Menu
Israel

Terveiset Tel Avivista

Matka toteutettu yhteistyössä: Norwegian

Onko pakko tulla kotiin jos ei tahdo? Voisiko matkaa jatkaa vaikka niin kuin ihan loputtomiin? Tai jos pliis saisin edes vielä muutaman päivän ekstraa matkalleni? Olin nimittäin tällä viikolla kolme yötä Israelissa ja tuo aika kului aivan liian nopeasti, niin nopeasti, että nyt kotona ollessa tuntuu siltä, että mahdoinko olla reissussa ollenkaan. Ehkä osuutta asiaan matkapäivien ja -öiden nopeassa kulumisessa oli se, että jokaisena päivänä pääsin näkemään uuden kiehtovan palan Israelia vieraillen niin vanhaa elämää ja uskontoja huokuvassa Jerusalemissa, pysähtyen ihmettelemään Kuolleenmeren maisemia ja taikaa kuin nauttimaan Tel Avivin menevästä elämästä sen surffirannoilla ja kaupunkivilinässä.

Vierailin Israelissa ensimmäisen kerran vuonna 2014, kun suuntasin kaverini kanssa rentoutumislomalle Eilatiin Punaisenmeren rannalle. Tuolloin halusin rantaelämän vastapainoksi kovasti nähdä myös naapurimaa Jordanian kuuluisan Petran kalliokaupungin, mutta kun lomaviikko läheni loppuaan, aloin harmittelemaan, etten ehtinyt reissaamaan Israelissa enemmän. Tämä pieni maa kun kätkee sisäänsä niin paljon enemmän kuin pelkkä perinteinen rantalomakohde Eilat halusi paljastaakaan. Olisin Eilatin aurinkoisten kivirantojen ja upean merenalaisen maailman lisäksi halunnut päästä näkemään Israelin karunkaunista luontoa aavikkoineen ja kameleineen, vierailemaan mennyttä aikaa kuiskivissa historiallisissa ja uskonnollisissa paikoissa kuin myös kohtaamaan nykyajan Israelin pääkaupungissa Tel Avivissa sen lukuisine baareineen ja surffispotteineen. Tuolloin kotiin palatessani tunsinkin reissustani pientä epäonnistumista, kun en ollutkaan jaksanut seikkailla viikon lomallani enempää tässä maassa.

Vuosien aikana Israel kuitenkin välähteli mielessäni milloin uutisvirtaan puskevien uutisien ja milloin kavereiden sosiaalisen median feedeihin nousevien lomakuvien vuoksi. Siitä ei varmastikaan ole väitteleminen, että Israel jakaa maana ja erityisesti lomakohteena mielipiteitä, mutta mitä on suomalaisten reissukohteiden suosiosta jotain päätteleminen, on Israel kautta aikojen ollut meille niitä Lähi-Idän ykkösmatkakohteita – varsinkin kun Israelin rantakohde Eilatiin on ollut tarjolla edullisia pakettimatkoja. Mutta koska maassa on kuitenkin niin paljon enemmän nähtävää ja koettavaa kuin Punaisenmeren turistikaupunki Eilat pystyy tarjoamaan, on ilahduttavaa, että halpalentoyhtiö Norwegian aloitti marraskuussa 2018 viikottaiset suorat lennot Helsingin ja Tel Avivin välillä. Tätä lentoyhteyttä pääsinkin testaamaan tällä viikolla ja tutustumaan muutaman päivän ajan Israelin muuhun kuin Punaisenmeren lomakohteiden tarjontaan Norwegianin kutsumana.

Jos reissuväsymys nyt kotiin palatessa ei vaivaisi, kirjoittaisin varmasti pitkät pätkät fiilistelyjä ja reissutarinoita lukuisien kuvien kera Israelin matkastani. Mutta koska vielä on matkalaukkukin purkamatta ja seuraavaan työviikkoon valmistautumatta, päätin jättää tarkemmat reissujutut vinkkien kera tulevaan postaukseen ja vain todeta näiden kuvien kautta Tel Avivin nousseen kertaheitolla yhdeksi Euroopan suosikkikohteekseni ennen kaikkea suurkaupungin lähes mistä osasta tahansa lähietäisyydellä olevien hiekkarantojen ja surffispottien kuin myös täydellisten meren taa painuvien auringonlaskujen vuoksi. Unohtamatta tietenkään rantakaupungille sopivaa rennon ystävällistä elämänasennetta trendikkäine terassitarintoloineen ja ulkoilmatapahtumineen sekä pitkälle aamuyöhön jatkuvine hulvattomine illanviettoineen.

Israelista siis vielä lisää erillisessä postauksessa ja pientä sneak peekiä voit päästä kurkkaamaan reissustani myös Instagram-tilini @adalminasadventures puolella.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

13 Comments

 • Jenni / Unelmatrippi
  3.12.2018 at 17:45

  Tämä postauksesi tuli tosi hyvään saumaan, sillä Tel Aviv on alkanut viime aikoina kiinnostaa kovasti. Luen mielenkiinnolla kokemuksistasi!

  Reply
 • Piyya
  3.12.2018 at 21:49

  Sormet on jo syyhynnyt kovasti painaa tilaa nappia Tel Aviviin. Nämä sinun hehkutukset ei nyt auta ollenkaan siihen ääneen joka sanoo että nyt olis ihan muita suunnitelmia ja pikku pyrähdys Tel Aviviin ei oikein kuuluisi joukkoon ?
  Siitä huolimatta odotan kovasti sinun seuraavia postauksia kaupungista ja koko matkaltasi.

  Reply
 • Tel Aviv vaikuttaa eksoottiselta kohteelta, jos nyt pitäisi miettiä, minne lähtisi kaupunkilomalle, Tel Aviv ei kyllä tulisi mieleen. Hieno asia, että sinne pääsee suoraan Helsingistä. Kuitenkin turvallisuustilanne huolettaa. Hienot kuvat, houkuttaa matkustamaan!

  Reply
 • Susanna
  4.12.2018 at 15:30

  Hyvältä näyttää, niinpä hyvään pitkään lomaan tarvitsee ainakin 3-4 viikkoa. Siinä ajassa ehtii hyvin kiertää kohteita, nähdä nähtyykviä, millainen on paikallinen kulttuuri. Muutama päivä ja viikko kuluu niin nopeasti

  Reply
 • Anu /Matkataan Mutkitellen
  4.12.2018 at 19:27

  Itselleni jäi meidän tämän syksyisestä Israelin matkasta aivan samanlaiset fiilikset. Israel todellakin yllätti monimuotoisuudellaan ja enää en ihmettele ihmisiä, jotka palaavat kerta toisensa jälkeen maahan ja löytävät sieltä aina jotain uutta. Tel Aviv oli suurin yllätys. Odotin tylsää suurkaupunkia ja päivä, jotka meille siellä sattui oli tietenkin vielä sapatti. Ranta oli auki ja ravintolat, mikä taitaa onneksi kuitenkin olla se paras osa Tel Avia.

  Reply
 • Suvi / Suvin matkassa
  4.12.2018 at 20:39

  Ihanaa, Israel juttuja odotellessa!!
  Tel Aviv on ollut jo kauan “matkalistallani” ja ensi vuonna pääsen vihdoin matkan toteuttamaan. Näköjään Marraskuu on loistava aika matkustaa sinne, ainakin kuviesi perusteella?

  Reply
 • Oon ollut ihan viis vailla tilaamassa tuonne nyt uteliaisuuttani lentoja, kun lentodiilit niitä nyt melkein puoli-ilmaiseksi vinkkailee… 😉 Vielä olisi reissusuunnitelmissa aukko alkutalven reissulle. Koitan puntaroida järkevyyden ja reissukuumeen välillä, kun ostin juuri asunnon. Fiksu ihminen ehkä säästäisi puskuriin. Harvemmin olen kuitenkaan kuulunut niihin, eikä tämäkään postaus kuvineen ja positiivisine kommentteineen saanut oikein kallistumaan siihen suuntaan…

  Reply
 • Sanna I Seven Seas
  5.12.2018 at 20:22

  Katselin instasta teidän pressimatkaa ja näytti kyllä erittäin houkuttelevalta! Ihan yllätyin erityisesti siitä surffimenosta mitä siellä onkaan, wau!

  Reply
 • Voi vitsit kuulostaa ihanalle reissulle! Me käytiin myös perhematkalla vuonna 1999 Eilatissa. Se oli ensimmäinen pidempi matka ja vieläkin pystyn muistamaan pienen tytön ihmetyksen valaistuja palmuja tutkiessa hotellin altaalla. Se oli silloin todella ihmeellistä 🙂

  Reply
 • Eeva / Eevagamunda-blgi
  6.12.2018 at 19:55

  Oi, ihania tunnelmia sun Tel Avivin kuvissa! Tein tämän vuoden toukokuussa lyhyen viiden päivän pyrähdyksen Israeliin ja näin just nuo kolme samaa paikkaa kuin tekin. Oli kyllä mulle huikea ensi kosketus Lähi-itään (ei kai Israel ole Eurooppaa vaan Aasiaa 😉 ) Ei voi muuta sanoa kuin tosi monipuolinen, kiinnostava ja kontrasteja täynnä oleva maa. Joskus on vielä palattava!

  Reply
 • Antti/Lanttimatkat
  8.12.2018 at 03:25

  Tel Aviv kuulostaa kivalta! Vielä en ole käynyt mutta kiinnostus on suuri ja pitääkin tutustua tarkemmin tähän vaihtoehtoon.

  Reply
 • Tel Aviv on kyllä mahtava kaupunki! Hyvää ruokaa, upeita aavikkomaisemia lähellä ja ah, ne aamiaispaikat!

  Reply
 • Eeviregina
  2.1.2019 at 01:06

  Mahtavaa, että Norwegian aloitti suorat lennot Israeliin! Meiltä on jo osa perheestä lennellyt väliä ja ovat tyytyväisiä lisätarjontaan, Finnairin rinnalle. Varmasti tulee itekin käytettyä tuota yhtiötä. Ja Israelista löytää aina jotakin uutta, joka kerralla, vaikka olen käynyt maassa jo ainakin 30 kertaa! Lisäplussaa antaa tietysti oma perhe siellä.

  Reply

Leave a Reply