Menu
Maailmanympärimatka

Matkaa odotellessa – kysy mitä vain!

P1030175_BaliKiitos kaikille kommenteistanne edellisiin postauksiin maailmanympärimatkaani liittyen! Puhumattakaan tykkäyksistä muissa somekanavissa! Olo on aivan häkeltynyt siitä, kuinka kannustavia kaikki ovat olleet uutisestani – ihan turhaan taisin jännittää matkasta kertomista etukäteen. Onkin ollut ihana lukea kommentteja siitä, kuinka haaveilette vastaanlaisesta matkasta maailman ympäri tai irtioton tutusta arjesta, puhumattakaan siitä vertaistuesta, mitä jo maailmanympärimatkan tehneet ovat tarjonneet omakohtaisilla kokemuksillaan. Tuntuukin siltä, että nyt on minun vuoroni tarjota teille kannustusta ja vertaistukea unelmiinne sekä matkan konkreettisen toteutukseen. Vastailen kommentteihinne mahdollisimman pian!

Erityisesti käytännönjärjestelyt matkaa varten ovat kiinnostaneet teitä, samoin kuin matkabudjetti sekä lentolippupaketti hintoineen ja reitityksineen. Ajattelinkin tarttua näihin kaikkiin postaustoiveisiin seuraavien viikkojen aikana. Tuleeko teille mieleen jotakin muuta, mitä haluaisitte kysyä matkaani liittyen? Nyt saa heittää mitä vain kysymyksiä aiheesta kuin aiheesta, ja vastailen niihin vielä ennen matkaani. Mielessä on myös käynyt, että jos vain rohkenen, voisin myös tehdä pitkästä aikaa videopostauksen ja kertoa fiiliksistäni ennen matkalle suuntaamista. Samalla voisin toki vastailla kysymyksiinne, jos tykkäätte videoita katsella?

Eli heittäkää vain tulemaan kysymyksiä, postaustoiveita ja mitä tahansa muutakin mielen päällä olevaa!

Ennen kuin saan pureskeltua postauksen matkan käytännönjärjestelyistä julkaisukuntoon, ajattelin seuraavaksi fiilistellä hieman muutamia jo käymiäni matkakohteita, joihin saatan maailmanympärimatkallani myös piipahtaa. Ainakin siis juttuja Australiasta, Balilta, Malesiasta ja Hong Kongista luvassa!

 

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

10 Comments

 • NannaK
  7.8.2016 at 11:22

  Mitä meinaat tehdä tansaniassa ja zanzibarilla? Itsellänikin ovat nuo kohteet seuraavana listalla. Lennätkö tansaniasta zanzibarille?

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:52

   Tarkoituksenani on tehdä Afrikan matkastani vielä erillinen tarkempi reittipostaus, se kun on monia kiinnostanut. Zanzibarille menen lautalla, ja palaan takaisin myös samaisella aluksella.

   Reply
 • Annn
  7.8.2016 at 14:38

  Tuo maailmanympärysmatka olisi oikea unelma. Mutta tällä hetkellä elämänkuvioiden vuoksi ei ainakaan onnistu:/ Mm. asunto- ja työasiat. Eli kiinnostaakin kuulla miten käy asuntosi ja työpaikan kanssa. Sekä miten paljon laukkuja ja mitä kaikkea suunnittelet pakkaavasi mukaan 🙂 Eihän sitä tiedä vaikka joku päivä vielä itsekin… 😀

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:53

   Isoja valmisteluja tällaiselle matkalle lähteminen kyllä vaatii. Kiitos kysymyksistä, kirjoittelen niihin vastaukset erilliseen postaukseen mahdollisimman pian. 🙂

   Reply
 • Susanna
  7.8.2016 at 16:29

  Oletko säästänyt maailman ympäri matkaa varten ja jos olet kauan aikaa säästit? onko kohteita jotka haluat ehdottomasti nähdä ja sitten kohteita joissa aiot olla vain päivän tai pari? mietityttääkö turvallisuusasiat? aiotko osallistua järjestetyille retkille joissa on opas? aiotko vuokrata autoa tai mennä bussi/junaretkille? peruisitko/vaihtaisitko jossain kohteessa käymisen jos tulisi vaikka jokin hirmumyrsky? mitä tekisit jos myöhästyisit lennolta ja onko niin koskaan käynyt? mihin aiot majoittua: hotelli, huoneistohotelli, B&B, residenssi, loma-asunto/talo? jos tekisit Euroopan kiertomatkan yhdellä kertaa niin mitä kohteita sellaiseen reittiisi sisältyisi? otatko mukaan matkalaukun, repun vai rinkan? minkä kohteen näkemistä odotat aivan erityisesti?

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:53

   Kiitos Susanna – mahtavia kysymyksiä! Näiden pohjalta onkin helpompi kirjoitella postaus käytännönjärjestelyistä vinkkeineen.

   Reply
 • TeeKoo
  8.8.2016 at 09:33

  En ole vielä ehtinyt kommentoimaan tätä suurta uutistasi, mutta haluan minäkin blogisi säännöllisenä lukijana kertoa että ihan mahtavaa että toteutat tällaisen pitkäaikaisen haaveesi. Odotan todella innolla että minkälaisia kertomuksia tulet matkoiltasi kertomaan.
  Itseäni tuollaisessa projektissa kiinnostaa moni asia, mm. miten työnantaja suhtautuu, eli saitko töistä jotain vuorotteluvapaata vai jättäydyitkö paikasta vain pois, miten aiot kuljettaa rahoja ja lentolippuja (jos ne nyt paperilla enää missään ovat) ja mitä jos ne varastetaan, miten vaihdat valuuttaa eli vaihdatko kaikki valuutat vasta kohdemaissa, millaisen matkavakuutuksen tällaiselle rupeamalle voi saada, kuinka aiot hoitaa pankkiyhteyksiä Suomeen vuoden aikana.. olipa jotenkin tylsän kuuloisia kysymyksiä mutta niin.. osaanpa vain kuvitella mitä kaikkea muuta olet joutunut etukäteen miettimään.
  Joka tapauksessa ihan mahtava juttu että tällainen reissu on sinulle tulossa, ja ihan mahtavaa että me lukijat pääsemme lukemaan matkakokemuksistasi!

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:54

   Kiitos kommentistasi ja sanoistasi! <3 Poiminkin nämä kysymyksesi talteen ja kirjoittelen niihin vastaukset erilliseen postaukseen, jossa listaan kaikkia käytännönvinkkejä matkan suunnitteluun.

   Reply
 • Laur
  9.8.2016 at 23:58

  Oivia kysymyksiä jo yllä joihin minäkin haluisin vastauksia… Itseäni kiinnostaa eniten arvio reissun kokonaiskustannuksista, mitä pakkaat mukaan ja millä jipoilla säästit? Oma säästämisprojekti menossa, vaatteet kiinnistaa aina ja kokonaiskustannukset kuultua voisi arvioida pystyykö ite koskaan säästämään niin paljoa. ?

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:55

   Lentobudjetista julkaisinkin jo erillisen postauksen, mutta tarkoitus olisi vielä avata koko suunniteltu budjetti, jotta siitä voi muutkin saada osviittaa mitä tällainen reissu kokonaisuudessaan kustantaa. 🙂

   Reply

Leave a Reply