Menu
Maailmanympärimatka

Maailmanympäri – lentolippupaketti hintoineen

Lentokentta

Maailmanympärimatkan suunnittelussa ensimmäinen konkreettinen vaihe on halutun matkareitin solmiminen yhteen lentojen kanssa. Mikä ainakin omalla kohdallani oli helpommin sanottu kuin tehty. Useat isot lentoyhtiöallianssit tarjoavat omia maailman ympäri vieviä lentopassituotteitaan, mutta yrittäessäni omatoimisesti klikkailla eri nettisivuilla itselleni sopivaa reittiä oli näytöllä useimmiten erroreita tai ei oota kuin täydellisiä lentopakettivaihtoehtoja edullisine hintoineen. Tästä tuskastuneena marssinkin ensimmäisen kerran joskus vuosi sitten Kilroyn Helsingin toimistolle ja päätin katsoa, jos heidän matka-asiantuntijansa saisivat näppäiltyä minulle haluamani lennot.

IMG_6035_b

Valmis paketti vai yksittäiset lennot?

Helpompaa lentopakettien valinta olisi toki ollut, jos en olisi matkaillut jo tähän mennessä niin monessa eri maanosassa ja maassa – itse kun en mielelläni tulevalla unelmieni matkalla halua päätyä kaikkiin samoihin paikkoihin, vaan nähdä uutta, kun kerta maailman ympäri on tarkoitus matkustaa. Monella lentoallianssilla, kuten myös Kilroylla, on edullisia lentopaketteja perinteisille reiteille. Nämä vievät useimmiten esimerkiksi Suomesta Aasiaan, sieltä edelleen vaikkapa Uuteen Seelantiin ja Australiaan sekä lopuksi Etelä-Amerikan tai Yhdysvaltojen kautta takaisin Suomeen. Toki muitakin valmiita vaihtoehtoja on tarjolla, mutta myöskään niistä mikään ei tuntunut itselleni sopivalta.

Onneksi maailmanympärimatkan lentoliput voi myös räätälöidä täysin itselle sopivaksi. Pieniä rajoitteita reittisuunnitteluun tuo kuitenkin eri lippupakettien säännöt: esimerkiksi saat lentää vain tietyn määrän lentoja, minimi- ja maksimipysähdysten määrät on määritetty, lentomaileja on käytettävissä vain tietty määrä, voit lentää vain yhteen suuntaan, etkä välttämättä voi samalla lipulla käydä kaikissa maanosissa. Lisäksi lippupaketeissa on useita muitakin sääntöjä, joihin kannattaa huolella perehtyä.

Mahdollistahan on myös varata koko maailmanympärimatka pelkillä yksittäisillä lennoilla, mutta nopeasti vertailtuna omalla kohdallani niiden hinnat nousivat helposti todella suuriksi. Edullisia yksittäisiä lentoja on usein myynnissä vain tietyille päiville, ja jos oma matkaohjelma ei salli kuukausien odotteluja, ei tarjouslentojen kyttääminen matkalta käsin ole kovin houkutteleva ajatus. Huomaisin myös, että lentopaketissa etuna on lisäksi matkapäivien joustava muuttaminen toisin kuin joissakin yksittäisissä lentolipuissa.

Nyrkkisääntönä voisinkin sanoa, että mitä useammassa paikassa haluat käydä, sen todennäköisemmin lentolippupaketti on sinulle sopivampi kuin yksittäisten lentojen bookkaaminen.

IMG_6031_b

Miten valita matkareitti?

Lentoreitin valintaan minulla on vain yksi neuvo ylitse muiden: listaa ylös maat ja kohteet niiden sisällä, missä haluaisit käydä ja merkitse ylös, mitkä ovat niitä todellisia unelmakohteitasi ja mitkä taas niitä, joiden näkeminen ei välttämättä ole niin tärkeää. Voi olla, että pystyt saamaan lentolippupaketille kaikki unelmakohteesi, mutta todennäköisempää on, että joudut jostakin joustamaan. Reittisuunnittelussa kannattaakin olla avoimin mielin liikkeellä, ja lentojen lisäksi ottaa huomioon myös muut kulkuneuvot: esimerkiksi yhden maanosan sisällä voit hyvin ottaa lennot aivan toiseen maahan kuin mistä jatkolentosi eteenpäin on. Välimatkan voit taittaa halutessasi vaikka bussilla, junalla tai vaikka liftaamalla oman matkustustyylisi mukaan.

Omalla listallani oli pitkään ollut Madagaskarin näkeminen muutaman muun unelmakohteen lisäksi, mutta juuri näiden vähän harvinaisempien matkakohteiden mahduttaminen lentolippupakettiin tuntui aluksi jopa tuskastuttavan hankalalta. Suurimmaksi ongelmaksi nousikin koko Afrikan saaminen lippupakettiin, sillä sen kautta lentokilometrejä alkoi kertyä liikaa ja useimmilla lentoyhtiöalliansseilla ei edes ollut tarjota pakettiin sopivia Afrikan lentoja. Jossakin vaiheessa olin jo lähes varma, että joudun jättämään Afrikan kokonaan välistä, mikäli mielisin muuallekin maailmalle, mikä toki harmitti itseäni suunnattomasti. Lopulta kuitenkin Kilroyn kekseliäs matka-asiantuntija löysi tähän varsin sopivan ratkaisun: Afrikan lennot kirjattaisiin eri lippupakettiin ja varsinainen maailmanympärimatka sitten omalle lipulleen. Näin en joutuisi jättämään Afrikkaa pois suunnitelmistani.

Oman lentoreitin suunnitteluun pohjana voi käyttää valmiita lentopaketteja esim. Kilroylta, joka myös räätälöi lippupaketteja lähes minne tahansa maailmassa. Vaihtoehtona on myös leikkiä itse reittisuunnitteluohjelmilla eri lentoallianssien sivuilla (esim. One World, Star Alliance ja SkyTeam). Valmispaketteja tarjoavat myös esimerkiksi Aventura ja Kaleva Travels.

IMG_6052_b

Milloin aloittaa suunnittelu?

Ensimmäisen kerran aloitin matkan lentojen kartoittamisen noin reilu vuosi ennen todellista lähtöpäivääni – tuolloin en tosin tiennyt tarkasti mikä matkallelähtöpäiväni olisikaan. Puoli vuotta kului ei niin aktiivisesti suunnitellen, mutta oikeastaan tämän vuoden tammikuussa reittipalaset alkoivat loksahtelemaan kohdalleen eli noin puoli vuotta ennen lähtöä. Tuolloin myös sain tietää, milloin tietyt suositut lentoreitit avautuvat myyntiin (esim. Chile – Pääsiäissaaret – Tahiti). Ne myydään hetkessä loppuun, eikä lentoja välttämättä ole kuin kerran viikossa, joten niiden varaaminen hyvissä ajoin oli omalla kohdallani tärkeää, jotta pääsisin kaikkiin unelmakohteisiini.

Nyrkkisääntönä sanoisinkin, että lentojen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Vuosi on oikein riittävä aika aloittaa mietintä ja erilaisten reittien vertailu. Noin puoli vuotta ennen lähtöpäivää tulisi reitti olla valmiina, jotta ensimmäiset liput voidaan kirjata. Useimmat lennot voi olla mahdollista varata jopa 10-11 kuukautta ennen matkustuspäivää, mutta suositeltua (ainakin Kilroyn toimesta) on varata ne noin 4-6 kuukautta etukäteen edullisempien hintojen ja joustavampien matkustusehtojen löytämiseksi. Varmasti tätä myöhemminkin varauksia voi tehdä, mutta omalla kohdallani olo oli levollisempi muiden matkasuunnitelmien ja varausten tekoon, kun tiesin lentojen olevan varattuna ja sitä kautta ainakin alkupätkän matkustuspäivät tiedossa.

Finnair

Paljonko maailmanympärilennot maksaa?

Lentojen hintaan vaikuttaa suoraan se, kuinka monta stoppia matkallesi haluat. Halvimmillaan lennot voi napata jopa vain noin 1500 €, mutta yleensä silloin kohteita on vain muutamia ja ne ovat hyvin perinteisiä, kuten vaikkapa New York, Hawaii tai Bangkok. Nopealla vilkaisulla Kilroyn tarjoamien valmiiden lentolippupakettien hinnat vaihtelevat n. 1800 – 3500 € välillä. Noin 4000 – 6000 € voi matkaan oikeastaan mahduttaa lähes mitä vain, ja jos oikein ökyksi haluaa heittäityä, ei 10 000 € lentolippuihin maailmanympäri myöskään ole mikään tavaton summa.

Vaikka edullisten lippujen perässä juokseminen houkuttelisikin, kannattaa myös muistaa, että kyseessä on oma unelmamatkasi ja jo pienellä lisäpanostuksella saatat saada matkaasi muutaman muun kohteen, joista olet aina haaveillut. Lisäksi lentolippujen budjettia laskiessa kannattaa huomioon myös ottaa lippupaketin ulkopuoliset pakolliset muut lennot ja siirtymät. Onneksi varsinkin maiden sisäiset lennot ovat usein edullisia, mutta ne kannattaa myös alusta asti budjetoida matkakassaan mukaan.

Ennen lippujen varmaamista suosittelen ehdottomasti laskemaan koko matkabudjetin itsellesi ja miettimään, kuinka paljon koko potista haluat ja ylipäätään voit käyttää lentoihin. Matkabudjetin suunnittelu onkin siis varsin tärkeää, sillä se myös valitettavasti määrää pitkälti sen, minne kaikkialle voi matkustaa – ja siinä missä toinen on valmis käyttämään rahansa eksoottisiin kohteisiin matkustamiseen voi toinen mieluummin budjetoida rahaa luksushotelleissa yöpymiseen. Kukin siis tavallaan.

IMG_6057_b

Esimerkki omasta lentoreitistäni hintoineen

Olen saanut paljon kysymyksiä lentoreitistäni ja sen hinnasta, joten päätinkin nyt avoimesti paljastaa kaiken – jos siitä olisi hyötyä edes jollekin omien unelmien toteuttamistaan varten. Maailmanympärimatkalleni minulla on siis taskussa kaksi erilaista lentolippupakettia: Afrikan lentoliput ja varsinainen maailmanympärimatka. Alle olen listannut lentoreitit ilman välilaskuja:

 • Afrikka: Helsinki – Johannesburg (Etelä-Afrikka) – Antananarivo (Madagaskar) – Johannesburg (Etelä-Afrikka) // Nairobi (Kenia) – Madrid (Espanja). Hinta tälle lentolippupaketille on 1640 €. Johannesburgista on matkaa tarkoitus jatkaa eteenpäin Afrikan etelä- ja itävaltiossa bussilla ja sisäisillä lennoilla.
 • Maailmanympäri: Madrid (Espanja) – La Paz (Bolivia) // Buenos Aires (Argentiina) – Ushuaia (Argentiina) – Santiago (Chile) – Pääsiäissaari (Chile) – Papetee (Tahiti) –  Auckland (Uusi-Seelanti) – Nadi (Fiji) – Brisbane (Australia) – Singapore // Bangkok (Thaimaa) – Helsinki – Madrid (Espanja). Hinta tälle lippupaketille on 4250 €. La Pazista Buenos Airesiin kuljen valmismatkan turvin ja Kaakkois-Aasiassa Singaporen jälkeen varailen lentoja tai muita kulkuneuvoja sen mukaan minne sitten haluankaan matkustaa. Ja kuten huomaatte, lentopakettini alkaa ja päättyy Madridista, mutta luonnollisesti tuota viimeistä lentoa Helsingistä Madridiin en välttämättä käytä.
 • Muut lennot: Maailmanympärimatkan lippupaketin ulkopuolisia lentoja joudun ostamaan ainakin Etelä-Afrikassa, Australiasta Papua-Uusi-Guineaan ja takaisin sekä Kaakkois-Aasiassa. Onneksi nuo kaikki Papua-Uusi-Guineaa lukuunottamatta ovat suhteellisen edullisia, parhaimmillaan yksi lento vain parikymmentä euroa. Näille kaikille lennoille olen karkeasti arvioinut budjetiksi yhteensä noin 1000 euroa.

Kaiken kaikkiaan lentoliput tulevat kustantamaan kohdallani 1640 € + 4250 € + 1000 € = 6890 €. Ei siis mitään halpaa hupia verrattuna vaikkapa perinteisiin muutaman stopin maailmanympärilentoihin, jotka edullisimmillaan voi napata noin 2000 eurolla. Mutta koska jokainen matka on erilainen, ja omalla kohdallani tämä maailmanympärimatka on ollut suuri unelmani jo kauan, olen myös ollut valmis siihen taloudellisesti panostamaan.

Mikäli sinulla on mitä tahansa muuta kysyttävää maailmanympärimatkan lentoihin liittyen, niin jätäthän rohkeasti kysymyksen alle! Tulen kertomaan vielä erillisissä postauksissaan niin matkabudjetin suunnittelusta kuin muistakin käytännnönjärjestelyistä maailmanympärimatkaa varten.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

30 Comments

 • Sandra
  18.8.2016 at 09:47

  Kiitos tästä! Erittäin mielenkiintoinen paketti ja jään ehdottomasti silmä kovana seuraamaan seikkailujasi!

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:07

   Mukava kuulla, että on kiinnostava! Seikkailuja on kieltämättä varmasti luvassa tällä matkalla, ja lupaan parhaani mukaan raportoida reissusta. 🙂

   Reply
 • Maria
  18.8.2016 at 13:50

  Budjettiin liittyen – sinulla on varmaankin paljon ystäviä ympäri maailmaa, majoitutko heidän luonaan?

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:08

   Ystäviä kyllä on eri puolella maailmaa, mutta ainakaan vielä en ole varannut majoituspaikkaa kenenkään luota, varsinkin kun omat reittini kulkevat vähän eksoottisemmissa paikoissa missä ystäviä asuu. Mutta voisin hyvin kuvitella että esimerkiksi Australiassa voisin piipahtaa ystävien luona!

   Reply
 • ode
  18.8.2016 at 17:43

  Käytännön asioista tuli mielee aikataulutus. Missä vaiheessa juttelit asiasta töissä tai milloin vapaa järjestyi, jos jo vuotta aikaisemmin suunnittelit lentoja? Itsestä tuntuu, että suurin työ on pelata loppuun palapeli joka koostuu palasista oma duuni, miehen duuni, lapsen päivähoito, mahdollinen kodin vuokraus ja vielä reittisuunnittelu. Ja siis meillähän ei ole kyseessä edes RTW vaan kolmen neljän kuukauden reissu Uuteen-Seelantiin ja Aasiaan.

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:12

   Korjataan, että vuotta aikaisemmin suunnittelin kyllä reittiä ja laskeskelin budjettia, mutta lopullisen päätöksen matkalle lähdöstä tein vasta sitten kun töistä näytettiin vihreää valoa. Tämän kyllä tiesin jo etukäteen olevan todennäköisesti ok, mutta tottakai työkuviot on hyvä ottaa jo hyvissä ajoin huomioon – riippuen toki omasta työtehtävästä ja työpaikasta. Sanoisinkin, että noin puoli vuotta etukäteen ainakin omalla kohdallani oli sopiva ajankohta saada varmuus työkuvioihin.
   Maailmanympärimatkalle lähdössä on monta käytännönasiaa, jotka joutuu ottamaan huomioon ennen lähtöä, mutta itselläni tilanteen kartoittamiseen ja aikataulutukseen on auttanut selkeän to do -listan laadinta ja sen aikataulussa pysyminen. Vaikka välillä stressaakin, tiedän, että kaikki on kyllä lopulta hoidettavissa!

   Reply
 • Arna / Cocoa etsimässä
  19.8.2016 at 09:05

  Kiinnostava postaus, ja hyödyllinen! Meillähän lentojen pähkäily alkaa olla ajankohtaista joskus vuoden päästä kun lähtö on parin vuoden päästä. Tällä kertaa mekin todennäköisesti päädytään lippupakettiin, viime reissulla taas osteltiin lentoja sitä mukaa kun edettiin, kun ei haluttu lyödä reittiä lukkoon. Seuraavalle reissulle meillä on reitin suhteen todennäköisesti selvemmät sävelet, joten paketti tullee halvemmaksi. Kiitos vinkeistä!

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:13

   Totta, tiellä on sitten jo edessä round 2! Varmasti aivan mahtavaa päästä toista kertaa unelmien matkalle ja silloin onkin jo lähes konkari kaiken tämän käytännön säätämisen kanssa. Jäänkin odottelemaan teidän reissuvalmisteluja ja tietenkin itse reissua. 🙂

   Reply
 • Sara|Sara's Fab Life
  19.8.2016 at 09:43

  Mä jään odottamaan erityisesti tuota Madagaskarin postausta 😀

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:14

   Madagaskar on kyllä matkani yksi ehdottomia suosikkeja, ja onneksi sinne heti ensimmäisenä suuntaankin. Postausta sieltä siis luvassa! 😀

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  19.8.2016 at 10:34

  Itseä ajatus maailmaympärysmatkasta on tasaisin välein kiehtonut. Olen itsekin mieltänyt sen enemmän tällaiseksi eteläisen puoliskon kierroksi, koska eteläistä Afrikkaa lukuun ottamatta en siellä ole käynyt.
  Mielenkiintoinen postaus kaiken kaikkiaan – thx 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:14

   Mukava kuulla, että tällainen infopaketti oli kiinnostava. Ja kieltämättä nyt kun sanot, niin oma reittini pysyttelee aika hyvin tuolla eteläisellä pallonpuoliskolla 😀

   Reply
 • Lotta
  19.8.2016 at 11:42

  Hei Anna-Katri! Olen tiennyt blogisi olemassaolosta jo kauan, mutta “löysin” tänne vasta nyt! Itsellekin on nyt tullut aikamoinen matkakuume näiden postauksiesi myötä 🙂 Arvostan, että julkaiset myös hinnat näiden matkajuttujen yhteydessä – matkailussa kun hinta on yleensä se, joka määrää minne mennään. Tämä siis auttaa todella hahmottamaan, ettei maailman matkailu mitään erikoisen kallista puuhaa ole, ainakaan minun mielestäni, kun ottaa huomioon matkan pituuden ja kuinka monta eri kohdetta sinulla on edessäsi.
  Minäkin kuulisin mielelläni kuinka järjestät majoituksen näissä paikoissa joihin matkustat. Myös kaikki nämä konkreettiset matkavalmistelut, kuten vakuutukset etc. ovat aina kiinnostavia ja ihan varmasti hyödyllisiä!
  Onnea tuleviin seikkailuihisi, minä jään ehdottomasti seuraamaan tekstejäsi 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:28

   Kiva, että löysit tänne ja matkajuttuni vaikuttivat kiinnostavilta. 🙂 Ja tosiaan, matkailuun ja sen hintoihin liittyy usein niin paljon myyttejä, ja turhan usein olen kuullut ihmisten sanovan, että haluaisivat matkailla enemmän, muttei ole rahaa. Kaikki on kuitenkin suhteellista ja hintaan vaikuttaa paljon se minne matkustaa ja kuinka pitkäksi aikaa. Toivottavasti siis näiden hintatietojen kertominen avoimesti poistaisi jotain näitä myyttejä ja antaisi kannustusta myös muille lähteä säästämään unelmien matkalle. Teen vielä erillisen postauksen matkan kokonaisbudjetista, ja varmasti sitten matkan jälkeen todellisista kuluista.
   Majoituspaikkani vaihtelevat matkalla niin hostelleista hotelleihin kuin telttamajoituksesta beach bungaloweihin. Voisin niistä kertoilla vielä enemmän omassa postauksessaan sekä toki myös muista konkreettisista matkavalmisteluista.
   Ja kiitos, onnea tuolla matkalla varmasti myös tarvitaan. 🙂

   Reply
 • Miraorvokki/Pöndekengissä
  19.8.2016 at 17:44

  Hyvältä kokonaisuudelta kuulostaa! 🙂 Kiva että sai vähän vertailua tuohon hintaan ja tietoa hintahaarukasta. Maailmanympärimatka ei ole edullisinta puuhaa mutta eiköhän se ole jokaisen kulutetun euron arvoista. Ei ainakaan sitten harmita ettei tullut koskaan lähdettyä 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:16

   HIntaan kyllä paljon vaikuttaa omat matkamieltymykset – edullisemminkin pääsisi, mutta itse lopulta en osannut päätyä kompromisseihin vaan halusin nähdä juuri ne haaveilemani paikat. Ja en ole kyllä kenenkään kuullut katuvan maailmanympärimatkaansa, joten eiköhän matkasta tule varmasti jokaisen euron arvoinen ja kokemusta muistelee vielä vanhuksenakin. 🙂

   Reply
 • Reissu-Jani
  20.8.2016 at 06:51

  Lentolippujen hinnat RTW tai pidemmillä matkoilla todellakin vaihtelevat, ei pelkästään lipputyypin vaan myös ajankohdan perusteella. Itse yritin omalla Kaakkois-Aasian ja Oseaniaan (http://reissujani.blogspot.fi/2014/11/matkasuunnitelma-kaakkois-aasiaan-ja.html) matkalla aluksi varata lippuja itse, mutta lopulta päädyin ostamaan pidemmät lennot suoraan matkatoimiston kautta – koska tällöin sain suunniteltua ne etukäteen juuri niin kuin halusin, ja hintojen vertailu oli helpompaa heillä olevien ohjelmistojen avulla.
  Koska aikaa oli vain kolme kuukautta varasin lennot etukäteen (6 kk ennen matkaa), koska matkaohjelmani oli oikeastaan suunniteltu aika tarkasti. Pidemmällä matkalla olisin ostanut avoimet liput. Ostin lennot OneWorld allianssilta jolloin pisteitä kertyi ihan mukavasti. Kaakkois-Aasian lyhemmät lennot varasin itse – suosittelen käyttämään esim. AirAsia (vaikka maine on huono, ja DMK kenttä aivan hirveä), NokAir tai Bangkok Airways yhtiöitä. Yhteensä 16 lennon hinta oli noin 3000 euroa, joista kaikista kalliimmat olivat Austrian ja Uuden-Seelanin väliset lennot, koska tein matkan juuri pahimpaan lomakautena (tammikuussa), myös lennot Adelaide-Alice Springs, Ayers Rock-Sydney olivat todella kalliita – mutta halusin käydä katsomassa Ulurua ja punaista keskustaa.
  Matkan kokonaiskustannuksista lentolippujen osuus oli kolmannes, majoitukseen meni yksi kolmannes, loput sitten ruokailuun, viiden viikon autovuokra, nähtävyydet yms juoksevat kustannukset. Uusi-Seelanti oli erittäin kallis – Kaakkois-Aasian Kambodzan taas halvin.

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:18

   Kiitos Jani täydentävistä vinkeistä! Lippujen ja reitityksen vertailu kyllä kannattaa. Ja saman huomasin kuin sinäkin, että helpommalla reitityksessä pääsi kun marssi matkatoimistoon – niillä ei ohjelmat heti kaatunut, kuten kaikille avoimet nettiversiot.

   Reply
 • NannaK
  20.8.2016 at 18:43

  Kiitos täältäkin kun jaoit rohkeasti myös kaikki hintatiedot, auttaa varmasti meitä monia samantapaisesta reissusta haaveilevia 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:19

   Näin toivon, että avoimesti hintojen kertominen poistaa turhia ennakkoluuloja ja useampi uskaltaisi lähteä myös toteuttamaan omia reissu-unelmiaan. 🙂

   Reply
 • Susse
  21.8.2016 at 13:36

  Täälläkin kovasti odottellaan jo Madagascaria koskevaa postausta! Olisiko mahdollista saada infoa matkasuunnitelmasta sinne? Kuinka pitkään aijot viipyä ja missä paikoissa ole suunnitellut käyväsi? Ymmärtääkseni reissaminen siellä itsekseen ilman valmista safari matkaa voi olla haastavaa. Miten aiot itse toteuttaa matkan? Kuuluuko Ile Sainte Marie myös matkasuunnitelmaan?

  Reply
  • Anna-Katri
   21.8.2016 at 19:22

   Madagaskar on matkani ensimmäinen kohde, joten kieltämättä tällä hetkellä taidan itsekin odottaa sitä juuri eniten. Voisinkin vielä ennen matkalle lähtöä tehdä jonkinlaisen yleiskatsauksen matkareittiini niin Madagascarille kuin muuallekin Afrikkaan, sillä reittisuunnitelmat alkavat jo olla lähes valmiina.
   Madagaskarilla päädyin lopulta varaamaan itselleni räätälöidyn tour-paketin, sillä siellä itsekseen reissaaminen on hyvin haastavaa ja silloin tarvitsisi rutkasti aikaa. Ile Sainte Marie ei ole reissusuunnitelmissa, mutta se vaikutti aivan upealta kohteelta! Madagaskarilla haasteena on juuri maan iso koko ja huonot kulkuyhteydet, jolloin parinkin viikon matkalla voi nähdä vain pienen osan tuota kiehtovaa maata.

   Reply
 • Susanna
  21.8.2016 at 22:21

  Mielenkiintoinen ja kattava postaus aiheesta.
  Maailman ympäri voi matkustaa myös laivalla, tosin silloinkin tarvitsee viisumit kuten muutenkin. Maailman ympäri risteilyitä voi löytää noin 2000-15000e yhtiöstäkin riippuen. Kiinnostaisi kyllä kovasti ja tätä olen jo harkinnut lähes kaksi vuotta. Tosin olen vielä jättänyt välistä, koska reitteihin on usein sisältynyt Kiina ja en oikeen kestä ilmansaasteita. Mutta eiköhän joskus vielä löydy jokin vaihtoehto. Madagaskar kuulostaa ja näyttää tosi mielenkiintoiselta, toivottavasti näet useita harvinaisia eläimiä

  Reply
  • Anna-Katri
   22.8.2016 at 20:32

   Kyllä, maailmanympäri voi myös matkustaa helposti ja tyylikkäästi laivalla. 🙂 Reittejä en ole tosin sen tarkemmin katsonut, mutta varmasti sellainen olisi myös aivan mahtava kokemus!
   Ja toivon mukaan Madagascarilla näkyy paljon erikoisia eläimiä, sillä olen nyt päivittänyt kameravarusteeni eli jospa saisin muutamat kuvat otuksista napattua.

   Reply
 • TeeKoo
  22.8.2016 at 09:33

  Mielenkiintoista luettavaa, ja kiitos avoimuudesta! Täytyy sanoa että mielestäni tuo lentopakettiesi hinta ei edes ole mikään ihan järjetön summa, kun ajattelee että välillä sitä maksaa yhdestä ainokaisesta kaukolennosta reilusti yli tonnin…
  Jään kiinnostuneena odottamaan matkaasi ja kirjoituksiasi!

  Reply
  • Anna-Katri
   22.8.2016 at 20:35

   Yksittäisistä meno-paluulennoista tulee helposti suhteellisen kalliita varsinkin kaukaisempiin kohteisiin, mutta niihin on mahdollista matkustaa varsin edullisesti maailmanympärimatkan lippupaketin turvin. Jos laskee kuinka monta lentoa tuohon pakettiini sisältyykään, niin varmasti on tullut edullisemmaksi hankkia lippupaketti. Ja mukava kuulla, että jäät seurailemaan matkajuttujani – yritän jatkossakin kertoa mahdollisimman avoimesti kaikesta matkaan liittyvästä. 🙂

   Reply
 • Tomppa
  3.10.2016 at 04:12

  Että pitikin kroonista reissukuumetta kärsivän yövuorossa sun sivuille kesyä… Mahtavaa reissua sinne! Itsellä sama reissu vielä haaveissa, mutta mun tekosyy on vielä omat skidit (ja ne myös pitää huolen ettei sitä reissukassaa myöskään kovin huimaa vauhtia kerry), mut Joku päivä vielä. Joko muksujen kanssa tai ilman! Jos Itä-Afrikassa reissaat, niin varmaan Sansibar on kans kohteena? Itse tykkäsin paikasta kun hullu puurosta. Ja jos Tansaniaan muutenkin menet, niin jotain vinkkejä vois löytyä. Tsemppiä reissuun ja nauti munkin puolesta!

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:53

   Hehhe, pahoittelut tästä. 🙂 Ja kiitos paljon reissukannustuksesta! Ja parasta on, kun on unelmia ja tavoitteita elämässä! Tsemppiä siis sinnekin niiden reissuhaaveiden toteuttamiseen!
   Sansibar on kyllä yhtenä kohteena, tosin vasta Afrikan valloituksen loppupäässä. Tansaniassa olen muutama vuosi sitten reissannut, mutta toki vinkit ovat aina tervetulleita! Sansibaria ainakin moni on kehunut!

   Reply
 • Jemina
  27.10.2016 at 11:29

  Olet ihanan inspiroiva ja innolla odotan että saan lukea lisää seikkailuistasi! Ps toiveena enemmän video postauksia 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 03:14

   Kiitos, ihana kuulla! <3 Videopostauksia olisin kyllä halunnut tehdä enemmänkin, mutta matkalla ollessa niiden kuvaaminen ja editointi tuntuu vievän aivan liikaa aikaa - puhumattakaan niiden nettiin lataamisen ongelmista... 🙁

   Reply

Leave a Reply