Menu
Matkavinkit

Sovelias asu Lähi-idän kierrokselle

jordania

Lähi-idässä, kuin missä tahansa muslimimaassa ympäri maailmaa, kannattaa varsinkin naisena kiinnittää huomiota pukeutumiseen. Ennen matkalle lähtöä on suositeltavaa selvittää matkakohteen pukeutumiskoodit, jotta matkalla voisi osoittaa kunnioitustaan paikallisia kohtaan ja toisaalta oikealla pukeutumisella nauttia itsekin matkastaan enemmän ilman turhia häiriötekijöitä. Joissakin muslimimaissa lähtökohtana naisten pukeutumiselle pidetään usein vartalon, ja ääritapauksissa myös kasvojen, peittävää burghaa. Jos siis et ole varma, kuinka maassa kannattaa pukeutua, ei varmastikaan voi mennä pieleen varatessaan naisena matkalaukkuun mukaan polvet ja nilkat peittäviä maksimekkoja ja -hameita, sekä olkapäät ja dekolteen suojaavia neuleita ja huiveja. Kerrospukeutuminen onkin mitä käytännöllisempää päiväretkillä, jolloin saattaa vierailla niin pyhissä moskeijoissa kuin enemmän turisteille suunnatuissa paikoissa – puhumattakaan päivän lämpötilavaihteluista.

jordania

Oma suosikkiasuni Jordaniassa oli musta maksimekko, jonka kanssa käytin ohutta neuletta sekä muhkeaa huivia. Aamuauringon vasta noustessa olisin kaivannut päälleni jopa lämpimämpää kerrosta, mutta taas Petran helteisillä kalliokujilla kävellessä neule oli ehdottomasti liikaa – ja sen sijaan suojauduin auringon paahteelta mieluummin keveämpään huiviin verhoutuneena. Tietenkään kaikissa kohteissa näin vapaasti asua ei voi muuttaa lämpötilojen mukaan, mutta Petrassa, joka oli täyteen ahdettu kaiken maailman turisteja, ei pukukoodi ollut niin tiukkaa. Huomasin, että hieman paljaampiin käsivarsiin ei kiinnitetty paikallisten puolestakaan mitään huomiota, mutta polvet paljastavassa alaosassa liikkuneet naiset saivat turhankin paljon huomiota ja huutelua paikallisilta, lähinnä myymäläkojuissa olleilta, miehiltä. Tärkeintä onkin etukäteen selvittää sopivat turistiasut, jonka jälkeen paikalla ollessa, voi sopivasti varioida omaa asuaan säästä riippuen.

About Author

Seikkailumatkailija, naissoolomatkailun sanansaattaja ja yrittäjä Helsingistä. Reissaa maailman upeimpien reissukohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa, joita ei valtamediassa näe. Tähän mennessä käytynä yli 150 maata ja tavoitteena vierailla niissä kaikissa. Haluaa samalla haastaa ennakkoluuloja ja rohkaista kaikkia ottamaan askel oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

No Comments

    Leave a Reply