Menu
Matkainspiraatio

Matkavuoteni 2018

Vuoden 2018 ajattelin etukäteen olevan aika keskinkertainen matkailurintamalla, sillä edellisen vuoden maailmanympärimatkan jälkeen olin suunnitellut keskittyväni enemmän elämän rakentamiseen Suomessa. Toisin kuitenkin taisi käydä, sillä varsinkin loppuvuotta kohti mentäessä matkustustahti sen kuin vain kiihtyi! Laskeskelin, että tänä vuonna on tullut tehtyä yhteensä noin 15 matkaa, kun reissut Suomessa lasketaan myös mukaan. Vuoden aikana tuli vierailtua yhteensä 16 maassa, niin Aasiassa, Afrikassa, Euroopassa kuin Amerikassakin, jossa tällä hetkellä olen aloittanut vuoden viimeisen reissun Panamasta kohti Kolumbiaa. Tässä vielä lyhyt yhteenveto kuvien kera reissuvuodesta 2018:

Tammikuu

Pitkästä aikaa vietin vuoden vaihtumista Suomessa, mutta kotona en sentään kovin kauaa ehtinyt pysähtymään, kun lähdin alkukuusta Nordic Bloggers’ Experiencen mukaan Ahvenanmaalle. Ahvenanmaan reissun sattumusten kautta piipahdin samalla reissulla myös Tallinnassa ennen matkamessuhulinoita.

Helmikuu

Helmikuu oli työntäyteinen, mutta onneksi silti pääsin pidennetyn viikonlopun verran matkalle isäni kanssa ensin talviseen Riikaan stop-overin turvin ja sieltä sitten vielä Roomaan, jonka helmikuun aurinkoisen lämpimässä säässä kelpasi tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja nauttia kaupunkielämästä terasseilla istuskellen.

Maaliskuu

Maaliskuussa suuntasin Moldovaan, jonka pääkaupunki Chisinau hurmasi rappioromantiikallaan ja maan viinikulttuuri teki vaikutuksen.

Huhtikuu

Huhtikuu alkoi reissulla niinkin eksoottiseen kohteeseen kuin Bomballe, jossa luminen sää yllätti matkailijan kertaheitolla. Onneksi samaan kuuhun mahtui myös keväisempää matkaa, sillä reissu Sloveniaan tarjoili aurinkoisia päiviä ja sopivassa suhteessa pääkaupungin Ljubljanan elämää, satumetsämaisemia kuin Bled-järven taikaa.

Toukokuu

Toukokuussa matkasin takaisin Itä-Suomen maisemiin PING Festivalin ja kansainvälisten bloggaajakollegoiden kanssa tutustumaan ensin Kolin kauniisiin maisemiin ja sitten rentoutumaan Bomban kylpylän rauhaan.

Kesäkuu

Kesäkuussa suuntasin juhannuksen viettoon Kaukasukselle ensin Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin, josta tein tutustumismatkan niin Georgian vuoristomaisemiin kuin Armenian puoleisiin vuorisoliin. Matka huipentui Azerbaijanin pääkaupungin Bakun tunnelmointiin sekä maan aavikkomaisemien ja mutavuorien ihmettelyyn.

Heinäkuu

Heinäkuun kesälomat starttasivat osaltani toiseksi kodiksenikin kutsumassani paikassa, nimittäin Balin Canggussa. Siellä vietin rentoa surffielämää pari viikkoa, piipahtaen parin päivän verran myös Ubudissa. Loppulomaksi hyppäsin puisen purjeveneen kyytiin ja seilailin Indonesian eri saarilla parin viikon ajan.

Elokuu

Elokuussa palasin Balilta takaisin Suomeen ja paluumatkalla yövyin yhden yön Dohassa. Muuten koko kuukausi menikin sitten tiukasti töiden parissa.

Syyskuu

Syyskuussa lähdin seikkailulle Intian Himalajalle, jonka vuoristomaisemat hurmasivat ja vetivät hiljaiseksi. Matkalla tuli myös vietettyä päivä ennalta tutussa Delhissä.

Lokakuu

Intiasta palasin takaisin Suomeen lokakuun ensimmäisenä päivänä ja ehdin viettää kotona vain yhden yön, kun seuraavana aamuna jo hyppäsin Pietariin menevän junan kyytiin. Lokakuun lopussa edessä oli matka Tansaniaan blogini lukijoiden kanssa, ja tuolla reissulla tuli vierailtua niin upeissa luonnonpuistoissa kuin tehtyä hyvää paikallisen kyläkoulun eteen.

Marraskuu

Marraskuussa suuntasin matkalle Romaniaan, jonka pääkaupungin Bukarestin lisäksi pääsin tällä kertaa tutustumaan myös maan keskiaikaisiin kyliin ja maaseutumaisemiin. Loppukuusta taas lennähdin Tel Avivin aurinkoon ja tutustumaan Israeliin matkailumaana.

Joulukuu

Joulukuun ensimmäinen päivä palasin Israelista Suomeen ja siitä alkoikin lähtölaskenta vuoden vaihteen reissulleni Panamaan ja Kolumbiaan. Vuosi vaihtuu osaltani jossakin päin merellä Panaman ja Kolumbian välillä, mikä taitaakin olla arvoisensa lopetus tälle matkavuodelle!

Lue myös aiempien vuosien koosteet täältä:


Lasken vuosittain lentomatkojeni hiilidioksidipäästöt kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön ICAOn laskurilla  ja kompensoin päästöjä vastaavan summan käyttäen YK:n Climate Neutral Now -palvelua. Lue lisää lentomatkailun päästöistä täältä.

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

2 Comments

 • Sini
  1.1.2019 at 18:01

  Hieno ja monipuolinen reissuvuosi sullakin takana. Onko paljonkin suunnitelmia tulevaan? 🙂

  Reply
 • Sonja / Shining Journey
  5.1.2019 at 02:34

  Olipa sulla mahtava ja elämyksiä täynnä oleva vuosi, vaikka oletitkin vuoden olevan vain keskinkertainen seikkailujen suhteen. Onko sulla koskaan reissuväsymystä? Se yllätti minut loppuvuodesta, vaikka tein paljon vähemmän reissuja kuin sinä. Oikein ihanaa uutta vuotta 2019 ja elämyksellisiä reissuja! ✨?

  Reply

Leave a Reply