Menu
Serbia

Ajatuksia roadtripiltä Balkanilla

Balkan BalkanMikä onkaan parempi tapa tutustua uusiin kohteisiin ja kokea matkailun tuoma vapauden tunne kuin roadtrip? Kun alla on oma- tai vuokra-auto, voi kohteet ja reitit valita vapaasti sekä näin ollen suunnitella matkaohjelman juuri itsensä näköiseksi. Tutuista matkakohteista voi poiketa helposti hieman syrjäisempiinkin kohteisiin ja tutkimusmatkoilla voi vahingossa löytää perille mitä upeampiin paikkoihin.

Balkan BalkanKun suunnittelin kesälomamatkaani ja piirtelin google mapsiin varteenotettavia reittejä Balkanin alueelle, aloin pikkuhiljaa kallistumaan juna- ja bussikyytien sijaan vuokra-auton hankintaan. Ei sillä, etteikö junalla ja bussilla olisi päässyt myös suurinpaan osaan Balkanin maita, mutta kun huomioon otti loman rajallisen keston, alkoi vuokra-auto tuntua helpoimmalta vaihtoehdolta. Ainakaan silloin en olisi riippuvainen olemassa olevista reiteistä ja löyhistä aikatauluista, vaan pääsisin suunnittelemiini matkakohteisiin helposti ja ennen kaikkea nopeasti – sekä myös pääkaupunkien ulkopuolelle. Siinä vaiheessa kuitenkin suunnittelin vielä soolomatkaa, ja koska viime vuosina en ole autoillut paljoa (ja lisäksi ajotyyliäni on useammin kuin kerran verrattu varsin italialaismaiseksi) olin hieman epävarma autoilusta Balkanilla, ja vieläpä yksin. Jatkoin kuitenkin matkasuunnitelmieni tekoa ja kun kerroin niistä Väli-Amerikassa tapaamalleni ystävälleni, hän innostui matkasta niin paljon, että päätti lähteä mukaan – ja vieläpä tarjoutua kuskiksi suurimmalle osalle matkasta.

Balkan BalkanJoten täällä olenkin sitten nyt huristellut varsin tyytyväisenä vuokra-auton etupenkillä kartturin roolissa – sain samalle matkalle sekä kaikki toivomani matkakohteet, mutta myös matkakaverin. Hassua ajatella, että jos en olisi koskaan lähtenyt Väli-Amerikan seikkailulleni yksin, en olisi koskaan tavannut tätä uutta ihmistä, enkä välttämättä olisi toteuttanut Balkanin roadtripiäni ainakaan tässä mittakaavassa. Roadtripiä on vielä edessä pari viikkoa, ja sen varrella tulee olemaan aivan mielettömiä kohteita, joihin pääsyä jo malttamattomana odotan. Pidän siitä, että matkoihini sisältyy niin kaupunkeja kuin pikkukyliä ja maaseutumaisemia sekä niin rantalöhöilyä, luontokohteita kuin aktiviteettejäkin, joten näin vuokra-auton turvin voinkin paljon vapaammin toteuttaa näitä kaikkia matkani varrella. Ja mitäpä roadtrip olisikaan ilman pieniä yllätyksiä? Alkuperäisestä tiedosta poiketen nimittäin emme saa ajaa Serbi-autolla Kosovon puolelle, vaan Kosovo täytyy kiertää – mikä tuo ajomatkaan hieman lisää pituutta, mutta ehkä myös samalla uusia seikkailuja. 🙂

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply