Menu
Matkaystävät

Matkaystävät – Jonna

Matkaystävät-postaussarjassa seuraavana ystäväkirjaan vastailee todellinen seikkailijatar Jonna! Tutustuin häneen Suomessa vuosia sitten ja huomasin jo ensimmäisellä tapaamiskerrallamme, että jaoimme samanlaisen intohimon matkailuun. Harvassa nimittäin ovat olleet suomalaiset naiset, jotka ovat käyneet mitä erikoisemmissa paikoissa ja haaveilevat samanlaisista hurjista seikkailuista niihin kaukaisiin luontokohteisiin kuten minä. Mutta Jonna on ollut ehdoton poikkeus, ja hänen jos kenen kanssa voisin reissata ihan missä vain, millaisissa oloissa tahansa. Terveisin reissuliisat, jotka matkasivat Madagaskarin perähikijällä 12 tuntia paikallisbussissa… Ja olen todella tyytyväinen, etten aikaillut pyytää Jonnaa mukaani maailmanympärimatkani ensimmäiseen kohteeseen, Madagaskarille – kirjoittelinkin siitä enemmän Matkaystävä Madagaskarilla -postauksessa sekä vielä Filippiineiltä käsin postauksessa Seuraavaksi Filippiinit ja matkaystävä Suomesta. Minnehän seuraavat yhteiset seikkailumme vielä vievätkään? Mutta päästetään nyt Jonna ääneen:

Moikka Jonna! Kerro hieman itsestäsi – kuka olet ja mistä tulet?

Olen Jonna, 37 vuotta, Helsingistä. Kauneus- ja terveysalan yrittäjä.

Miten olet tutustunut Anna-Katrin kanssa? Mitä reissuja olette tehneet yhdessä?

Työn kautta olemme tavanneet ja yhteinen intohimo matkustamiseen yhdisti! Olemme käyneet kimpassa Madagaskarilla ja Filippiineillä.

Mitkä ovat olleet suosikkimatkakohteitasi? Miksi?

Niitä on niin monta! Vaikea valita, mutta ehkä Japani, Etelä-Afrikka, Uganda. Ja kirjoitan tätä nyt Namibiasta, joka Botswanan kanssa pakko nostaa listalle. Japanissa historia, ihmiset ja ruokakulttuuri! Etelä-Afrikkassa luontokokemukset, ruoka ja viini sekä ihmiset. Muualla Afrikassa nimenomaan eläimet ja luonto. Myös ihmiset ihania.

Mikä matkakokemus, elämys tai kohtaaminen on jäänyt parhaiten mieleesi?

Niitäkin paljon.. Ehkä vuorigorillojen kanssa hengailu Ugandassa. Istuimme yhdessä viidakossa vuorenrinteellä ja katsoimme auringonnousua.

Mitä löytyy bucket listaltasi matkailun saralla?

Afrikka-kuume jatkuu! Ja Etelämanner kiinnostaa, samoin Australia ja Altain vuoristo Etelä-Siperiassa..

Mitkä ovat luottotavaroitasi, joita ilman et matkusta?

Dermalogican spf 50 aurinkovoide!

Kuka tai mikä inspiroi sinua matkailemaan?

Sisäinen polte! Maailmassa on niin paljon mahtavia paikkoja, erilaista luontoa ja eläimiä, erilaisia ruokakulttuureja ja ihania ihmisiä. Ja miten historia vaikuttanut ihmisten elämään ja ajatteluun sekä paikkojen energioihin.

Millainen matkailija olet? Millaisissa matkakohteissa viihdyt parhaiten?

Olen aika sopeutuvainen. Ei ole ehdottomia speksejä, riippuu reissun tarkoituksesta ja onko reissussa yksin vai jonkun kanssa. Viimeaikoina olen käyttänyt aika paljon airb&b:tä, siinä pääsee paikalliseen elämänmenoon mukaan. Tosin tällä nykyisellä reissulla tuli nukuttua aika usein auton katolla teltassa. Välillä upgreidaus mukavuuksiin on kohdallaan. Ainoa mitä vierastan on all-inclusivet.

Entä millainen reissaaja Anna-Katri on mielestäsi? Paljasta jotakin mitä muut ei ehkä tiedä!

Kokemushakuinen, voiko niin sanoa?! Itsevarma, hauska ja uutta etsivä reissulissu. ? Paljastukset voisivat liittyä rommiin, mutta ei niistä sen enempää!

Paras vinkkisi tai mottosi reissaajana muille matkailijoille.

Jos et ole koskaan matkustanut yksin niin suosittelen! Silloin olet paljon avoimempi uusille kokemuksille!

Psst. Seuraa Jonnan seikkailuja maailmalla Instagramissa @bjjgirl_travels!


Matkaystävät on uusi postaussarja, jossa ääneen pääsevät reissukaverini. Jotkut heistä olen tuntenut jo ennen matkaani, mutta moniin heistä olen tutustunut sattumalta matkoillani. Näiden postausten kautta voi tutustua muihin samanhenkisiin reissaajiin sekä saada kannustusta lähteä rohkeasti matkalle yksinkin – reissussa kun voi tavata mahtavia uusia ihmisiä ja saada elinikäisiä ystäviä. ♥

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

No Comments

    Leave a Reply