Menu
Maailmanympärimatka

Reittisuunnitelma maailmanympärimatkalle

Maailmanympärimatkan suunnittelun paras osuus on ehdottomasti ollut reittisuunnittelu! Minne haluaisin ehdottomasti mennä? Mitä haluaisin matkani aikana nähdä ja kokea? Entä mitkä paikat ovat sellaisia, jonne ei ihan joka päivä voisi muuten matkustaa? Näitä kysymyksiä olen vuoden päivät pyöritellyt mielessäni ja niin vain pikkuhiljaa reittitoiveeni alkoivat konkretisoitumaan maailman kartalle.

MAAILMAN YMPARI KARTTA v3Oman haasteensa reittisuunnitteluun toi se tosiasia, että jo tähän mennessä olen reissannut aika monessa paikassa, joten ihan perinteiset maailmanympärimatkan lentolippupaketit eivät valitettavasti tulleet kohdallani kyseeseen. Olenkin istunut Kilroyn Helsingin toimistolla useampana iltana ja vaihtanut ties kuinka monta sähköpostia asiasta, mutta lopulta palaset alkoivat loksahtelemaan paikoilleen ja sain mahdutettua matkaani suurimman osan unelmakohteistani. Matkalla olen yhteensä 10 kuukautta ja tämän hetkinen reittisuunnitelma on:

 1. Madagaskar
 2. Etelä- ja Itä-Afrikka (Etelä-Afrikka, Swazimaa, Mozambik, Lesotho, Namibia, Botswana, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Tansania, Zansibar ja Kenia)
 3. Etelä-Amerikka (Bolivia, Argentina ja Chile)
 4. Etelämanner
 5. Pääsiäissaari
 6. Tahiti
 7. Uusi-Seelanti
 8. Fiji
 9. Australia
 10. Papua Uusi-Guinea
 11. Kaakkois-Aasia

Matkalle lähden yksin ja vaikka suurimman osa matkastani teen omatoimisesti, olen varannut etukäteen joillekin matkaosuuksille myös valmiita matkapaketteja matkantekoa helpottamaan. Ensimmäisenä kohteena on Afrikka, josta en vain ole viime vuosina tuntenut saavani tarpeeksi, niinpä ensimmäiset pari kuukautta kuluvatkin reissaten Madagaskarin lisäksi Afrikan etelä- ja itävaltioita läpi. Afrikan jälkeen Etelä-Amerikka kutsuu, jonne reittisuunnitelmat tarkentuivat sen myötä, kun alkuvuodesta varasin itselleni risteilyn Etelämantereelle.

Tällä hetkellä maailmanympärimatkan lentopaketin liput on kirjattu tietyille päivämäärille Uuteen Seelantiin saakka, sillä lennot Pääsiäissaarelle ja sieltä eteenpäin Tahitille on täytynyt jo lyödä lukkoon ensimmäisten matkavarausten joukossa noiden lentojen vähäisyyden sekä sitä kautta nopeasti nousevien hintojen vuoksi. Uudesta Seelannista eteenpäin suunnitelmani ovat vielä auki ja tarkentuvat vasta matkalla ollessa päivämäärien suhteen, en nimittäin vielä tiedä haluanko viettää Fijillä kuinka pitkän ajan, tai kiinnostaisiko minua sittenkin nähdä Australiaa enemmän vaikka siellä olenkin vuosia sitten piipahtanut. Papua Uusi-Guinea on myös vielä varsinainen mysteeri, sillä selvittelyistäni huolimatta en ole vielä saanut selvää käsitystä maan parhaista paloista, turvallisuustilanteesta puhumattakaan.

Matkan loppuosuuteen Kaakkois-Aasiaan olen varannut yhteensä 4 kuukautta ja tuo aika olisikin tarkoitus viettää rentoa reppureissaajan elämää ja reissata Aasiassa sinne minne mieli tekee. Ainakin Laos, Vietnam ja Cambodia houkuttelee, lisäksi haluaisin piipahtaa ehkä uudelleen Balilla ja Borneossa. Myös Filippiinit ja Myanmar kiinnostaisi! Hmm, mitähän kaikkea keksinkään Aasia-osuuteen? Ainakin riippumattoja, beach bungaloweja, kookosjuomia, autioita rantoja, kauniita auringonlaskuja, joogakursseja ja surffispotteja – niistä on varmasti loppulomani osittain tehty.

Lopulta kotiinkin taitaa olla pakko tulla, ja tämän hetkisen suunnitelman mukaan tuo paluupäivä tulee olemaan elokuussa 2017.

Saapa nähdä tulevatko matkasuunnitelmat vielä muuttumaan ennen kuin suuntaan reissuun, puhumattakaan mitä kaikkea vastaan matkan aikana tulekaan!

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

27 Comments

 • Esteri
  5.8.2016 at 15:50

  Pääsiäissaari, ei saaret. Siellä on vain yksi saari.

  Reply
  • Anna-Katri
   5.8.2016 at 18:43

   Hups, korjattu! 🙂

   Reply
 • Mahtavan kuuloinen reitti! Ootko tekemässä jotain budjettipostauksia lennoista/reissukuluista? Tai saako ihan kysyä, paljonko tuollainen lentopläjäys kustansi? Oon itse vähän haaveilemassa samansuuntaisista suunnitelmista, tosin vasta noin puolentoista vuoden päähän. Mutta tavoitteena olisi kierrellä ainakin Australiaa, Uutta-Seelantia, Tyynenmeren saaria, Etelä-Amerikan eteläosia, Pääsiäissaarta, Galapagosta ym. Niin olisi kivaa tietää jotain summittaista lentokustannuksista 🙂 Sulle tulee varmasti ihan huippu reissu! Jään innolla seuraamaan sun matkaa, juurikin koska monet noista kohteista kiinnostaa muakin.

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 18:46

   Itseasiassa julkaisin juuri postauksen liittyen lentolippupaketin hintoihin eli kannattaa kurkata täältä:
   https://adalminasadventures.com/maailmanympari-lentolippupaketti-hintoineen/
   Ja kokonaisbudjetista tulossa vielä erikseen postausta kunhan sen vain saan kirjoiteltua (ja budjetin jälleen päivitettyä) 🙂
   Puolitoista vuotta kuulostaa juuri sopivalta ajalta alkaa valmistautumaan matkaan – ainakin omalla kohdallani reittisuunnitteluun ja omien unelmakohteiden löytämiseen sai helposti kulumaan useita kuukausia. Ihanaa suunnitteluaikaa sinulle!

   Reply
 • Maria
  5.8.2016 at 20:04

  Suosittelen aasianmatkailulle Etelä-Koreaa, jos et ole vielä siellä käynyt. Ei ole ehkä halvimmasta päästä jos vertaa muuta aasiaa mutta hostelleita löytyy, katuruoka on hyvää ja halpaa ja tekemistä ja nähtävää riittää!

  Reply
  • Jenni / Unelmatrippi
   8.8.2016 at 20:44

   Täältäkin ääni Etelä-Korealle! Erittäin kiinnostava maa, ja loistavaa ruokaa. Kävin siellä omalla maailmanympärimatkalla ja haluan ehdotomasti joskus palata, ihan vaikka sen korealaisen barbecuen vuoksi. 😉

   Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 18:47

   Etelä-Koreassa en olekaan käynyt, ja kieltämättä kiinnostaisi sielläkin käydä – olen kuullut monelta kehuja! Katsotaan minne Aasiassa reittini viekään, mutta pidän tämän vinkin mielessä. 🙂

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  6.8.2016 at 00:34

  Upean kuuloinen suunnitelma! Käy tsekkaamassa, oisko mun Etelä-Afrikka postauksista iloa sinne: http://kohteenamaailma.fi/tag/etela-afrikka/ Muuten en osaa neuvoja antaa, kun suurin osa kohteista on omissa mietteissä tulevia reissuja silmällä pitäen. Eli seuraan enemmän kuin mielenkiinnolla maailmanympärimatkaasi 🙂
  Ps. Lentolippujen hinnat tuollaiselle unelmareitille kiinnostaisi tietää…

  Reply
 • Susanna
  6.8.2016 at 01:22

  Pääsiäissaaren ainakin luvataan olevan turvallinen kohde 🙂 ota sitten paljon kuvia, se on mielenkiintoinen historiallinen kohde. Papua Uusi-Guinea oli muutama vuosi sitten uutisissa raiskaustilastoiden takia ja on yksi maailman vaarallisimmista paikoista naisille, myös paikallisille siis. Olen nähnyt matkalehdissä aina välillä kuvia Papua Uusi-Guinean viidakoista ja kasvoväreillä maalatuista lannevaate heimolaisista. Siitä huolimatta luonto näyttäisi sielläkin olevan aivan upea. Tahitin luvataan olevan turvallinen, mutta siellä “vaarana” on hyttyset ja kallis hintataso. Aiotko yöpyä maailmanympärimatkalla hotelleissa, loma-asunnoissa, hostelleissa vai missä?

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 18:52

   Otan ehdottomasti kuvia, varmasti kyllästymiseenkin saakka niitä täällä blogin puolella sitten julkaisen kun reissussa olen. 🙂 Odotan kyllä kovasti Pääsiäissaarta, erityislaatuinen paikka!
   Papua Uusi-Guinessa on kyllä paikkoja, jonne voi turvallisin mielin matkustaa, jos vain on panostanut etukäteissuunnitteluun. Eli ihan yksikseni en lähtisi sinne liftailemaan, erityisesti Port Moresby on todella vaarallinen paikka ulkomaalaisille. Mutta se luonto – jo sen takia haluaisin palavasti päästä maahan.
   Ja Tahiti on varmasti oma lukunsa – siellä olisikin tarkoitus käydä ainakin kahdella eri saarella. Toivottavasti hyttyset jättävät rauhaan! 🙂
   Matkalla tulee varmasti yövyttyä noissa kaikissa majapaikoissa, mutta voisin vielä vaikka kirjoitella niitä ylös erilliseen postaukseen.

   Reply
 • Hanna/ Ranskatar reissaa
  6.8.2016 at 20:00

  Ihan mahtavalta kuulostaa suunnitelmat, jään innolla odottelemaan reissukuulumisia! 🙂 Tahiti ja Pääsiäissaari ovat minullekin kohteita, joissa haluan käydä, mutta toistaiseksi ne ovat oman budjetin ulkopuolella. Meidän maailmanympärimatkalla oli monta samaa kohdetta kuin sinullakin, Argentiina, Chile, Fidzi, Aussit ja Uusi-Seelanti, kurkkaa mun blogista, jos kaipaat niille seuduille vinkkejä 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 18:53

   Oi kiitos vinkistä, käynkin heti kurkkaamassa! Erityisesti vinkit Fidzille kiinnostaa, sillä sinne en ole vielä suunnitellut mitään!

   Reply
 • Merja
  6.8.2016 at 22:01

  MInua ainakin huolestuttaisi turvallisuus, joka valitsemissasi kohteissa yksin matkustavansa naisena ei varmaan ole paras mahdollinen. Euroopassakin olen itse keskellä päivääkin törmännyt ahdistelijoihin, mm. Albaniassa turvauduin poliisin apuun. MIkä sekin osoittautui turhaksi, poliisi piti minua syyllisenä, olin kuulemma hymyillyt?

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 18:55

   Turvallisuustilanne toki vaihtelee maasta toiseen, mutta toisaalta usein terveellä maalaisjärjellä ja huolellisella etukäteisvalmistaumisella pärjää pitkälle. Olen itse hyvin turvallisuudenhakuinen, joten panostankin aina ennen matkaa juuri turvallisuusseikkoihin. Tästä olen kirjoitellut enemmän mm. tänne:https://adalminasadventures.com/turvallisuus-yksin-matkaillessa/

   Reply
 • Jasmin / Wanderwall
  7.8.2016 at 18:46

  Kuulostaa ihan huikealta reitiltä. Mä en oo koskaan unelmoinut matkasta maailman ympäri, mutta jos lähtisin niin tosi paljon samoja paikkoja olis varmasti listalla! Etelä-Amerikka kiinnostaa tosi paljon, Afrikasta oon unelmoinut ja Papua New Guinea on ihan kärjessä mun reissuhaaveissa. Opiskelen antropologiaa ja melkein viikottain tulee aina vastaan artikkeleita Papuasta ja paikallisten elämästä. Ihan älyttömän kiehtova paikka! Mäkin kuulisin mieluusti lisää matkan kustannuksista. Varsinkin siitä kuinka paljon tollanen lentopaketti on maksanut 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 18:57

   Nuo ovat kyllä kaikki aivan mielettömiä kohteita, joiden näkemistä myös odotan paljon matkaltani! Papua on varmasti yksi eksoottisimmista paikoista mitä voi olla, ja itseäni varsinkin sen upea luonto kiinnostaa kovasti. Toivonmukaan saan järjestettyä kaiken niin, että pääsen matkani aikana siellä vierailemaan.
   Lentokustannuksista kirjoittelinkin juuri tänne:
   https://adalminasadventures.com/maailmanympari-lentolippupaketti-hintoineen/
   Ja voisin vielä tehdä erillisen postauksen matkan kokonaisbudjetista.

   Reply
 • Carin
  8.8.2016 at 10:50

  Kannattaa ehdottomasti koittaa piipahtaa Afrikassa myös Etiopiassa, on huikean kaunis maa ja vasta nousemassa suuren kansan tietoisuuteen. Addis Abeba, Gondar, Bahir Dar, Lalibela, Harar…

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 18:59

   Etiopia taitaa valitettavasti tällä kertaa jäädä välistä, mutta ehdottomasti sinne vielä joku päivä matkaan! Lähin kosketukseni Etiopiaan on kun lentäessäni Ugandaan odottelin jatkolentoa Etiopian lentokentällä useamman tunnit – silloin kyllä jo kovasti teki mieli päästä maahan tutustumaan. Ehkäpä seuraavalla Afrikan reissulla sitten!

   Reply
 • Jenni / Unelmatrippi
  8.8.2016 at 20:46

  Kuulostaa mahtavalta! Uusi-Seelanti, ai vitsi, se on maailman kaunein maa (tai no, kaikkialla en ole tietenkään käynyt, mutta kärkeen menee väkisin vaikka olisinkin, niin huikeaa siellä on). Seuraan mielenkiinnolla!

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:00

   Uuden Seelannin upeat kohteet, tai siis kuvien katselu niistä, on lumonnut minut kyllä ihan täysin, joten pakko oli saada lentoreitti koukkaamaan Uuden Seelannin kautta. 🙂

   Reply
 • Teea | Curious Feet
  10.8.2016 at 06:41

  Siis vau mikä reitti! Pirun kiehtovia kohteita. Vähän erilainen maailmanympärireissu kuin useimmilla :). En malta odottaa, että pääsen seuraamaan sun reissua!

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:03

   Kyllä tämän reitin suunnittelussa haasteita on ollut, mutta vihdoinkin palat loksahtivat kohdalleen. Ja niinhän se taitaa olla, että suurinosa perus maailmanympärimatkoista kulkee pääpiirteittäin samaa reittiä, kun taas reitin personointi vaatii lisäponnistuksia. Mutta toivottavasti lopulta jokainen matkaa maailmanympärimatkalla juuri sinne minne haluaakin. 🙂

   Reply
 • Kata
  11.8.2016 at 15:00

  Hieno reitti! Varmasti tulee kokemusrikas matka. Minua kiinnostaa eniten Etelä- ja Itä-Afrikan kohteet. Namibia ainakin on mun pakko joskus päästä -listalla. 🙂 Kaikki noi sun kohteet on kylläkin varmasti hiekoja. Onnittelut rohkeudesta toteuttaa maailmanympärysmatka!

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:04

   Kiitos kommentistasi ja rohkeuskehuista – vaikka tässä kaikessa matkajännityksessä oma olo ei aina kovin rohkealta tunnukaan. 🙂 Namibiaa myös minä odotan, erityisesti vaaleanpunaisena laskevaa aurinkoa aavikolla. 🙂

   Reply
 • Mia
  21.8.2016 at 18:25

  Kivalta kuulostava reitti! Muakin kiinnostaa itä- ja etelä-Afrikka, suunnittelen itse parhaillaan matkaa Mosambikiin joten sieltä erityisesti odotan matkaraporttia ja -kuvia 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:05

   Afrikka on kyllä kokonaisuudessaan niin kiehtova, että ainakaan aikaisemmilla kerroilla en ole siitä saanut tarpeekseni niinpä yritin mahduttaa tähän matkaan mahdollisimman monta kohdetta. Raportoin sitten matkalta kuulumisia, ja itseasiassa voisin vielä esitellä ennen matkaa tarkemman reittisuunnitelmani Afrikassa.

   Reply

Leave a Reply