Menu
Arki matkojen välillä

Uusi koti ja kuukauden päivät Suomessa

* Sisältää mainoslinkkejä

Sunnuntaihuomenta kotoa! Kalenteria ei paljoa tarvitse katsoa, jotta arvaisi mitä kuukautta nyt eletään – riittää kun ikkunan takaa näkyy harva se päivä vain yhä pimenevää katukuvaa, lähes jatkuvaa vesisadetta ja lähipuiden ruskan peittämien lehtien pöllyämistä tuulen mukana kohti ikkunaa. Ei taida mennä enää montaa päivää, kun puissa ei ole lehtiä enää ollenkaan. Tämä vuodenaika Suomessa alkaa taas kummasti herättelemään kaukokaipuuta sisälläni.

Koko tämän vuoden minulla on ollut aiemmin reissusuunnitelmia tiedossa, olen tiennyt kauanko Suomessa viipyilen ja minne ja milloin seuraavaksi matkani vievät. Toki kesän tapahtumat keikauttivat suunnitelmat uusiksi sen osalta, että loppukesän reissasin aika yksin enkä yhdessä erään kanssa, mutta silti olin menossa maailmalla ja nautin jokaisesta reissupäivästä täysillä vaikken aina ihan tiennytkään mihin seuraavaksi suuntaan. Aasian turneeni viimeisenä päivänä Nepalissa minulle tuli kuitenkin pitkästä aikaa tunne, että olisi ihan kiva palata nyt takaisin Suomeen ja arkeen – siihen arkeen, jossa olin laittanut kaiken kotia, työpaikkaa ja ihmissuhdetta myöten uusiksi ennen matkoilleni suuntaamista. Nyt kuitenkin edessä olisi tuohon uuteen alkuun paluu, ja se tuntui pitkästä pitkästä aikaa kivalta, kiehtovaltakin reissuelämän jälkeen.

Nyt ensimmäisen kuukauden Suomessa ja arjessa takaisin ollessani olenkin keskittynyt uuden kodin laittamiseen ja uuden työn tuomiin haasteisiin. Tai no haasteita toki kotonakin on remontin myötä ollut, kun kaikki ei tietenkään ole tullut heti suunnitelmien mukaisesti valmiiksi ja aina jotain takapakkia sattui vastaan jonkun asennuksen suhteen. Välillä tuntuikin siltä, että elin viikosta toiseen keskellä remonttityömaata eikä koti tuntunut oikein kodilta, kun omat tavarat olivat siellä sun täällä. Vaikka vieläkin muutama remonttiongelma tulisi tsekata ja viimeistellä, olen sentään jo päässyt laittamaan tavarat omille paikoilleen ja sisustamaan – kuinka asunto muuttuukin hetkessä enemmän kodiksi, kun seinille kiinnittää taulut ja ottaa esille omat suosikkisisustusesineet, jotka muuten kohdallani ovat usein matkamuistoja maailmalta tai ainakin matkailuun liittyviä. Näistä kuvista näkeekin, että olohuoneessa asiat alkavat jo olla mallillaan ja noiden kuvien oton jälkeen jopa lipaston päällä oleva taulu on kiinnitetty seinälle ja verhokiskot asennettu paikoilleen.

Joten mikäs täällä sunnuntaina kahvia sohvalla hörppiessä. Tai niinhän sitä voisi luulla. Nimittäin se ikuinen kaukokaipuu – se ei nähtävästi sitten kuitenkaan tule jättämään minua rauhaan, vaikka salaa sitä olen toivonut. Kuukauden päivät Suomessa ovat kuluneet nopeasti, mutta päivä päivältä olen entistä enemmän alkanut kaipaamaan sitä reissufiilistä, tai ainakin sitä vatsanpohjassa kutkuttavaa tunnetta tulevaa reissua ajatellessa. Mutta nyt kesän reissujen jälkeen minulla ei ole ollut yhtään mitään reissusuunnitelmia tiedossa, ainoastaan muutamia blogivirityksiä, muttei mitään vahvistettua. Samoin omatoimisten seikkailuiden suhteen on ajatukset olleet hieman tyhjät, kun olen yrittänyt osata valita mihin haluaisin vaikkapa joululomalla suunnata. Tai pitäisikö sittenkin karata viikonlopuksi ja muutamaksi arkipäiväksi jonnekin jo sitä ennen.

Viimeiset viikot tuossa sohvan kulmalla tai ruokapöydän äärellä olenkin selaillut hajamielisesti erilaisia matkavaihtoehtoja, eri matkakohteita, reittejä, ajankohtia, hintoja. Kurkkinut kalenteriani ja laskenut lomapäiviä. Ongelmana vain on, etten oikein tiedä mitä haluan – tai että oikeastaan haluaisin niin monia erilaisia asioita. Toisaalta voisin lähteä surffaamaan viikoiksi Väli-Amerikkaan, toisaalta verhoutua abayaan ja seikkailla halki Arabimaiden. Toisaalta voisin viipyillä tutuissa paikoissa vaikkapa Balilla, toisaalta lähteä kaikkiin niihin uusiin vielä valloittamattomiin maihin. Toisaalta helppo kaupunkielämä kiehtoo, toisaalta aavikot, vuoret ja rannat kutsuvat. Mutta ennen kaikkea olen taas alkanut kaipaamaan sitä vapauden fiilistä, kun on menossa kohti uutta ja tuntematonta. Kaikkia niitä uusia paikkoja, auringon lämpöä ihollani, aikaa itselleni ilman kaikesta siitä suorittamisesta, aikatauluista ja arjesta muistuttavaa tuttua ympärillä. Oi matkailu, mitä oletkaan tehnyt minulle!

Mutta nyt hörppäisen kahvikuppini loppuun ja alan virittelemään verhoja paikoilleen – uskokaa tai älkää, mutta tämä verhokiskojen kiinnitysoperaatio, puhumattakaan verhojen ompelusta ja ties mistä lisäosista on osoittautunut useamman kuukauden projektiksi, joten jos tämän päivän aikana verhot ovat vihdoinkin paikoillaan, on se varsinainen juhlahetki! Seuraava sisustusprojekti onkin sitten makuuhuone, joka kaipaisi pientä viimeistelyä ja ehkä joitakin uusia kalusteita. Lisäksi keittiöön haluaisin hankkia pienen vitriinikaapin kauniille astioille ja kokkauskirjoille, ja kylppäriinkin voisi hankkia pari viherkasvia ilmettä raikastamaan… Mutta jos teitä kiinnostaa niin voisin esitellä jatkossa kotini muitakin kulmia sikäli mikäli saan niitä valmiiksi?

1. Larissa 3:n istuttava sohva* 2. Gränsö kristallikruunu* 3. Julisteet Elephant Walk*, Shells and Feathers*, Peace* ja Sweetest Adele* 4. Victor Vaisser tuoksukynttilät* 5. Tyyny Apollo* ja tyyny Zebra* 6. Maapallo esim. Indiska tai Veke 7. Maljakko Pauline* 8. Sohvapöytä Solly* 9. Rahi Zebra* tai rahi Pisa* 10. Raleigh puuvillamatto*

About Author

Seikkailumatkailija, naissoolomatkailun sanansaattaja ja yrittäjä Helsingistä. Reissaa maailman upeimpien reissukohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa, joita ei valtamediassa näe. Tähän mennessä käytynä yli 150 maata ja tavoitteena vierailla niissä kaikissa. Haluaa samalla haastaa ennakkoluuloja ja rohkaista kaikkia ottamaan askel oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

13 Comments

 • Teea | Curious Feet
  20.10.2019 at 18:45

  Olipas kiva teksti! Sun koti näyttää nätiltä, seesteiseltä. Itse lukisin mielelläni sun asuntojuttujakin. Sen jälkeen kun muutettiin omaan asuntoon, on alkanut sisustaminen ja remontointikin kiinnostamaan.

  Reply
 • Susanna
  20.10.2019 at 20:47

  Hieno koti. Oletko harkinnut muuten työksi matkailualaa? niin että saisi palkankin vielä siitä että matkustaa 🙂 ite oon aina välillä harkinnut sitäkin vaihtoehtoa. Joulumatkalle voisi myös suunnata ortodoksiseen maahan kun niissä juhlitaan joulua vasta tammikuussa, niissä ei ehkä ole niin paljoa jouluhössötystä joulukuussa esim. Kreikka

  Reply
 • Karoliina
  21.10.2019 at 10:42

  Toi sohva on vaan niin dreamy!

  Reply
 • Sini
  21.10.2019 at 15:31

  Nämä kuvat ovat sellaisia, joita odottaisi näkevänsä jossain sisustuslehdessä. Sinulla on kaunis koti. ?

  Reply
 • Jen
  22.10.2019 at 01:16

  Mihin jäi 8. Linkitys

  Reply
  • Anna-Katri
   22.10.2019 at 07:30

   Hups, se oli unohtunut pois – nyt lisätty!

   Reply
 • Tuuli
  22.10.2019 at 18:25

  Voi miten kaunista. Kivalta näyttävät nuo sisustuksen etniset vivahteet. Sisustus on kiinnostava aihepiiri myös, joten mukavaa, jos muutkin uuden asunnon kulmat näyttäytyvät blogissa.

  Reply
 • Pricilla
  26.10.2019 at 18:37

  Kiva huone, valoisakin.

  Reply
 • Karri
  27.10.2019 at 10:21

  Sull’on Anna-Katri kaunis koti. ?
  Ei turhia tavaroita eikä turhia papereita ? ?

  Reply
 • Patricia
  27.10.2019 at 17:36

  Tosi kaunis koti sinulla! Onko senkki mistä?

  Reply
 • Minna
  28.10.2019 at 21:54

  Kaunis koti ja mieluusti haluan nähdä lisää sisustusjuttuja ?

  Reply
 • Lissu
  16.4.2020 at 07:36

  Kaunis koti sinulla. Mulla iski sisustusbuumi, kun ei reissaamaankaan pääse ja iso maailmankartta hakusessa.. Ihastuin tuohon sinun maailmankarttaan. Mistä olet sen ostanut?

  Reply
  • Anna-Katri
   16.4.2020 at 09:35

   Maailmankartan olen tilannut jostakin nettikaupasta useampien googlailujen jälkeen, sillä halusin löytää sohvaani sointuvat sävyt. En nyt valitettavasti enää muista paikan nimeä, mutta kannattaa katsoa esim. etsy.com, siellä on paljon vaihtoehtoja! Kehykset kuvaan hankin helsinkiläisestä kehystämöstä, ja ne maksoivat enemmän kuin karttakuva… huh! 🙂

   Reply

Leave a Reply