Menu
Matkainspiraatio

Pysäyttävä video kauniista maisemista

Aamulla unohduin katsomaan yhtä videota Youtubesta niin suurella intensiteetillä, että aamiainen jäi syömättä ja kahvi jäähtyi kuppiin. Jäin videon välityksellä ihmettelemään tätä kaunista ja niin uskomatonta maailmaa, joka mahtavuutensa lisäksi on lopulta myös niin hauras – ainakin meidän ihmisten muodossa. Miten paljon parempi meillä kaikilla olisikaan täällä, jos tiedostaisimme roolimme maailmassa ja oppisimme välittämään ja kunnioittamaan enemmän ympärillämme olevaa – on kohteena sitten kanssaihmiset, eläimet, luonto, kulttuuri tai maailma ylipäätään.

Videolla välähtelee upeita luontomaisemia Väli- ja Etelä-Amerikasta – vehreitä sademetsiä, karuja aavikoita, virtaavia jokia, jylhiä vuoristoja, tuulisia aroja, pitkiä merenrantoja, historiallisia temppeleitä – joille kontrastia ja tarinaa tuovat eläinmaailman kauneus, alkuasukkaiden vakavuus ja värikkäiden liehuvien helmojen pehmeys. Lähes unenomaisen kuvan lisäksi videon musiikki pysäyttää. Melodisessa pianossa on jotain sellaista herkkyyttä ja samalla voimakasta tunnetta, mutta myös sanat menevät kirjaimellisesti ihon alle. Kyseessä on Nahkohe Parayno, kuudennen sukupolven Apache/Mohawk intiaani, jonka bändin Nahko and Medicine for the people musiikki vetoaa tunteisiin ja tuo samalla esiin Amerikan alkuperäiskansojen julman historian – jota toisaalta voi hyvin peilata myös tämän päivän maailman julmuuksiin.

Jos siis kaipaat kuvaelämyksiä ja hieman toisenlaista ajateltavaa, suosittelen katsomaan tämän lähes 10 minuuttisen musiikkivideon. Itse en saanut siitä ensimmäisellä kerralla tarpeeksi vaan olen sen nyt katsonut läpi jo pari kertaa. Kerrassaan lumoava video, eikä vähiten siitä syystä, että siinä vilahtaa välillä tuttuja maisemia matkoiltani Väli- ja Etelä-Amerikasta! Jos jaksoit katsoa videon läpi, niin kiinnostuneena kuulisin, mitä ajatuksia se herätti sinussa?

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

4 Comments

 • Sari
  29.10.2015 at 21:26

  Maailma on niin ihmeellinen ja kaunis. Kunpa näkisimme jokaisen päivän ihmeet ihan täällä lähelläkin ja kohtelisimme toisiamme hyvin. Onnellisuuden tunne tulisi kuin varkain.

  Reply
  • Anna-Katri
   29.10.2015 at 22:46

   Oi, olet kyllä niin oikeassa! Helposti sitä aina haikailee kaiken uuden perään ja unohtaa sen mitä ympärillä jo onkaan.

   Reply
 • Anne
  15.11.2015 at 12:13

  Tosi upea video! Toisaalta myös erittäin haikea video. Mutta ehdottomasti menen kuuntelemaan muitakin biisejä!
  Niin ja en tiedä, olenko lukenut liikaa viime aikoina artikkeleita eläinoikeuksista jne mutta kyllä jossakin vaiheessa heräsi kysymys, miten videossa näkyviä eläimiä on kohdeltu…

  Reply
  • Anna-Katri
   15.11.2015 at 13:44

   Samaa mietin itsekin aluksi, mutta sitten kun katsoin useamman videon, huomasin, että monet eläinkohtauksista oli jonkinlaisia kuvasovitteita eli ei välttämättä juuri tätä videota varten kuvattuja. Mutta toivon todella että eläimiä on kohdeltu hyvin, olipa kyseessä sitten tämän videon tai jonkun muun videopätkän kuvaukset.

   Reply

Leave a Reply