Menu
Arki matkojen välillä

Tammikuu – Kymmenen parasta asiaa

Matka

Tammikuun alkuviikot vietin Kolumbiassa purjehdusreissun jälkeen sademetsässä vaeltaen ja kaupunkielämästä nauttien. Suomeen palasin omasta mielestäni jo aivan liian aikaisin, sillä paukkupakkaset  trooppisen, +35 asteen kuumuuden jälkeen oli aikamoinen shokki. Ei vain henkisesti vaan myös fyysisesti, sillä Suomeen palattuani suuntasin parin päivän päästä työmatkalle Kuopioon ja sain poskiini paleltumavammat muutamien minuuttien ulkona kävelyn aikana -25 asteen pakkasessa. Huh, siinä alkoi kieltämättä käydä mielessä josko varaisin vain paluulennot Kolumbian lämpöön! Eli tammikuun parhaaksi matkaksi valitsen ehdottomasti tuon alkuvuoden Kolumbian reissun, vaikkakin paluumatkalla yövyin myös yhden yön verran vielä Panaman puolella.

Majapaikka

Eksoottisin majapaikka oli ehdottomasti Kolumbian sademetsän riippumattomajoitus, mutta parhaaksi taidan kuitenkin valita matkani viimeisen yön majapaikan Panama Cityssä. Yövyin siellä vasta-avatussa Selina Casco Viejo -hostellissa, josta olin varannut oman rennon tyylikkäästi sisustetun huoneen. Selina on uudenlainen hostellikonsepti Etelä- ja Väli-Amerikassa, ja trendikkäiden hostellien lisäksi ketju tarjoaa myös työskentelytiloja ja surffileirejä matkailijoille sekä myös minivan-kuljetuksia kaupungista toiseen. Dorm-huoneiden lisäksi Selinan hostelleissa on myös tarjolla omia huoneita, joten Selinassa voi yöpyä kuin hotellissa niin halutessaan, mutta samalla saada reissulle hostellin yhteisöllisyyden. Ainakin Panama Cityssä yleiset tilat olivat viimeisen päälle kuin hipster-henkisessä ravintolassa tai loungessa, lisäksi baaritiskillä parveili komeita partamiehiä…

Elämys, hetki tai tapahtuma

Koska ajatukseni ovat vielä aikalailla mennessä matkassa, sanoisin tähän minulla olevan kaksi valmista vastausta. Yksi unohtumattomimpia hetkiä oli ehdottomasti päästä perille Lost Cityn raunioiden huipulle ja nähdä edessä avautuvat häkellyttävän upeat maisemat sekä samalla huomata voittaneensa itsensä tämän rankan fyysisen ponnistelun edessä. Toinen mieleenpainuva hetki olikin sitten vaelluksen jälkeen sivistyksen pariin palatessani, kun Santa Martassa katseeni kohtasi erään komistuksen kanssa. Mielestäni on äärettömän kiinnostavaa ajatella, miten tässä maailmassa kaksi tuntematonta ihmistä kohtaa – miten juuri sillä kyseisellä hetkellä molemmat kiinnittävät toisiinsa huomiota ja kiinnostuvat toisistaan. Onneksi tämä ei jäänyt pelkäksi katseiden kohtaamiseksi vaan yhteydenpito jatkuu edelleen.

Kotijuttu

Parasta kodissani on tainnut näillä pakkasilla olla kesällä ostamani lämmitin! Kyllä, kesällä kun palasin Indonesiasta Suomen helteisiin, ei kaupoissa ollut enää tuulettimia jäljellä, mutta näppäränä tyttönä ostin Clas Ohlsonilta lämmityspuhaltimen, jossa yhtenä toimintona oli myös puhallus ilman lämmitystoimintoa. Kesällä se toimi erinomaisesti tuulettimena ja nyt tammikuun pakkasissa vanhassa kerrostalokämpässä hytistessäni on lämmitin ollut kuin lottovoitto.

Blogipostaus

Ainakin blogihistoriani pisin postaus on Kolumbian sademetsävaelluksesta kertova juttu, jonka kirjoitin paluulennolla Suomeen. Jotenkin halusin tuohon postaukseen vain suoltaa ylös kaikki vaelluksella kokemani ja tuntemani asiat päiväkirjamaisesti, jotta joskus vanhana mummonakin kiikkutuolissa riippumatossa istuessani voin tästä kyseisestä seikkailustani lukea ja palauttaa muistot mieleeni.

Ajatus

Rakastan kauniita quoteja ja sanontoja, joita tallennan tämän tästä Pinterest-kansioihini sekä suollan niitä Instagram-kuvieni teksteihin. Mutta niiden sijaan valitsisin tähän nyt kuitenkin parhaaksi ajatukseksi koko ajatustyön, joka alkoi viime vuoden lopulla ja mitä olen myös nyt alkuvuoden ajan työstänyt. Jotenkin tuntuu, että olen tietynlaisessa muutosvaiheessa, mutta pikkuhiljaa ajatukset omasta elämästä ovat alkaneet rakentumaan paikoilleen. Ehkä tämä ajatustyö kiteytyy parhaiten seuraavaan kirjoittamaani:

Elämäni menee niin kuin pitääkin. Ne asiat, mistä unelmoin, eivät ole turhuutta, päinvastoin unelmat kertovat meille siitä, mitä kohti meidän kannattaisi kulkea. Priorisoimalla asioita ja keskittämällä energiansa oikeisiin asioihin, on elämässä lähes mikä vain mahdollista. Jopa ne aluksi kaukaiselta tuntuvat unelmat.

Työjuttu

Ehdottomasti Jetlagissa-podcastiin liittyvä pöhinä! Tälle vuodelle meillä on Veera Biancan kanssa vaikka mitä huimia suunnitelmia ja alkuvuonna on eteen tullut myös eräs aivan mieletön mahdollisuus. Jos kaikki menee hyvin, pääsemme ehkä jo kohta paljastamaan mitä täällä kulisseissa onkaan puuhailtu tämän vuoden varalle. Parasta on myös ollut huomata, että joskus tähän hieman yksinäiseltä tuntuvaan matkabloggaamiseen on saanut ihan uutta draivia, kun suunnitelmia tekee yhdessä toisen samanhenkisen sooloilijan kanssa. 🙂

Ruoka tai juoma

Varmaankin ne kaikki tacot ja tortillat, millä pääsin herkuttelemaan Kolumbiassa, nimittäin Suomessa ollessa on jääkaappi aika pitkälle ammottanut tyhjyyttään ja liian usein olen vain pureskellut avocado-leipiä, kun en ole jaksanut tehdä mitään ruokaa. Mutta hei hetkinen, viime viikonloppuna Veera kokkaili mulle ehtaa makaroonilaatikkoa, joten se sitten Suomi-ruuista. Tästä olikin enemmän juttua Jetlagissa-podcastin Instan puolella. 😀

Instagram-kuva

Kuva Kolumbian kadotetusta kaupungista on oma suosikkini – ihan voittajafiilis oli kyllä istua tuolla huipulla ja tuijotella tuota mystistä kaupunkia sekä sen ympärillä avautuvia sademetsämaisemia. Instakuvaan kirjoitinkin “The only limits that exist are the ones in your own mind”, ja eipä olisi voinut tuolla hetkellä ajatella muuta kuin sitä, että minä tein ja kiipesin tänne, sen vaikken olisi aiemmin kuvitellutkaan pystyväni tällaiseen suoritukseen!

Matkasuunnitelma

Oh no, nyt täytyy kyllä myöntää ettei uusia lukkoon lyötyjä matkasuunnitelmia vielä ole olemassa, mutta toivottavasti pian on!

Mitäs tykkäätte tällaisista vähän toisenlaisista ja ehkä arkisemmista koosteista? Puhelimeen tallentuu aina välillä vähän erilaisempia otoksia, mutta niitä harvoin tulee missään jaettua. Ehkä näiden polaroidien kautta voisin vilauttaa paloja matkailijan elämästä enemmän myös täällä blogissakin? Reaaliaikaisempia juttuja tosin pääsee parhaiten seuraamaan Insta-tilini Storiesien puolella – aina silloin tällöin!

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

7 Comments

 • Anne
  31.1.2019 at 18:20

  ? maroonilootaa tai sitten jotain muuta ?

  Reply
 • Susanna
  31.1.2019 at 20:36

  Arkiset koosteet on myös kivoja. Joo se on ihan hirveän tuntuista jos tulee lämpimästä pakkaseen, kokemusta on. Ja yleensä ihan jo Keski-Euroopassakin on tehokkaat +30C lämmitykset sisätiloissa, niin kyllä se kylmyys tuntuu silloin kamalalle. Usein vanhoissa taloissa vielä “tuulee” sisään jos on sellaiset vanhat ikkunat tai siltä voi tuntua. Olen aika paljonkin miettinyt näitä asioita ja kun omalla kohdalla ei myöskään kiinnosta talviurheilulajit tms. niin mielelläni viettäisin kaikki talvet vaikka tuolla Panamalla tai muualla.

  Reply
 • Nicola
  31.1.2019 at 21:11

  Nämä arkikoosteet on myös todella mukavaa luettavaa. 🙂 Ja tosiaan nyt tässä Suomen kelissä itsekkin niin mieluusti lähtisin etelän lämpöön. Ulkona kun tulee oltua vain se aika mikä on ihan pakko olla jo lapsenkin kannssa.

  Reply
 • Sini
  1.2.2019 at 18:16

  Hyvät kuvakombo tuo, missä ootte oman elämänne Anne ja Ellu 😀

  Reply
 • Nea
  2.2.2019 at 18:51

  Tohon mummojuttuun sekä muisteloihin…Serkkuni pääsi mummoksi nelikymppisenä.Nopeeta!

  Reply
 • Tykkäsin tästä ”mitä vaan”-koosteesta. Kiitos!

  Reply
 • Emilia/Matkan varrella
  10.2.2019 at 19:11

  Tää oli tosi kiva kooste! Näillä listauksilla saa varmasti itsekin omia ajatuksia selvennettyä! 🙂

  Reply

Leave a Reply