Menu
Arki matkojen välillä

Uusi koti – ja muutakin uusiksi

 

Heräsin tänä aamuna siihen, kun sadepisarat rapistelivat ikkunalautaa. Verhot avatessani vastassa oli harmaan synkeä sää, sellainen, jolloin ei mieli tee liikkua koko päivänä ulos kodista. Onneksi on lauantai. Tapani mukaan sytytin ikkunalaudalle kynttilän tuomaan aamuun pehmeää valoa ja pieni haikeus valtaa mieleni. Vuosi sitten tähän aikaan olin seikkailuni alkuvaiheessa Afrikassa, ja edessä oli vielä vaikka mitä upeaa matkalla maailman ympäri. Nyt kuitenkin tuo kaikki on jo ohi, ja täällä olen Suomessa tuijottelemassa melankolisen harmaata maisemaa Töölön kattojen yli.

Nämä kuukaudet Suomessa ovat kuluneet aivan hurjan nopeasti, ja ehkä osansa siihen on tehnyt vimmani laittaa joitakin asioita elämässäni uusiksi. Ensin lähti vanha asunto myyntiin, sitten löysin sattuman kautta uuden kodin ja lopulta muuttopuuhat puskivat päälle. Viimeisen kuukauden aikana ekstra-aika töiden ja matkojen välillä onkin mennyt uutta kotia laittaen (eli sitä aikaa ei ole kovin paljoa ollut): muuttolaatikoita purkaen, epämääräisiä tavarakasoja läpikäyden, järjestellen kaikkea paikoilleen, suunnitellen ja mittaillen uusien kalusteiden paikkoja, ja muuten vain fiilistellen uutta kotia. Keskeneräistähän täällä vielä on, eikä asiaa auta, että tilaamani muutamat kalusteet kannettiin eilen illalla sisään pienissä osissa ja niitä katsellessani tajusin, etten mitenkään pysty niitä kokoamaan yksin. Lisäksi muutama paketti on vielä ties missä matkalla… Huh, mutta ehkä tämä tästä pikkuhiljaa.

Vaikka mieleni vetääkin kokoajan maailmalle ja kärsin jatkuvaa kasvavaa kaukokaipuuta kotona ollessa, tuntuu myös jollakin tavalla mukavalta saada koti, tietynlainen tukikohta ympärilleen. Ennen maailmanympärimatkalle lähtöä elelin jo viimeisen kuukauden tavaroita pakkaillen, ja 10 kuukauden matkalta kotiin palatessani ensimmäiset kaksi kuukautta menivät varsin askeettisissa olosuhteissa vuodesohvalla nukkuen ja vain muutamia astioita käyttäen. Joten nyt olenkin yrittänyt tehdä tästä uudesta asunnosta enemmän kodin tuntuisen, ei vain kääntymispaikan pidempiä seikkailuja varten. Ja varsinkin pari viikkoa sitten, kun ikkunan takaa minua tervehti aamulla mitä hämmästyttävimmän värinen auringonnousu ja talon vieressä seisova vanha vaahtera humisutti kauniita ruskan sävyn ylleen saaneita lehtiään, tunsin tehneeni oikean ratkaisun. Pieni pysähtyminen nyt on paikallaan.

En tiedä kuinka kauan tässä kodissa tulen asustelemaan, ehkä vuoden, ehkä enemmän. En tiedä tuleeko Suomi olemaan pidemmänkin päälle kotimaani, vai kutsuuko maailma sittenkin. En tiedä, mitä matkoja seuraavana vuonna teen, saati sitten mitkä seikkailut myöhemmin kutsuvatkaan. Ainoastaan tiedän sen, että nyt on hyvä hetki pysähtyä miettimään niitä elämän isoja asoita – omia unelmia, toiveita ja haaveita tulevaisuuden varalle.

Psst. Ja jos et vielä huomannut, niin kodin lisäksi blogikin on saanut pieniä muutoksia uuden ulkoasun muodossa. Mitäs tykkäät? Ainakin kuvat pitäisi nyt tulla paremmin esiin ja toivon mukaan käytettävyyskin toimii.


Arki matkojen välillä on postaussarja, jossa kurkistetaan maailmanmatkaajan elämään Helsingissä. Lifestylepainotteisessa sarjassa jaetaan maailmalta poimittuja vinkkejä arkielämään sovellettuina. Kotikeittiössä testaillaan maailmanmakuja, kotona yritetään viihtyä siinä missä hotellihuoneissa maailmalla ja kotikaupungissa Helsingissä metsästetään kiinnostavia kokemisen arvoisia paikkoja.


About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

13 Comments

 • Maija
  28.10.2017 at 10:33

  Onnea uuteen kotiin! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   29.10.2017 at 21:35

   Kiitos Maija, uusi koti on aina uudenlainen alku. 🙂

   Reply
 • siiri kiviharju
  28.10.2017 at 10:56

  Tosi kauniita kuvia. Kirjoitin juuri tänään postauksen “täydellisestä kodista”, jossa pohdin miksi koti on minulle niin tärkeä ja mikä tekee kodista täydellisen. 🙂
  https://siirikiviharju.blogspot.fi/2017/10/taydellinen-koti.html
  Ihanaa viikonloppua ja onnea uuteen kotiin! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   29.10.2017 at 21:35

   Kiinnostavaa luettavaa, ja tuo on kyllä niin totta, että jokaiselle se täydellinen koti voi olla ihan erilainen. Itse yritän nyt hieman hillitä omaa sisustusvimmaani muistuttelemalla, ettei kaiken tarvitse heti olla valmista ja “täydellistä”. Välillä hiljaa hyvää tulee, tärkeintä kuitenkin on että viihtyy. Ja kiitos toivotuksista, ihanaa alkavaa viikkoa sinulle! ♥

   Reply
 • Teljänneito Jessica
  28.10.2017 at 17:06

  Nauti uudesta kodistasi ja syksystä! Sen verran kuin me kesäihmiset voi syksystä nauttia 😉

  Reply
  • Anna-Katri
   29.10.2017 at 21:31

   Kiitos Jessica, kyllä täällä kelpaa syksy vastaanottaa. 🙂 Vaikkakaan en laittaisi pahakseni jos tarjoutuisi mahdollisuus vaihtaa ikuinen kesä päälle 😀

   Reply
 • Susanna
  28.10.2017 at 21:50

  Onnea uuteen kotiin! ja hyvä fiilistelypostaus, uusi kotisi näyttää viihtyisältä ja siistiltä

  Reply
  • Anna-Katri
   29.10.2017 at 21:30

   Kiitos paljon Susanna! Vielä kun saan nuo kalusteet koottua ja muutamat jutut hankittua, niin eiköhän täällä viihdy paremmin kuin hyvin. 🙂

   Reply
 • MaritaH
  30.10.2017 at 00:18

  Uusi ulkoasu blogissa on ilmava ja onnistunut. Teitkö itse vai voitko suositella tekijää?

  Reply
 • xod
  30.10.2017 at 10:31

  Saako kysyä miksi muutit? Ilmeisesti muutit omasta vuokralle? Onnea uuteen kotiin 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   2.11.2017 at 07:38

   Vaihtelu virkistää! 🙂 Ja kiitos toivotuksista! 🙂

   Reply
 • Katja
  11.11.2017 at 20:47

  Onnea uuteen kotiin! <3

  Reply
  • Anna-Katri
   3.12.2017 at 20:47

   Kiitos paljon! ♥

   Reply

Leave a Reply