Menu
Bloggaaminen

Matkailijan Instagram – vastauksiani kysymyksiinne

Viikonloppuna vietin lauantai-iltaa pitkästä aikaa aivan kotosalla, ja mikälie harmaan sateisen näköisen illan pieni ahdistuspuuska ollutkaan päällä, kun päätin keksiä edes jotain tekemistä. Instagramia selatessani huomasin Storiesin puolella olevan hauskan kysely-ominaisuuden, ja päätinkin laittaa samantien oman Instagram-kyselytunnin pystyyn. Nopeasti sainkin useita kiinnostavia kysymyksiä, joihin vastailinkin Instan puolella. Mutta koska nuo Instagram Stories -pätkät säilyvät vain 24 tuntia livenä, päätin myös siirtää kysymykset sekä vastaukseni niihin myös tänne blogin puolelle. Ja pakko kyllä sanoa, että tällaisia kyselyitä täytyy jatkossa tehdä useamminkin, niin kivaa homma oli ja palautteen perusteella se kiinnosti teitä kovasti tavallisen Instagram-sisällön rinnalla. Mutta tässä siis randomeita kysymyksiä ja vastauksiani niihin vähän pidemmässä muodossa kuin Instagramin puolella:

Matkakohteet

Jos vierailet kaikissa maailman maissa, minkä maan luulet olevan se viimeinen?

Haluaisin vierailla elämäni aikana kaikissa maailman maissa – tällä hetkellä käytyjä maita on 112, mutta vielä olisi jäljellä muutama kaikista niistä 196 maasta. Ja voihan olla, ettei se ole mahdollista – maailma ja maat sekä niiden tilanne kun muuttuu koko ajan. Veikkaan kuitenkin, että viimeinen maa voisi aika varmasti olla jokin Afrikan hankalista ja vaarallisista maista tai sitten vaikka Yemen, jonne on lähes mahdotonta matkustaa tällä hetkellä, ainakin mantereen puolelle. Tosin Yemenissä olevalle Socotran saarelle haluaisin päästä näkemään siellä kasvavat ihmeelliset lohikäärmepuut. Mutta katsotaan tätä kysymystä sitten kun plakkarissa on 195 maata, että mikä on jäänyt viimeiseksi.

Paras matkakohde ja miksi?

Jos vain yhden saa valita, sanon tähän, että Etelämanner yksinkertaisesti siitä syystä, että tuo koko reissu oli niin unohtumaton kokemus ja sen puolesta ylitse muiden.

Mitä paikkoja suosittelet Indonesiassa?

Bali on varmasti helpoin kohde aloittaa Indonesiaan tutustuminen. Sieltä ehdoton suosikkini on surffikylä Canggu, jossa olen viihtynyt pidempiä aikoja useamman kerran. Sen lisäksi Ubud ympäristöineen on vierailemisen arvoinen. Viimeiseltä reissulta Komodon saarten maisemat teki myös vaikutuksen, lisäksi haaveilen suuntaavani vielä joskus Raja Ampatin kauniisiin maisemiin Papualle. Balilta taas helposti vierailtavia, lyhyen merimatkan päässä olevia kohteita ovat Gilin saaret, Lombok sekä Nusa Peninda ja Lembogan.

Paras ja huonoin matkakohde, jossa oot käynyt?

Vain yhtä parasta on kyllä todella hankala valita, sillä jokaisessa matkakohteessa on ne omat kiinnostavat juttunsa. Mutta sanotaan, että Etelämanner on ollut elämyksenä varmasti ylitse muiden. Sen lisäksi matkakohteina sydämen useimmiten vie mahdollisimman monipuoliset kohteet, kuten Indonesia, Nicaragua ja Sri Lanka – eli paikat, joista löytyy luontoa ja kauniita maisemia sekä kiehtovaa historiaa ja kulttuuria. Näiden lisäksi vaikutuksen ovat tehneet karunkauniilla maisemillaan Namibia ja Bolivia.

Huonointa matkakohdetta en kyllä osaa nimetä, sillä kohteen kokemiseen vaikuttaa niin monta seikkaa. Ehkä vähiten omantyylisiä kohteitani ovat perinteiset matkapakettirannat, mutta toisaalta niiltäkin voi löytää sen oman juttunsa, kun lähtee ylipursuilevilta rannoilta vähän syrjemmälle.

Kummallisin maa missä olet vieraillut?

Erikoisimmat matkakohteeni -postauksessa listasin Madagaskarin, Guinea-Bissaun, Papua-Uuden-Guinean, Pääsiäissaaren ja Itä-Timorin erikoisimmiksi kohteiksi, joissa olen tähän mennessä käynyt. Joten näiden joukosta varmasti kummallisimmaksi nousisi ehkäpä Madagaskar tai sitten Papua-Uusi-Guinea, mutta ei missään nimessä negatiivisella tavalla.

Mikä olisi se maa tällä hetkellä, jonne voisit kuvitella asettuvasi viettämään eläkepäiviä?

Indonesia ehdottomasti! Tänä kesänä Canggussa oleillessani, minulle tuli jälleen kerran vahvasti fiilis, että täällä haluaisin viettää pidempiäkin aikoja. Saisin surffailla ja joogailla päivät pitkät, nauttia terveysruokaa mielinmäärin sekä elää tropiikin lämmössä palmun alla – kuulostaa ihan unelmaelämältäni.

Milloin lähdet Intiaan?

Lähden Intiaan jo parin viikon päästä, en malta odottaa, että pääsen reissuun ja Himalajan vuoristomaisemiin!

Minnepäin Etelä-Amerikkaa lähdet?

Lentoliput on varattuna itseasiassa Väli-Amerikan puolelle Panamaan, mutta tarkoitus olisi sieltä vierailla myös Kolumbiassa. Venzuela ja Angel Falls olisi myös ihana nähdä samalla reissulla, mutta maan tilanne on sen verran epävakaa, että taitaa vain jäädä haaveeksi…

Reissuelämä

Minkä ikäisenä teit ensimmäisen soolomatkasi ja minne?

Ensimmäisen kunnollisen soolomatkani tein vuonna 2012, eli olin ööö, 28-vuotias. Tuo reissu oli reilun viikon saarihyppely Thaimaan eri saarilla ja voi taivas miten minua sitä ennen jännittikään, että mitä ihmettä olen tekemässä yksin reissussa. Mutta onneksi rohkaistuin lähtemään, sillä tuon reissun jälkeen maailmani ei ole enää koskaan ollut sama – päinvastoin, olen soolomatkojeni myötä kasvanut hurjasti ihmisenä. Ennen Thaimaata olin tosin lähtenyt v. 2006 yksin vaihto-opiskelemaan Yhdysvaltoihin, mutta tuota pätkää elämästäni en niinkään pidä soolomatkana, sillä asuin silloin muiden opiskelijoiden kanssa ja muutenkin opiskeluajasta oli soolomatkailun elementit kaukana, kun lähes kaikki asiat tehtiin kavereiden kanssa yhdessä.

Oletko koskaan yksin reissatessa oikeesti joutunut pelkäämään?

Toki minullekin on niitä pelottavia hetkiä matkan varrelle sattunut, kuten poliisipysäytys huumekaupungissa Perussa tai moottoripyöräonnettomuus Senegalissa, mutta yleisesti mitään pahempia pelkoja en ole joutunut onneksi kohtaamaan. Matkaillessa yleensäkin jotain asiaa saattaa etukäteen jännittää tai pelätä, mutta lopulta omat ennakkoluulot onneksi saattavat osoittautua vääriksi. Toki joskus huonoa tuuriakin voi olla reissussa mukana, mutta onneksi monesta tilanteesta selviää kuitenkin terveellä maalaisjärjellä.

Mikä on kaikista ihanin matkamuistosi?

Niitä on niin monta ja niin erilaista, että niistä ei vaan voi millään valita yhtä ylitse muiden. Usein ne ovat kuitenkin olleet hetkiä, jolloin on tehnyt mieli nipistää itseään, että on juuri tässä, kokemassa tämän hetken tai näkemässä juuri tämän edessä olevan maiseman. Ja joskus se on ollut vain toisen ihmisen läsnäolo.

Lähditkö koskaan rakkauden perään Australiaan? Vai muistanko väärin tarinan?

En lähtenyt, eli muistat aivan oikein! Mitä matka opetti – olen valmis rakastumaan -postauksessa avasinkin aikaisemmin tätä tarinaa ja jatko-osassa Kohtaaminen, joka melkein muutti elämäni vieläkin jahkailin niiden lentolippujen kanssa. Mutta viimeisimmässä postauksessani Seikkailijattaren taakka – mistä löytää se oikea? kerron, että ihanteeni olisi löytää fifty-fifty suhde, jossa molemmat tulevat elämässään puolittain toista vastaan. Kiitos muuten kaikille kommenteista, tsempeistä ja omien tarinoittenne jakamisesta niin blogissani kuin somen-puolella!

Miten jaksat kantaa painavaa kameraa & linssiä aina reissuilla ja retkillä?

Hahha, ehkä haba on kummasti kasvanut tätä järkälettä maailman ympäri kantaessa! Mutta kieltämättä, välillä painavan kameran raahaaminen on ärsyttänyt, ja joskus kokonsa puolesta olen sen jättänyt majapaikkaan esimerkiksi tiettyjä aktiviteettejä tehdessä tai kun en halua isolla kameralla herättää liikaa huomiota. Ja noina hetkinä olen kyllä miettinyt, että kuinka paljon helpompaa olisi reissata pienemmällä kamerakalustolla. Tätä olenkin nyt vähän testaillut, ja katsotaan mihin ratkaisuun päädyn seuraaville reissuille – kerron myöhemmin tästä varmasti lisää!

Käytätkö PriorityPassia tai vastaavia loungekortteja? Suositteletko jotain erityisesti?

Minulla on ollut useamman vuoden ajan käytössä juuri PriorityPass ja omaan matkustustyyliini ja käyttötarkoitukseeni se on toiminut hyvin, sillä heiltä löytyy loungeja myös pienemmiltä ja erikoisemmilta lentokentiltä. Tosin ne kaikki eivät ole mitään luksusloungeja, mutta ainakin omalla kohdallani tarjonneet juuri sen pakopaikan lentokentän hälystä, mitä kentällä ollessa kaipaan. Muita loungekortteja en valitettavasti osaa suositella.

Jätätkö yleensä juomarahaa matkoilla ollessasi, esim. hotellin siivoajille?

Riippuu ihan matkakohteesta. Yritän aina ennen matkaa selvittää kohteen tippikulttuurin, mutta se on usein helpommin sanottu kuin tehty. Paikan päällä usein joudunkin pähkäilemään, että pitääkö tippiä antaa, onko se kohteliasta vai ei, ja mikä onkaan sopiva summa. Mutta sanotaan niin, että mieluummin jätän tippiä kuin pihistelen siitä.

Miltä sivustolta yleensä varaat lennot?

Eniten selaimessani on auki ehdottomasti Skyscanner, mutta myös Momondoa ja Ebookersia tulee välillä käytettyä. Skyscannerissa tykkään erityisesti “minne vain” -toiminnosta plus siitä, että halvimmat lentopäivät voi nähdä kätevästi kalenterista. Terveisin eräs juuri Panamaan lennot tätä kautta edullisesti löytänyt, ja eihän niitä voi nyt tietenkään jättää ostamatta, kun halvalla sai…

Työt ja opiskelu

Mitä olet opiskellut?

Olen opiskellut Helsingin yliopistossa ympäristöekonomiaa, ja pitkänä sivuaineena minulla oli markkinointi sekä lyhyenä sivuaineena ympäristöekologia. Lisäksi olen suorittanut MBA-tasoisia International Business -opintoja Yhdysvalloissa. Bloggaamiseen ja sosiaalisen median saloihin, kuten myös matkailuun ja matkavalokuvaamiseen olen sen sijaan itseoppinut tekemisen kautta.

Mitä teet työksesi?

Päivätyökseni olen ympäristökonsultti insinöörialan yrityksessä ja sivutyökseni matkabloggaaja sekä vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija oman yritykseni kautta. Eli eipä paljon ole pohdittavaa, mitä sitä vapaa-ajallaan tekisi muuta kuin töitä, jos en ole matkoilla. 😀 Blogia olen muuten pyörittänyt tänä vuonna jo yhteensä 10 vuotta.

Olet niin paljon reissussa, että miten ehdit tekemään töitä ja arvostatko kotona olemista?

Kotona ollessa teen päivätyöni parissa usein pitkiä päiviä, joskus jopa viikonloppuisin, joten yllättävän paljon sitä ehtii tekemään ja saamaan aikaiseksi, vaikka reissuilla myös kävisi. Minulla on myös siitä otollinen tilanne reissaamiseen, että työpaikassani on pitkät lomat ja ylityöt tulevat takaisin vapaina. Lisäksi esimerkiksi 10 kuukauden irtiotto maailmanympärimatkalle onnistui virkavapaan turvin. Sivutyöni sen sijaan kulkee mukanani, missä tahansa reissaankaan, eli sen suhteen ei lomapäiviä paljon laskeskella. Tosin tänä kesänä pidin pientä some-lomaa.

Kotona olemista tavallaan arvostan ja en arvostan. Pidän reissaamisesta ja maailman kokemisesta, joten sen puolesta paikoilleen pysähtyminen kotiin on minulle välillä hankalaa ja saatan kokea pientä ahdistusta. Mutta olen viimeisen vuoden aikana yrittänyt opetella myös pysähtymään ja nauttimaan arjesta – ja välillä juuri ne pienet arkiset asiat ovat niitä, mistä on kuitenkin kiitollinen.

Oletko ajatellut koskaan jättäytyväsi pois päivätöistä ja ottaa vain menoliput jonnekin?

Hahha, luulen, että meistä jokainen jossakin vaiheessa painii tämän aiheen kanssa, kun arki kyllästyttää ja työkiireet painaa! Itse tein irtioton vuonna 2016, kun jättäydyin päivätyöstäni ja suuntasin maailmanympärimatkalle 10 kuukaudeksi. Koska pystyin sen silloin toteuttamaan ja saamaan rahat kasaan unelmieni matkaa varten, olen luottavainen sen suhteen, että jos joskus vielä haluaisin jotakin vastaavaa toteuttaa, löydän oman tapani siihen.

Koti ja arki

Mitä teet asunnollesi siksi aikaa kun matkustat? Vuokraatko? Kuitenkin suht iso menoerä.

Tällä hetkellä en vuokraa asuntoani, sillä en vain jaksaisi sitä omien tavaroiden pakkaamista ja purkamista näille viikon – kuukauden pyrähdyksille. Toki jos kyseessä olisi isompi irtiotto tai pidempi matka, olisi tilanne tietenkin toinen, ja varmasti silloin puntaroisin monelta kannalta vaihtoehtojani ja kannattavuutta sen väliltä, että pitääkö asunto vain itsellään, vuokratako se eteenpäin vai luopua siitä kokonaan.

Mistä saat sisustusinspiraatiosi?

Sisustusinspiraation kotiin saan nykyisin ehdottomasti matkoiltani! On se sitten kiinnostavasti sisustettu majapaikka, ravintolassa katseen kiinnittävät yksityiskohdat tai vaikkapa paikallinen putiikki, joka saa sisustusinnostuksen heräämään. Kotini onkin tällä hetkellä pienoinen kulttuurien ja matkakohteiden sulatusuuni, sillä monet sisustusesineet ovat matkoiltani hankittuja. Keittiö-olohuoneessa on enemmän afrikkalaiset vibat, kun taas makuuhuone noudattelee enemmän balilaista fiilistä.

Mistä ihana sininen matto on? Ja mitä Byredon kassissa oli?

Olohuoneeni tummanturkoosi matto on kevään alelöytö muistaakseni huonekaluliike Stemmasta, ja olen siitä kyllä itsekin pitänyt paljon – tuo kivasti väriä valkoiseen kotiini plus muistuttaa sävyltään edes hieman merenalloista, hahha. Vielä kun saisin surffilaudan olohuoneen nurkkaa koristamaan! Byredon paperikassista paljastui Gypsy Water -hajuvesi, tuoksu, jonka hankkimisesta olin jo haaveillut pidempään ja nyt sitä tuoksutellessani Stockmannilla huomasin sen sopivan täydellisesti Gypsy Soulilleni.

Hei oletko poistanut / myynyt ensimmäiset luksuslaukut & kengät?

Myin ennen maailmanympärimatkaani suurimman osan merkkilaukuista ja kengistä sun muista nurkkiin kertyneistä tavaroista, mutta vielä olisi myyntiin vaikka mitä laitettavaa, kunhan vaan saisin karsimisurakan päätökseen (terveisin eräs, jolla on vielä vuoden takaa muuttolaatikoita makuuhuoneen nurkassa). Nykyisin panostakin mieluummin matkaelämyksiin kuin vaatekaapin sisältöön, eli luksusmerkit eivät ole itselleni enää ollenkaan tärkeitä – päinvastoin tunnen nykyisin jopa myötähäpeää merkkilogojen esittelystä.

Onks tuo sun omien silmien väri? Onko sulla värilliset piilarit? Jos ei niin sulla on upean väriset silmät!

Käytän piilareita 24/7, sillä olen muuten aivan sokea, mutta piilarini ovat värittömät. Omat silmäni ovat hyvin vaaleansiniset, ja minulle on useasti sanottu niiden vaihtavan sävyään aina turkoosista vihreään, riippuen siitä missä maisemissa olen tai jopa siitä, mitä väriä minulla on päällä.

Milloin matkustat Porvooseen kahville?

Olin juuri viikko sitten ystäväni kanssa Porvoossa SMAKU-tapahtumassa herkuttelemassa, joten voi olla, etten ihan pian ole Porvooseen taas suuntaamassa. Mutta tälläkin vierailukerralla totesin Porvoon olevan niin ihastuttava, että siellä tulisi kyllä käydä useamminkin!

Psst. Seuraathan minua jo Instagramissa – matkailupainotteisen tilini löydät nimimerkillä @adalminasadventures!

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

4 Comments

 • Frida Ingrid - Ikimatkalla
  5.9.2018 at 11:29

  Tällasia kysymyspostauksia on aina kiva lukea! 🙂 Oot kyllä käynyt ihan hurjan monessa maassa. Itse en sinällään “kerää” maita, mutta toki pidän kirjaa siitä, kuinka monessa on tullut matkustettua. Tällä hetkellä määrä on hiukan alle 50, mikä tuntuu ihan kärpäsen kakalta sun vastaavaan määrään verrattuna. 😀 Vaikka oikeasti tuokin on hurja määrä käytyjä maita!
  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  Reply
  • Anna-Katri
   10.10.2018 at 11:06

   Kiva kuulla – pitäisi näitä useamminkin toteuttaa kun kysymyksiä lähes joka postaukseen tai instakuvaan välillä tupsahtelee. 🙂 Ja kieltämättä 50 maata taitaa olla jo aikamoinen meriitti suomalaiseen keskivertoon verratuna, jatka vain samaan malliin maailman näkemistä. 🙂

   Reply
 • MARIANNE CHAUDAT
  7.9.2018 at 23:57

  Coucou Adalmina ! Olen jättänyt sulle kommentin jo joskus aikaisemmin.. olen seurannut blogiasi jo useamman vuoden ja on huimaa ja hienoa nähdä kuinka paljon olet ihmisenä muuttunut! Ihailen sua siksi että olet niin itsenäinen ja maailmanympärimatka yksin on mielestäni aivan huippujuttu ! 🙂 Toisaalta ymmärrän että olisi hienoa saada vierellesi samanhenkinen ihminen. Olet kaunis ja rohkea nainen joten en ymmärrä miksi et sellaista ihmistä vierellesi löytäisi ?! 😉
  Rakastan itse matkustamista 🙂 Asun Ranskassa, olen ranskalaisen miehen kanssa naimisissa ja minulla on 7 ja 8-vuotiaat pojat joiden kanssa yritämme matkustaa niin paljon kuin mahdollista. Jos joskus liikut Etelä-Ranskassa ja Nizzan suunnalla niin tapaisin sînut mielelläni! Voit tulla vaikka aperitiiville meille kotiin kertomaan uusista matkoista jos haluat 😉
  Hauskaa viikonloppua, Mary

  Reply
  • Anna-Katri
   10.10.2018 at 11:08

   Kiitos kauniista kommentistasi Marianne! Mahtavaa, että muutosprosessini on heijastunut myös sinne ruudun toiselle puolelle, tärkeintä itselleni onkin nykyisin ollut olla aito oma itseni täällä matkablogin puolella.
   Ja ehdottomasti jos matkani Ranskaan kulkee niin pidän aperitiiviehdotuksesi mielessä – ihan huippua nähdä aina maailmalla muita samanhenkisiä ihmisiä. Kauniita syyspäiviä sinulle ja perheellesi!

   Reply

Leave a Reply