Menu
Arki matkojen välillä

Miten menee noin niin ku omasta mielestä

Täällä blogin puolella olen viettänyt pientä hiljaiseloa viimeiset viikot, mutta oikeassa elämässä sen sijaan on ollut paljon meneillään. Sen jälkeen kun vietin pääsiäisloman sängyn pohjalla sairastellen, olen laittanut elämääni järjestykseen en vain pienin penselin vedoin vaan isommalla sudilla maalaten. Tällä hetkellä tuntuukin vihdoin siltä, että olen ottanut askeleita, tai oikeastaan harppauksia, oikeaan suuntaan, ja juuri nyt tuntuu hyvältä, vaikka tottakai tulevaisuus aina välillä hyvällä tavalla vähän jännittääkin. Niistä muutoksista puhumattakaan. Ajattelinkin, että nyt voisi olla sopiva hetki kirjoitella ylös hieman rehellisiä kuulumisia täältä arjen keskeltä matkatarinoiden sijaan ja keskittyä niihin kivoihin juttuihin, joita viimeinen viikko elämässäni on sisältänyt ja paljonkin. Bongasin ihanan Jonnan blogista pienen maanantailistauksen jokin aikaa sitten, joten se saa nyt pienin muokkauksin toimia pohjana ajatuksilleni:

Mikä oli viikonlopun paras juttu?

Tähän viikonloppuun sisältyi monia parhaita juttuja, mikä on varsin ihanaa! Ensinnäkin upea kesäsää sai jo itsessään hymyn huulille, mutta sen lisäksi viikonloppuun sisältynyt kiva ohjelma ystävien kanssa oli parhautta. Perjantaina juhlistin seikkailijasiskoni Lauran matkailuteemaisen Aroha-kampaamon avajaisia hauskassa seurassa (siitä jotkut ehkä pääsivätkin näkemään paloja ainakin Instagram Storiesien puolella). Sunnuntaina taas kävin ystäväni kanssa leppoisalla kävelylenkillä Kaivarin rannassa ja lounaalla Löylyn aurinkoterdellä vaihtamassa kuulumisia ja parantamassa maailmaa (ainakin omien korvien välissä). Viikonloppuna olikin ihanaa huomata, että ympäriltä löytyy ystäviä, kun itse vain muistaa tapaamisille ottaa aikaa.

Lauantai taisi sitten kuitenkin sisältää viikonlopun parhaimman jutun. Nimittäin Islannissa tapaamani herra R, jonka kanssa kävin treffeillä niin Dubaissa kuin Briteissä, ja joka reissasi vasta luokseni Suomeen ja kanssani Pietariin, laittoi viestiä, että oli saanut kuin saanutkin järjestettyä kiireisen kalenterinsa niin, että pystymme tapaamaan taas reilun viikon päästä. Olin nimittäin jo ollut siinä uskossa, että seuraavat treffimme ovat vasta ennen juhannusta, mutta toisin onneksi kävi. Ja sydämeni taisi sulaa ihan vähän, kun tätä ihmetellessäni sain vastauksen “it wasn’t easy, but for you, I can move seas and mountains…”.

Arvosana viime viikolle?

Viime viikko taisi olla kaiken kaikkiaan sellaisen 8-9 arvosanan luokkaa, eli varsin onnistunut. Viime maanantaina herra R lähti takaisin Lontooseen reilun viikon Suomessa oleilun jälkeen, joten taisin olla tuolloin alkuviikosta hieman hukassa kaiken sen yhdessä olon päätteeksi. Samalla kuitenkin huomasin oloni olevan aiempaa varmempi kaiken suhteen vaikka eihän elämää ja sen yllätyksiä koskaan voi etukäteen 100 % ennustaa, saati sitten toista ihmistä. Ja toisaalta ei tarvitsekaan. Viikon loppupuolelle mennessä tuntui siltä, että pitkästä aikaa asiat alkoivat olla jollakin tavalla balanssissa tai ainakin oikeaan suuntaan menossa elämässäni monella eri osa-alueella. Yksi näistä mieltä ilahduttaneista jutuista viime viikolla oli myös erään yhteistyön klousaus podcastimme osalta, jes hyvä me! Ja ensimmäisen kysymyskohdan lukiessa voi varmasti huomatakin, että viikonloppu oli mitä onnistunein, ja jotenkin kruunasi koko viikon. Joten voi olla, että minut on saattanut viime viikolla bongata bussista tai ratikasta hassu hymy huulillani.

Mitä olet tehnyt tänään?

Heräsin aamulla kuuden aikoihin ilman herätyskelloa, sillä mielessä taitaa tällä hetkellä pyöriä tuhat ja yksi asiaa, mitkä täytyy tällä viikolla hoitaa ei pelkästään töihin liittyen vaan myös oman elämäni järjestelyihin. Aamun aloitinkin hoitamalla juoksevia asioita, kuten soittelemalla verottajalle, vakuutusyhtiöön ja matkailulääkärille, sekä viestittelemällä liittyen niin kirjanpitoon, uusiin matkasuunnitelmiin, pariin soppariin ja muutamiin hankintoihin sekä kipaisin hoitamassa yhden akuutin asian. Näistä johtuen tein tänään lyhyemmän työpäivän kotikonttorista käsin, ja kun painoin illalla työkoneen kiinni, niin avasin toisen, ja editoin loppuun tämän viikon podcast-jaksomme ennen kuin lähetin siitä luonnoksen Veeralle kuunneltavaksi. Sen jälkeen söin pikaisesti dinnerin ennen kuin säntäsin postin kautta Lääkärikeskus Aavaan matkailulääkärin vastaanotolle – vain todetakseni että olin paikalla viikkoa liian aikaisin. Great.

Loppuillan suunnitelmat?

Tulin juuri äsken kotiin, ja vaikka kuinka tiedän edes pienen iltakävelylenkin tekevän terää, ajattelin kuitenkin ensin kirjoittaa loppuun tämän postauksen ja sen jälkeen käydä lenkkeilyn sijaan mieluummin podcast-jaksomme viimeistelyn kimppuun, jotta jakso saadaan luvatusti tämän viikon torstaina julki (jaksossa muuten luvassa paljastuksia muutamista näistä elämänmuutoksista meidän molempien osalta). Sen jälkeen ohjelmassa onkin varmaan vain pientä iltapalan mutustelua samalla Selviytyjien uusinta jaksoa netistä katsoen sekä pohtien, mitenhän itse selviytyisin vastaavista koettelemuksista ja kilpailuista Filippiinien viidakossa. Sitten suunnitelmissa ei olekaan enää muuta kuin mennä suht ajoissa nukkumaan.

Mitä odotat tältä viikolta?

Tältä viikolta odotan sitä, että se menee nopeasti ohi. Hehhe. No ei nyt sentään, vaikkakin myönnän odottavani jo hieman seuraavaa viikkoa, jolloin reissaan Britteihin mielikuvituspoikaystävääni tapaamaan. 🙂 Mutta jos ei vielä mennä asioiden edelle, niin tältä viikolta omassa arjessani odotan eniten omaa päätöksentekoani ja parin eri asian eteenpäin viemistä. Viime viikolla niitä jo vähän alustin, mutta nyt on hetki oikeasti tarttua niihin ja hoitaa hommat kotiin. Tiedän nimittäin, että samalla kun olen saanut päätökseni tehtyä, vierähtää mielestä pois iso stressikivi, ja se jos mikä on asia, jota odotan. Lisäksi odotan, että tällä viikolla pääsen näkemään Helsinkiin matkustavan äitini ja lisäksi viikonlopulle on myös kivoja suunnitelmia ystävien kanssa.

Mitä aiot syödä tällä viikolla?

No toivoisin ainakin syöväni mahdollisimman terveellisesti ja hyvin! Viimeiset kuukaudet olen turhan usein sortunut hakemaan ruokaa lähialueen rafloista tai tilaamaan niitä nälkäisenä niin Woltin kuin Foodoran kautta, joten haluaisin yrittää edes vähän useammin valmistaa itselleni jotain helppoa, nopeaa ja terveellistä omassa kotikeittiössäni. Arkiaamujen aamupalani koostuu useimmiten gluteiinittomasta siemenleivästä avocadolla tai muilla höysteillä sekä mantelimaitokahvista, ja lounas riippuu siitä, mitä lounasravintolassa tarjoillaan. Mutta ne illalliset ovat se ainainen kompastuskiveni, kun en jotenkin vain osaa suunnitella ja aikatauluttaa niitä ennen kuin nälkäkiukkuväsymys yllättää. Terveisin eräs lähi-thaikkupaikan green curry chickeniin ja macin fiestasalaattiin koukuttunut aina perjantaisin tryffelipitsasta haaveileva toivoton kotikokki. Tällä viikolla loppuviikosta tosin sallin itselleni ravintoladinnerin ystäväni kanssa ja suunnitelmissa on myös viettää iltaa ystäväni luona kokkaillen – ainakin falafel-salaatti, tsatsiki-kastike ja grillattu halloumi viinin kera mainittu. Nams.

Jotain, mitä haluat tehdä tällä viikolla?

Haluan ehdottomasti saada asioita eteenpäin parin eri akuutin asian osalta to do -listallani, jotta sen jälkeen voin vähän ainakin henkisellä tasolla hengähtää. Ja niistä yhtenä kivoimmista mainittakoon lentolippujen varaaminen Islantiin kesälle! Lisäksi haluan tällä viikolla viettää aikaa ystävieni seurassa sekä tietenkin olla yhteydessä herra R:n kanssa ennen kuin ensi viikolla taas näemme. Haluaisin myös vihdoinkin saada selville syyn epämääräiseen sairastamiseeni, joten peukut pystyyn, että senkin osalta asiat menisivät eteenpäin, oh well, ensi maanantaina sitten (kalenteriin aika merkitty nyt oikein). Niin ja lenkillä merenrannalla voisin käydä tällä viikolla vaikka joka päivä, jos aurinko vain paistelee näin mukavasti niin kuin viime päivinä!


Että sellainen viikko takana ja edessä. Mitäs sinun viikkoon kuuluu?

About Author

Seikkailumatkailija, naissoolomatkailun sanansaattaja ja yrittäjä Helsingistä. Reissaa maailman upeimpien reissukohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa, joita ei valtamediassa näe. Tähän mennessä käytynä yli 150 maata ja tavoitteena vierailla niissä kaikissa. Haluaa samalla haastaa ennakkoluuloja ja rohkaista kaikkia ottamaan askel oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

1 Comment

  • Sini
    24.5.2019 at 09:49

    Täällä maataan kevätflunssan kourissa sängyn pohjalla. Onneksi tämä tuli nyt eikä vaikka viikon päästä. Silloin alkaa loma ja Toronton matka on edessä. ?

    Reply

Leave a Reply