Menu
Matkainspiraatio

Matkavuoteni 2016

Viime vuonna tähän aikaan, kun vuosi vaihtui, oli olo hieman jännittynyt. Tiesin nimittäin silloin, että vuoden 2016 aikana haluan lähteä toteuttamaan yhtä suurta unelmaani – maailmanympärimatkalle mitä kaukaisempiin maihin. Tästä syystä minulla ei ollut vuodelle 2016 oikeastaan mitään muita matkasuunnitelmia tiedossa tai toiveissa, ainoa ajatukseni oli vain valmistautua syksyllä koittavaan suurempaan seikkailuun. Mutta kun nyt katson taaksepäin kulunutta vuotta, sisältyi vuoteen monen monta matkaa jo ennen maailmanympärimatkan alkamista. Tässä pieni kooste vuoden 2016 matkoistani:

Instanbul, Turkki

Alkuvuodesta vastaan tuli houkutteleva lento+hotellitarjouspaketti Instanbuliin, jota en voinut vastustaa. Niinpä helmikuun alussa suuntasin ystäväni kanssa tähän tuhannen ja yhden yön satukaupunkiin pariksi päiväksi. Vaikka etukäteen maan epävakaa tilanne hieman arvelutti, oli matka oikein onnistunut ja jo kahdessa päivässä Istanbul pääsi hurmaamaan eksoottisuudellaan. Postaukset Istanbulista löytyy täältä: Instanbul 2 päivässä ja Basaarikujilla Istanbulissa.

Pariisi, Ranska

Maaliskuussa suuntasin keväiseen Pariisiin yhteistyössä Soneran kanssa. Pariisiin oli jälleen ihana palata, ja blogitöiden rinnalla vietin aikaa ystäväni Maijan kanssa. Pariisissa olen käynyt useita kertoja, ja jopa viettänyt yhtenä vuonna koko kesälomani siellä, joten nähtävyyksien kiertelyn sijaan keskityin kaupungin tunnelmasta nauttimiseen. Mutta Eiffel-torni on aina pakko nähdä! Kaikki Pariisi-postaukseni löytyvät täältä.

Välimeren risteily

Huhtikuun lopulla suuntasin Välimerelle, jossa risteilin kokonaiset kaksi viikkoa yhteistyössä Celebrity Cruisesin ja Risteilykeskuksen kanssa. Ennen hulppeaan Celebrity Equinox laivaan astumista vietin päivän Barcelonassa ja risteilyn aikana vierailukohteina olivat Mallorca, Malta, Sisilia, Napoli, Rooma, Vatikaani, Korsika sekä Firenze ja Pisa. Kaikki postaukset risteilystä löytyvät täältä. Lue myös vinkkini Välimeren risteilyn suunnitteluun täältä.

Tukholma, Ruotsi

Toukokuussa Välimereltä palattuani lähdin samantien kutsuvierasmatkalle Euroviisuihin Tukholmaan. Vaikka en mikään viisufani ole ollutkaan, tarjosi Globen Arena aivan huikean shown – Justin Timberlaken tanssimooveista puhumattakaan. Tukholma ei sen sijaan kaupunkina taaskaan säväyttänyt, vaikka onkin pullollaan trendikästä tekemistä. Ajatuksiani Tukholmasta löytyy tästä postauksesta. 

Saimaa, Suomi

Toukokuun yhtenä matkakohteena oli Saimaan järviseudut, sillä suuntasin sinne kauan haaveilemalleni norppasafarille. Hotel & Spa Resort Järvisydän tarjosi blogiyhteistyönä todella upean Suomi-matkailukokemuksen ja tuolla matkalla aloin vihdoin ymmärtämään myös Suomen olevan erinomainen matkakohde – miksi aina pitäisi lähteä merta edemmäs kalaan? Matkalla piipahdin myös kesäkaupunki Mikkelissä. Saimaa-postaukset löytyvät täältä ja Mikkelistä lisää täältä.

Toscana, Italia

Ja jos ei toukokuussa olisi jo ollut matkoja kerrakseen, suuntasin vielä loppukuusta äitini kanssa Toscanaan. Pääsimme osaksi italialaisia postikorttimaisemia ja maistelemaan italialaisia herkkuja myös majatalon kokkauskurssin kautta. Ehdottomasti yksi suosikkimatkojani, mistä erityisen teki se, että pääsimme viettämään samalla äitini kanssa laatuaikaa äidin unelmamatkakohteessa. Kaikki Toscana-aiheiset postaukset löytyvät täältä.

Kuhmo, Suomi

Maailmanympärimatkan vuoksi en tänä kesänä pitänyt kesälomaa juuri nimeksikään, ja tästä syystä myös kesämatkat jäivät vähiin. Yhden matkan koti-Suomessa halusin kuitenkin mahduttaa kalenteriini heinäkuussa, nimittäin karhusafarin Kuhmossa. Yhteistyössä Wildlife Safaris Finland Oy:n kanssa pääsin kokemaan aivan mielettömän luontoshow:n, jonka lisäksi kesäisestä kulttuuritarjonnasta piti huolen Kuhmo Festival. Postaukset seikkailustani Kuhmossa löytyvät täältä.

Tallinna, Viro

Väli-Amerikan matkalla tapaamani matkaystävä tuli luokseni vierailulle elokuussa, ja Helsingin lisäksi päätin näyttää hänelle myös palan Tallinnaa. Blogiyhteistyössä Sokos Hotelsien kanssa vietimme todellista hemmottelulomaa Tallinnassa piipahtaen toki hotellihuoneen lisäksi myös vanhan kaupungin kauniilla kujilla. Tallinna-postaukset voit lukea täältä.

img_2710_helsinki

Maailmanympärimatka

Ja vihdoin koitti lokakuun toinen päivä, jolloin suuntasin kauan unelmissani olleelle maailmanympärimatkalle! Ensimmäisen parin kuukauden aikana reissasin Afrikassa niin Madagaskarilla, Etelä-Afrikassa, Mosambikissä, Swazimaassa, Lesothossa, Namibiassa, Botswanassa, Sambiassa, Zimbabwessa, Malawilla, Tansaniassa kuin Keniassa. Sen jälkeen suuntasin Espanjan Madridin kautta Etelä-Amerikkaan, jossa seikkailin niin BoliviassaChilessä, Argentiinassa kuin Uruguayssa sekä lopulta juhlin vuoden vaihtumista Argentiinan Buenos Airesissa.

Niin, aikamoinen matkailuvuosi onkin sitten nyt takanapäin. Jos oikein laskin, oli käytyjä maita vuonna 2016 yhteensä 26, mutta niistä kaikki ei suinkaan ollut uusia valloituksia, vaan vanhoja tuttuja kuten Suomen lisäksi Italia, Ranska, Ruotsi ja Viro. Oikeassa taisin siis olla, kun vuosi sitten ennustin vuodesta 2016 tulevan vuotta 2015 vieläkin parempi matkailuvuosi. Ja nyt tätä kirjoittaessani tiedän, että vuonna 2017 seikkailut sen kuin vain jatkuvat yhä erikoisempiin ja eksoottisempiin kohteisiin ympäri maailman!

ENGLISH: Hello all my lovely English speaking readers! As many of you have wished to get a glimpse of my travels also in English, here is a short summary of my travels in 2016. Of course the around the world trip has been my biggest adventure since October, but I am still surprised how many different trips I did before RTW. If I calculated right, during 2016 I visited in 26 countries! Wow! Some of them were my old favourites such as Italy and France, but I also managed to travel more in my home country Finland. Now I am in Argentina, where I also celebrated New Year. I bet that the year 2017 will be full of many more adventures! Stay tuned!

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

No Comments

    Leave a Reply