Menu
Matkainspiraatio

Vierailemani maat (2015)

Saan aina välillä kysymyksiä siitä missä kaikkialla olenkaan matkaillut, joten päätin koota tähän pienen listauksen vierailemistani maista ja itsehallintoalueista myös itsellenikin muistiin. Elokuussa 2015 olen vieraillut YK:n 193 jäsenvaltiosta 67 maassa, joka kattaa noin 35 prosenttia kaikista maailman maista. Jos laskentatavaksi otetaan tarkempi Travelers Century Clubin (TCC) listaus, on käytyjä maita ja itsehallintoalueita kertynyt listalleni jo 76 kappaletta.

A-KTämän vuoden kesällä sain kasaan 70 maata TCC:n listauksesta, ja tällä meriitillä pääsin mukaan suomalaisten Maailmanmatkaajien seuraan (Global Explorers Finland), joista muutamilla jäsenillä on listallaan käytynä kaikki maailman maat ja useammilla jäsenillä yli 100 vierailtua maata – aika huikeaa! Odotankin innolla seuraavia ryhmän tapaamisia, ja että pääsen kuulemaan matkatarinoita kokeneemmilta matkaajilta. Ryhmässä on muuten mukana legendaarinen maailmanmatkaaja Rauli Virtanen, jonka kirjeenvaihtajan urasta ja siihen liittyvästä matkaelämästä kertovan Reissukirjan ahmaisin tänä keväänä parissa illassa. Hän taitaakin olla David Attenborough:n rinnalla yksi niistä vaikuttavista ihmisistä, jotka haluaisin elämäni aikana tavata. Heidän matkansa ja tarinansa on niin inspiroivia, ja kieltämättä kannustavat itseäni lähtemään rohkeasti näkemään ja kokemaan mitä maailmassa onkaan olemassa.

maailmankartta elok 2015Tässä listaukseni käymistäni maista aakkosjärjestyksessä englanniksi (kursiivilla* merkitty TCC:n itsehallintoalueet, jotka eivät ole YK:n virallisia jäsenmaita):

Albania
Antigua
Aruba*
Australia
Austria
Bahamas
Barbados
Belgium
Belize
Bosnia&Herzegovina
Brazil
Bulgaria
Costa Rica
Croatia
Czech
Denmark
Ecuador
Egypt in Africa
Egypt in Asia*
El Salvador
England (UK)
Estonia
Finland
France
Galapagos*
Germany
Greece
Grenada
Guatemala
Haiti
Honduras
Hongkong*
Hungary
India
Indonesia
Israel
Italy
Jordan
Kenya
Kosovo*
Latvia
Liechtenstein
Lithuania
Luxembourg
Macedonia
Malaysia
Maldive Island
Mexico
Monaco
Montenegro
Netherlands
Nicaragua
Norway
Paraguay
Peru
Poland
Portugal
Russia
Rwanda
Sabah*
Sardinia*
Seychelles
Serbia
Slovakia
Slovenia
Spain
Sri Lanka
Srpska*
St Lucia
St Maarten*
Sweden
Switzerland
Thailand
Tanzania
Uganda
USA

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

5 Comments

 • Susanna
  30.8.2015 at 23:24

  Hyvä lista!
  ja löytyykö suosikkikohteita? onko niistä jo oma postaus?

  Reply
 • Susanna
  30.8.2015 at 23:24

  huomasinkin että on

  Reply
  • Anna-Katri
   1.9.2015 at 22:15

   Kiva, että huomasit! Kirjoittelin aikaisemmin postauksen, jossa vastailin kolmeen kysymykseen ja yksi niistä oli juuri listaus suosikkikohteista. 🙂

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  2.9.2015 at 10:27

  Kiitos Anna-Katri Maailmanmatkaajien -sivuston maininnasta.
  Reissukirja on minulla vielä työn alla, mutta kirjan 198: How I Ran Out of Countries luin melkein yhteen menoon. Pidin siitä sen verran, että kirjoitin siitä jopa perinteisen kirja-arvion/esittelyn.

  Reply
  • Anna-Katri
   18.9.2015 at 20:26

   Kiitos vain Pirkko itsellesi, kun minulle sivustosta ja sen myötä Maailman matkaajien -seurasta vinkkasit. 🙂 Tuo mainitsemasi kirja onkin itselläni nyt yöpöydällä, juurikin sinun suosituksen perusteella – eli kiitos siitäkin vinkistä!

   Reply

Leave a Reply