Menu
Matkainspiraatio

Vuoden 2019 matkat

Vuosi 2019 oli kyllä kieltämättä erikoinen reissuvuosi kohdallani. Siihen mahtui paljon upeita ja ikimuistoisia kokemuksia, mutta myös niitä ääripäitä, joita ei enää jälkikäteen haluaisi sen enempä muistella. Mutta koska näistä vuosikoosteista on jo tullut tapa täällä blogin puolella, päätän hammasta purren käydä läpi tämänkin reissuvuoden ja avata hieman reissattuja kohteita. Päällimmäisenä ajatuksena vuotta taaksepäin pikakelatessa mieleen nousee yksi sana ylitse muiden: exptempore. Tämän vuoden aikana reissusuunnitelmani saattoivat syntyä ilman pidempiä harkintoja, ja päädyinpä ostamaan myös lentoliput jopa niinkin lyhyellä varoitusajalla kuin 3 tuntia ennen lennon lähtöä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tammikuu

Uutta vuotta juhlin pienellä autiolla saarella Panamassa, jonka jälkeen purjehdusseikkailu jatkui yhä eteenpäin aina Kolumbian Cartagenaan saakka. Sitä seurasikin sitten rankka viidakkovaellus kadotettuun kaupunkiin, ja vaikka olin ylpeä suorituksestani, oli noiden päivien jälkeen kieltämättä myös helpottunut fiilis päästä takaisin sivistyksen pariin Santa Martaan ennen kuin jouduin haikein mielin suuntaamaan kohti kotia.

Helmikuu

Palasin Etelä-Amerikasta takaisin Suomeen vasta tammikuun puolessa välissä, joten alkuvuoden pysyttelin kiltisti Suomessa ja keskityin töihin sekä kodin laittamiseen. Helmikuussa en tehnytkään yhden yhtä ulkomaan matkaa, Suomessa sen sijaan muutaman työmatkan sekä visiitin vanhempieni luokse.

Maaliskuu

Maaliskuu olikin sitten aikamoinen reissukuukausi. Suuntasin ensin pidennetyksi viikonlopuksi pressimatkalle Islantiin, joka oli kyllä hetkeen yksi mieleenpainuvimpia reissuja siitä syystää, että tuolla reissulla alkoi elämänmuutokseni tavalla, jota en olisi osannut etukäteen arvatakaan. Islannin jälkeen kävin piipahtamassa päivän Suomessa ennen kuin jatkoin blogityömatkalle Intian Keralaan 10 päiväksi. Ja jos siinä ei vielä olisi ollut seikkailuja tarpeeksi, suuntasin Intian jälkeen vielä yllättäen Dubaihin treffeille. Dubaista kävin päiväretkellä myös Omanin puolella.

Huhtikuu

Huhtikuussa reissuväsymys ja mystinen sairaus vei minusta voimia jopa niin paljon, että päätin perua tulevalle kesälle suunnittelemani isot seikkailut. Halusin keskittyä pitkästä pitkästä aikaa Suomi-elämään ja itseni terveeksi saamiseen. Tosin huhtikuussa kävin viikonlopputreffeillä Lontoossa ja Manchesterissä…

Toukokuu

Toukokuussa sain treffikumppanini Suomeen peräti reiluksi viikoksi ja siinä missä vietimme yhteistä lomaa Helsingissä, kävimme myös parin päivän reissulla Pietarissa. Loppukuusta suuntasin vielä Lontooseen ja Chesteriin häntä tapaamaan.

Kesäkuu

Kesäkuussa suuntasin Islantiin deittini kanssa ja osallistuin Reykjavikissä hänen järjestämiin työjuttuihin sekä tapasin jopa hänen äitinsä ennen kuin vetäydyimme viettämään juhannusta Islannin maalaismaisemiin käyden läpi elämän suurempia kysymyksiä.

Heinäkuu

Heinäkuussa lähdin onnellisena tyttönä parin viikon reissulle deittini kanssa ensin Manchesteriin ja sieltä suunnitelma oli jatkaa yhdessä eteenpäin Edinburgiin. Toisin kuitenkin kävin ja päädyin hysteerisesti itkien lentokentälle, kun olin napannut Finskin ekan mahdollisen lennon Manchesteristä kotiin. Suomessa en kuitenkaan halunnut sydänsurua (tai elämän muita mullistuksia) potea, niinpä suuntasin käsittelemään ajatuksia Portugalin Ericeiraan. Ja siitä kesän ja alkusyksyn reissuputkeni sitten alkoikin. Vielä heinäkuun puolella katosin Stan-valtioiden kierrokselle, jossa seikkailin niin Kirgisiassa, Kazakhstanissa, Tadzikistanissa ja Uzbekistanissa.

Elo- ja syyskuu

Elokuussa palasin muutamiksi päiviksi Suomeen hoitamaan asuntoasioita sekä mm. hankkimaan pari viisumia, ennen kuin Aasian turneeni alkoi. Aasiassa reissasin niin Mongoliassa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Kiinassa, Pohjois-Koreassa, Bangladeshissä, Nepalissa ja Bhutanissa. Vaikka jotakin reissutahtini saattoi hirvittää, oli se itselleni juuri sitä mitä sillä hetkellä kaikkien muutoksien keskellä eniten kaipasin – eteenpäin menoa, uusia maisemia ja tuttavuuksia, erikoisia seikkailuja. Syyskuun puolivälistä aloitinkin sitten kotiutumisen takaisin Suomeen, mikä ei kyllä sujunut ihan parhaimmalla mahdollisella tavalla vaan haaveilin edelleenkin maailman valloituksesta.

Lokakuu

Lokakuun pysyttelin Suomessa uudessa kodissani maailman karttaa pyöritellen ja miettien mitähän sitä elämässään tekisi.

Macao jetlagissa

Marraskuu

Marraskuussa suuntasin pressimatkalle Macaoon, ja tuolla reissulla Macaon auringon alla totesinkin Veera Biancalle, että miksi tätä ei tekisi työkseen enemmän, jos tästä nauttii niin paljon, ettei se välttämättä edes tunnu työltä. Tuntui, että olin taas löytänyt sisälleni tukahduttamani intohimon matkailuun ja maailman näkemiseen.

Marras-joulukuun vaiheessa suuntasimme Veeran kanssa vielä toiselle yhteiselle työmatkalle, tällä kertaa Qatariin. Siitä lisää ensivuoden puolella! 😉

Joulukuu

Joulukuun loppua odotin kuin kuuta nousevaa, sillä tiesin silloin pääseväni henkiseen kotiini Balille. Ensin Ubudiin joogaamaan ja stressitasoja laskemaan, sitten viettämään rentoa rantaelämää Cangguun. Ja näissä Canggun maisemissa tuleekin sitten myös vuosi vaihtumaan seuraavalle vuosikymmenelle. Ei valittamista! 🙂

Lue myös aiempien vuosien reissukoosteet täältä:

About Author

Seikkailumatkailija, naissoolomatkailun pioneeri ja yrittäjä Helsingistä. Reissaa maailman upeimpien reissukohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa, joita ei valtamediassa näe. Tähän mennessä käytynä yli 130 maata ja tavoitteena vierailla niissä kaikissa. Haluaa samalla haastaa ennakkoluuloja ja rohkaista ottamaan askel oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

6 Comments

 • Susanna
  31.12.2019 at 17:56

  Onnellista ja aurinkoista uutta vuotta

  Reply
  • Anna-Katri
   7.1.2020 at 05:27

   Kiitos, samoin myös sinulle! 🙂

   Reply
 • Karri
  3.1.2020 at 20:31

  Mahtavaa matkailun uutta vuosikymmentä! Tuokoon 2020-luku entistä mahtavammat matkat. 😃
  Mutta olihan Anna-Katrin mennytkin matkailuvuosi huikea! 🗺🎗

  Reply
  • Anna-Katri
   7.1.2020 at 05:27

   Kiitos paljon ja sitä samaa sinulle! 🙂

   Reply
 • Aino
  15.1.2020 at 00:17

  Ihan mahtavalta kuulostaa matkailuvuotesi 2019! Eksyin blogiisi kun suunnittelemme vauvavuodelle jatkuvaa reissaamista ja maailmanympärimatkaa mieheni ja 4 v. esikoisen kanssa ja harmaita hiuksia tulee maailmanympärimatkan osalta perhevapaiden ja työkuvioiden yhteensovittamisen osalta. Olemme kyllä reissanneet 40 maassa ja esikoinenkin jo 16 maassa 4 vuoden ikäänsä mennessä, joten matkaaminen on meille kyllä hyvin tuttua. Kysyisinkin miten saat päivätyöstäsi niin paljon lomaa, että onnistut toteuttamaan reissuelämän? Entä pidätkö Suomen kotiasi tyhjillään matkatessasi vai vuokraatko sitä? Olemme itse vuokranneet pitkien reissujen ajaksi kotimme ja mietimme sen tekemistä nyt uudelleen, mutta avaintenvaihto ja siivous vuokrausten välillä pitäisi toteuttaa vielä jotenkin. Upeaa matkailuvuotta 2020! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   22.1.2020 at 19:04

   Ihan mahtavaa, että olette rohkeasti reissanneet lapsen kanssa – näytätte hyvää esimerkkiä muille, ettei lapsen takia tarvitse välttämättä jäädä vain kotiin. 🙂 Suomen kotini olen pitänyt lyhyemmillä reissuillani tyhjänä, kun en ole jaksanut vuokraussäätämistä, mutta pidemmälle maailmanympärimatkalle lähtiessä laitoin väliaikaisesti vuokralle. Airbnb voisi myös olla hyvä vaihtoehto, jos tosiaan jaksaisi tuon vuokraus/siivous-rumban. 🙂 Ihanaa matkailuvuotta myös teidän perheelle!

   Reply

Leave a Reply