Menu
Matkainspiraatio

Paljastuksia (matka)vuodelta 2017

Reissuvuosi 2017 tuli vasta taputeltua pakettiin ja se sisälsikin mitä huimempia matkakohteita ja unohtumattomia reissuja. Viimevuosien tapaan päätin kuitenkin pelkkien reissujen lisäksi vetää yhteen kulunutta vuotta myös hieman henkilökohtaisemmalla tasolla, sillä siinä missä vuonna 2016 elin omassa reissukuplassani ennen maailmanympärimatkalle lähtöä, oli 2017 vuonna edessä paluu takaisin arkeen tuolta unelmieni matkalta. Eli hyvin erityyppisissä tunnelmissa nämä kaksi viimeistä vuotta ovat osaltani menneet. Mutta tässä siis aiempien vuosien tapaan vastauksiani 37 kysymykseen kuluneesta vuodesta:

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?

Maailmanympärimatkalla tuli koettua todella erilaisia kerran elämässä -juttuja, mutta tähän on varmasti pakko nostaa yhtenä huimimmista jutuista Uudessa Seelannissa tekemäni laskuvarjohyppy, mitä en ollut koskaan aiemmin uskaltanut tehdä. Ja se on heittämällä ollut yksi isoimmista peloistani! Lisäksi pääsin Filippiineillä uimaan valashaiden kanssa, josta olin jo pitkään haaveillut. Tähän täytyy kyllä ehdottomasti nostaa mukaan myös surffaamisen aloittaminen, sillä kokeilin sitä ensimmäisen kerran Uudessa Seelannissa, ja surffikärpänen puraisi tuolloin niin kovaa, että jatkoin opetteluja Balin aalloilla surffikoulussa ja loppuvuodesta suuntasin vielä Marokkoon surffailemaan.

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?

Viime uutena vuotena kirjoitin blogiini, että haluaisin vuonna 2017 ennen kaikkea keskittyä hetkestä nauttimiseen ja käynnissä olevaan maailmanympärimatkaan. Tuon matkan aikana pääsinkin mielestäni aika hyvin kiinni hetkestä nauttimiseen, eikä se todellakaan ollut vaikeaa esimerkiksi Fidzin paratiisisaarilla. Mutta täytyy myöntää, että maailmanympärimatkan viimeisien kuukausien aikana annoin ajatuksistani liikaa tilaa kotiinpaluuahdistukselle, sillä kotiinpaluu alkoi Kaakkois-Aasian turneen loppupätkällä kummittelemaan takaraivossa. Ja en todellakaan ollut vielä valmis palaamaan Suomeen! Tästä syystä varsinkin viimeiset viikot Balilla olivat vähän levottomia, kun matkan viimeisistä päivistä ei enää oikein osannut ottaa kaikkea iloa irti.

Vuoden vaihtuessa myös kirjoitin, että katselen elämän muita tavoitteita sitten uudelleen, kun palaan takaisin Suomeen. Ja elokuusta lähtien, kun olen ollut Suomessa, ovat ajatukset kieltämättä pyörineet paljon juuri tämän ympärillä – mitkä ovatkaan niitä elämäni tavoitteita, mitä haluankaan elämältäni.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?

Tuli, ja vieläpä monta uutta ihanaa ihmistä! ♥ Vuosi alkoi Etelämantereen risteilyllä, jossa jo parissa päivässä matkaporukastamme hioutui kuin yksi iso perhe ja tuolta reissulta sainkin monta uutta sielunsiskoa ja sydänystävää, joiden kanssa pidämme edelleenkin yhteyttä viikoittain. Olemme treffailleet toisiamme ympäri maailmaa, siellä missä kukakin reissaa ja tiemme kohtaavat, ja suunnittelemme myös yhteistä uutta risteilymatkaa, tällä kertaa pohjoiselle pallonpuoliskolle! Kaakkois-Aasiassa ollessani suuntasin taas reissuun Myanmariin ennestään itselleni tuntemattoman Annikan kanssa, mutta tuolla reissulla ystävystyimme ja nyt syksyn mittaan arjessa jo ollessa olen kyllä kiittänyt monta kertaa sitä, että tapasimme aikoinaan. Matkalla tapasin myös monia muita mieleen jääneitä ihmisiä, joiden kanssa tuli vietettyä aikaa ja jaettua niin matkakokemuksia kuin elämäntarinoita. Onneksi nykyisin esimerkiksi Facebookin kautta yhteydenpito on niin helppoa vaikka eri puolilla maailmaa asuisikin!

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

En onneksi menetyksen kirjaimellisessa merkityksessä. Tosin Suomeen tullessani huomasin entistä selvemmin, että olen itse muuttunut ihmisenä ja paljon, ja ehkä siitä syystä myös kaveripiirissä on tapahtunut muutosta ihan tietoisesti jo niin ennen maailmanympärimatkaa kuin matkan jälkeenkin. Olen sitä mieltä, että elämä on liian lyhyt negistelyyn ja turhien asioiden vatvomiseen, ja jos jostakin kaverisuhteesta tulee pidemmän päälle vain huono fiilis, ei tällaisiin suhteisiin kannata tuhlata omaa energiaa.

5. Missä matkustit?

2017 oli aikamoinen reissuvuosi, kiitos lokakuussa 2016 alkaneen maailmanympärimatkan! Vuoden aikana vierailin yhteensä peräti 23 maassa ja 6 maanosassa! Tarkemman kuvauksen reissuistani voit lukea Matkavuoteni 2017 -postauksesta. 🙂

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et viimeksi kuluneen vuoden aikana saanut?

Toivoisin saavani elämäni jonkinlaiseen balanssiin. Viime vuotta leimasi toki maailmanympärimatka, mutta myös hieman rankka paluu takaisin Suomeen. Tuntuikin siltä, että koko vuosi oli aikamoista myllerrystä erityisesti henkisesti. Toivoisinkin saavani selkeytettyä ajatukseni sen osalta, mitä elämältäni haluankaan ja mitä toivon tulevaisuudelta. Kun ajatukset ovat vähän hakoteillä, on ollut vaikeaa yrittää rakentaa elämää matkan jälkeen takaisin Suomessa ja tästä syystä tietynlainen balanssi on puuttunut. Minusta onkin tuntunut, että olen elänyt jonkinlaisessa välivaiheessa, jossa kokoajan odotan löytäväni sen oikean uuden suunnan mihin lähteä kulkemaan. Olen kuitenkin kiitollinen, että maailmanympärimatka antoi minulle entistä enemmän perspektiiviä elämään ja aloitti tietynlaisen uuden muutosprosessin sisälläni.

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?

En osaa varmastikaan sanoa mitään yksittäistä päivämäärää, sillä tuntuu, että vuosi 2017 oli ennemminkin kahden erilaisen kauden leimaamaa. Oli ensin elokuuhun 2017 jatkunut maailmanympärimatka ja kaikki sen aikana koetut upeat hetket. Ja sitten oli elokuun jälkeen alkanut arkielämä takaisin Suomessa. Aikamoinen kontrasti siis.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

No varmasti se, että selvisin maailmanympärimatkasta ehjin nahoin. 😀 No ei nyt sentään, sanoisin suurimman saavutukseni siltikin olleen se, että uskalsin lähteä tavoittelemaan unelmiani ja lähdin maailmanympärimatkalle. Voi sitä sanoinkuvaamatonta onnen tunnetta tuolla reissulla, kun pääsin seikkailemaan mitä erikoisemmissa paikoissa ja kokemaan kaikkia niitä upeita elämyksiä. Ja voitamaan omia pelkoja ja ennakkoluuloja, haastamaan itseni.

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?

Hmmm. Ehkä se, että olin ennen maailmanympärimatkaani pienesti toivonut, että pidempi irtiotto saisi minut kaipaamaan elämääni Suomessa. Mutta päinvastoin, matka näyttikin aivan päinvastaista. Tästä syystä vuoteen 2017 mahtui paljon ahdistusta, kun kotiinpaluun jälkeen olen yrittänyt totutella takaisin “vanhaan elämään”, mutta silti ajatukseni ovat olleet jossakin muualla. En kyllä sanoisi tämän niinkään olevan pettymys, vaan uskon siihen, että joskus meidän täytyy käydä elämässämme läpi tiettyjä muutosprosesseja, jotka eivät varmasti koskaan ole helppoja, mutta niiden läpi on kuljettava, jotta lopulta pääsisi elämässä eteenpäin ja sinne minne kuuluukin.

Ja heheh, maailmanympärimatkalla ollessa yhdeksi pettymykseksi voi ehkä laskea tämän beach bungalowin Filippiineillä. 😀

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

Enpä erityisemmin. Jos nyt muutamaa perusflunssaa ei lasketa. Ja ai niin, kotiinpalatessa jo kauan kadoksissa ollut migreeni iski yllättäen. Liekö kotiinpaluustressillä ollut jotakin tekemistä asian kanssa?

11. Mikä oli paras ostoksesi?

Ööö, ei kyllä tule mieleen mitään erityistä. Matkalla vielä ollessa tuli toki joitakin perushankintoja tehtyä, ja kotiin palatessa täytyi uuden kodin myötä hankkia muutamia uusia kalusteita, mutta muuten ajatukset ovat enemmänkin tavarasta luopumisessa kuin sen hankkimisessa.

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

No onneksi kenenkään käytös ei lähtökohtaisesti pöyristyttänyt, yritän nimittäin aina ajatella, että meidän kaikkien käytöksemme pohjautuu johonkin ja näin ollen pöyristyttävillekin asioille saattaa olla syvempi merkitys kuin mitä kyseinen ihminen ulospäin viestiikään. Tottakai tietyt sanat tai teot ovat saattaneet minua loukata ja saada oloni surulliseksikin sillä hetkellä, mutta niistä huolimatta yritän olla kantamatta kaunaa kenellekään.

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Ei varmaan tule yllätyksenä kenellekään jos vastaan tähän, että matkailuun? 🙂 Kuten Tuhlaajatytöstä maailmanmatkaajaksi -postauksessa avasinkin hieman kulutustottumuksieni muutosta en voi muuta kuin todeta, että matkailuun käytetyt rahat ovat kaiken sen arvoisia ja vielä enemmänkin – matkat antavat elämäämme niin paljon erilaisten kokemuksien, oman maailmankuvan avartumisen ja oppimisen muodossa, ettei matkojen arvoa edes voi mitata rahassa.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Jokaisesta niistä matkapäivästä, joita maailmalla vietin. Pienistä yksittäisistä hetkistä, jolloin tuntui, että täytyy ihan nipistää itseä, että ymmärtää olevansa juuri siinä. Uusista unelmista ja toiveista, joita mielessäni heräsi tulevaisuutta varten ja jotka saivat aikaan sen, ettei malttaisi pysytellä paikoilla vaan alkaa toteuttaa asioita nyt heti.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Pakko varmaankin vastata Despacito, sillä tuntui, että se soi aina ja kaikkialla, missä reissasinkaan – jopa kyllästymiseen asti! Se soi myös tällä kyseisellä hetkellä Canggun rantabaarissa.

16. Viime kauteen verrattuna, oletko:

i. onnellisempi vai onnettomampi: Pakko vastata, että tavallaan onnettomampi. Vuosi sitten olin unelmieni maailmanympärimatkalla, ja reissun päällä oli helppo olla onnellinen ja tuntea elävänsä. Nyt kotiin palatessa ajatukset ovat myllertäneet elämän uutta suuntaa hakiessa, joten tämä tietynlainen välivaihe on saanut olon välillä hieman onnettomaksi, kun olen tuskaillut suurien kysymysten edessä, että mitä haluankaan elämältäni.

ii. laihempi vai lihavampi: Varmaankin hieman lihavampi, sillä reissussa ollessa tuli liikuttua paljon ihan huomaamatta, kun taas kotiin palatessa arkikiireet ovat saaneet aikaan pienen kuntoilun laiminlyönnin. Mutta tämän suhteen olen yrittänyt tehdä muutoksia nyt vuoden vaihteen jälkeen.

iii. Rikkaampi vai köyhempi: Hieman rikkaampi, sillä vuosi sitten olin tosiaan ilman säännöllisiä tuloja maailmalla reissatessani, kun nyt taas olen palannut takaisin päivätyöhöni.

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Maailmanympärimatkan loppupätkää Kaakkois-Aasiassa vaivasi pienoinen reissuväsymys, joten jos jotain voisin tehdä toisin, haluaisin sisällyttää noihin viimeisiin kuukausiin enemmän seikkailuja, erilaisia aktiviteettejä ja uusien paikkojen näkemistä. Kotona ollessa taas toivoisin olleeeni hieman sosiaalisempi, enkä viettäneeni niin usein päiviä/iltoja kotiini linnoittautuneena. Toisaalta kotiinpalatessa tarvitsin yllättävän paljon omaa aikaa ja tilaa sopeutumiseen sekä ajatusten kypsyttelyyn, joten ehkäpä tämän voi antaa itselle anteeksi.

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Maailmanympärimatkaan liittyen olisi ehdottomasti toivonut, että olisin pystynyt ottamaan ilon irti niistä viimeisistä reissukuukausista ja stressaamaan vähemmän kotiinpaluuta. Kotona ollessa taas olisin voinut stressata vähemmän kaikkea tulevaa, asioilla kun on usein tapana järjestyä.

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Juhannusta taisin viettää, ööö Laosissa jos oikein muistan? Siellä vietin aikaa Luang Prabangin pikkukylässä tehden päiväretken Kuang Si -vesiputouksille ja ihaillen auringonlaskuja Mekong-joella.

20. Rakastuitko kauden aikana?

En rakastunut, ihastuin kyllä sen sijaan. Ja huomasin useamman vuoden jälkeen, että olen vihdoinkin valmis rakastumaan. Valitettavasti sitä oikeaa ei vain vielä viime vuoden aikana tullut vastaan. Ehkäpä enemmän onnea vuonna 2018? 🙂

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Telkkaria en ole kyllä katsonut juuri ollenkaan viime vuoden aikana. Matkalla ollessa ei todellakaan tullut mieleen viettää iltaa ruudun äärellä, kun oli niin paljon muutakin tekemistä, ja taas Suomeen palatessani en ole edes osannut kaivata tv-tarjontaa. En ole edes omistanut tv:tä viimeiseen kuuteen vuoteen. 🙂 Netin kautta tuli syksyn mittaan joskus jotain hömppää katsottua, mutta ei niistä kyllä mikään ollut erityinen lemppari.

22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut tähän aikaan viime vuonna?

Viha on mielestäni hyvin voimakas sana, enkä onneksi vuoden 2017 aikana kokenut vihaa mitään tai ketään kohtaan. Toki jotkin maailman asiat saavat olon vihaiseksi, surulliseksikin.

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Niitä on kaksi. Ensinnäkin Papua-Uudessa-Guineassa lukemani Kira Salakin kirja Four Corners: A Journey into the Heart of Papua New Guinea oli huikea lukukokemus, kun pääsin sukeltamaan Kiran seikkailuihin Papua-Uudessa-Guineassa itse siellä aikaa viettäessäni. Toinen suosikkini oli ehdottomasti blogini joulukuun lukijaillassa Siniltä saamani Paolo Coelhon Alkemisti-kirja. Niin kaunis, ja samalla paljon ajatuksia herättävä kirja, jonka tulen varmasti vielä lukemaan uudelleen ja uudelleen. Kiitos Sini! ♥

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Ei kyllä taida olla mitään musiikillisia löytöjä viime vuodessa, lähinnä tuli Spotifystä kuunneltua sitä sun tätä. Reissussa ollessa taisi useamminkin soida Australian Top 50 -listat, kotiin palatessa soimaan päätyi yhä useammin Genres&Moods osiosta jokin Chill-soittolistojen puolelta, kun olen kaivannut pientä mielen rauhoittumista.

25. Mitä halusit ja sait?

Halusin elää huoletonta matkaelämää, ja sen myös sain ensimmäisen puolen vuoden aikana. Kotiin palatessa syksy täyttyi yllättävän monesta uudesta matkasta, joita tosiaan kaipasin ja halusin, mutta olin lopulta positiivisesti yllättynyt kuinka paljon pääsin sittenkin vielä reissaamaan palattuani kotiin supermatkalta maailman ympäri.

26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Olisin halunnut saada elämääni vihdoinkin elämänkumppanin, sen henkilön, jonka kanssa voisin jakaa niin matkojen kuin arkielämänkin ilot ja surut. Vaikka vuoden aikana huomasinkin yhä enemmän olevani avoimempi ja valmiimpi uudelle ihmissuhteelle, tuntui kuitenkin, ettei oikeanlaista ihmistä sittenkään niin helpolla tule vastaan. Varsinkin takaisin Suomeen palatessani on välillä pieni epätoivo iskenyt – miten ihmeessä täältä oravanpyörän keskeltä voisi löytyä joku samanhenkinen ihminen, joka vieläpä olisi suhteellisen samanlaisessa elämäntilanteessa ja jakaisi samanlaiset tulevaisuuden unelmat. Ehkä liikaa toivottu?

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?

Oh no, en kyllä taida osata vastata tähän mitään? Elokuvia tuli lähinnä katseltua lentokoneessa, jolloin niistä osa on mennyt ohi nukahtaen kesken leffan. 😀 Mutta yksi mieleenpainuvimpia leffakokemuksia oli ehdottomasti ulkoilma-elokuva Perthissä ystäväni kanssa, vaikkakaan en enää saa mitenkään päähäni leffan nimeä. Se kuitenkin kertoi Intiasta Australiaan adoptoidusta pojasta ja oli varsin kaunis tarina, jopa niin, että pillitimme molemmat ystäväni kanssa leffan lopuksi.

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?

Synttäreitäni juhlin joulukuun 20. päivä Tamraghtin surffikaupungissa Marokossa. Päivällä kävin markkinoilla ja sen päätteeksi osallistuin kokkauskurssille. Iltapäivällä suuntasin paikalliseen Hammamiin todelliseen prinsessakäsittelyyn rentoutumaan ennen kuin illalla kilistelin viinilaseilla surffipaikan kattoterassilla tähtitaivaan alla. Ilta huipentui yllärisynttärikakkuun, joka kiikutettiin eteeni 50 Centin In Da Clubin tahtiin. 😀 Niin, ja ei kyllä uskoisi, että täytin 34 vuotta!

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selkeästi paremman ja onnellisemman?

Uskon kohtaloon ja siihen, että elämä menee niin kuin on tarkoitettu. Siitä syystä en jaksa ajatella, että jonkin yksittäisen asian muuttaminen olisi tehnyt vuodestani selkeästi paremman tai onnellisemman. Toki voisin jäädä jossittelemaan esimerkiksi sitä, että mitä jos sittenkin olisin ostanut lentoliput Australiaan, olisiko se muuttanut elämäni suunnan. Pari viikkoa sitten sain kuitenkin vastauksen tähän, ja tiesin lippujen ostamatta jättämisen ja sisäisen ääneni kuuntelemisen olleen oikea ratkaisu. Uskonkin, että se mitä viime vuosi toi tullessaan tai jätti tuomatta, oli minulle juuri siihen hetkeen tarkoitettua.

30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?

Jos tyyliäni pitäisi kuvata yhdellä sanalla, valitsisin varmaankin sanan helppo. Olen sitten ollut matkalla tai kotona, olen huomannut yhä enemmän suosivani helppoja asuja. Sellaisia vaatteita, jotka sopivat helposti yhteen ja ovat helppo käyttää tilanteessa kuin tilanteessa. Sellaisia vaatteita, joissa on mukava olla, eivätkä ne liikaa koreile. Ja tyyliini on ehdottomasti jäänyt myös matkan aikana valtoimenaan olleet surffikiharat.

31. Mikä piti sinut järjissäsi?

Varmaankin oma tahdonvoima. Tiedän, että olen välillä turhan ankara itselleni, mutta samalla olen kiitollinen siitä, että omaan tietynlaista mielenlujuutta ja minua on haastava horjuttaa hankalissakaan tilanteissa. Vaikka elämässä tulee aina vastaan niin ylä- kuin alamäkiä, tiedän, että voin luottaa itseeni ja siihen, että selviän.

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?

Siis kaikki nämä tv-sarjoihin, leffoihin tai julkkiksiin liittyvät kysymykset ovat minulle niin hankalia, kun niin vähän sitä maailmaa enää seuraan. Öö, mikä onkaan nykypäivän julkkis? Ehkä joku Instragram-tähti? Siinä tapauksessa voisin tähän nostaa vaikka doyoutravelin tai traveltomtomin, hahha. Laittakaa ehdotuksia tulemaan, että ketä kannattaisikaan seurailla! 😀

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikautti sinua eniten?

Ehkä mikään yksittäinen tilanne tai tapahtuma ei nouse nyt mielessä ylitse muiden. Ja pakko sanoa, että maailmanympärimatkan aikana seurasin hyvin vähän uutisia. Paras uutislähde kaudelle olikin Facebook-ystäväni Rauli Virtanen ja hänen päivityksensä, joiden kautta sain sopivan annoksen oikeita uutisia oikeista asioista maailmalla. Kiitos vain Raulille ja hänen journalistiselle lukutaidolle poimia uutisfeedistä paloja maailmalta.

34. Ketä kaipasit?

Kotiinpalatessa kaipasin hetkittäin sitä huoletonta reissu-minääni, ymmärtäen kuitenkin, etten voisi loputtomiin elää vastaavaa elämää vaikka siitä kuinka pidänkin. Täytyy yrittää saada arkeenkin enemmän sitä puolta itsestäni ja opetella stressaamaan vähemmän ja elämään enemmän hetkessä myös arjessa. Toki välillä on mieleen noussut myös kaipuu matkalla tapaamieni ihmisten luokse, erityisesti Perthiin Kimin ja Brisbaneen Vivianin luokse. ♥

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

Koko Etelämantereen reissuporukkamme, ja sieltä ehdottomasti sielunsiskoni Vivian! Hänestä onkin muuten pian tulossa juttu Matkaystäviä-postaussarjan muodossa. 🙂

36. Mikä tai kuka yllätti sinut viime vuonna?

Tässä voisi varmaankin mainita kotiinpaluuahdistuksen, joka yllätti aika voimakkaasti kotiin maailmanympärimatkalta palatessani ja se leimasikin koko kulunutta syksyä jollakin tavalla. Toisaalta sen kokeminen auttoi laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen ja toisaalta hahmottamaan enemmän sitä, mistä unelmoin ja mikä minut tekeekään onnelliseksi omassa elämässäni.

37. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksesi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia, vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

En osaa nimetä viittä asiaa, mutta yhden asian asetin itselleni tavoitteeksi vuodelle 2018 uuden vuoden aattona: Haluan vuoden 2018 aikana löytää elämäni suunnan sekä tehdä konkreettisia asioita ja muutoksia elämässäni uusien unelmieni saavuttamisen eteen. Jääköön se nähtäväksi, mistä näissä onkaan kyse!

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

21 Comments

 • Esa I Reissuesan matkablogi
  22.1.2018 at 21:39

  Kannattaa seurata durovia, törkeän komea sinkku, tilillä 300 miljoonaa 🙂 https://www.instagram.com/durov/

  Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  28.1.2018 at 11:11

  Ihana juttu, olihan siulla aika huikee vuosi! Ja oli muuten ihana tavata, toivottavasti törmätään taas pian jossain. Toivottavasti suunta löytyy, elämään tulee sitä balanssia ja unelmia kohti mennään <3 Oon kyl sitä mieltä, että tarviit samanlaisen seikkailijan mieheksi, joten ehkä se löytyy parhaiten jostain reissusta..? 😉

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 15:10

   Vuosi oli kyllä huikea, hankalaa laittaa tuosta enää paremmaksi ellei sitten lähde uudelle pidemmälle irtiotolle. Ja hahha, toivotaan että seikkailijamies tulee vastaan ja varmasti helpompi heitäkin tavata matkalla ollessa. 🙂

   Reply
 • Tiia/ReiseReise
  28.1.2018 at 20:58

  Reissatessa elää aika huoletonta elämää ja joka päivä on pienimoinen seikkailu, joten en ihmettele, että kotiinpaluu sai aikaan ahdistuksen. Mutta samalla ehkä herkemmin muuttaa elämänsä suuntaa tai juurikin pysähtyy miettimään mitä haluaa. Onkohan nämä “en tiedä mitä haluan elämältäni” mietinnät meidän y-sukupolvien juttu? Itsekin koen olevani tienhaarassa ja olisi aika tehdä jotain muuta. Onneksi kohta alkaa äitiysloma, niin on aikaa miettiä. 😀
  Ps. Ihanat hiukset sinulla! Ovatko siis luonnostaan noin laineikkaat?

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 15:08

   Välillä meillä tulee elämässä vastaan näitä “käännekohtia”, jolloin tarvitsee varmasti aikaa kaiken kypsyttelyyn ja uuden suunnan löytämiseksi. Hyvä ottaakin välillä miettimistauko kaikesta!
   Ja joo, hiukseni ovat luonnonkiharat ja varsinkin trooppisissa maissa menevät aikamoisille surffikiharoille. 🙂

   Reply
 • Sofia / Project Forever
  29.1.2018 at 11:59

  Onpa kiva fiilistelypostaus, joka varmasti toi lukijan hieman lähemmäs sinua. Oli myös kiva verrata edellisvuoden vastaavan postauksen fiiliksiä, josta tuli hyvä jatkumo tämän jutun kanssa. Ja en kyllä varmaan ikinä kyllästy ihailemaan näitä sun matkakuvia!

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 15:05

   Kiva kuulla. Ja tosiaan näitä vanhoja yhteenvetopostauksia on kiva lukea jälkikäteenkin. 🙂

   Reply
 • Anna-Maria K
  29.1.2018 at 15:22

  Ai siis mitä, voiko Marokossa surffata? ♡ Taas yksi syy lisää matkustaa Marokkoon 😀 Millaiset aallot? Mä olen aloittelija joten mitään Portugalin ja Hawaijin aaltoja en handlaisi.

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 15:03

   Joo, Marokossa on mahtavia surffimestoja. 🙂 Ja itseasiassa myös Portugalista ja Hawaijilta löytyy spotteja, jotka sopivat ihan aloittelijoillekin.

   Reply
 • Aikamoinen vuosi ollut, tää oli kiva fiilistelpostaus! 🙂 Edelleen pitää vain suu auki ihmetellä noita sun kuvia, ne on aina niin kauniita! Teetkö näistä samoista kysymyksistä siis joka vuosi postauksen? Hauska idea. Pahastutko, jos tekisin samantyylisen – toki linkkaan sut alkuperäisenä tekijänä postaukseen. Tällaiset fiilistelyt on ihan parhaita välillä. <3

  Reply
  • Anna-Katri
   4.3.2018 at 14:53

   No viime vuosi oli kyllä aika huikea, tuosta on vaikeaa pistää paremmaksi. 🙂 Ja joo, näihin kyssäreihin olen nyt vastaillut viimeiset 3 vuotta. 🙂 Ota ihmeestä kysymykset itsellesi käyttöön, tämä on blogeissa yleisesti kiertänyt haaste, eli eivät ole itseni alunperin keksimiä kysymyksiä.

   Reply
 • Kiva yhteenveto vuoden tapahtumista ja ajatuksista. Oli pakko käydä lukemassa linkistä “Kauhujen beach bungalow Filippiineillä” -juttu. Hui mikä yö! Joo, ja sä tarvit elämänkumppaniksi samanlaisen seikkailijan!

  Reply
  • Anna-Katri
   4.2.2018 at 19:29

   Hahha, hyvä olisi jos elämänkumppani ei järkyttyisi edes tuollaisesta kauhujen beach bungalowista. 😀

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  2.2.2018 at 20:16

  Näitä sinun kuvia jaksaa tuijotella, ne ovat niin upeita ja hieno harmoninen tunnelma. Sinulle sopisi joku seikkailuhenkinen, rohkea ja rento mies. Sinkkuystäviä kun kuuntelee sen oikean löytäminen ei ole nykypäivänä helppoa, mutta toivon että sinä löydät oma sielunkumppanisi. Laskuvarjohyppy on muuten mieletön kokemus. Olen kerran hypännyt tandemin ja se oli ikimuistoinen kokemus 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   4.2.2018 at 19:27

   Kiitos kivasta ja kannustavasta kommentistasi Merja! Ja voi kun se seikkailuhenkinen mies tulisikin vastaan. 🙂

   Reply
 • Mukavia elämän makuisia pohdintoja tässä postauksessasi! Niinhän se on, että vaikka reissaamme, myös elämämme elämäämme samanaikaisesti sattumusten, pettymysten ja mahdollisten menetysten kautta. Kuvasi lomittuvat hienosti soljuvaan tekstiisi. <3

  Reply
  • Anna-Katri
   4.2.2018 at 19:23

   Kiitos Heidi kauniista kommentistasi! Näinhän se on että elämä on yhtä tasapainoilua, oli sitten matkalla tai kotona. 🙂

   Reply
 • Sannahof // Unelmamaja
  3.2.2018 at 23:27

  Huh, mikä vuosi! Sun maailmanympärimatkaa ja muita matkakertomuksiasi on ollut ihan mieletöntä lukea täältä. Oot mun matkailuidoli 🙂 toivon todella, että 2018 tarjoaa sinulle sen, mitä toivotkin ja sata toteuttaa konkreettisia muutoksia tavoitteitasi kohti ❤️

  Reply
  • Anna-Katri
   4.2.2018 at 19:23

   Ihana kuulla, kiitos paljon! ❤️ Samoin sinulle ihanaa, toiveiden täyttämää vuotta 2018!

   Reply
 • Luulen, että saan vähän kiinni tuosta levottomuudesta, mitä olet kokenut maailmanympärimatkan jälkeen, vähän samanlaisia fiiliksiä ollut joidenkin reissujen jälkeen. Itse kyllä nautin tuosta ihanasta epätietoisuuden ja kypsyttelyn tilasta,, kun tietää että joku suunta asioille tulee, eikä vielä edes tarvitse tietää tarkalleen mikä se on. Siinä on jopa jotain hykerryttävää, niin monta ovea vielä auki! Nauti jos vain suinkin pystyt, myöhemmin voi tulla taas hetket, joissa moni asia on lukkoonlyödympi, eikä elämä ole muutokselle muutokselle niin otollinen. Voin kertoa että itelläkin meni suurin osa vuosista 30-40 rinssin etsiskelyyn. Eikä ollut huonoa aikaa se! Uskon (ja tiedän), että juuri reissun päältä niitä samanhenkisiä miekkosia tapaa. Etenkin kun lähtee kiireettömästi oleskelemaan todennäköisesti törmää toiseen kiireettömään seikkailijaan. Kun matkustelee ohjelmoidusti tapaa toisia ohjelmoituja ( ja kohtaamiset ovat lyhyitä), näin on ainakin yleensä itselleni käynyt. Musta tuntuu, että sulla on asiat nyt juuri aika hyvin 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   4.2.2018 at 19:22

   Kiitos kommentistasi Rosita, nämä sanasi lämmittivät jälkeen kerta mieltä. <3 Sinulla on ihana tapa jakaa hyvää mieltä ympärillesi. 🙂

   Reply

Leave a Reply