Menu
Matkainspiraatio

Matkoja ja matkahaaveita

Näin arkeen palatessa yksi suosikkiharrastukseni iltaisin on matkasuunnittelu. Kyllä vain, mielestäni on ihana suunnitella tai ihan vain haaveilla seuraavista matkakohteista – surffailla matka-aiheisilla sivuilla, katsella kuvia eri kohteista ja lukea matkaoppaita sekä -tarinoita. Samalla bongailen Google mapsista kiinnostavia maita ja suunnittelen reittejä tuleville seikkailumatkoille. Kuinka monta uutta maata matkaan voisikaan yhdistää – vai haluaisinko sittenkin koluta vain yhdestä maasta kaikki sen kauneimmat paikat? Näissä matkahaaveissani muistin joskus lifestyle-blogini puolella vastanneeni matkailuaiheeseen haasteeseen, ja päätinkin vastailla samoihin kysymyksiin uudelleen täällä matkablogini puolella näin arkipäivän kiireiden päätteeksi. Matkahaaveilu jos mikä piristää iltaa, joten tässäpä vastauksiani haasteeseen:

kirja

1. Näytä matkakartan avulla missä maissa on käynyt ja paljonko se on prosentteina.

Tähän mennessä olen vieraillut seitsemästä maanosasta kuudessa, eli ainoastaan Etelämanner olisi enää valloitettavana maanosista. Maakohtaisesti tarkasteltuna käymättömiä maita onkin sitten jäljellä vielä vaikka kuinka monta: YK:n viralliselta listalta löytyvistä 193:stä maasta olen vieraillut 67 maassa, mutta jos laskentatavaksi otetaan tarkempi Travelers Century Clubin (TCC) listaus, on käytyjä maita ja itsehallintoalueita kertynyt listalleni jo 76 kappaletta. Vierailemani maat kattavat YK:n listauksen mukaan noin 35 prosenttia kaikista maailman maista. Käymättömiä maita näyttäisi olevan erityisesti Lähi-Idässä ja Aasiassa, Afrikasta puhumattakaan! Odotankin innolla, että pääsen vielä elämäni aikana näkemään monen monta uutta maata. Tähän hätään en ehtinyt karttaa tekemään, mutta voisin julkaista sellaisen seuraavan blogipostauksen yhteydessä ja esitellä samalla missä kaikissa maissa olen matkaillut.

kirja2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista ovat olleet suosikkejasi.

Voi, suosikkien nimeäminen on liian hankalaa! Olen pitänyt kaikista vierailemistani maista ja kohteista, vaikka ne ovatkin saattaneet erota toisistaan huomattavasti. Viihdyn aivan samalla tavalla niin suurkaupunkien vilinässä, ainoana länsimaisena pienissä kaukaisissa kylissä, eksoottisissa luontokohteissa villieläinten keskellä kuin paratiisirannoilla palmupuun alla. Matkailussa itselleni tärkeintä on päästä kokemaan uusia asioita sekä tutustumaan eri maiden elämään ja kulttuuriin, luontoa unohtamatta. Parhaimmat matkamuistot ovat mielestäni niitä, kun kotiin tullessa sulkee silmänsä, ja voi palauttaa mieliin matkan kaikilla aisteilla koettuna. Mutta jos jotain listausta täytyy tehdä, niin tässä muutamia ensimmäisenä mieleen tulevia suosikkikohteita:

 • Galapagos saarten ihmeellinen luonto ja uteliaat villieläimet
 • Ugandan ja Ruandan sumuiset vuoret
 • Nicaraguan unohtumattomat auringonlaskut
 • Malediivien paratiisirannat ja turkoosiakin turkoosimpi merivesi
 • Sri Lankan maalaiskylät ihmisineen
 • Malesian Borneon eksoottinen luonto
 • Brasilia sen koko komeudessa (luontoa, rantoja, kaupunkeja)
 • Kosovo ja sen ystävälliset ihmiset
 • Costa Rican sademetsät vesiputouksineen (ja vaelluksineen)
 • Italian pienet alppikylät, majatalot ja herkullinen ruoka
 • Perun vuoristoseutujen karu kauneus
 • Barbadoksen letkeät rytmit ja rantaelämä
 • Ranskan rakkauden kaupunki Pariisi <3

kirja3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, mutta johon pääsystä haaveilet.

Uskotte varmaankin, jos sanon että haluaisin käydä kaikkialla? En tiedä tuleeko se koskaan olemaan käytännössä mahdollista, mutta ainakin haluan yrittää nähdä maailmaa niin paljon kuin vain pystyn. Seuraavaksi kiinnostaisi erityisesti Papua-Uusi-Guinean eksoottinen luonto ja siihen liitettynä rantaloma Oseanian pikkusaarilla. Myös Afrikan eteläosien valloitus on haaveissa ollut pitkään (erityisesti Namibia, Botswana, Zimbabwe), ja samalla haluaisin päästä käymään myös Madagaskarilla. Lisäksi vaellusseikkailut niin Nepalissa kuin Uudessa Seelannissa kiehtoisi kovasti, ja haluaisin myös päästä näkemään jääkarhuja Pohjois-Kanadassa sekä keisaripingviinejä Etelä-Mantereella. Myös useamman kuukauden irtiotto Aasian eri maihin (mm. Laos, Vietnam, Cambodza, Philippiinit) kiehtoisi…Voisin kyllä jatkaa tätä listaa loputtomiin!

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

3 Comments

 • Pirkko / Meriharakka
  20.8.2015 at 19:50

  Sattumalta juuri kirjoitin syksyn matkasuunnitelmistamme (nyt taitaa olla näiden suunnitelma/haaveilujuttujen sesonki). Juttuni lopussa on myös linkki muutama vuosi sitten kirjoittamaani enemmän haave- kuin suunnitelmajuttuun ja päivitin sen samalla vetämällä viivan yli toteutuneiden osalta ja yllättävän paljon haaveista toteutuu kun ne suunnitelmaksi kirjoittaa!
  Tuohon karttakuvajuttuun, nyt kun olet jo TCC:hen tutustunut, niin jos jonain iltapuhteena päädyt naputtelemaan matkasi myös Most Traveled People -järjestelmään, niin siitä saa, myös maatasolla (valitsemalla My UN count) kivasti kartan. Ja tiedot säilyvät siellä, niin niitä ei tarvitse sitten naputella aina uudelleen kartan tekemistä varten. MTP:stä pääsee myös näkemään miten muut paljon matkailleet ovat matkailleet 🙂

  Reply
 • Susanna
  20.8.2015 at 22:49

  Mielenkiintoisia kohteita, Costa Ricaan Madagascarille Malediiveille Brasiliaan ja Galapagokselle lähtisin myös mielelläni! onko täällä jo matkajuttua Galapagoksesta? siitä olisi mielenkiintoista lukea. Olitko valmismatkalla vai omatoimimatkalla?

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  21.8.2015 at 11:34

  Me kävimme Galapagoksella 2006, mutta tuskin ainakaan saarten eläimistö on tässä ajassa vielä kovin paljoa muuttunut. Matkareittimme kulki Helsingistä Amsterdamin kautta Bonairelle muutamaksi yöksi ja sieltä Quitoon, josta käsin tutustuimme hiukan manner-Ecuadorin ennen kuin lensimme Galapagokselle, jossa risteilimme vajaan viikon. Risteilyjen osalta voi joka varata ne etukäteen, joten voi olla varma, että sellaiselle pääsee haluamaan ajankohtana ja pääseen haluamansa tasoiseen laivaan tai sitten voi riskillä mennä odottamaan paikan päälle, että sattuisiko olemaan tarjolla viime hetken paikkoja ja hintoja. Meillä ei ollut varaa odotella, joten varasimme risteilynkin etukäteen.
  Paluumatkalla Quiton kautta Helsinkiin poikkesimme myös Panamassa, kun se oli siinä suht lähellä ja ystävämme asuivat silloin siellä.

  Reply

Leave a Reply