Menu
Matkainspiraatio

Matkakohteiden aakkoset

Viimeinen viikko on ollut osaltani superkiireinen ja pienoisen stressin lisäksi sisältänyt jonkin asteista hämmennystä ihmissuhderintamalla, joten nyt perjantai-illan ja alkavan loman kunniaksi ajattelin yrittää siirtää ajatukset arjesta ihan johonkin muuhun. Ja mikä tähän olisikaan parempaa lääkettä kuin matkojen miettiminen? Pari vuotta sitten kirjoittelin ylös matkailuaakkosiani, joissa kertoilin enemmän omista ajatuksistani ja kokemuksistani matkailurintamalla, mutta nyt päätin listata aakkoset matkakohteiden perusteella. Onpa kyseessä sitten maa, kaupunki tai tietty paikka, olen yrittänyt parhaani mukaan valita jokaisen aakkosen kohdalle, jonkin suosikkipaikkani. Helppoa tämä ei ollut, ja joidenkin kirjainten kohdalle olisin voinut laittaa useammankin paikan niistä 106 maasta, joissa olen tähän mennessä päässyt reissaamaan! Ja vastakohtanana taas muutamaan kirjaimeen en ensin meinannut millään keksiä mitään järkevää. Mutta lopulta aakkosiin taisikin valikoitua paikkoja, jotka olivat jättäneet jonkinlaisen jälkeen mieleeni tai sydämeeni.

Tässä siis matkakohteiden aakkoseni samalla kun toivotan kaikille ihanaa perjantai-iltaa ja alkavaa viikonloppua! ♥

A: Amazon

Ensimmäinen sija aakkosissa menee itseoikeutetusti Etelä-Amerikan keuhkoille, eli Amazonin sademetsälle. Olin pienestä asti ihmetellyt luontodokumenteistä Amazonin villiä sademetsäluontoa, ja kun vihdoin pääsin matkustamaan Brasilian puoleiselle Amazonille, taisin olla maailman onnellisinta tyttöä. Mikään ei varmastikaan päihitä öitä keskellä Amazon-jokea, jossa pimeästä yöstä kantautuu sirkkojen sirityksen ja sammakoiden kuorolaulun lisäksi muiden eksoottisten eläinten hämmentävät äänet. Amazonilla riippukeinussa istuessani muistan miettineeni ehkä elämässäni ensimmäistä kertaa kuinka rohkea olenkaan, kun olin tänne asti matkustanut unelmieni perässä.

B: Bali

Baliin ihastuin lopullisesti maailmanympärimatkani ensimmäisellä stopilla ja minun oli pakko palata sinne takaisin matkani loppuajaksi. Nyt jos minun pitäisi päättää paikka, minne kaikista eniten haluaisin matkustaa tai jopa muuttaa, vastaisin empimättä Balin. Tästä on minulta monta kertaa kysytty, että miksi juuri Bali. Yhtä vastausta en osaa tähän sanoa, mutta Balissa vain jotenkin yhdistyy se elämäntapa, joka tuntuu itselleni sopivimmalta ja sinne palatessani tuntuu kuin menisin kotiin. Ja Balilla myös tajusin ylittäneeni tietyn käännekohdan elämässäni rakkausrintamalla

C: Costa Rica

Costa Ricasta aloitin Väli-Amerikan seikkailuni, ja saapuminen Costa Ricaan edusti minulle samalla jonkinlaista uuden alkua. Vaikka pidinkin naapurimaasta Nicaraguasta enemmän, liittyy Costa Ricaan monia muistoja, joita varmasti vaalin vielä vanhana mummonakin – kuten vaikkapa synttäriaamuna saamani täytekakku sänkyyn sekä synttärijuhlat sademetsäkylä Monte Verden pikkubaarissa. Puhumattakaan siitä pelkojen kohtaamisesta zip-lining radalla. Costa Ricasta alkoi myös prosessini valmistautua maailmanympärimatkalle ja siinä samalla heitin monta ennakkoluuloani romukoppaan erään ihmisen ansiosta, jolla tulee aina olemaan paikka sydämessäni. Costa Ricaan voisinkin palata milloin vain uudelleen, sillä sen trooppinen luonto hurmasi ja maasta jäi näkemättä vielä iso osa.

D: Dallas

Yliopistoaikoina halusin lähteä vaihto-opiskelemaan ja monen mutkan kautta kohteeksi valikoitui jenkkilän cowboy-kaupunki Dallas. En ollut sitä ennen reissannut missään muualla kuin perheeni kanssa Ruotsissa ja Virossa, joten ensimmäinen kaukomatka, ja vieläpä muutto uuteen maanosaan jännitti. Puhumattakaan siitä, että lähdin sinne yksin. Tuo syyslukukausi Dallasissa sytytti matkakaipuuni eikä sille vieläkään ole loppua näkynyt. Dallasista käsin pääsin myös reissaamaan pitkin Yhdysvaltoja ja näkemään monia Yhdysvaltojen upeimpia nähtävyyksiä. Mutta ehkä se isoin juttu kuitenkin koko matkalla oli oma kasvutarinani. (Paremman puutteessa kuva on ihan vain Helsingistä).

E: Etelämanner

Etelämanner meinasi jäädä pois maailmanympärimatkani listalta kalliin hintansa ja eläkeläisvivahteelta kuulostaneen risteilynsä vuoksi. Mutta tuosta retkestä tuli heittämällä koko elämäni upein kokemus. Sitä on hankala jälkikäteen kuvailla, mutta risteily todellakin ylitti kaikki odotukseni ja oli kokemuksena jotain vielä enemmän. Olen vieläkin sanaton miettiessäni sitä koskematonta valtavaa valkoista valtakuntaa ja sen uteliaita eläimiä. Niitä seikkailuntäytteisiä päiviä, joita pääsin kokemaan. Ja niitä hetkiä laivalla, jolloin koko retkikuntamme tunsi olevansa yhtä suurta perhettä. Se oli elämys isolla e-kirjaimella. Ja olen sanoinkuvaamattoman kiitollinen, että tuolla matkalla en pelkästään nähnyt tämän yhden kaukaisimman maanosan, mutta sain myös elämääni sydänystäviä, jotka jakoivat kanssani sen saman maailman näkemisen palon.

F: Fidzi

Jos minulta kysytään, milloin olen tuntenut olevani kaikista eniten lomalla tai eniten rentoutunut, on tähän kysymykseen ainoa oikea vastaus Fidzi. En tiedä mikä noissa paratiisisaarissa oli, mutta saarihyppelyllä koin jollakin tavalla irtautuvani kaikesta ulkopuolisesta maailmasta ja vain eläväni sitä kyseessä olevaa hetkeä. Riippukeinussa rantamaisemia katsellessa ajantaju katosi, mutta sitäkin enemmän kaikki aistit keskittyivät huomioimaan ympäröivän maailman. Pehmeiden auringon säteiden tai kädelle laskeutuvan perhosen tunne iholla, aaltojen rauhoittavien äänien tai satakielimäisesti laulavien pikkulintujen kuuntelu sekä trooppisten kukkien ja kookoksen tuoksut yhdistettynä siihen, että ei ole kiire minnekään ja eletään Fidzi time, oli lomaa parhaimmillaan.

G: Galapagos

Käymieni matkakohteiden kärkipaikoista kilpailee ja tulee aina varmasti myös kilpailemaan Galapagossaaret. Amazonin lisäksi olin pienestä tytöstä asti ihmetellyt Galapagoksen erikoista luontoa, jonka endeemiseen lajiperintään uppouduin kouluaikoina lukemattomien oppituntien ja kurssikirjojen kautta. Matka Galapagokselle onkin jäänyt mieleeni niinä kerran elämässä -kokemuksina, kun minun täytyi nipistää itseäni joka aamu, että todellakin olen täällä. Retket Galapagoksen eri saarille olivat unohtumatomia jo eläimistönsä puolesta, mutta niiden lisäksi vaikutuksen tekivät maisemat, jotka olivat kuin eri planeetalta. Galapagoksen vertaista ei löydy tältä maapallolta toista.

H: Hoi An

Vietnamin Hoi An oli paikka, josta minulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia, mutta ehkä juuri siksi se teki minuun vaikutuksen. Hoi Anissa yhdistyi vanha vietnamilainen kulttuuri Unesco-perintöalueineen nykypäivän turistiviehätyksiin, mutta vanhan keskustakaupungin pikkukatujen tunnelman lisäksi Hoi Anista löytyi kauniita rantoja. Eikä mitä tahansa, vaan kilometreittäin pitkiä valkoisia hiekkkarantoja turkoosilla merivedellä ja villeillä aalloilla varustettuna. Hoi Anista myös löysin maailmanympärimatkani pari kärkikastiin menevää majapaikkaa, joissa olisin voinut majoittua pidemmänkin aikaa. Tiedän, että vielä joskus palaan tänne!

I: Italia

Euroopan yksi suosikkimaani on ehdottomasti Italia, ja se on ollut sitä ensikohtaamisestamme saakka. Rakastan italialaista ruokaa, sen tunnelmallisia pikkukyliä, kaunistakin kauniimpia maaseutumaisemia ja italialaista tyyliä nauttia elämästä ja hetkistä. Ja olenko koskaan sanonut, että olen kuullut useammin kuin vain kerran, että minulla on italialainen ajotyyli, jos minut päästetään auton rattiin? Uskoisinkin, että voisin sopeutua hyvin elämään Italiassa. Siellä on tullut reissattua paikassa jos toisessa, mutta silti vielä paljon on näkemättä.

J: Jaipur

Koska Italia vei ykköspaikan I-kirjaimen kohdalta, täytyi minun keksiä Intiasta jokin muu paikka. Intia ei koskaan ollut matkakohteideni top-listalla, mutta koska olin kuullut siitä niin paljon ristiriitaisia kommentteja ja vaikutti siltä, että jopa ihmisillä, jotka eivät koskaan olleet Intiassa käyneet, oli mielipide maasta. Päätinkin matkustaa Intiaan, ja ottaa itse selvää mistä maa on tehty. Toki Intia on täynnä kontrasteja, niin hyvässä kuin pahassa, mutta kaiken kaikkiaan pidin maasta ja sen eksotiikasta. Ja paljon. Yhdeksi kohokohdaksi matkallani piirtyi Jaipur ja sen pinkki kaupunki. Jaipurissa koin, että olin tehnyt oikean päätöksen matkatessani Intiaan ja nähdessäni maan omin silmin. Seuraavaksi haluaisin matkustaa Intiassa sekä etelän rannoille mutta myös pohjoisen vuoristoalueille. Ja en tainnut vielä mainita, että tuon matkan jälkeen olen kuunnellut silloin tällöin Bollywoodin listahittejä myös kotona Spotifystä, hehhe.

K: Kypros

Kypros on ollut mielessäni siitä asti kun vain osasin karttakirjojen sivuja selailla. Isäni nimittäin oli siellä aikoinaan rauhanturvaajana, ja niiden tarinoiden ja valokuvien kautta Kypros piirtyi jo pienenä tyttönä vahvasti mieleeni. Kun isäni jäi eläkkeelle päätimme äitini ja veljeni kanssa antaa isälle yllätyslahjaksi matkan Kyprokselle. Lähdin hänen mukaansa tälle matkalle, sillä oman pienen matkaoppaan roolin lisäksi halusin päästä näkemään paikat, joissa isäni oli ollut 30-vuotta sitten ja kuulemaan ne tarinat suoraan paikan päältä. Tuo matka on ollut yksi elämäni koskettavimmista ja niistä parhaimmista, sillä sain tuon viikon aikana viettää aikaa isäni kanssa ja kuulla monta mieleen jäänyttä tarinaa vuosien takaa.

L: Lissabon

Euroopan kaupunkeihin ajatukseni harvoin harhailevat, mutta Lissabon edustaa näistä ehkä sitä eksoottisinta ja minulle kiehtovinta paikkaa. Ne Lissabonin lämpimät yöt ja kaupungin rento elämä ovat jääneet mieleeni niin vahvasti, että haaveilen tämän tästä matkasta Portugaliin. Lissabonin viehätystä lisää se, että sieltä pääsee kätevästi muutamiin surffikohteisiin. Viinitiloista puhumattakaan!

M: Machu Picchu

Jos Unescon perintölistalta pitäisi nostaa jokin must see before you die -kohde esiin, olisi se kohdallani varmasti Perun Machu Picchu. Mikä muu paikka voi ennen siellä käymistä tuntuakaan niin kaukaiselta ja taianomaiselta, mutta ah, niin kiehtovalta?! Ja kun vihdoin ja viimein löysin itseni tuijottelemasta tätä kauan kadoksissa olleen kaupungin maisemia aamu-usvan läpi, tuntui siltä, kuin olisin ollut unessa. Siinä se oli edessäni, tämä mystinen paikka, jonka näkemisestä olin unelmoinut. On paikkoja ja Paikkoja, ja Machu Picchu on ehdottomasti niistä jälkimmäinen. Sellainen sanoinkuvaamattoman upea kerran elämässä -kokemus.

N: Nicaragua

Kun minulta kysytään suosikkimaitani maailmalla, mainitsen aina ensimmäisten joukossa Nicaraguan. En ehkä osaa selittää, mitä tuossa Väli-Amerikan maassa olikaan, mutta ihastuin pysyvästi sen kauniiseen luontoon tulivuorimaisemineen, eläväisiin värikkäisiin kaupunkeihin, kilometrejä pitkiin hiekkarantoihin ja niiden rentoon surffielämään. Nicaragua voisikin olla Balin jälkeen minulle se seuraava kohde, jonne voisin hyvin kuvitella matkaavani pidemmäksikin aikaa tai jopa muttavani. Silläkin uhalla, etten puhu espanjaa, mutta se jos mikä kannustaisi opettelemaan uuden kielen.

O: Okavango Delta

Aiemmin Okavangon Delta Botswanassa kuulosti minulle siltä kaukaiselta Avaran Luonnon kohteelta, jonne normaalit ihmiset eivät koskaan matkustaisi. Mutta niin vain nälkä kasvaa syödessä, ja maailmanympärimatkaa suunnitellessani tiesin, että jostakin kumman syystä haluan juuri tuonne. Sisäinen biologihörhöni nosti nimittäin päätään kun sain selville, että kyseessä on maailman suurin suistoalue, jossa voi tavata lukemattomia eri eläinlajeja. Ja sitä Okavango Delta todellakin oli. Koin sen niin yläilmoista käsin, pienellä kanootilla kaislikossa samoillen kuin isommalla jokisafarilla eläimiä bongaillen.

P: Papua-Uusi-Guinea

Paikka, jonne en koskaan kuvitellut uskaltavani matkustaa. Mutta niin vain yhtenä niistä flunssaisista päivistä Chilessä varasin lennot tähän yhteen maailman eksoottisimmista maista ilman tietoa siiitä, mitä vastassa olisikaan. En tiedä olenko koskaan aiemmin jännittänyt maahan saapumista yhtä paljon kuin laskeutuessani pahamaineiseen Port Moresbyyn, mutta lopulta sademetsän siimekseen päästessäni Papua-Uusi-Guinea näytti minulle parhaita puoliaan – ei pelkästään viihtyisän majapaikan vaan myös upean sademetsäluonnon ja paikallisten ystävällisyyden puolesta. Ja tähän on pakko mainita, että olen puolitosissani miettinyt, miltä tuntuisikaan työskennellä tässä maassa edes yhden projektin ajan. Kiehtova ajatus!

Q: Quu

En keksinyt tähän mihinkään mitään muuta kuin Q eli kuu, ja avaruusolosuhteet ei kyllä ole ainakaan vielä minua kiinnostaneet matkailumielessä, vaikka kuun asentoa tulee aina silloin tällöin tiirailtua… Eri puolilla maapalloa kuu näyttää olevan ihan eri asemissa taivalla!

R: Rapa Nui

Jos puhutaan eksoottisista kohteista, on niiden listalle varmasti pakko nostaa Pääsiäissaari. Ja voi tavaton, kuinka hyvin viihdyinkään tuolla piskuisella, mutta niin mystisellä saarella. Pienen kotimajapaikkani pihalla kasvoi reheviä banaanipuita ja kylän pienellä raitilla tuli vastaan surffareiden lisäksi perinneasuisia paikallisia. Pienet myyntikojut notkuivat pikkuananaksia ja niiden takana nakuteltiin perinteisiä polynesialaisia tatuointeja. Ja kun “pääkaupungin” ulkopuolelle lähti, saattoi siellä täällä nähdä erikoisia kivipatsaita, joilla oli omat tarinansa kerrottavanaan. Etukäteen minulle sanottiin, että Pääsiäissaarelle riittää hyvin pari päivää, mutta olisin hyvin voinut viettää saaren rennoissa tunnelmissa viikon jos pari. Rapa Nui on muuten saaren isoin kansallispuisto.

S: Sri Lanka

Sri Lanka, Sri Lanka. Oi tuo maa hurmasi minut kyllä täysin monipuolisuudellaan. Niiden loputtoman pitkien surffirantojen lisäksi Sri Lanka tarjosi kiehtovia kaupunkeja sekä kulttuuririkkaita perintökohteita mystisine uskontoineen, kaunistakin kauniimpia maisemia teeviljelmineen ja vesiputouksineen, mutta myös siirtomaalaisajan vivahteineen sekä villiä luontoa elefantteineen, patikointipolkuineen ja valassafareineen. Sanoisinkin, että Nicaraguan lisäksi Sri Lanka on seikkailijan yksi ultimate-unelmakohde, ja sitä se todellakin oli minulle.

T: Tansania

Afrikka on yksi kiehtovimpia maanosia mitä tiedän! Ja minulle tuottaa suurta tuskaa valita sieltä vain yksi tai muutama kohde, sillä olisin voinut täyttää nämä aakkoset pelkästään Afrikalla. Mutta jos nyt oikeasti täytyy jotain valita, niin minun on ehkä pakko nostaa Tansania yhdeksi kohteeksi yli muiden. Nimittäin Tansaniassa, jos missä pääsee näkemään sen kuuluisan Afrikan villin luonnon big five -eläimineen. Niin Serengeti kuin Ngorongoron kraateri on ehdottomia suosikkejani, ja tästä syystä olen matkustanut molempiin paikkoihin jo toistamiseen safariretkelle telttoineen ja jeeppeineen. Eläinbongailujen ja upeiden maisemien lisäksi näissä Tansanian luonnonpustoissa Afrikka-elämys on taattu yöpyessä keskellä luonnonpuistoa teltassa.

U: Uyuni Salt Flats

Boliviaan matkustin lähinnä vain siitä syystä, että halusin päästä näkemään sieltä löytyvät omituiset suola-aavikot. Ja todentotta, Uyunin suola-aavikot olivat yksi upeimpia paikkoja mitä olen ikinä nähnyt, mutta sen lisäksi Bolivia hurmasi maana ja kovasti. Jos B ei olisi varattu Balille, olisin voinut hyvin listata Bolivian sille paikalle, sillä pidin hurjasti Bolivian siirtomaahenkisistä eläväisistä kaupungeista sekä maailman upeimmista luontomaisemista Andien vuoristossa.

 

V: Virunga

Virunga on tulivuorijonon muodostama vuoristoalue Ruandan, Ugandan ja Kongon rajoilla. Tämä alue on kuuluisa erityisesti vuorigorilloistaan, joita ei esiinny missään muualla ja laji on ollut sukupuuttoon kuolemisen rajamailla. Kongossa tilanne on edelleenkin surullinen, mutta Ruandassa ja varsinkin Ugandassa gorillakannat on saatu nousuun suojelutyön ansiosta. Yhtenä upeimmista elämyksistäni koko elämäni aikana on ollut tehdä vaellus näiden maiden sumuisille vuorille ja kohdata gorillalauman silver back -johtajauros silmästä silmään. En tiedä onko kukaan näiltä retkiltä palannut silmät kostumatta, niin liikuttavaa gorillaperheen elämän seuraaminen lähietäisyydeltä oli.

W: Würzburg

Euroopassa matkaillessani rakasta road trip -autoilua, sillä sen turvin pääsee tutustumaan lyhyessäkin ajassa mitä idyllisempiin paikkoihin. Ja jos totta puhutaan niin Saksa on yksi niistä maista, joista löytyy lähes kaikki road-trippaajan unelmat. Sen lisäksi, että auton vuokraus on halpaa ja alleen saa mitä kuumimman menopelin, on tiet lähes kaikkialla loistokunnossa. Unohtamatta tietenkään niitä kaikkia kauniita kohteita, jonne matkailijan perille viitoittaa Saksan lukuisat teemareitit kuten vaikkapa Fairytale Route tai Wine Route.  Fairytale Routen varrelta löytyi toinen toistaan suloisempia keskiaikaisia pikkukyliä, joista sentään yhden nimi mätsäsi tähän – Würzburg.

X: X-maat

Okei, nyt iski ajatuskatkos. En ole varma olenko vieraillut maassa, kaupungissa tai paikassa, joka alkaa X-kirjaimella. Siitä syystä X edustaakin minulle niitä kohteita, joihin pääsy ei ole kovinkaan varmaa. Niistä etusijaa pitää varmastikin Yemen, jonka Socotran avaruuspuut haluaisin elämäni aikana nähdä, mutta Yemeniin pääsy ei todellakaan ole lasten leikkiä. Muitakin vastaavia kohteita löytyy, mutta toivon, että maahan pääsy (ja erityisesti naisten matkailu) näihin maihin lisääntyy seuraavien vuosien aikana tai muodostuu vähintäänkin turvallisemmaksi. Terveisin eräs juuri Afganistaniin retkiä selvittänyt.

Y: Yosemite

Kun asuin jenkkilässä, tein maan sisällä matkoja sinne sun tänne. Yksi mieleenjäävimpiä kokemuksia oli vuokrata auto opiskelijaystäväni kanssa Las Vegasista ja ajaa sillä Yosemiten luonnonpuiston kautta läpi Kalifornian rannikon. Nooh, ajomatkassa Las Vegasista Yosemiteen kestikin odotettua kauemmin. Majapaikkaa emme tietenkään olleet varanneet etukäteen ja jopa leirintäalueilla myytiin ei-oota. Kaiken lisäksi pimeällä puistoon päästyämme bensatankki alkoi vilkutella valojaan. Ja joka paikassa oli kylttejä, että älä pysähdy tiensivuun sillä vähintäänkin karhu syö sinut. Jossakin vaiheessa onneksi löysimme majapaikan, jossa saatoimme yöpyä ilman pelkoa sänkyyn kömpivistä karhuista. Tuon matkan jälkeen olenkin vannonut edes jonkinlaisen etukäteissuunnittelun nimiin. (Kuva on Montenegrosta, kun arkistojen kätköistä ei tähän hätään löytynyt noita 10-vuotta vanhoja kuvia)

Z: Zambia & Zimbabwe

No ziisus, kuinka monta paikkaa alkaa tällä kirjaimella. Näistä kahdesta maasta en kyllä sitten millään osannut nimetä suosikkiani, sillä molemimmissa on puolensa ja puolensa, joten päätin ottaa mukaan molemmat. Eikä vähiten siitä syystä, että Zambian ja Zimbabwen rajalla sijaitsee yksi maailman spektaakkeleimmista luonnonnäytelmistä – Victorian putoukset. Okei, päädyin itse näihin maisemiin kuivan kauden aikana, mutta sadekaudella nämä vesiputoukset näyttävät olevan vertaansa vailla. Ja jos haluaa pientä jännitystä elämään voi lähteä pulikoimaan Devil’s Poolin.

Ääkköset

Okei, keksin tähän lähinnä vastaukseksi Åbon ja Ähtärin, ja Ö-kirjainta miettiessäni totesin, että näitä suomalaisia paikkoja en taida sittenkään listalleni ottaa. Mieli vetää nimittäin liian usein kaukomaille Suomi-kohteiden sijaan…

Psst. Jos olet jo postannut omat matka-aakkosesi, niin tägää postauksesi tähän, sillä mielläni käyn lukemassa! <3

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

10 Comments

 • Venla / Breezes from my Atlas
  16.12.2017 at 11:50

  Vitsit mä fanitan sua niin paljon! Oon seuraillut sua maailmanympärysmatkan alkumetreiltä saakka ja monta kertaa ihmetellyt, miten jaksat ja uskallat matkustaa yksin kaikkiin paikkoihin. Mun on tullut matkustettua yksin ainoastaan vaihdossa Bulgariassa ollessa, mutta tuntuu, että ehdin jo sillon 4kk aikana kyllästyä yksinoloon, vaikka arjessakin teen paljon asioita yksin (käyn leffassa, keikoilla yms.). Siitä syystä mun tulee helpommin jätettyä matkat tehtyä, kuin lähdettyä yksin, sillä koen, että yksin matkasta saa irti vain puolet siitä, mitä seurassa ollessa. En tykkää tutustua uusiin ihmisiin ainakaan matkustaessa ja matkaseuran haaliminen on usein hankalaa, varsinkin kun seuraksi haluais samanhenkisen tyypin, jonka kanssa on rentoa ja luontevaa olla. Nyt olis itselläkin hyvä aika matkustaa enemmän, kun työtkin voi sumplia melko vapaasti. Miten sä muuten saat järjestettyä päivätyösi niin, että pystyt matkustamaan niin usein? 🙂
  Loppuun pakko vielä sanoa, että tää sun blogin ulkoasu on parhaimmasta ja käytännöllisimmästä päästä, mitä oon nähnyt ja ihailen sun kuvaustaitoja ja visuaalista silmää valtavasti! Kivaa joulua ja matkusteluntäyteistä vuotta 2018 sulle 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   30.12.2017 at 12:57

   Ihana kommentti Venla, kiitos! <3 Ja mitä yksinmatkailuun tulee, se ei varmastikaan ole se kaikkien juttu, mutta uskon kuitenkin, että kun vain rohkeasti lähtee yksin reissuun, alkaa pikkuhiljaa huomata niitä yksinmatkailun etuja kun siihen alkaa tottumaan. 🙂 Päivätyöni on onneksi sen verran joustava, että pystyn lomapäivieni turvin järjestelemään näitä seikkailujani ympäri maailmaa. Toki Suomessa ollessa teen paljon töitä ja olen itsekin joustava työnantajan suhteen, ja vastapainona sille on pitkät lomat.
   Samoin sinulle ihania vuoden viimeisiä päiviä ja seikkailurikasta vuotta 2018!

   Reply
 • Tiia
  16.12.2017 at 18:03

  Tämä sun blogi ja sun reissutarinat on vaan niin inspiroivia sekä ammattimaisesti tehtyjä. Itse voitin viikko sitten 20 vuotta kestäneen lentopelkoni matkustamalla Tukholmaan, ja nyt on kyllä reissukuume iskenyt. Niin ihailtavaa, miten rohkeasti matkustat ja seikkailet vaikka missä eksoottisimmissakin kohteissa. 🙂 Itse varmaan pyörin alkuun vaan ihan Euroopassa, koska oon niin pelkuri jo pelkästään Euroopan maiden suhteen, mutta koskaan ei tiedä, mistä sitä vielä ehkä itsensä löytää. 😀

  Reply
 • Susanna
  16.12.2017 at 23:45

  Kiva kooste. Minuakin kiinnostaisi erityisesti etelä-Amerikka, Väli-Amerikka ja Karibia nyt. Uskoisin että niissä maissa on aurinkoa ja hyvä rento tunnelma. Aion lopettaa/vähentää Keski-Euroopassa matkustelua ja lähteä jonnekin kauemmas. Alkoi jo melkein tuntua etä jumiuduin tiettyihin kohteisiin mutta olisi aika myös vaihtelulle. Tosin Välimeri on Euroopasta se jonne olen valmis koska tahansa palaamaan

  Reply
 • Tuuli
  17.12.2017 at 18:58

  Tosi kiva postaus. Ja kuten matkajutuillasi usein, oli tälläkin taas matkuumetta nostattava vaikutus. Vietnamiin ja Hoi Aniin ollaan menossa, mutta oli kyllä monta kohdetta, jossa huvittaisi käydä. Nicaraguaa en varsinaisesti ollut edes miettinyt, mutta googlailtuani vähän alkoi kiinnostaa kovasti. Ja huomasin, että Suomi – Nicaragua seura tekisi älyttömän kiinnostavan kuukauden kiertomatkan Nicaraguassa maaliskuussa. Ei vaan valitettavasti onnistu tällä kertaa, mutta ehkä joku toinen vuosi.

  Reply
  • Anna-Katri
   30.12.2017 at 12:51

   Nicaragua on kyllä ollut yksi lemppareitani maan monipuolisuuden vuoksi, jospa vielä joskus pääsisin matkustaa sinne takaisin. <3 Ja myönnän, että tätä kirjoittaessa oma matkakuumeenikin nousi aika korkeisiin lukemiin. 🙂

   Reply
 • Henna / Kulkutautiset
  19.12.2017 at 18:54

  Tämä on kyllä ihan ässäpostaus, rakastan lukea tällaisia listoja, joissa on upeita paikkoja toisensa perään sieltä ja täältä, ja vieläpä kauniilla kuvilla höystettynä 🙂 Läheskaikista näistä, jotka eivät ole jo valmiiksi tuttuja, unelmoin. Päällimmäisinä hinkuina mielessä ehkäpä Etelämanner, Galapagos-saaret sekä Papua-Uusi-Guinea. Enkä nyt oikeastaan laittaisi pahakseni reissua niihin jo tuttuihinkin paikkoihin, kuten vaikkapa noihin Afrikan kohteisiin. *huokaus*

  Reply
  • Anna-Katri
   30.12.2017 at 12:46

   Mahtavaa kuulla! Tätä kirjoittaessa meni kyllä useampi tunti, kun ensin oli niin hankalaa valita kohteita ja sen jälkeen vielä poimia kuvat sekä kirjoitella tekstit. 🙂 Maailmasta löytyy kyllä niin paljon upeita kohteita, että välillä on haastavaa tasapainoilla sen kanssa lähteekö johonkin uuteen matkakohteeseen vai palaako tiettyihin suosikkipaikkoihin. *huokaus*. 🙂

   Reply
 • Travelloverin Annika
  20.12.2017 at 19:43

  Olet kyllä nähnyt ihan uskomattoman hienoja paikkoja. On ihan mieletöntä, että vain otat ja lähdet, kun tuntuu siltä, että jonkin paikan haluat nähdä. Samaa toki teen itse, mutta esimerkiksi Etelä-Amerikkaan ja mustaan Afrikkaan en ole yksin uskaltautunut. Toisaalta ihan parasta on, kun jokainen voi matkustaa omalla tavallaan. Eihän tässäkään asiassa elämän tule olla vertailua. Ihania sheikkailuja myös jatkossa! <3

  Reply
  • Anna-Katri
   28.12.2017 at 14:44

   Kiitos, näinhän se on että kukin tavallaan ja tyylillään. 🙂 Veikkaanpa kuitenkin, että löydät itsesi vielä jossakin vaiheessa sheikkailemassa myös näissä maanosissa itseksesi.

   Reply

Leave a Reply