Menu
Bloggaaminen / Matkainspiraatio

Matkabloggaajan elämää – loppuvuoden reissusuunnitelmat

Sunnuntaina aloitin paluumatkan Intian Himalajan vuoristojen pienestä Lehin kaupungista Delhiin, jossa vietin yhden päivän ennen yölennolle suuntaamista. Aamupalaa nautin Munchenin lentokentällä ennen kuin lopulta maanantaina iltapäivällä olin takaisin Helsingissä. Mutta vain hetkisen, sillä alle 24 tunnin sisällä hyppäsinkin jo junaan ja suuntasin Pietariin yhdeksi yöksi. Kieltämättä Pietariin päästyäni olo oli hieman hölmistynyt – parin vuorokauden aikana olin reissannut niin, että univajeessa aloin jo hieman kyselemään itseltäni, että mikä maa ja mikä valuutta kyseessä olikaan. Mutta samalla kuitenkin tunsin itseni hurjan onnekkaaksi, että tänä päivänä pääsen reissaamaan näin paljon sekä omatoimisesti että vieläpä eri tahojen kutsumina ja sponsoroimina. Tahti näyttää sen kuin vain kiihtyvän loppuvuotta kohti, joten ennen kuin taas suuntaan seuraavalle seikkailulle, päätin koota hieman yhteen tulvia matkoja ja matkasuunnitelmia loppuvuodelle:

Tansania

Huhtikuussa julkaisin uutisen täällä blogin puolella, että järjestäisin yhteistyössä suomalaisen Kon-Tiki matkatoimiston kanssa unohtumattoman safarimatkan Tansaniaan. Uutista julkaistaessa jännitin hieman, että mahtaisiko kukaan olla kiinnostunut lähtemään kanssani reissuun, mutta mitä vielä – nyt meillä on kasassa aivan mahtava 8 hengen reissuporukka ja tasan kahden viikon päästä suuntaammekin Tansaniaan ja aloitamme 9 päivän safariseikkailun Tansanian upeimmissa luonnonpuistoissa ja maisemissa. Vaikka olenkin paljon reissannut, on tämä itselleni ensimmäinen reissu, jossa olen mukana matkanjohtajan roolissa (tosin haluan mieltää itseni enemmän matkakaveriksi tälle reissuporukalle). Tämän ensimmäisen blogireissun jälkeen onkin aika suunnata katse tuleviin seikkailuihin, sillä vastaavia reissuja teidän kanssa olisi aivan mahtavaa järjestää myös jatkossa eri puolille maailmaa. Kiitos vain Kon-Tikille luottamuksesta ja kannustuksesta tämän matkan toteuttamisen suhteen!

Romania

Vuosi sitten vierailin Romanian Buckarestissä viikonlopun pituisella reissulla blogimatkalla ja ihastuin tähän kompaktiin kaupunkiin ja sen pikkupariisimaisuuteen ihan täysin. Reissussa tapasin lisäksi aivan ihania muita matkabloggaajia ja matkailualan vaikuttajia, joiden kanssa pidämme edelleenkin yhteyttä. Ja itseasiassa myös tuon reissun seurauksena sain nyt syksyllä kutsun lähteä tutustumaan Intian Himalajan vuoristoseutuihin, joten koskaan ei kannata unohtaa networkkaamisen ja uusien ihmisien kohtaamisen merkitystä. Tänä vuonna yhteistyöehdotus matkasta Romaniaan on tullut toisen tahon toimesta, ja kun vielä odottelen lentolippuja ja vahvistusta reissusuunnitelmille, odotan kuitenkin jo innolla Buckarestissä asuvien kavereiden tapaamista sekä toki tämän kiinnostavan maan näkemistä myös sen pääkaupungin ulkopuolelta.

Israel

Israelissa vierailin viisi vuotta sitten, jolloin pysyttelin vain Punaisenmeren rannalla, lukuunottamatta piipahdusta naapurimaassa Jordaniassa ja sen kalliokaupungissa Petrassa. Reissun jälkeen harmittelin, etten tuolloin reissannut Israelissa enemmän, ja olenkin viimeisen vuoden aikana useampaan otteeseen heittänyt kavereilleni ilmoille ajatuksen, että mitä jos lähdettäisiin vaikkapa Tel Aviviin viikonlopuksi. Reissusuunnitelmat eivät kuitenkaan ole ottaneet tuulta alleen, joten kun vähän aikaa sitten sain sähköpostilla tiedustelun, haluaisinko kenties lähteä vielä tämän vuoden puolella tutustumaan Israeliin, en aikaillut – tottakai haluaisin nähdä maasta muutakin kuin sen rantakohteen, jossa aiemmin vierailin. Jännityksellä nyt odotankin toteutuuko reissu Israeliin vai ei.

Intia

Niin, olenkin kertonut teille jonkinlaisesta Intia-kuumeestani. Eikä viimeisin parin viikon seikkailu Intian Himalajalla mitenkään lievittänyt tätä kuumetta, päinvastoin. Tälle kuukaudelle minulla olikin suunniteltuna eräs toinen huikea blogimatka Intiaan, mutta luonnonkatastrofin seurauksena tuota matkaa päätettiin lykätä ensi vuoteen. Toivonmukaan se silloin toteutuu, sillä haluaisin ehdottomasti nähdä maasta enemmän kuin mitä olen päässyt näkemään tähän mennessä. Himalajan reissun myötä sain myös useammalta reissukaveriltani kutsun tulla vierailulle heidän kotikaupunkiinsa Mumbaihin, ja kieltämättä eilen syysmyrskyssä kävellessäni aloin miettimään, että jos nappaisinkin vain lennot Mumbain lämpöön…

Thaimaa

Marraskuulle minulla oli kaavailtuna saarihyppely Thaimaahan blogiyhteistyönä, mutta työ- ja muiden matkakiireitteni vuoksi päädyin lopulta skippaamaan tämän mahdollisuuden eteenpäin viemisen tai ainakin yrittää sovittaa sitä sopivampaan ajankohtaan myöhemmin. Thaimaa on minulle edelleenkin suhteellisen tuntematon matkakohde, vaikka siellä olen useita vuosia sitten kierrellyt eri saaria ja maailmanympärimatkallani viipyillyt niin Bangkokissa kuin Chiang Maissa. Ehkäpä seuraavalla Thaimaan reissulla voisin nähdä taas ripauksen enemmän maasta ja saada paremmin kiinni siitä, miksi niin monet ovat rakastuneet Thaimaahan.

Panama ja Kolumbia

Minulle on muodostunut tavaksi karata maailmalle loppuvuodesta juhlimaan niin synttäreitäni, joulua kuin uutta vuotta. Eikä tämä vuosi ole poikkeus. Nimittäin lennot Panama Cityyn ovat varattuina, ja nyt pitäisikin vain alkaa suunnittelemaan tarkemmin mitä kaikkea reissuuni haluankaan sisällyttää. Ensimmäiset päivät varmastikin vain rentoudun Panama Cityssä, mutta siitä olisi tarkoitus sitten jatkaa jollekin Panaman surffirannalle, ehkäpä ensin Santa Catalinaan surffi- ja joogaleirille ja sen jälkeen Bocas del Toron alueelle niin surffiaaltojen kuin sademetsäseikkailujen perässä. Sen jälkeen haluaisin siirtyä Panamasta Kolumbiaan meriteitse, ja vaikka olenkin kuullut hurjia tarinoita merenkäynnistä tuolla, ei seikkailijasieluni jätä minua rauhaan, vaan olen alkanut haaveilemaan noin 5 päivän laivamatkasta välillä piskuisilla saarilla riippumatossa yöpyen. Kolumbian osalta minulla ei edelleenkään ole tarkkaa mielikuvaa, missä haluaisinkaan reissata, mutta kaupungeista ainakin Cartagena ja Medellin houkuttelisivat, lisäksi pienoista seikkailua voisi olla luvassa Ciudad Perdidan eli Lost Cityn trekkauksella tai tutkimusmatkalla maan eteläosien kahviviljelmille.

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

22 Comments

 • Anni Aalto
  7.10.2018 at 22:33

  No wautsi mitkä suunnitelmat! Ehditkö olla Suomessa ollenkaan, tätä vuottahan on enää alle kolme kuukautta jäljellä 😀
  Eniten kadehdin tuota Tansaniaa, se on aika korkealla minun toivelistallani nyt kun olen Afrikan ja safarien makuun päässyt!

  Reply
  • Anna-Katri
   9.10.2018 at 19:41

   No onneksi ehdin Suomessakin olla ja töitä aika non-stopina täällä tekemään matkojen välissä. 🙂 Tansania on kyllä huikea paikka, ja olen superinnoissani että pääsen näyttämään sitä lukijoilleni ja vierailemaan maassa kolmatta kertaa samoissa maisemissa. <3 Sun pitää lähteä seuraavalle reissulle mukaan! 🙂

   Reply
 • Huhhuh mikä loppuvuosi! Intia ja Tansania kiinnostaa kyllä paljon, jäänkin innolla odottamaan tulevia juttuja niistä. Täälläkin suunnataan Romaniaan Bukarestiin, itse asiassa jo ensi viikolla. Bongasinkin sun blogista aikaisemmin muutamat kivat vinkit kaupunkiin – kiitos niistä, tulee varmasti käyttöön!

  Reply
  • Anna-Katri
   9.10.2018 at 19:42

   No katsotaan, mitkä näistä nyt lopulta toteutuukaan, mutta kyllähän tässä kieltämättä aikamoista haipakkaa on. 🙂 Ja ihanaa Bukarestiä sinne, teille tulee varmasti kiva reissu – kaupunki on niin helppo ottaa haltuun. Täytyykin käydä kurkkimassa sun reissupostauksia sieltä. 🙂

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  8.10.2018 at 19:26

  Kivoja suunnitelmia Sinulla – jokohan tuossa olisi jo vähän enemmänkin kuin muutamaan kuukauteen mahtuu 🙂
  Tansania, erityisesti Serengeti, oli minulle aikoinaan vuosikymmeniä vireillä olleen suunnitelman täyttymys – ja sen jälkeen Ngorongorokin tuntui vähemmän hienolta. Ehkä olisi pitänyt mennä toisin päin nuo kohteet! Tel Avivia voisin harkita minäkin. Pari päivää Thaimaassa toteutuukin jo kahden viikon päästä matkalla Myanmariin.
  Yhteistyöreissuihin olemme enimmäkseen suhtautuneet vähän nihkeästi, sillä jos kohde ei ole ollut omalla listallamme, niin emme helposti oikein siitä innostu ja meidän listamme alkaa olla aika valikoiva. Mutta tässä iässä pitää joskus jo vähän fokusoida!

  Reply
  • Anna-Katri
   9.10.2018 at 19:44

   Aikamoista menoa kieltämättä, mutta jotenkin myös kivaa, että arjen vastapainoksi on paljon kaikkea. Jään kyllä innolla odottamaan teidän Myanmarin reissua, ehkäpä myös ehditään jossakin välissä nähdä ja vaihtaa enemmänkin matkakuulumisia – haluaisin ainakin kysellä lisää teidän tulevasta Afrikan turneesta.

   Reply
 • Emma
  10.10.2018 at 10:01

  Aivan mahtavia reissuja sulla tiedossa! Mä olen itsekin viime aikoina miettinyt reissutahtia ja sitä että välillä ei ehdi reissujen välissä paljon hengähtääkään, mutta sitten tullut siihen tulokseen, että miksei sitä menisi nyt juuri niin paljon kuin sielu ja lompakko sietää. Ehtiihän sitä pysähtyä sitten myöhemminkin jos siltä tuntuu.

  Reply
  • Anna-Katri
   10.10.2018 at 11:19

   No juurikin näin, ehtiihän sitä vanhana sitten lepäillä. 🙂 Ja tärkeintä on toki kuunnella itseään, että jos nyt tuntuu siltä että reissut innostavat, niin oven takana on kuitenkin koko maailma!

   Reply
 • Elina
  11.10.2018 at 00:52

  Ihan mielenkiinnosta kysyisin, miten pystyt järjestämään tarvittavan määrän vapaata reissuja varten? Ilmeisesti sinulla on keskimääräistä pidemmät lomat, mutta saatko myös palkattomia päivä järjestymään helposti? Ja jos Kolumbiaan päädyt, olisi kiva kuulla miten koit maan yksinmatkustavana naisena, erityisesti turvallisuusnäkökulmasta.

  Reply
  • Anna-Katri
   11.10.2018 at 08:55

   Työssäni on keskimääräistä pidemmät lomat ja lisäksi teen välillä tosi pitkiä päiviä, joten niistäkin kertyy sitten ekstralomapäiviä varastoon. Myös esimerkiksi maailmanympärimatkalleni 10 kk palkaton vapaa järjestyi helposti. Ja ehdottomasti laitan juttua Kolumbiasta tulemaan ja erityisesti soolomatkailevan naisen näkökulmasta. 🙂

   Reply
 • Sonja / Shining Journey
  13.10.2018 at 10:22

  Aivan mahtavia suunnitelmia! 🙂 Tansania on kiehtonut minuakin jo pidempään. Jos olisi sopinut aikatauluihin paremmin, olisin saattanut lähteä mukaan safarimatkallesi. Se kuulosti tosi mielenkiintoiselta.

  Reply
  • Anna-Katri
   13.10.2018 at 13:44

   Tansania on kyllä upea matkakohde juuri noiden luonnonpuistojensa ja safariensa puolesta. Ehkäpä seuraavalle reissulle sitten pääset mukaan? 🙂

   Reply
 • Eeeva / Eevagamunda-blogi
  13.10.2018 at 10:22

  Huikeita suuunnitelmia sinulla. Vau!
  Mulla on Väli-Amerikan matka suunnitteilla ensi kesälle. Tällä hetkellä reittilistalla korkealla ovat juurikin Panama ja Kolumbia, joten jään innolla odottamaan juttujasi niistä 🙂
  Israelin matkan puolesta liputan! Olin tänä vuonna Tel Avivissa ja Jerusalemissa, ja etenkin jälkimmäinen oli tosi mielenkiintoinen.

  Reply
  • Anna-Katri
   13.10.2018 at 13:43

   Jee, laitan kyllä juttua tuolta päin sitten tulemaan kun siellä samoilen. 🙂 Ja Israel on kyllä varmasti kiinnostava, juurikin Tel Aviv on ollut mielessäni pienen ikuisuuden, mutta nyt sitten ehkä lopulta pääsen sen näkemään. 🙂

   Reply
 • Johanna / Fin Nomads
  13.10.2018 at 10:40

  No jopas on pitkä lista suunnitelmia ja ympäri maailman,vaikka eihän tätä vuottakaan ole kuin pari kuukautta jäljellä 😀 Kuulostaa kyllä ihanalta! Meillä tulee varmaan loppuvuosi kulumaan pitkälti Tsekissä asuessa ja lähimaissa reissatessa, joten kaukomatkat taitaa jäädä ensi vuoden puolelle.

  Reply
  • Anna-Katri
   13.10.2018 at 13:42

   No joo, tässä on kyllä suunnitelmia kerrakseen – katsotaan nyt mitkä niistä lopulta toteutuukaan. 🙂

   Reply
 • Anna / Muuttolintu.com
  14.10.2018 at 10:29

  Ihan huikeita matkasuunnitelmia! Itse haikailen aina takaisin Intiaan, se on niin vaikuttava maa mihin mahtuu niin paljon. Ja se Väli-Amerikka on ykkösenä matkahaaveissa niin kuin on ollut jo pitkään, mutta ei näillä näkymin saada sitä toteutumaan vielä ainakaan vuoteen…. Nyyh.

  Reply
  • Anna-Katri
   7.11.2018 at 18:37

   Intia on kyllä niin uskomaton, kaikki se kontrastisuus jotenkin lumoaa! Ja Väli-Amerikka on ehdottomasti kokemisen arvoinen, sieltä löytyy niin paljon kaikkea!

   Reply
 • Emilia/Matkan varrella
  15.10.2018 at 09:21

  Vau mitä suunnitelmia, Tansanian safari on varmasti unohtumaton reissu! Myös Panama keikkuu omallekin listalla varsin korkealla, jään innolla odottamaan reissupostauksia 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   7.11.2018 at 18:33

   Tansanian safari on kyllä sellainen minne voisin palata aina uudelleen ja uudelleen. Ja tuo Panama on kummitellut mielessäni siitä asti kun kävin Väli-Amerikassa ja reissasin kaikkialla muualla paitsi siellä. Vuoden vaihteessa siis sieltä reissupostauksia tulossa. 🙂

   Reply
 • Jenna / Citylights & sunsets
  15.10.2018 at 12:58

  Jos tekisin nyt postauksen loppuvuoden matkasuunnitelmista, niin aika lyhyeksi jäisi, koska kyseessä on vain viikonloppureissu Saksaan 😀 Olen kyllä nykyään tyytyväinen jo pienestäkin irtiotosta, tästä opiskelu-pikkulapsiarki -rumbasta kun on muutenkin hieman hankalaa irtautua noin vaan. Koko perheen reissutkin rajoittuu miehen lomiin, joita hän ei tämän hetken hektisten työrojektien takia kerkeä edes pitämään kunnolla. Hieman turhauttaa välillä, kun tulee vastaan houkuttelevia matkatarjouksia, joita ei pysty hyödyntää entiseen tapaan.
  Hah, ehkä hieman kateus paistaa läpi tästä kommentista! Ihan hullu määrä reissuja sulla tulossa muutaman kuukauden sisään, mutta mikäs sen parempaa kuin matkustaa vain niin paljon kuin sielu sietää 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   7.11.2018 at 18:31

   Pienempien irtiottojen merkitystä ei missään nimessä kannata väheksyä, jopa ihan yksi yö omassa kotikaupungissa hotellissa voi olla juuri sitä kaivattua irtiottoa peruskuvioista. Ja matkathan on varmasti juuri niitä, jotka muuttuvat elämäntilanteiden mukaan, joten se miten voi tällä hetkellä matkailla, voi tulevaisuudessa ollakin sitten aivan toinen. Itse uhraan elämästäni tosi paljon työnteolle ja matkoille, ja näin sinkkuna pystyn aikalailla päättämään itse kaikesta. 🙂

   Reply

Leave a Reply