Menu
Arki matkojen välillä

Paluu arkeen…

Palasin eilen aamupäivällä pääsiäislomalta Moldovasta, ja täytyy kyllä sanoa, että kylläpä oli iso kontrasti Finskin lentokenttäbussilla Helsingin keskustaan lumipyryn keskellä körötellessä. Poissa oli Chisinaun 18 asteen lämpötilat ja kirkas kevätaurinko, tilalla oli vaan kylmyyttä, loskaa ja harmautta. Voi njaah! Ei siis ihme, että kotiinpaluuahdistus iski viimeistään siinä vaiheessa, kun tarvoin vasten kasvoja piiskaavassa räntäsateessa matkalaukkuani kotiin kantaen (loskaisilla teillä ei ollut puhettakaan että laukkua olisi voinut vetää perässä). Iltapäivän haahuilinkin kotona osaamatta oikein keksittyä mihinkään. Päässä pyöri ajatukset trooppisesta lämmöstä, seikkailuista, äkkilähdöistä, kesälomasuunnitelmista, palmun alle muutosta… Ja mietin ties kuinka monetta kertaa, että miksi ihmeessä olen syntynyt Suomeen, tai ylipäätään rakentanut elämän tänne?!

No iltaa kohden ahdistus onneksi alkoi vähän laantumaan, kun aloin järkkäillä sivutyöhöni liittyviä työjuttuja tuleville viikolle. Seuraaville kuukausille kalenteri on jo täyttynyt mielenkiintoisista ja superihanista jutuista, ja enkä myöskään malta odottaa, että pääsen pian paljastamaan teille yhden unelmani ottaneen tuulta alleen alkuvuoden työstämisen jälkeen. Kaiken tämän hääräämisen lomassa olen jo joutunut sanomaan kieltävää vastausta muutamaan kiinnostavaan hommaan ja reissuun, kun aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Mielellään tekisin kyllä enemmänkin asioita, joihin intohimoa riittää – eihän sellaiset hommat melkein edes tunnu työltä, kun pääsee tekemään asioita, joista tykkää! Ja olen edelleenkin ihan hämmästynyt siitä, miten inspiroivia ja aikaansaavia ihmisiä ympäriltäni nykyisin löytyykään! Heistä saa ihan hurjasti uutta energiaa myös omaan tekemiseen ja sen oman polun löytämiseen – oli kyseessä sitten oman elämän tai itsensä näköisen uran rakentaminen.

Ja niistä puheenollen, tätä postausta näpyttelen parhaillaan lentokentällä, sillä olen suuntaamassa parin päivän työmatkalle, ihan tosin Suomen sisällä pysytellään tällä kertaa. Eli kotona tuli käytyä kääntymässä alle 24 h, ennen kuin Helsinki-Vantaa taas kutsui. Moldovassa matkalaukussa mukana olleet keväiset mekot vain syrjään ja tilalle lämpimämpää Suomen talveen (?!) sopivampaa taminetta tilalle. 🙂 Mutta nyt lähden hakemaan loungen laareista vielä pientä aamupalaa ja kolmannen kupin kahvia ennen kuin boarding alkaa. Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ps. Jos muuten olet Instagramissa, niin kannattaa välillä kurkata tililläni Instagram Storiesin puolelle. Olen yrittänyt taas pienen tauon jälkeen aktivoitua sen suhteen. 

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

8 Comments

 • Christa
  3.4.2018 at 13:04

  Monien mielestä matkalta on ihana palata kotiin, mutta olen harvoin samaa mieltä. Enemmänkin tulee kuvaamasi pieni ahdistus, että täälläkö taas. Arkeni on ihan mukavaa, mutta kyllä Suomen sää vaikuttaa aika paljon paluufiilikseen. Ja toisaalta, onhan matkustamisessa kyse paljon muustakin kuin vain säästä: rentoutumisesta, irtautumisesta arkeen, uusista kokemuksista, kauneudesta, ihmisten kohtaamisesta. What is there not to miss?

  Reply
  • Anna-Katri
   7.4.2018 at 20:22

   Itseäni aina ihmetyttää muiden hokemat sanonnat siitä, että matkalla on kivaa, mutta kotona parasta. 😀 Ehkä se on meidän reissaajien sielu, joka vain rakastaa matkalla oloa ja kotiin tullessa alkaa jo kaipaamaan seuraavaa reissua. Siihen on totuttelemista. 🙂

   Reply
   • Ulkosuomalainen
    2.5.2018 at 16:05

    Matkalla tapaamani mies, josta sittemmin tuli aviomieheni, kertoi motokseen ”hemma bra men borta bäst”. Sen mukaan eletään edelleen 🙂

    Reply
 • Liisa
  3.4.2018 at 18:33

  Samat fiilikset täällä! Vietin pääsiäisen Madridissa samoissa lämpötiloissa ja täällä lumisessa Helsingissä taas unelmoin jo seuraavista matkoista. Suomessa on muuten asiat todella hyvin, mutta ilmaston vuoksi houkuttelisi asua jossakin muualla talven yli. Kiitos inspiroivasta blogista! ?

  Reply
  • Anna-Katri
   7.4.2018 at 20:19

   Tämä kevät on kyllä ollut aivan katastrofi Suomessa! 😀 Ei ihme, että monella mieli vetää maailmalle. Ja kiitos paljon itsellesi piristävästä kommentista!

   Reply
   • Karri
    8.4.2018 at 14:00

    Onneksi kevät vihdoin käynnistyi Etelä-Suomessa 5.4. Tuosta lähtien pakkaset ovat jääneet plus-asteiden varjoon. ?
    Monilla taitaa vetää mieli etenkin manner-Eurooppaan kevättalven aikana, siellä kun kevät alkaa useita viikkoja ruuhka-Suomea aikaisemmin.
    Olis kyllä tehnyt mieli Amsterdamiin paistattelemaan ☀️kevättä jo useina peräkkäisinä maaliskuina, mutta aika ei ole vain riittänyt. ⏱
    Onnea meille kaikille matkailujen sovittamisessa arjen askareiden keskellä. ? ?

    Reply
 • Susanna
  6.4.2018 at 21:18

  Samoja mietteitä on ollut täälläkin. Olin vähän aikaa sitten Tanskassa, josta alunperin luulin pitäväni. Sää oli lähes samaa kuin Suomessa, eli jäätävä tuuli. Sitten menin uudestaan Saksaan, kun en löytänyt suoria lentoja etelään (ovat todella kysyttyjä). Niin täälläkin on jopa lämpimämpää ja ei tarvitse koko ajan palella. Välillä pärjää ohuemmissa vaatteissa, välillä tarvitsee takin kevyen tuulen takia. Mielestäni keväällä tulisi olla jo vähän edes aurinkoa (ei välttämättä polttavaa hellettä) ja kukkia, mutta nyt on jostain syystä ankara talvi keväällä pohjoisessa. Olen toki yrittänyt myös pitää lumesta ja talvesta, en vaan pidä

  Reply
  • Anna-Katri
   7.4.2018 at 20:07

   Sinä se kyllä myös reissaat paljon! Ihania kevätpäiviä sinulle, toivotaan että tästä ei ole kuin suunta parempaan päin säiden osalta. 🙂

   Reply

Leave a Reply