Menu
Australia / Maailmanympärimatka

Brisbane Bound

Istun nyt Brisbanen hostellini huoneen sängyllä ja maistelen australialaista Savingnon Blancia pinkistä muovimukista, jonka ostin aikoinaan La Pazista. Viinin siemailun ohella hykertelen samalla tyytyväisyyttäni, vaikuttaa nimittäin siltä, että saan viettää tämän päivän lisäksi seuraavan yön ylhäisessä yksinäisyydessäni tässä neljän hengen dormissa. Edellisen kerran taisin viettää yön omassa huoneessani Ranskan Polynesialla reilu kuukausi sitten! Ja sanotaanko niin, että vaikka olenkin varsin hyvin sopeutunut hostellien dorm-elämään, on välillä ihana saada hetki omaa rauhaa.

Olenkin tänään levitellyt rinkkani sisällön ympäri huonetta ja pohtinut, mitä ihmettä pakkaisinkaan mukaan seuraavaan kohteeseen. Ajattelin nimittäin jättää osan tavaroista tänne hostellille, palaanhan kuitenkin tänne vielä takaisin. Tavaroiden organisoinnin lisäksi olen pessyt pyykkiä (ylläri) ja naputellut tietokoneella niin jäljessä laahaavia blogipostauksia (kuka nyt Fidzin paratiisisaarilla haluaa koneen äärellä istua) kuin laatinut tulevien kuukausien matkasuunnitelmia Kaakkois-Aasiaan (huh miten paljon siihen meneekään aikaa, kun oikein innostuu). Matkasuunnitelmien suhteen palaset ovatkin alkaneet loksahtelemaan kohdalleen, ja olen aivan hurjan innoissani, että saan kuin saankin Suomi-ystäväni Kaakkois-Aasiaan ja pääsen reissaamaan hänen kanssaan parin viikon verran!

Mutta ennen tulevia matkasuunnitelmia palataan vielä tähän hetkeen, tänne Brisbaneen. Olen reissanut Australian itärannikolla reilut viisi vuotta sitten, joten tällä visiitilläni minulla ei ole mitään erityisiä must see or must do -juttuja. Lähinnä olen halunnut vain tehdä normaaleja asioita, kuten käydä aamulenkillä ennen päivän 30 asteen helteen saapumista ja kokkailla hostellin keittiössä niin terveellistä aamiaista (100 % kookosjugurttia ja hedelmiä), lounasta (avokadoleipiä kananmunilla) ja illallista (feta-salaattia), nam.

Näiden perusjuttujen rinnalla ehdottomaksi kohokohdaksi Brisbanessa nousee kuitenkin matkaystäväni Vivianin tapaaminen: tutustuimme pari kuukautta sitten Etelämantereen risteilyllä, kun jaoimme hytin, ja siitä asti olen odottanut, että pääsisin näkemään hänet uudelleen. Onneksi maailmanympärimatkani myötä päädyin nyt hänen kotikaupunkiinsa ja pääsemme viettämään jälleen aikaa yhdessä. Vivianin töistä johtuen nyt Aussi-turneeni alkupätkällä pystymme näkemään vain illallisen merkeissä, mutta kun kolmen viikon päästä palaan takaisin Brisbaneen, on meillä silloin enemmän aikaa yhdessä ja itseasiassa majoitun silloin hänen luonaan! Ehkäpä silloin pääsen myös hieman pintaa syvemmälle Brisbanen elämään, nyt tuntuu siltä, kuin olisin vain linnoittautunut tänne hostellihuoneeseeni – mikä tosin sekin on näin pitkällä matkalla välillä varmasti suotavaa. 🙂

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Susanna
  20.3.2017 at 00:34

  Nyt kuulostaa kyllä kivalta 🙂
  Australia on kohde joka kiehtoo minuakin. Aiotko koalakarhuja ja kenguruita katsomaan? entäs Whitehaven beach? myydäänkö siellä kookosjugurttia valmiina vai teetkö itse?

  Reply
  • Anna-Katri
   20.3.2017 at 07:12

   Voi olla, että tällä kertaa koalat ja kengurut jäävät näkemättä, kun edellisellä matkallani tänne niitä pääsin näkemään. Nyt olisi tarkoitus enemmän keskittyä vain ystävien kanssa hengailuun ja “normaalien” juttujen kokemiseen. 🙂 Mutta katsotaan mitä matkalla vastaan tuleekaan!
   Täällä myydään valmiina ihan kunnon kookosjugurttia, johon ei ole lisätty mitään muita aineita. Nams!

   Reply
 • Susanna
  24.3.2017 at 23:22

  Kookosjugurtti on kyllä parasta, sitä ei aina löydä paitsi Lidlistä saa joskus sellasta juotavaa kookos-ananas jugurttia ja Italiassa myydään kans kookos jugurtteja

  Reply
  • Anna-Katri
   30.3.2017 at 08:01

   Tuo 100 % kookoksesta tehty jugurtti oli kyllä ihan mielettömän hyvää, saisipa sitä Suomestakin!

   Reply

Leave a Reply