Menu

Maailmanympärimatka

Maailmanympärimatka oli yksi parhaimpia kokemuksia, mitä tiedän. Enkä ole katunut hetkeäkään, että päätin lähteä toteuttamaan tuota pitkäaikaista unelmaani. Se oli elämäni parasta aikaa. Sen kaiken vapauden tunteen rinnalla pääsin näkemään maailman upeimpia paikkoja, niitä kohteita, joita olin aiemmin tuijotellut tv:n ja tietokoneen ruudulta harmitellen, että miten minulla ikinä olisi aikaa ja rahaa matkustaa tuollaisiin paikkoihin – puhumattakaan uskalluksesta, sillä reissaan lähestulkoon aina soolona!

Kuitenkin lopulta parin vuoden huolellisen valmistautumisen jälkeen starttasin 1.10.2016 kymmenen kuukauden pituisen matkan maailman ympäri. Kun tuona päivänä suuntasin Helsinki-Vantaan lentokentälle jännityksen ja riemun sekaisin tuntein, vähänpä tiesin siitä mitä kaikkea tuolla reissulla tulisin edessä olemaankaan.

Maailmanympärimatka – reitti


Maailman ympäri

Minne kaikkialle maailmanympärimatka minut vei tuon 10 kuukauden aikana? Alla listattuna toteutunut reitti, joka kulki Afrikan kautta Etelä-Amerikkaan, ja sieltä Etelämantereen koukkauksen jälkeen Oseanian paratiisisaarien ja Australian kautta Kaakkois-Aasiaan. Listalla olevaa maata klikkaamalla voit siirtyä tarkempiin reissutarinoihin kyseisestä kohteesta.

 1. Madagaskar
 2. Etelä- ja Itä-Afrikka (Etelä-Afrikka, Swazimaa, Mozambik, Lesotho, Namibia, Botswana, Sambia, Zimbabwe, Malawi, Tansania, Sansibar ja Kenia)
 3. Etelä-Amerikka (Bolivia, Argentina, Uruguay ja Chile)
 4. Etelämanner
 5. Pääsiäissaari
 6. Ranskan Polynesia (Tahiti ja Moorea)
 7. Uusi-Seelanti
 8. Fidzi
 9. Australia
 10. Papua Uusi-Guinea
 11. Kaakkois-Aasia (Singapore, Itä-Timor, Indonesia, Brunei, Filippiinit, Vietnam, Kambodža, Thaimaa, Myanmar ja Laos)

Maailmanympärimatka ja muutamia vinkkejä

Maailmanympärimatka vaati paljon etukäteisvalmistautumista, josta olen julkaissut useita erilaisia koostepostauksia. Lisäksi matkan aikana tein erilaisia yhteenvetoja käymistäni paikoista ja matkan jälkeen tilastoja muun muassa siitä, paljonko maailmanympärimatka maksoi. Lisää vinkkejä maailmanympärimatkaan liittyen voit lukea muun muassa seuraavista postauksista:

Maailmanympärimatka – reissupäiväkirja

Kymmenen kuukauden pituinen maailmanympärimatka oli ainutkertainen kokemus. Tämän blogin perustin aikoinaan juuri tuota reissua silmällä pitäen, jotta voin päiväkirjamaisesti tallentaa itselleni muistiin fiiliksiä reissun ajalta eri paikoista.

Pääset lukemaan kuukausittaiset yhteenvedot maailmanympärimatkastani täältä. Kaikki maailmanympärimatkaan liittyvät postaukset voit lukea täältä.

Jos haluat lukea kaikki postaukset alusta loppuun, niin kannattaa aloittaa tästä hetkestä kun suuntasin 1.10.2016 lentokentälle ja aloitin 10 kuukauden pituisen maailmanympärimatkan. Kun rullaat sivun alas asti, löytyy kommenttiosion jälkeen “Next post” -nappi, jota klikkaamalla siirryt seuraavaan postaukseen.

Luethan myös kokoamiani fiiliksiä useampi vuosi reissun jälkeen: Matka, joka muutti elämäni