Menu
Matkainspiraatio

Matkasuunnitelmia vuodelle 2018

Eilen illalla ennen vuoden vaihtumista istuin tovin itsekseni ja listailin ylös unelmiani vuodelle 2018. Osa niistä liittyi elämääni yleisesti, osa taas, yllätys yllätys, kiinteästi matkailuun. Samalla myös hieman pohdin, millaisen toivoisin matkavuoteni 2018 olevan ja millainen matkavuosi minun olisi ylipäätään mahdollista toteuttaa. Itseni tuntien muutun levottomaksi, jos matkasuunnitelmia ei ole tehtynä ja sähköpostissa ainakin muutamaa lentolippua jonnekin. Joten päätinkin kirjoitella ylös jo varattuja matkoja sekä niitä haaveilemiani matkakohteita vuodelle 2018:

Jo varatut matkat

Tammikuussa olen Host-bloggaajana Nordic Bloggers’ Experiencessä matkamessujen aikaan, ja tässä roolissa pääsen reissaamaan bloggaajaporukalla Ahvenanmaalle – siellä en ole koskaan vielä käynyt, joten odotan innolla tätä reissua ja kaikkea mitä matkaan liittyykään!

Helmikuussa vien isäni yllärijoululahjamatkalle ensin Riikaan yhdeksi yöksi ja sieltä vielä kolmeksi päiväksi Roomaan! Roomassa kävin vuonna 2016 Välimeren risteilyllä ja jo tuolloin päätin, että Roomaan on vielä palattava pidemmäksi aikaa, ja mahdollisimman pian. Olenkin innoissani, että pääsen isäni kanssa tutustumaan Roomaan kaikessa rauhassa.

Maaliskuun lopulla karkaan Suomesta pääsiäiseksi Moldovaan. Olin aiemmin miettinyt Romanian ja Moldovan yhdistämistä samaan reissuun, mutta syksyisen blogimatka Buckarestiin muutti tätä suunnitelmaa. Niinpä kun yhtenä marraskuisena iltana vastaan tuli edulliset lentoliput Moldovan pääkaupunkiin Chișinăuhun, en aikaillut. Sen suurempia suunnitelmia Moldovaa varten en ole vielä ehtinyt tekemään, mutta tarkoitus olisi hieman seikkailla kaupungin ulkopuolella ja tutustua ainakin viinitiloihin.

Kesäkuussa juhannuksen aikaan suuntaan vieläkin etelämpään itää kohti, sillä sähköpostiin kilahti juuri ennen joulua lennot Georgian Tbilisiin. Georgian lisäksi olen hieman suunnitellut tutustuvani samalla matkalla naapurimaihin Azerbaijaniin ja Armeniaan. Alunperin pyörittelin mielessäni myös piipahdusta Iraniin, mutta Instagram-seuraajani osasi vinkata, että siellä on kesäkuussa jo todella kuuma sää, joten Iran täytyy jättää seuraavaan kertaan.

Näiden jo varattujen matkojen lisäksi vuonna 2018 tulen ainakin reissaamaan taas uudelleen Lontoossa ja Tallinnassa, mutta näiden ajankohtaa en ole vielä suunnitellut sen tarkemmin.

Matkahaaveita

Marokossa surffikärpänen puraisi taas kunnolla, ja huomasinkin haaveilevani yhä enemmän paluusta Balille Canggun surffikylään ja surffiaalloille. Tätä pyörittelenkin nyt mielessäni, että matkaisinko kesälomalla Balille rentoutumaan vai haluaisinko sittenkin käyttää nuo lomapäivät johonkin suurempaan seikkailuun. Tällä hetkellä tosin olen aika varma, että päädyn kuin päädynkin takaisin Balille. Jeejee!

Islanti on ollut matkakohteiden haavelistallani jo pitkään, joten ehkäpä tänä vuonna olisi aika tehdä tästä totta ja suunnata Islantia ihmettelemään? Tosin samalla on mielessä pyörinyt reissu Kanadaan, kun Icelandairin stop-overin turvin voisi samaan reissuun yhdistää sekä Islannin että Kanadan.

Viime Balin reissulla tapaamani italiaano muutti juuri Barcelonaan, ja hän kutsui minut vierailulle tähän Välimeren kaupunkiin. Voisinkin hyvin suunnata Barcelonaan pidennetyksi viikonlopuksi huhti-toukokuussa, ja ehkäpä houkutella hänet mukaani retkelle naapurivaltioon Andorraan

Tuntuu, että Dubai on noussut Thaimaan rinnalle suomalaisten ykkösmatkakohteeksi, mutta itse en ole vielä Arabiemiraateissa käynyt. Osasyy tähän on ehkä ollut se, että tuohon reissuun haluaisin yhdistää niin Omanin, Qatarin, Kuwaitin kuin Bahrainin, joten olen aina vain siirtänyt lentojen varaamista, kun en ole saanut sopivia matkasuunnitelmia tehtyä. Ehkäpä tämän vuoden loppupuolella voisin karata näiden arabimaiden auringon alle?

Toisaalta Lähi-Idän sijaan Väli- ja Etelä-Amerikkakin houkuttelisi, sillä alunperin haaveilin Panamaan, Kolumbiaan ja Venezuelaan matkustamisesta jo nyt vuoden vaihteessa, mutta överikalliiden lentolippujen vuoksi vaihdoin matkahaaveet lennosta edullisempaan Marokkoon. Ja voih, jos samaan reissuun voisi kätevästi yhdistää vielä Kuuban tai jonkun Karibian paratiisisaaren

Niin, ja toki mielessä on kymmeniä muitakin kohteita, minne haluaisin matkustaa – kuten samoilla läpi Länsi-Afrikan erikoisten valtioiden overland truckilla ja kulkea silkkitietä pitkin aina Mongoliaan saakka vieraillen kaikissa stan-päätteisissä maissa (ja kyllä, myös Pakistan ja Afganistan on tällä listallani), mutta näiden seikkailujen toteuttamiseen tarvitaan useampia kuukausia, joten ne eivät varmaankaan ole mahdollisia toteuttaa tämän vuoden aikana… Ehkäpä ensi vuonna sitten jompaan kumpaan?

Kuvat ovat Instagram-tililtäni, joka kannattaa laittaa seurantaan, mikäli olen matkainspiraatiota vailla. 🙂

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

15 Comments

 • Sisko
  1.1.2018 at 13:00

  Mukavia matkakohteita jo varattuna ja vähintäänkin yhtä kivoja suunnitteilla. Itse haaveilen myös Islannista ja Kanadasta. Toivottavasti molempien haaveet vielä toteutuu. 🙂

  Reply
 • Tinat
  1.1.2018 at 14:05

  En suosittele matkustamista Afganistaniin tällä hetkellä. Ehdottomasti kannattaa joskus käydä, mutta siirrä sitä haavetta vaikka viisi vuotta eteenpäin. Mediasta et saa ehkä ihan oikeaa kuvaa maan turvallisuustilanteesta.

  Reply
 • Suunnaton
  1.1.2018 at 19:41

  Ihania suunnitelmia ja haaveita! Itäisen Euroopan maat ja -stanit kuuluvat myös mun haavelistalleni. Saa nähdä, pääsenkö näkemään niitä tänä vuonna.
  Täältä yksi ääni Islannin ja Kanadan yhdistämiselle samaan reissuun! Kuten jo huomasitkin blogistani, tehtiin viime kesänä reissu Kanadaan ja USA:an, johon yhdistettiin päivän mittainen pysähdys Islannissa. Jos aikataulut antaa periksi, voisi Islanissa viettää useammankin päivän stopoverin.

  Reply
 • Susanna
  1.1.2018 at 20:32

  Hyvää uutta vuotta! voin suositella sinulle Barcelonaa, kävin siellä kesällä muutama vuosi sitten. Tunnelma on rento ja pienissä ruokakaupoissa soi letkeä reggae musiikki. Mielestäni parhaimpia alueita ovat Sagrada Familia (kirkon arkkitehtuurista löytyy aina uutta ihmeteltävää, näin viinirypäle koristeitakin). Ja toinen alue olisi se Barceloneta ranta-alue, jossa on aika paljon rantoja ja venesatama. Ruokapaikkoja löytyy monenlaisia ja paljon on nyt kiinalaisiakin avattu tapasbaarien lisäksi. Itse majoituin yhdelle huonommalle graffittialueelle, mutta vietin pari päivää myös Sagrada Familian alueella. Kesä oli erittäin aurinkoinen. Jos käy Parc Güellissa niin liput kannattaa varata etukäteen ettei tarvitse jonottaa 3-5 tuntia sisäänpääsyä. Tai varata suoraan valmis turistikierros, jolloin tietää varmasti pääsevänsä puistoon! Minä menin kiertoajelubussilla ko.puistoon ja en päässyt sisään koska odotusaika oli niin pitkä, mutta aidanraoista kurkin ja sain kuvia otettua 🙂 joku bloggaaja vertasi joskus Barcelonaa/sen tunnelmaa Buenos Airesiin muuten. Pullovesi oli paras ratkaisu Barcelonassa.
  Mites olisi esim. risteily jossa näkisit Dubain, Omanin sun muuta? Oman näyttää mielenkiintoiselta ja maan pitäisi olla avoinmielinen, sillä siellä on sallittu kristittyjen kirkotkin toisin kuin Dubaissa jossa on jokseenkin kireämpää ainakin brittituristeille. Tosin veljeni kävi juuri Dubaissa ja piti siitä kovasti

  Reply
 • Christa
  1.1.2018 at 21:43

  Kivoja suunnitelmia ja haaveita alkaneelle vuodelle. Olet kyllä rohkea lähtemään vähemmän tunnettuihin paikkoihin. Silkkitie olisi huima matka! Balilla tuntuu moni käyneen viime vuosina ja ihastuneen, kuten sinäkin. Olisi kyllä kiva päästä näkemään, mikä siellä vie sydämen.

  Reply
 • Jenni
  3.1.2018 at 18:35

  Kuulostaa hyvältä! Itse haluaisin kovasti jonnekin Karibialle, esim. Kuubaan. Moni muukin paikka houkuttelisi. Itse oon aika ikävässä tilanteessa; työt alkoi elokuussa, joten lomaa ei ole kertynyt juuri yhtään. Minnekään Karibialle en ihan viikoksi haluaisi lähteä 🙁 Ääh.

  Reply
 • Anna-Maria K
  7.1.2018 at 15:22

  Hei kiva, Ahvenanmaa oli nimittäin kiva! Olin siellä viime kesänä, mutta kaksi yötä ei kyllä riittänyt koko saaren tutkimiseen, vaikka yritystä olikin 😀 Hitsi, täytyisi ehdottomasti pakertaa jo postaus ulos aiheesta. Se on vähän jäänyt 😀
  Mullakin on levoton olo jos mitään reissuja ei ole tiedossa, mutta tänä vuonna tämä onkin eka kerta kun en ihan oikeasti oikein osaa enkä pysty suunnitella. En yhtään tiedä mitä tulee tapahtumaan. Koko elämä auki.
  Ja hei toi Islanti. Mäkin tahdon sinne. Ja Kuubaan.

  Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  7.1.2018 at 16:15

  Ihania matkasuunnitelma! Ja parasta on, kun niitä on jo heti näin vuoden alussa. Tekee “talvesta” helpomman jaksaa. 🙂 Mekin mennään Roomaan, mutta vasta maaliskuun lopulla. Ystäväpariskunta oli viime kesänä Georgiassa ja kehuivat maasta taivaaseen, kaikki kuvatkin sieltä oli niin upeita!

  Reply
 • Jonna
  10.1.2018 at 06:44

  Hei… Matkustat paljon ja tyylisi on ihastuttava! Onko sinulla lennoilla niskatyynyä? Olen yrittänyt löytää verkkokaupoista silmääni miellyttävän ja toki mukavan niskatyynyn lennoille mutta ei ota löytääkseen… Olisiko sinulla vinkkiä?

  Reply
 • Helkky
  12.1.2018 at 15:25

  Tbilisi on kerta kaikkiaan ihana, hyvä valinta! Olin keväällä 2012 ja siitä lähtien suunnitellut paluuta..

  Reply
 • Emilia/Matkan varrella
  12.1.2018 at 17:09

  Ah, tuttuja haaveita! Balille kaipaisin minäkin, joku joogaloma siellä olisi ihana <3 vitsi miten monta reissua sulla on jo buukattuna! Mulla on tämän Aasian reissun jälkeen enää Riika helmikuulle ja muuten tyhjää ja itseasiassa matkahaavelistakin tälle vuodelle on vielä tekemättä. Ehkä tästä postauksessa inspiroituneena alan sitä työstämään 🙂

  Reply
 • Huh, kun alkoi ihan hengästyttämään tämä sinun matkakalenteri! Liekö syy Dubain ja Abu Dhabin nousevaan suosioon se, että niihin on kuitenkin jonkin verran lyhyempi lentomatka kuin Thaimaahan ja tammikuussakin mukavan lämmin? P.S. Tykkään NIIN sun instakuvista, ja tämänkin postaus oli oikein väriterapiaa!

  Reply
 • Mahtavia reissuja tiedossa sekä haaveissa sulla! 🙂 Mä haluaisin kyllä kanssa tuonne Georgiaan, en tiedä mikä aivopieru mulle iski viime talvena kun avopuoliso oli lähdössä kaveriporukalla laskettulomalle sinne ja mä jäin kotiin. Arvaa vaan kuinka katkerana katsoin lomakuvia ja -videoita ja kirosin miljoona kertaa, että miksen lähtenyt. Upean näköistä Georgiassa!

  Reply
 • Veera Bianca
  13.1.2018 at 19:53

  Senkin tuhma, oot tehnyt mulle jäätävän Marokko-kuumeen!! 😀 Ja hei mä haluan myös Balille tänä vuonna!

  Reply
 • sanna
  13.1.2018 at 21:22

  Ihania matkasuunnitelmia! Jäin miettimään, että jos matkustaa esim. Iraniin, menettääkö matkustusoikeuden/Esta-luvat USA:han pysyvästi (niin että joutuu aina hakemaan erikseen viisumia)? Ihastelin joskus itsekin Iranin kauniita maisemia, mutta tuo uutinen kyllä sai minut toisiin ajatuksiin, koska USA on yksi suosikkikohteeni. Oletko kuullut tuosta?

  Reply

Leave a Reply