Menu
kuukausiyhteenveto / Maailmanympärimatka

6 kuukautta matkalla

Takana on nyt kuusi kuukautta matkallaoloa, ja kieltämättä tässä vaiheessa on jo pieni haikeus iskenyt, sillä yli puolet matkasta on jo takana! Hassua sinänsä, että nämä ajatukset aina silloin tällöin ottavat vallan, ja yritänkin muistuttaa itselleni, että matkaa on vielä jäljellä se 4 kuukautta – mikä on silti suhteellisen pitkä aika jos vertaa ihan perus vuosilomien mahdollistamiin matkoihini. Jollakin tavalla tähän haikeuteen liittyy varmasti myös se, että matkan viimeinen maanosa on nyt käsillä, nimittäin Aasia. Ja Aasia tarkoittaa vain yhtä asiaa: tekemättömiä matkasuunnitelmia! Tätä ennen nimittäin tiesin tasan tarkkaan päivämäärät milloin minun täytyy olla seuraavalla lennolla jonnekin, ja oman rytminsä matkaan ovat aiemmin tuoneet myös valmiit tourit. Nyt tästä eteenpäin kaikki onkin sitten vain omissa käsissäni. Mutta niistä lisää omassa postauksessaan, keskitytään nyt vielä hetkeksi menneeseen matkakuukauteen:

1. Missä olenkaan matkaillut

Helmikuu vaihtui maaliskuuksi, kun olin vielä lomailemassa Fidzin paratiisisaarilla. Sieltä matka kulki Australiaan pikavisiitille Brisbaneen, ennen kuin suuntasin seikkailuun Papua-Uusi-Guineaan. Tämän jälkeen palasin pariksi viikoksi Australiaan, jossa reissasin ystäviä tapaamassa niin Perthissä, Melbournessa kuin Brisbanessa. Sieltä matka jatkui vielä Singaporeen ennen kuun loppua (tästä matkajuttuja luvassa seuraavaksi).

2. Mieleenpainuvimmat matkakohteet

Ehdottomasti Papua-Uusi-Guinea! Ihan mieletön paikka, niin eksoottinen ja erikoinen, mutta juuri siitä syystä niin kiehtova. En varmasti ikinä unohda bungalowiani sademetsän keskellä, niitä kuumankosteita päiviä ja sadmetsän huumaavia ääniä. Myös päiväretket bungalowista olivat sellaisia, joita muistelen varmasti vielä vanhana mummonakin. Jälkikäteenkin tuntuu vielä siltä, että sydän pakahtuu kun mietin koko seikkailua Papua-Uudessa-Guineassa – maassa, jonne ei varmastikaan ihan joka lomalla tule suunnattua!

3. Mikä on ärsyttänyt eniten

Se, että matkan puoliväli on jo takana, ja tästä jollakin tavalla alkaa myös lähtölaskenta kotiinpaluuseen. Onneksi tämä tunne tulee mieleen vain silloin kun availen kalenteria ja teen uusia matkasuunnitelmia seuraavien kuukausien varalle. Toiseksi eniten on ärsyttänyt ehdottomasti hyvästien sanominen ystäville Australiassa. Miksi ihmeessä Suomen ja Australian välillä on niin pitkä matka?! 😀

4. Mitkä rinkan sisällöstä ovat olleet eniten käytössä

Huh, haastava kysymys, koska kohteet ovat niin erilaisia! Mutta sanotaan, että Roxyn mustat kangasshortsit. Niitä taisi tulla käytettyä niin Fidzillä, Papua-Uudessa-Guineassa, Australiassa ja myös Singaporessa (kuva alla). Ja ehdottomasti koko matkan ajan kovassa käytössä olleet Ipaneman mustat flipflopit!

5. Suosikkiruuat/-juomat

Perthissä ystäväni Kimin kokkailemat kotiruuat olivat aivan mahtavia ravintolaruokien jälkeen, erityisesti kasvislasagne jäi mieleen. Lisäksi Brisbanessa ehdottomaksi suosikiksi nousi vietnamilaiset kääryleet Vivianin järjestämällä perheillallisella. Juomana voiton taitaa viedä Singaporen perinteinen juoma, Singapore Sling, kattoterassin upeiden maisemien takia.

6. Hetket, jotka muistan vielä pitkään

Päivät ystäväni Kimin kanssa Perthissä ja Vivianin kanssa Brisbanessa. Ihan liikutun kun mietin, kuinka ihania ihmisiä olen matkani aikana tavannut! Niiden rinnalla myös hetket Papua-Uudessa-Guineassa ovat olleet unohtumattomia, kuten retki perinteisellä puukanootilla sekä snorklausretki kylän lapsien kanssa.

7. Asiat, jotka haluaisin unohtaa

Tyhmät ajatukset kotiinpaluusta. Siihenhän on vielä niin pitkä aika, joten miksi ihmeessä se välillä mielessäni kummittelee?! Sen lisäksi ällöt hyttysenpuremat taitaa olla hyvä unohtaa…

8. Mitä olen oppinut

Yksinmatkailussa ehdottomasti yksi parhaimpia puolia on uusiin ihmisiin tutustuminen. Ihan uskomatonta, miten eri puolilta maailmaa voi saada uusia ystäviä matkailun ansiosta! Ja mikä onkaan parempi yhdistävä tekijä kahden ihmisen kesken kuin yhteinen intohimo matkailuun? Seuraavan tapaamisen järjestäminen on tosin aina haastavaa välimatkojen vuoksi, mutta jokainen lentokilometri on varmasti sen tapaamisen arvoinen! Eli yksinmatkaillessa ei todellakaan tarvitse pelätä olevansa yksin, ainakaan jos minulta kysytään!

9. Mitä odotan matkalta seuraavaksi

Rentoutumista, jonkinlaista pysähtymistä. Kaakkois-Aasian upeita matkakohteita – paratiisirantoja, viidakkokyliä, suurkaupunkien vilinää, joogakursseja, surffausta (ja surffareita), terveellistä ruokaa, henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Kaakkois-Aasia edustaa minulle kaikkia näitä, joten odotan innolla mitä kaikkea seuraaviin kuukausiin tuleekaan sisältymään siellä!

10. Minkä vinkin haluan antaa muille

Ensimmäinen matka yksin jännittää aivan mahdottomasti etukäteen, mutta voin sanoa, että on kaiken sen jännityksen arvoinen. Yksinmatkaillessa pääsee ensinnäkin paljon paremmin kontaktiin paikallisten kanssa, mutta toiseksi yksin reissatessa tutustuu helposti myös muihin samanhenkisiin ihmisiin. Ei haittaa vaikka taustat elämässä olisivat hyvin erilaiset, matkailussa on suuri yhdistävä voima. Lähde rohkeasti matkalle, et tule sitä katumaan! Todennäköisesti kotiinpalatessa sinulla on takataskussa upeiden kokemusten lisäksi uusien ystävien yhteystietoja (tai ainakin virtuaalisesti somessa).

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply