Menu
Bloggaaminen

Matkailu ja matkakirjoittaminen – Tule mukaan matkailuiltaan 15.11.!

Hohoi te kaikki matkailuun hurahtaneet!

Haluatko kulla enemmän matkailusta ja ennen kaikkea matkakirjoittamisesta? Tule mukaan Matka, merkitys ja kertomus -iltaan! Helinä Rautavaaran museon matkakertomustapahtuma tuo yhteen erilaisia näkökulmia matkustamiseen ja matkakertomuksiin. Olen paikalla juttelemassa erityisesti matkabloggaamisen näkökulmasta ja lisäkseni paikalla on Afrikan matkoista lukuisia kirjoja krijoittanut Juha Vakkuri. Tilaisuudessa on toki myös esillä Helinä Rautavaaran aiemmin toteuttamia matkoja ja nykyisin niistä kertovan museon antimet.

Tilaisuun järjestetään  ke 15.11. klo 18 – 20 Helinä Rautavaaran museossa Espoossa, osoitteessa Ahertajankuja 4. 

Alla tarkempi kuvaus tapahtumasta ja samat tiedot löytyvät myös tästä Facebook-kutsusta. Olisi mahtista tavata teitä sieltä ruudun toiselta puolelta ja jutella yhdessä enemmän matkailusta sekä matkakirjoittamisesta. Tilaisuuden paneelikeskustelun jälkeen on myös mahdollista jäädä juttelemaan kanssani toviksi, joten jos mikä tahansa asia niin matkailuun kuin matkabloggaamiseenkin liittyen kiinnostaa, liity seuraan!


Helinä Rautavaaran museon matkakertomustapahtuma tuo yhteen erilaisia näkökulmia matkustamiseen ja matkakertomuksiin.

Mistä syistä ihmiset matkustavat? Miten matkustaminen liittyy identiteettiin ja mikä rooli matkustamisessa on järjellä ja tunteilla?

Matkoilta on aina kerrottu tarinoita ja eri kulttuurien esineet ovat kulkeutuneet ympäri maailman kaupankäynnin myötä. Matkustamisen merkitykset ovat ajan myötä muuttuneet, mutta reissuista kerrotaan ja niitä dokumentoidaan yhä kirjoittamalla, kuvaamalla ja matkamuistoja keräämällä. Matkakirjat ovat olleet suosittua luettavaa kautta aikojen ja matkablogit ovat nykyisin internetin suosituinta antia.

Millaista tarinaa kirjat ja blogit kertovat matkustamisen merkityksistä ja miten matkakertomukset syntyvät? 

Ohjelma ke 15.11.2017

 • 18.00 Opastus Leiri-kokoelmanäyttelyyn: Helinä Rautavaaran matkat
 • 18.20 Afrikassa eri vuosikymmenillä matkustanut Juha Vakkuri ja maailman ympäri matkannut Anna-Katri Räihä Seikkailijattaret-yhteisöstä esittelevät näkökulmia matkustamiseen ja matkakertomuksiin. Vakkuri on kirjoittanut matkoistaan useita kirjoja ja Räihä kirjoittaa suosittua Adalmina’s Adventures -blogia ja on yksi Seikkailijattaret-verkkomedian tiimiläisistä. Keskustelua vetää museonjohtaja Ulla Kinnunen.

 • Tarjolla Startup Refugees Business Programin catering -tiimin valmistamaa pientä syötävää sekä museon kuuma juomavalikoima.
 • Illan aikana on mahdollista tutustua Tapiolan kirjaston matkakirjavalikoimaan ja lainata kirjoja helmet-kirjastokortilla.
 • Lisäksi voit osallistua merkityksellisiä paikkoja kartoittavan kollaasin tekemiseen. Muistojen kartalle muodostuu tärkeiden paikkojen verkosto. Missä koit jotain tärkeää matkallasi? Mistä sinulla on hyviä, surullisia tai inspiroivia muistoja? Miten sinä kertoisit matkastasi?
 • Voit jakaa muistosi paikan päällä pienenä tekstinä, kuvana tai vaikkapa some-päivityksenä. Päivitykset kootaan ja yhdistetään myöhemmin Helinä Rautavaaran museon uuden virtuaalimuseosivuston kartalle osaksi suurempaa kollaasia.

Tutustu Juha Vakkurin matkakirjoihin täältä sekä Seikkailijattaret-verkkomediaan täältä. Helinä Rautavaaran museosta löytyy enemmän tietoa täältä.

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Helinä Rautavaaran museon ja  Tapiolan kirjaston kanssa.


About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Nicola
  5.11.2017 at 22:39

  Muuten voisikin tulla, mutta nyt ei vain pysty. Toivon mukaan blogissasi kerrot sitten tapahtumasta. Matkailu kun kaikin tavoin kiinnostaa. 🙂 Siksi blogisi on yksi niistä harvoista suosikeista, joita katson ns päivittäin. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   3.12.2017 at 21:01

   Kiitos Nicola, ihana kuulla, että viihdyt blogini parissa. ♥ Avasin juuri facebookiin blogini reissaajat ryhmän, jossa enemmän tietoa juurikin näistä tapahtumista ja lisäksi muuta rentoa keskustelua matkailusta: https://www.facebook.com/groups/691570521032967/

   Reply

Leave a Reply