Menu
Bloggaaminen

Minä matkailijana – Vastaukset 10 kysymykseen

Sri Lanka A-K

1. Kuka olet ja mitä teet? Olen Anna-Katri, 31-vuotias helsinkiläinen sinkku, joka työskentelee isossa konsulttifirmassa ympäristöasioiden parissa ja sivutyönä pidän Adalmina’s Secret lifestyle-blogia Anna-lehden sivuilla. Teen pitkiä työpäiviä, joiden vastapainoksi kaikki lomapäiväni kuluvat matkaillessa.

2. Kuvaile itseäsi matkailijana muutamalla sanalla? Seikkailija, oman tien kulkija, villi ja vapaa.

3. Millaiset matkakohteet sinua kiehtoo? Sademetsät, surffirannat ja syrjäiset viidakkokylät.

4. Mitkä ovat kolme suosikkikohdettasi tähän mennessä? Galapagos, Ruanda ja Nicaragua

5. Mistä matkakohteesta haaveilet? Madagaskar, Etelä-Manner ja Papua-Uusi-Guinea

6. Miksi matkailet? Matkailussa ylitse muun kiehtoo uusien paikkojen näkeminen, enkä tiedä saanko koskaan tarpeeksi siitä voimaannuttavasta tunteesta, kun astun uuteen maahan ja pääsen näkemään ja kokemaan sen erityispiirteet. Tämän lisäksi olen hullaantunut matkailun tuomaan vapauden tunteeseen – tuntuu siltä, että matkoilla elän täysillä ja pääsen rikkomaan vanhoja ajatusmalleja ja omia pelkojani. Lisäksi varsinkin yksin matkaillessa voin tavata mitä ihanampia ihmisiä.

7. Unohtumattomin kokemus matkoiltasi? Villigorillan kosketti hellästi jalkaani keskellä Ugandan sumuisia sademetsävuoria.

8. Mitä teet mieluiten matkoilla? Jos jotain, niin matkoillani haluan ehdottomasti nähdä luontoa ja eläimiä. Niinpä suuntaan mielelläni patikoimaan luontopolulle tai kiikarit kaulalla safarille mitä eksoottisempiin kohteisiin. Toinen suosikkini on paratiisirannat, joissa palmupuiden alla makoillessa aika pysähtyy postikorttimaisemia tuijotellen, mutta jossa voi illaksi suunnata surffibaariin reggae-rytmien äärelle muita matkailijoita tapaamaan. Kolmantena suosikkinani matkoilla on syrjäiset maalaiskylät, joissa mielelläni vierailen paikallisten perheiden luona heidän arkiaskareisiin osallistuen ja jopa heidän kotonaan öitä viettäen.

9. Mitä matkat ovat sinulle opettaneet? Lukuisilla matkoillani olen erityisesti oppinut näkemään maailmaa uudella tavalla eri maiden, matkakohteiden, kokemusten ja kohtaamisten myötä – olen oppinut, miten eri tavoin elämää voikaan elää ja silti olla onnellinen. Lisäksi varsinkin yksin matkaillessa olen oppinut valtavasti itsestäni. Matkailu on opettanut minua olemaan rohkeampi, luottamaan itseeni enemmän ja tavoittelemaan unelmiani aktiivisemmin. Uusien kokemusten lisäksi olen huomannut matkojeni myötä haluavani antaa yhä enemmän takaisin sinne missä matkailenkaan.

10. Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle? Komean surffarin, joka osaisi sytyttää nuotion ja metsästää ruokaa sekä lopulta meloisi meidät surffilaudallaan seuraavalle paratiisisaarelle.

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

No Comments

    Leave a Reply