Menu
Matkainspiraatio

Vuoden 2015 matkat

Vuosi 2015 oli kyllä huikea matkailuvuosi, ja sen aikana tuli tehtyä monta erilaista matkaa moneen eri maahan. Tosin siitäkin huolimatta aloin loppuvuodesta jälleen kaipaamaan lähtöä hieman pidemmälle reissulle. Olen nimittäin viimeiset kolme vuotta ollut joulu-tammikuussa parhaimmillaan kuusikin viikkoa reissussa kaukomailla, mutta tänä vuonna ajattelin pitää seikkailujen suhteen välivuoden ja tyytyä joulun alla tehtyyn lyhyempään matkaan sekä keskittyä joulun viettoon läheisten kanssa Suomessa. Ajatukseni olivatkin loppuvuodesta jo vuodessa 2016, sillä tarkoituksenani olisi nyt säästää tiukasti tulevaa unelmieni matkaa varten. Mutta ennen kuin mennään uusiin reissusuunnitelmiin, tässä pieni kooste vuoden 2015 matkoistani:

Honduras A-KHondurasGuatemalaGuatemalaGuatemala GuatemalaBelizeBelizeMeksikoVäli-Amerikan kiertomatka

Vuosi vaihtui uuden vuoden juhlissa Hondurasin pienessä Copanin kaupungissa, josta joulukuun puolivälissä alkanut Väli-Amerikan matkani jatkui vielä useamman viikon. Hondurasista matka kulki ensin Guatemalan eläväiseen Antiguan kaupunkiin ja sieltä edelleen kauniin Atitlan-järven tulivuorimaisemiin, jossa yövyin paikallisen perheen luona San Juan La Lagunan kylässä. Guatemalassa tutustuin myös Tikalin maya-raunioihin, ennen viidakkoelämää Guatemalan ja Belizen sademetsissä. Belizessä matka jatkui kohti Karibianmeren rannikkoa ja Caye Caulkerissa vietin rentoa rantaelämää reggaen rytmeissä. Matkan viimeinen kohde oli Meksikon menomekka Playa del Carmen, jossa ajatukseni alkoivat jo pikkuhiljaa siirtyä edessä olevaan kotiinpaluuseen. Kaiken kaikkiaan aivan huikea matka, ei pelkästään kohteiden vaan myös matkalla tutustumieni ihmisten ansiosta!

luxemburg luxemburg luxemburg luxemburgLuxemburg & Saksa

Keväällä lähdin huhtikuussa vappua pakoon Luxemburgiin ystäväni luokse, ja kuin tilauksesta Luxemburgissa kukki kirsikkapuut kauniisti sinne saapuessani. Vappuaattoa juhlistin Bernard Massardin viinitilalla kuohuviinimaistelun merkeissä ja pidennetun viikonlopun aikana tuli vierailtua niin perhostilalla kuin Saksankin puolella Moselin viinialueella.

Viro

Keväällä ja syksyllä tein muutaman työmatkan Viroon, jossa työjuttujen välillä ehdin hieman ihastelemaan kaupungin kukoistavaa ravintolakulttuuria sekä vanhan kaupungin tunnelmaa.

alahovi alahovi alahovialahoviSuomi

Suomessa en kuluneen vuoden aikana matkustanut kuin Savon sydämeen niin työmatkalle kuin synnyinseuduilleni. Juhannuksena tuli vierailtua Alahovin viinitilalla ja ihasteltua järvi-Suomen upeita maisemia. Lisäksi vuoden loppupuolella kävin viikonloppulomalla Turussa.

Ranska, Pariisi

Kesän kohokohta oli ystäväni häät Pariisissa heinäkuussa, ja voi sitä romantiikan ja kauneuden määrää, mitä pariisilaisiin häihin voikaan sisältyä tässä rakkauden kaupungissa. Pariisilla tulee varmasti aina olemaan paikka sydämessäni, ja se onkin kiistatta yksi suosikkikohteitani Euroopassa.

Pariisi A-K Pariisi Pariisi A-KpariisiTsekki – Slovakia – Unkari

Häähumun jälkeen suuntasin Pariisista lennolla Prahaan, josta kesälomamatkani varsinainen seikkailuosuus alkoi Interrailin muodossa. Prahassa ihastelin mukulakivikatuja ja kellotorneja, ja olisin viihtynyt kauniissa kaupungissa pidempäänkin. Junatunnelmissa siirryin Slovakian Bratislavaan, mutta vaikka sen vanha kaupunki suloinen olikin, ei kaupunki oikein muuten tehnyt minuun vaikutusta. Bratislavasta jatkoin matkaa Budapestiin, jonka vanhan ajan tunnelmaan ja kahvilakulttuuriin ihastuin.

Interrail A-KPrahaBratislava A-K BratislavaBudapestBudapestSerbia – Bulgaria – Kreikka – Makedonia – Kosovo – Montenegro – Albania – Kroatia – Bosnia-Hertsegovina

Budapestistä hyppäsin vielä sattumusten täyttämälle junamatkalleni kohti Serbian Belgradia, ennen Balkanin roadtripin alkamista. Belgradin rosoreunaisessa kaupungissa oli varsinainen helleaalto päällä, mutta se ei silti estänyt minua ja Suomesta mukaan lennähtänyttä ystävääni kiertelemästä kaupungin kaduilla. Seuraavana päivänä vuokra-auton nokka laitettiin osoittamaan Bulgarian ehkä hieman unohdettua pääkaupunkia Sofiaa. Sieltä matka jatkui Kreikan lintubongareiden mekkaan Kerkini-järvelle ja kreikkalaista idylliä huokuvaan Kastorian kaupunkiin.

BalkanBelgrad A-KBulgariaKerkini A-KKastoriaSeuraavana edessä oli Makedonian huikeat maisemat, Ohrid-järven rantakaupungin tunnelmat sekä piipahdus Matka-kanjonissa. Koska Kosovoon ei serbialaisella vuokra-autolla saanut ajaa, tein sinne unohtumattoman päiväretken kosovolaisen professorin opastuksella. Roadtripin kaunein maa oli ehdottomasti seuraava kohde, Montenegro, jonka luonnonpuiston maisemissa, Virpazarin viinitilalla, Budvan rannoilla kuin Kotorin tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa nautin matkaelämästä täysillä. Tein myös päiväretken Albaniaan. Kroatian Dubrovnikissä uhmasin helteitä ja tein kierroksen vanhan kaupungin muureilla. Bosnia-Hertzegovinan Mostar hurmasi taianomaisella tunnelmallaan, mutta harmikseni matka läheni sen myötä jo uhkaavasti loppuaan. Kotiin palasin reilun kuukauden matkaltani monta reissukokemusta rikkaampana ja haaveilin palaavani vielä joskus takaisin monipuolisen Balkanin upeisiin kohteisiin.

MakedoniaOhridMakedoniaKosovoMontenegroVirpazar A-KBudvaKotorDubrovnik A-KMostarKypros

Vuoden yksi parhaimpia matkoja oli ehdottomasti isäni kanssa Kyprokselle tekemäni matka syyskuussa. Kyproksella tutustuimme isäni YK:n rauhanturvaaja-ajoilta tuttuihin kohteisin ja vietimme isä-tytär-laatuaikaa. Kyseessä ei siis ollut ihan perinteinen lomamatka, vaan enemmän merkityksellinen sellainen.

Kypros A-K KyprosKypros KyprosUganda

Syyskuussa suuntasin työmatkalle Ugandaan, ja jo ensimmäisenä matkapäivänä minulle tulvahti mieleen kaikki ne muistot ensimmäiseltä Afrikan matkaltani – reissasinhan nyt osittain samoissa maisemissa. Matkalla myös huomasin, että työ jota teen voi tuoda eteen upeita kokemuksia. Matkalla ymmärsin myös, mitä haluan jatkossa tehdä enemmän työkseni.

Uganda A-K Uganda UgandaIrlanti

Marraskuussa tein ystäväni kanssa tyttöjen matkan Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin. Parin päivän matkan aikana kompaktin kokoiseen kaupunkiin pääsi tutustumaan varsin kattavasti, ja päänähtävyyksien kiertelyn lisäksi aikaa jäi hyvin myös tehoiskuun ostoskaduille kuin irlantilaiseen pubikulttuuriin tutustumiselle.

Dublin Dublin A-K DublinGambia – Senegal – Guinea-Bissau

Afrikkakuumettani lievittämään nappasin joulukuussa äkkilähtölennot Gambiaan, jossa rantalöhöilyn lisäksi reissasin myös Senegalin puolella luonnonpuistomaisemissa eläimiä bongaillen kuin Guinea-Bissaussa kouluvierailulla hyväntekeväisyystyössä. Matkalla ollessani totesin Afrikan olevan varsinainen vastakohtien maa, mutta ehkä juuri siitä syystä yksi kiinnostavimpia maanosia, jonka mahdollisimman monessa eri maassa haluaisin myös vuonna 2016 päästä vierailemaan.

gambia gambia gambia senegal senegalGuinea-Bissau Guinea-BissauVaikka vuoden aikana tuntuikin, että olisin voinut matkailla enemmänkin, näin jälkikäteen huomaan, että taisin sittenkin reissata aika paljon. Toisaalta miellän matkailun itselleni enemmän harrastukseksi ja elämäntavaksi kuin pelkiksi lomairtiotoiksi, joten ehkä siitä syystä matkailu oli niin merkittävässä roolissa elämässäni vuonna 2015. Tosin veikkaan, että vuodesta 2016 tulee vieläkin parempi matkavuosi, jos vain suunnitelmani käyvät toteen…

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

24 Comments

 • Veera Bianca
  6.1.2016 at 22:09

  Oot reissannut ihan tajuttomasti 2015 <3 Sun Afrikka-snäpit oli parhautta!

  Reply
  • Anna-Katri
   6.1.2016 at 22:24

   Vasta nyt kun listasin nämä niin tajusin itsekin että onpa tullut reissattua! Snäppi on kyllä eniten käytössä matkoilla ja Afrikassa oli vaikka mitä jutun aihetta sinne. Ihan paras oli omasta mielestäni se, kun Guinea-Bissaussa joku hyppäsi paikallisen taksibussin kyytiin vauhdista. Olin kuvailemassa ihan muita juttuja niin hänen sisääntulo tallentui snäppiin. 😀

   Reply
 • Elina | Vaihda vapaalle
  7.1.2016 at 10:24

  No morjens mikä reissuvuosi! Aivan upeissa paikoissa olet reissannut ja nämä kuvat on todella hienoja. Etenkin nuo Väli-Amerikan ja Afrikan matkat saa meikäläisen sydämen läpättämään astetta lujempaa. Ihanaa tätä vuotta! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   8.1.2016 at 21:50

   No täällä olen taas varsinkin teidän tämän vuoden Afrikan matkaa kuolannut! 😀 En kestä niitä upeita eläinkuvia, puhumattakaan missä kaikissa upeissa paikoissa kävittekään! Samoin sinne ihanaa uutta reissuvuotta! 🙂

   Reply
 • Sun Afrikka-snäppejä oli kyllä hauska seurata, niin kuin Veerakin tuossa yllä mainitsee 🙂 Oot kyllä reissannut ihan hirmuisesti. Wau!

  Reply
  • Anna-Katri
   8.1.2016 at 21:51

   Hahha, kiva kuulla, että snäppivideot on otettu hyvin vastaan! Arjessa ei niinkään ole snäppi käytössä, mutta matkoilla se on jotenkin kivan välitön paikka tallentaa reissufiiliksiä. 🙂

   Reply
 • Siis ihan mahtava vuosi sulla takana reissujen puitteissa! Toivottavasti seuraava vuosi on matkailun osalta yhtä onnistunut. Ensimmäistä kertaa eksyin sun tähän blogiin ja jään mielenkiinnolla seuraamaan. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   13.1.2016 at 19:52

   Kivaa, että löysit tiesi tänne blogiini ja ilostutit kommentilla! 🙂 Vuosi oli kyllä aika huikea, mutta sanotaan näin, että jos kaikki suunnitelmat menee tämän vuoden osalta niin kuin olen ajatellut, niin luvassa on vieläkin huikeampi matkavuosi. Btw, sun blogin nimi on ihana!

   Reply
 • Teea | Curious Feet
  7.1.2016 at 13:27

  Pöyristyttävän upea vuosi sulla takana! Hyvä lukea ja kattella näitä upeita kuvia matkakuumeessa :D. Hauskaa tätä vuotta 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   8.1.2016 at 21:52

   Kokemuksesta tiedän, että toisten matkablogit eivät ainakaan missään nimessä lievennä omaa matkakuumetta – päin vastoin tulee tunne, että haluaisi reissata kaikkialle! 😀 samoin mukavaa vuotta sinulle!

   Reply
 • Annika | Travellover
  7.1.2016 at 15:59

  Aivan huikea reissuvuosi. Minä en tainnut ehtiä kuin 16 maahan Suomen lisäksi. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   8.1.2016 at 21:54

   No sinulla oli kyllä sitäkin upeammat matkakohteet! 🙂 Erityisesti mieleeni jäi sinun yksinmatkailut Aasiassa kesällä, Madakasgar&Reunion reissu, koska itse sinne palavasti haluaisin ja tietenkin nyt loppuvuodesta seurasin innoissaan sinun Malediivit & Sri Lanka matkaa kun juuri pari vuotta sitten itse olin samoissa maisemissa. 🙂

   Reply
 • Sofié
  7.1.2016 at 18:18

  Wau Ansku mikä matkavuosi – upea reissunainen olet!
  Niin ja sun snäpit Afrikasta oli parhautta <3

  Reply
  • Anna-Katri
   8.1.2016 at 21:55

   HIhhi, Snäppileidi Afrikassa! 😀 Ja upea sinä – joka kerran kun katson sun snäppejä, minun tekee mieli muuttaa talveksi Välimerelle! <3

   Reply
 • NannaK
  7.1.2016 at 21:40

  Kenen järjestämä tuo väli-amerikan kieromatka oli? Vaikuttaa niin mielettömältä!!

  Reply
 • Sari
  8.1.2016 at 20:27

  Minuakin kiinnostaisi aina noiden matkapostausten yhteydessä tietää, onko joku valmismatka kyseessä. Upeita reissuja kaikki tyynni!

  Reply
 • Susanna
  8.1.2016 at 22:39

  Löysin vasta uuden matkablogisi, monipuolisesti mielenkiintoisia kohteita. Kiva että kävit myös interreilaamassa

  Reply
  • Anna-Katri
   8.1.2016 at 22:48

   Kiva, että löysit tänne! 🙂 Interrail oli kyllä sellainen matka, josta olin haaveillut, mutta ajatellut, etten tässä iässä enää kehtaisi lähteiä sellaiselle. Onneksi lähdin!

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  12.1.2016 at 12:28

  Ompahan ollut reissuvuosi takana! Itse kanssa jostain tänne päädyin, enkä suotta! Mielenkiintoinen blogi, täytyy alkaa seuraamaan 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   13.1.2016 at 19:53

   Kieltämättä taisi tulla hieman reissattua viime vuonna. 🙂 Ja kiva että löysit blogiini, ja vielä kivempaa kuulla että uusi blogini vaikuttaa mielenkiintoiselta! Nähdään uudelleenkin täällä blogimaailman sivuilla. 🙂

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  12.1.2016 at 19:43

  Ihania reissuja Sinulla(kin)! Tuo Länsi-Afrikan reissusi on innostava. Pelkkä Gambia on kuullostanut vähän tylsältä, mutta jos samaan reissuun saa ympättyä noin helposti 3 maata, niin taidamme harkita!

  Reply
  • Anna-Katri
   13.1.2016 at 19:56

   Itseasiassa Pirkko mainitsinkin Guinea-Bissauhun minut kyydittäneelle kuskille, että voi olla, että Suomesta on myöhemminkin tulossa joitakin maailmanmatkaajia vastaavalle matkalle. 🙂 Eli jos matka tuonne suuntaan tulee teille jossakin vaiheessa ajankohtaisesti, niin voin antaa tarkempia vinkkejä!

   Reply

Leave a Reply