 at 20:03

   Joo, jospa Bukarest näyttäisi myös parhaita puoliaan vielä näin lokakuussa! Ja itsekin pyörittelin noita lentoja pitkään, kun mieli teki Väli-Amerikkaan, mutta sinne ei vain tällä kertaa sopivia lentoja löytynyt, höh. Mutta eiköhän Marokossakin nähtävää ja eksotiikkaa ihan tarpeeksi ole. 🙂

   Reply
 • Sini / Sini matkakuumeessa
  4.10.2017 at 21:35

  Kuulostaa ihanilta suunnitelmilta. Mulla tälle vuodelle tulossa Köpis 2vk:n päästä ja siitä 3vk eteenpäin Latvian Riika. Molemmissa pitkä viikonloppu.

  Reply
  • Anna-Katri
   5.10.2017 at 18:04

   Oih, sekä Kööpenhamina että Riika on kyllä ihania paikkoja juuri pitkän viikonlopun viettoon! Erityisesti pidin Riian vanhankaupungin tunnelmasta ja toisaalta Köpiksessä ne kanaalit antaa ihan omanlaista tunnelmaa. Sulle tulee varmasti ihanat irtiotot Suomi-arjesta. 🙂

   Reply
 • Eeviregina
  5.10.2017 at 16:35

  Onpa mielenkiintoista odottaa Marokon kuviasi! Olimme noin 25 vuotta sitten Agadirissa lomalla ja ajoimme vuokra-autolla sieltä Marrakeshiin. Millähän tavalla paikka on muuttunut? Olisi pitänyt olla kauemmin tutustumassa Marrakeshiin, mutta tulipahan käytyä. Mua ahdisti Marokossa eniten ne päälle käyvät kaupustelijat, joilta ei saanut hetken rauhaa. Ja jos et ostanut hillitöntä monen metrin mattorullaa, kuului perästä suomeksi “perk….saat…paskapää”.

  Reply
  • Anna-Katri
   5.10.2017 at 18:12

   No itse odotan myös aivan hurjasti Marokkoa kun olen nähnyt sieltä niin huikaisevan hienoja kuvia! Nyt kuitenkin näyttää hieman siltä etten ehdi millään aavikolle, joten taitaa jäädä ne upeat auringonlaskukuvat sieltä nappaamatta. Mutta toivon mukaan kameraan jotain muutakin tallentuu. 🙂 Ja noista kaupustelijoista olen kyllä kuullut niin paljon varoituksia, että ihan jo mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea vastassa onkaan! Toivottavasti sentään pääsen mattokaupoille, sillä kovasti houkuttelisi ostaa uusi matto… 😀

   Reply
 • Susanna
  6.10.2017 at 01:07

  Kivalta kuulostaa, auttoiko Madridin matka yhtään kaukokaipuuseen? nyt on vieläkin ihmeen hyvät säät Välimeren maissa, välillä voi sataa mutta useat päivät ovat yhä aurinkoisia ja perhoset lentää. Romaniassa luulisi olevan ainakin vielä edullinen hintataso, löysin Italiassa tosi hyvää romanialaista suklaakahvia joten niitä kannattaa katsoa jos romanialaiseen ruokakauppaan eksyy

  Reply
  • Anna-Katri
   6.10.2017 at 07:34

   Hetkellisesti auttoi, mutta ei selvästikään tarpeeksi kun piti jo uusia reissuja varata. Erityisesti kaipaan aurinkoa Suomessa ollessa! Ja kitos vinkistä, täytyykin katsella Romaniassa ruokapuolta!

   Reply
 • Sabu
  6.10.2017 at 10:33

  Marokko on mielenkiintoinen ja monipuolinen maa! Olin hiihtolomalla viikon ja ehdin käydä Marrakechissä, Casablancassa ja Rabatissa. Pääkaupunki Rabat oli tosi kiva! Kaunis kaupunki jossa oli paljon kahviloita ja kaunis medina (jossa ei ollut lähimaillakaan samaa tyrkytystä ja ahdistelua kuin Marrakechissä!!). Marokossa oli ihan toimiva ja, näin suomalaisen mieleen, suht edullinen juna- ja bussiliikenne, jota suosittelen jos meinaat reissata enemmänkin. Harmittaa kun jäi Chefchaouen (ns. sininen kylä) väliin. Ehkä seuraavalla kerralla 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   7.10.2017 at 08:20

   Rabatista olen kuullut hyvää ja kiinnostaisi kyllä päästä käymään sielläkin. Harmi vain että oma 10 päivän reissuni Marokkoon tuntuu jo nyt liian lyhyeltä ajalta, nähtävää kun riittäisi vaikka kuinka ja lisäksi haluaisin viipyillä jooga-surffipaikassa hieman pidempään… Vaikeita valintoja!

   Reply
 • Katja/jumalainenseikkailu
  6.10.2017 at 11:24

  Hei mihinkähän joogaretriittiin olet menossa? Itseäkin kiinnostaisi nuo 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   7.10.2017 at 08:22

   Menen todennäköisesti jooga- & surffileirille, paikkaa en ole vielä varannut vaan tässä juuri vaihtoehtoja pyörittelen. 🙂 Kertoilen toki sitten blogissa mihin päädyinkään!

   Reply
 • Tosi kivoja matkasuunnitelmia! 🙂 Mullekin on tiedossa reissu Bukarestiin. Tuo Minsk kutkuttelee kans kovasti. Samoin Kiova! Itä-Eurooppaan pitäisi varmaan tehdä siis joku pidempi roadtrip. Marokko ei ole koskaan kohteena kiinnostanut, mutta mielenkiintoista lukea sit sun juttuja sieltä.

  Reply
  • Anna-Katri
   10.10.2017 at 07:49

   Joo Itä-Euroopan maat ovat olleet turhan vähällä huomiolla, mutta ehkäpä seuraavien vuosien aikana sinne matkustetaan yhä enemmän. 🙂 Ihanaa matkaa sinulle Bukarestiin, toivotaan, että säät ovat ainakin paremmat kuin Suomessa. 🙂

   Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  9.10.2017 at 01:05

  No onhan siinä suunnitelmaa kerrakseen, kyllä noiden voimalla jaksaa läpi pimeän syksyn ja alkutalven 🙂 Viikonlopun mittainen joogaretriitti kuulostaa kivalta, täytyykin katsella jos täältäkin löytyisi sellaisia. Ja Marokko! Meillä se on haaveissa ensi vuodelle, jos vaan kaikki palaset loksahtaa kohdalleen. Toivottavasti Marrakech ei ole ihan täynnä Instagrammaajia… Vaikka olen itsekin sellainen 😀

  Reply
  • Anna-Katri
   10.10.2017 at 07:47

   No huh, toivottavasti! Tämä lokakuun mukana tuoma harmaus ja sade tuntuu kyllä ekstraraskaalta maailmalla ja auringossa vietettyjen kuukausien jälkeen. Mutta varmasti viimeistään Marokon aurinko ja väriloisto on juuri sitä mitä tarvitsen katkaisemaan tätä arkea Suomessa. Ja toivon todella ettei Marokko ole täynnä vain niitä täydellisen kuvan takia paikkaan tulleita – maassa on niin paljon muutakin! 🙂

   Reply
 • Heidi/Himomatkaajan Turinoita
  10.10.2017 at 12:59

  Ei sille mahda mitään, kun on lähteminen suonissa, niin silloin on lähdettävä. 🙂
  Marokko tuntuu olevan tänä vuonna suosittu kohde, vähiten varmaan Norwegianin edullisten lentojen vuoksi. 😉 Sinne sitä itsekin lentää pimeyttä pakoon joulukuussa…

  Reply
  • Anna-Katri
   10.10.2017 at 19:30

   No näinhän se on! 🙂 Ja kyllä, Marokko varmaan saa ihan uudenlaisen turistiryntäyksen noiden uusien lentojen myötä. Tosin itselläni on KLM:n halppislennot. 🙂

   Reply
 • Heidi / Maailman äärellä
  11.10.2017 at 11:23

  Aivan ihania sunnitelmia. Minä suunnttelin viime vuonna Marokkoa, jossa olen käynyt lapsena (Agadirissa, ja se nyt oli kyllä aika kauhea paikka), mutta loppumetreillä päädyinkin Madeiralle patikoimaan. Mutta joskus vielä Marokkoonkin. Selainen aavikkoretki oliis varmasti ihana. Minne päin Suomea olet menossa joogaretriittiin? Kuulostaa kivalta!

  Reply
  • Anna-Katri
   12.10.2017 at 07:26

   Marokosta löytyisi kyllä monta kiinnostavaa paikkaa, tässä juuri huomasin, että eihän 10 päivää riitä mihinkään! Eli ehdottomasti haluaisin joskus sinne takaisin hieman pidemmäksi aikaa. Ja Madeiran patikointipaikat ovat kyllä varmasti upeita, mitä olen kuvia sieltä nähnyt! Joogaamaan menen Loviisan suunnalle, en olekaan siellä ennen käynyt joten jännä nähdä millainen paikka onkaan. 🙂

   Reply
 • Marokko on ihana <3 Itse haaveilen myöskin sinne uudesta reissusta 🙂 Bukarestiin on nyt ollut niin paljon halpoja lentoja tarjolla, että se kyllä on kutkuttanut paljon 😀 Loppuvuosi kuullostaa ihanalta! 🙂 Itse pääsen onneksi kaamosta karkuun muutamaksi viikoksi Indonesiaan ensi kuussa! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   12.10.2017 at 07:24

   Marokosta olen haaveillut niin monta vuotta, niin onneksi nyt sinne pääsen. 🙂 Toivottavasti ei ole vain vielä ihan turisteja täyteen ahdettu… Ja nuo Itä-Euroopan maat – sieltä löytyisi kyllä vaikka mitä kiinnostavia kohteita! Ja tosta sun Indo-reissusta alan kohta olla kateellinen, kun täällä syyssateiden keskellä elelen. 😀

   Reply
 • Elina | Vaihda vapaalle
  12.10.2017 at 08:48

  On sulla tosiaan reissua kerrakseen loppuvuodellekin! Bukarest kiinnostaa itseäkin ja miehen kanssa mietittiin sitä myös tälle syksylle. Koiranpentu kuitenkin rajoittaa tällä hetkellä reissuintoa ja on ihana olla välillä kotona. Sulla on ihan mahtava tilanne, kun voit matkustaa noin paljon. Nauti! No, niinhän varmasti teetkin! 😀

  Reply
  • Anna-Katri
   13.10.2017 at 15:35

   Oi, teillä onkin sitten ihan erilainen syksy pikkutulokkaan myötä. <3 Olen itse potenut jo monia vuosia koirakuumetta, mutta töiden ja matkojen puolesta en ole sellaista voinut hankkia… Ehkä vielä jossakin vaiheessa elämää. 🙂

   Reply
 • Ida/reissurasia
  14.10.2017 at 14:36

  Ihania suunnitelmia tällaiseen harmaaseen ja sateiseen syksyyn! Etenkin Marokko ja joogaretriitti kiinnostaa. 🙂

  Reply

Leave a Reply